En häst en häst

Nu ni verkar det som jag hittat en häst.
Det är en arab som kommer från ett stuteri i södern, uppfödaren kollar nu möjligheter att skicka upp honom.
Han är gråskimmel och blir troligen helt vit, snäll, okomplicerad. Han har nyss fyllt tre så han är inte inriden men det blir kul att jobba med detta själv. Han verkar som en perfekt häst för mig! Hans pappa är helegyptisk arab och även mamman av mycket fin härstammning..
Hoppas inget strular till sig nu! En mycket trevlig och magnifik häst!

Blir så spännande detta!!

GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSP Stalljour 2008-01-27

Hade en urhärlig dag igår!
Macke for ut på skoter med grabbhögen och jag tog med mig Timmy til lstallet, vi mockade och gjorde fint (Timmy åt glatt skit) och sedan tog vi bilen över hängbron och gick en rejäl promenad i solen. Timmy skuttade glatt på, smågrävde och var lycklig han med....kan man redan känna våren i kroppen tro???
Erika var ute och red och hade sin kusin med sig...jag var ganska avundsjuk eftersom jag inte hade någon häst att rida...längtar så tills jag med kan fara ut!!! Väl tillbaka vid bilen ringer Eva och säger att hon hade tänkt sig ut i skogen med Ninja och undrade om jag ville låna Tender och följa med och det ville jag så jag skjutsade hem en ganska trött hund och åkte sedan över till Eva.
 Vi hade en kanonhärlig tur och hästarna var pigga och glada...när vi kom ned till älven och Tender såg den öppna vidden som det frusna vattnet utgjorde höll hon på att explodera åh vad hon ville kasta sig ut i full galopp...det måste vara någon urgammal instinkt som gör att hästar gör så när de ser en öppen vidd....hela gamla hästen var ung igen. Eftersom de var oskodda så vände vi vid iskanten (till Tenders besvikelse) och red in på en snöig väg istället och där fick de springa lite..Tender höll svansen som en fana och var så glad.

Sedan på kvällen åt vi middag hos Mackes öräldrar, det var förrätt, varmrätt och efterrätt...urgott!!! Har tjatat på Macke om att vi ska bjuda på middag men det verkar aldrig bli av...men skam den som ger sig.

Macke jobbar idag, tråkigt. Är alltid så tomt när han inte är hemma...

Har mailat på två hästar till idag, får se om de verkar intressanta :-) Nä nu ska jag ta och slappa lite!

image239
Vi för en massa år sedan..

Kul kul kul 2008-01-26

Har mailat på flera intressanta hästar :-) känns spännande. Den jag fastnat mest på är 2 år gammal så han går inte rida på länge men då får man då träna från grund och vet vad hästen kan men vi år se hur allt blir men kul känns det. Har blivit överöst med mail från människor som vill sälja hästar till mig, det känns kul.
En häst var en högklass helegyptisk arabhingst, lite väl satigt för mig men kvinnan tyckte jag var helt rätt för hennes häst...och sugen blev jag. Macke tyckte jag skulle köpa men jag känner väl att vad ska jag med en hingst till??
Tänk om han skulle rymma och betäcka grannens islänningar hehe...gode tid!

Nä nu ska jag äta och sedan ut med Timmy.


2008-01-23

Är på strålande humör idag, har lusläst hästannonser och mailat på några hästar.

Moster tyckte det lät bra, hon var orolig att jag skulle ge upp nu efter allt strul för hon tycker hästar är en sund hobby...de drar ut en i ur och skur :-) Icke svarade jag och läste upp flera annonser som hon fick tycka till på....får se om någon av dem ger resultat. Löser det sig inte med valdi snart får jag köra henne till ett slakteri, kommer aldrig skicka henne med slaktbil i alla fall då är det bättre att köra henne själv. vet inte hur Erika gör med Molli, hon är fortfarande inne på grävmaskinen men det verkar ta sådan tid och jag vill ha det överstökat...Valdi mår inte bra och har inget kvalitetsliv nu så det känns inte bra att det tar sådan tid!

Tomt hemma nu när Macke jobbar kväll....

Nej nu ska jag och  Timmy ut på kissrunda i kylan, har gruvat nog!


Otursförföljd 2008-01-21

Jag måste vara förföljd av otur, hästen jag skulle köpa har det strulat på besiktningen med och alla säger en sak...köp inte till det priset. De flesta tyckte hälten av summan skulle vara hög...och nu efter att ha pratat med flera stycken får jag böja mig och inse att de har rätt. Det finns massor av fina varmblod som är mindre chanstagning till halva priset och när man inte är gjord av pengar samt har en häst som har problem med kroppen så får man ju ibland bita ihop...De jag pratat med tyckte att 5 000 kr var en rimlig prislapp och för det hade jag tagit honom men jag vet att uppfödarna vill ha mer så jag har inte ens tagit det till diskussion.Har nu mailat uppfödarna och talat om mitt ställningstagande att det inte blir någon affär, känner mig så ledsen...hade verkligen sett fram emot den hästen och de var världens finaste människor. Det kändes så jätterätt...Men eftersom han var mer stel över ena sidan så måste man jobba med massor av mjukgörande övningar och massage vilket tar TID sedan var det något om gallor och 0,5 grads hälta så det krävs en del jobb på honom helt klart...med tiden skulle det nog gå att få till men som sagt det finns hästar som är friskare i kroppen och som kostar mindre...

Peder skulle ringa sin syster och höra om hon hade någon trevlig häst åt mig för han stirrade på mig som om jag var från månen när jag talade om vad denna häst kostade..han tyckte det var för dyrt även om han fått UA men med anmärkningar säger alla att det är helt otänkbart och alla kan ju inte ha fel men det känns SURT!

Men hästar finns, en farbror vill sälja sin fina varmblodsvalack till mig för 5000 kr...och den hästen är inte helt ointressant. Han var säker på att den skulle gå igenom UA förutom en liten broskbula på ena benet efter en smäll...han skulle ringa mig när den hästen besiktats och se om jag var intresserad...sedan vill Helena skicka sin killes systers arab till mig på foder så hästar finns men när man ställt in sig på en så känns det tungt att börja ställa om siktet men jag får ta tid på mig och leta tills drömhästen dyker upp..har ingen större brådska.

På jobbet var det tufft, mycket kunder som var arga och ofta på grund av att de själva strulat till det...en hade inget internet och det visade sig att hon inte hade satt kabeln ordentligt i väggen....gissa hur otroligt många sådana det finns...ni skulle bli förvånade. När man inte är på topp och de gormar i örat på en är det tufft, i vanliga fall rinner det av en som vatten på en gås. Efter en stunds övervägande bestämde jag mig för att tala om för min chef hur dåligt jag mår, känner att jag inte är mitt glada jag på jobbet och det kan ju vara bra om han vet läget. Insåg att jag skulle börja gråta om jag började prata om det så jag mailade trots han sitter i rummet bredvid...att vi mailar varann kors och tvärs på mitt jobb är inget ovanligt :-) IT-nördar haha. Han var bra på att förstå, han mailade tillbaka och sade att ofta är det lättare att säga vad man känner skriftligen än i ett samtal..och det är sant...hade jag börjat prata hade stora kranen åkt på och det hade varit så pinsamt. Han tyckte det var bra att jag sade hur läget är och att han fanns om jag behövde prata, kändes bra efteråt. Var lättare att jobba med stöd i ryggen. Just nu försöker jag mest stänga av och satsa framåt, farfar är det inte mycket att göra åt...bara hålla tummarna, Valdi är snart borta och då slipper hon sina bekymmer och jag får satsa med en ny häst och gå vidare i livet..synd bara att det inte blir med hästen jag hoppats på men sådant är livet, och snart har nog jag och Macke ett nytt hem där vi kan trivas.. 

Den här dagen har varit en stor besvikelse men bättre dagar kommer, det är jag säker på....men det blir tungt när saker hopar sig! Förlåt att jag maler på om hur skit saker är men jag behöver få ur mig det men snart har jag nog roligare saker att mala på om ska ni se:-) Har väl så småningom en ny häst att tjata på om hehe. Kan berätta hur mycket jag älskar min familj och mina vänner, ni tar alla en stor plats i mitt hjärta. Längtar nu efter min man som jobbar...

Nä nu ska jag krypa i säng och gosa med Timmy lite! Kram på er och sov gott.

Lugnt och skönt

Dagen idag har trots städning både hemma och i stallet känts ganska lugn och skön.....har hunnit en hel del.

Arbetsveckan var tuff, i torsdags fick jag inget eftermiddagsfika det var så stressigt och med PMS var det en usel kombination..hade lust att dra något över huvudet och gråta en skvätt och periodvis klösa skinnet av någon men proffsig som jag faktiskt är (trot eller ej) så bet jag ihop och skötte mig fint mot kunderna för det är ju mitt jobb. Men en del kunder beter sig faktiskt som svin och skulle förtjäna en avrivning men jag skulle skämmas om jag tappade kontrollen. Fredag var bättre, då var det lugnare och jag hann få massor gjort mellan telefonsamtalen, berättade för chefen (Johannes) hur rörig veckan var och att det var tufft just nu och att jag inte hinner med. Han sade att så ska det inte vara, att jag inte hann fika tyckte han inte lät bra och han berättade om lite han hade på gång så det låter som det kommer bli bättre...det var i alla fall skönt att få prata, han är bra på det sättet, mycket lätt att prata med.  Trivs så bra på jobbet, har fina kollegor....men det har varit för stressigt på sistone och med allt annat skit man går och bär omkring på så har man inte direkt varit på topp. Hästen ska bort, hunden har opererats, farfar sjuk i cancer...det har varit för mycket, vissa mornar har det känts omöjligt att få sig upp men på något sätt så lyckas man alltid. Skönt är att Timmy är pigg igen, Macke är frisk, jag har förhoppningsvis snart en pigg och frisk häst som längtar efter en ny snäll matte så det ljusnar i horisonten...

Det kostar 7 000 kr att ett företag kommer och tar bort hästen på gården och sedan tar med kroppen så det är uteslutet men nu har vi nog med lite tur snart ordnat med en grävare som kan gräva ned dem, går det bra så sker allt  troligen till veckan och mark att gräva på har vi klart med. så nu är snart det där löst..det har verkligen tagit tid.

Red Proppen igår kväll, Eva red sin Ninja och Erika som lånat proppen till mig red på Petras islänning Figge.....vi hade en ganska trevlig ridtur tycker jag...var skönt att rida, saknar verkligen att rida ut så det ska bli så underbart när nya hästen kommer och vi får börja ta turer tillsammans men han måste först få bekanta sig med mig och miljön så i början blir det mest promenader och lite markövningar.Nåja när vi tjejer nu red så pratade vi en massa och var alla eniga om att det var en underbar kväll att rida på- det var lagom kallt, hästarna ivriga, pannlamporna gav fint ljus och skogen var tyst och stilla....det var jättehärligt!

Timmy har varit så busig idag, när jag dammsugit så har han busat runt dammsugaren som en liten tok....hade honom på jobbet igår och innan vi for var han nog leds på att vara stilla...hehe han välte sopkorgen, drog i mitt byxben, morrade morskt på kollegorna, knöt upp kopplet jag bundit vid skrivbordet och hittade på allt möjligt....

Macke ligger och ser på något nytt program om stora maskiner, han lyckas alltid fastna på sådana:-) Macke är så duktig på att fota, en kväll här hade vi ett fantastiskt norrsken som macke fotade och det slutade med att hans bild hamnade i tidningen. Han har tagit massor med fina foton som ser hur proffsiga ut som helst, jätteduktig. Tror jag ska gå och störa honom lite...Timmy och hans grymtande latexgris ska få hjälpa mig!

Är helt slut på, förutom städning hemma och i stall så hann jag skotta lite snö, sträcka linorna i hagen, gosa med hästen, tvätta, leka med Timmy och ska nu se film med Macke...ska bara slå på en maskin tvätt till! Man känner sig så duktig sådana här dagar...Macke jobbade förmiddag i helgen så i morse när jag vaknade var det inte en man på ett x antal kilo som låg på andra sidan sängen utan en trött liten hund som tassat upp i sängen och låg med huvudet på husses kudde och sov så gott..

Trevlig helg på er!


Trött

Idag började dagen hyffsat bra, det tokringde inte på jobbet och jag hann få en del gjort som legat aaaldeles för länge eftersom jag haft mer göra än jag hunnit med. Nåja efter ett tag började det tokringa, fick inget riktigt fika utan fick ta en tugga av min banan de gånger mellan samtalen jag hann landa vid fikabordet....inte bra. Tog mig igenom dagen i alla fall och åkte sedan till svärmor och svärfar för att hämta timmy, svärmor och jag tog stygnen så nu slapp han tratten (gissa en hund som var lycklig). Sedan stannade jag till vid stallet för att ta in Valdi, hon var inte glad över snöslasket och stegade ivrigt in i stallet.

Är nu hemma och grejar på...ska snart se en film och ta det lugnt...kan behövas.

Eventuellt har en lösning på hur vi ska göra med Valdi och Molli börjat ta form, kanske kan vi få begrava dem i närheten ändå. Mitt försökringsbolag har skickat papper jag ska fylla i....suuuck...byråkratisamhälle. Längtar tills jag får träffa min nya häst, kommer sakna Valdi oerhört men jag behöver få blicka framåt. Nu är det bara otäckt med att ha allt om avlivning framför sig....Alla som känner mig har avrått mig från att vara med, de vet hur känslig jag är...Erika har erbjudit sig att leda dit valdi, även hon tycker jag ska hålla mig borta.
Drömmer redan mardrömmar så det är nog smartast, annars kanske jag henne i onödan...

Såg en annons på en kurs i sommar, tänkte direkt att DEN ska jag anmäla mig och nya hästen till...men ska nog lugna mig hehe har ju inte träffat honom ännu. När han kommer ska vi promenera, göra lite markövningar och lära känna varandra och omgivningen....blir så spännande. Försöker fokusera på det nu....tänka på trevliga saker.

Timmy är som en buse, han gillar att slippa tratten...han gnager lyckligt på ett litet ben (har ju inte gått på länge eftersom tratten gjort så han inte nått att hålla benet mellan tassarna)...Macke vilar i soffan och ser på något tråkigt vetenskapsprogram om stooooora maskiner :-)

Har inte haft tid att skriva på min roman på länge, bara måste skriva snart...har massor med idéer.

Kram på er

Bilder


Valdi och hennes styvmor Molli
image182


image184

image185

Valdi och Erika
image187

image189



Fotar från en snöhög och Valdi drar mig i benet
image190


Proppen
image191

Molli och Valdi äter granris
image192

Molli
image193

Valdi vill ha Erikas ris
image194
image195
image196
image197

image198

image199


image201

image203
Valdi drar i Erka
image204

Valdi vill också vara med på snöhögen
image205

image206

image207
image208

image209

image210

Valdi busar lite
image212

image214

image215

image216

image217

image218

image219

image220

image221

Trött sover man med styvmamma Molli...där är man ganska trygg från busiga killhästar
image222

Fina Molli
image223

Trött
image224

Lite lagomt galen
image225

Finns bara en mer pinntokig varelse än min hund och det är min häst...här ska hon råna Erika på en pinne
image226

Erika och Molli
image228

Pinntjuven kommer smygande
image229

image230

SSSSlooorrrk
image231

image232

image233

image234

image235

image238

image237


Planer för dagen

Idag ska jag fota hästarna, vad jag längtar tills detta är över och man får blicka framåt igen.
Det är så oklart hur man går tillväga med allt! Efter hästen är död, vad gör man då med kroppen? En del säger att den måste avblodas för att kommunen ska hämta den men jag vill inte tömma den på blod vid stallet!!  Skulle för övrigt aldrig klara det! Men vi får höra vad de på kommunen säger i morgon.Huvudsaken är att det blir bra ör Valdi och Molli.

Macke är och grejar med bil och skoter, Timmy går äntligen att lämna ensam korta stunder igen så han får vara hemma när jag far till stallet. När han var nyopererad skulle jag gå ut och sätta in motorvärmaren på bilen och var kanske ute en minut...den korta stunden fick Timmy en panikatack och satt förtvivlat och skrek här inne, han kanske kände sig oskyddad när han inte var i form. Han har varit som ett plåster på en..har jag lagat mat har han legat i köket osv så nog har han haft behov av närhet men nu sista dagarna så har han själv gått och lagt sig i vardagsrummet ensam och har jag varit på gården så har han sovit i köket (kollade genom fönstret) så nu är han cool och självständig igen.Några dagar nu tills vi får ta stygnen, åh vad jag längtar!!
Nä nu ska Timmy få sina mediciner och jag lite mat!

Kram på er

Jag och Valdi förra vintern
image180


Både sorg och trevligt 2008-01-12

Denna dag har varit gräslig och trevlig...

Transporten blev såld...det var bra.

Skulle ut och ta en skritt med Valdi och såg då att on har blivit sämre igen...Hon satte sig nästan när jag borstade henne över sidan....Eva tog en promenad med Ponnyn Jina så jag tog en promenad med Valdi och Erika följde med Molli. Vi mötte Eva då hon kom från sitt stall och gick en sväng tillsammans. Molli är ruskigt stel över baken och går inte fint bak så både jag och Erika fattade ett tungt beslut. Valdi och Molli ska få somna in på gården tillsammans och följas vidare till nästa värld....detta är ett av de jobbigaste beslut jag tagit...Valdi är ju ung och en häst man väntat ska leva ett långt liv. Hade ju tänkt omplacera Valdi men då hon har sina bekymmer och de inte ger sig så finns det inte mycket göra. Kan trösta mig med att jag gav henne ett helt nytt liv, hon har fått massor med kärlek och omtanke, se saker hon aldrig sett, hon har utvecklats enormt under vår tid tillsammans och hon har lärt mig så mycket om hur illa en felhanterad häst kan bli. Min väg har varit att rätta till hennes beteende och till stor del har jag lyckats....hon har inte varit en lätt häst men jag har lärt mig massor av denna lilla envisa Nordsvensk och hon har på alla sätt visat hur mycket hon älskar mig. En häst ska inte behöva ha ont utan ska få vara frisk och lycklig....så jag har inte mycket val. Ringde min man när jag kom hem från stallet eftersom jag grät så hemskt så han kom genast skyndande hem från sina föräldrar som han hälsade på...även han illa tillmods över situationen. I hjärnan mal det ändå på..har jag gjort allt jag kunnat? Har jag missat något? Går hon verkligen inte att få frisk? Men jag har haft hit två veterinärer, gett det hela flera veckor, vi har försökte ge antibiotika men hon blev galen över sprutan och tacklade veterinären in i en box, försökt flera gånger men bara hon ser sprutan blir hon alldeles vild. Har gett medicin i maten men inget har fungerat. Det är inget smittsamt hon har utan det är något hennes kropp har problem med...kan vara något inre organ som sviktar. Varken Valdi eller Molli är pigga och glada så det är ju inte mycket göra, Molli är gammal och hennes kropp har sagt sitt och valdi är ung men tyvärr född med en problemkropp...men båda har haft det bra här. Erika och jag får stötta varandra genom detta.

Trevligt var att vi åt middag på restaurang..det blev Macke, Erika, Magnus, Mattias och Anneli och sedan blev det bio. Vi såg Beowulf....var skönt att få koppla bort tankarna ett tag. Både Erika och jag var molokna så det var skönt att för en liten stund få glömma allvaret. Mormor och morfar var hundvakt under tiden så Timmy blev väl omhändertagen där. Min kompis Helena ringde innan middag/bio och nämnde att hon nog visste en häst som behöver en fodervärd eftersom han nu inte får göra något och hon hade direkt tänkt på mig....sade att jag har en häst på gång som jag vill ge en chans och att jag nu vill koncentrera mig på Valdi så hon får ett fint slut...hon mailade en film på hästen och han ser trevlig ut kanske slutar med att jag har en egen och en på foder. 
Djur är underbara men det är hemskt när de är sjuka eller måste tas bort! Det river verkligen hjärtat ur en!

Sov gott på er/ lilla molokna Nea

God morgon världen 2008-01-12

Igår kom en farbror och tittade på min transport...han skulle komma igen idag och provdra den i dagsljus....låg den fint bakom bilen skulle han köpa. Då kan jag leta efter den transport jag verkligen vill ha...en kylinge eller en värmlandsvagn. Ska ta körkort för tungt släp och köpa en tyngre vagn för två hästar....

Pratade igår med ägaren till hästen jag mest troligt kommer att köpa om allt klaffar...den står nere vid örnsköldsvik/östersund så vi ska som steg ett få upp honom hit så jag och han får hälsa på varandra och se vad vi tycker....känns spännande. Har fått fler mail på Valdi...mailar med flera stycken, det är så viktigt för mig att det blir rätt för henne...och att skiljas från henne känns fruktansvärt.

Timmy mår bättre för varje dag men hatar sin tratt men snart snart kan vi ta stygnen och han får vara fri igen!

Hade tänkt sova länge idag men vaknade tidigt i morse...helt klart ett ålderstecken haha :-)

Ska nog ta en liten skritt-tur på Valdi idag....Erika skulle ut med Molli och skritta henne..hon är rätt stel över baken så en skritt är nog bra.  Det blir Bio ikväll med Macke, Erika och några av mina kollegor (som det ser ut i alla fall).

Vi kollar för fullt efter lägenhet uppe i stan...den här går inte att bo i...Taket läcker då och då, det är ett aggregat som bullrar i källaren just under sovrummet med jämna perioder,  det är spikhål överallt i väggarna! Ja listan kan göras lång...

Ha en trevlig helg!

En ny dag

Är trött som en tok..har inte sovit sedan Timmy opererats. Är som en hönsmamma...minsta lilla ljud så måste jag kolla så han inte har ont eller att det är något :-)

Jagar febrilt efter rätt person att blir valdis nya matte men det måste bli RÄTT!
Kommer gråta floder den dag hon åker men då ska jag ändå ha vetskapen att hon får det bra hos sin nya ägare, att hon får göra saker som passar henne bättre! Men detta är nog det tyngsta beslut jag tagit...hade jag egen gård skulle jag absolut ha henne kvar....

Jag söker nu häst för fullt, har bestämt att ta god tid på mig och välja noga så det blir helt rätt...tänker INTE skiljas från någon fler om jag kan slippa. Har mailat på flera och är rysligt intresserad av särskilt en häst men han ligger över min prisklass (såklart) och det är väl typiskt mig! Hästen verkar smart och social vilket jag värderar högt, sedan är han vacker också. Valdi är kanske inte det snyggaste i andras ögon men i mina är hon så fin och hon har verkligen glimten i ögat...men hon har inte alltid varit en lätt häst men utmaningar är kul samtidigt. Timmy mår bättre...längtar tills vi får ta av honom kragen!!!

Har varit mycket på jobbet på sistone men överlag går det bra, trivs fint med mina kollegor, vi skrattar ofta vilket är underbart! Längtar till sommaren, vägen var dåligt plogad i morse..avskyr då det blir snörök!

Nä nu ska lilla Timmy få sin medicin så han läker ihop fort och jag tror jag ska gå och lägga mig.

När jag mailade med en person som ska sälja en häst hittade jag lite gamla bilder...det var kul särskilt julkorten vi gjort.

Valdi och jag förra vintern..puss puss
image174



Årets julkort som gick ut till släkt och vänner

image175


Julen 2007 var mer komplicerad...detta kort var vi inte nöjda med...Timmy visade snoppen och vi står ifrån varann
image177

Så vi tänkte ta ett nytt men Valdi ledsnade och kliver Macke på foten..detta är sekunderna innan kaos utbryter och en sur Macke går till bilen :-) han vill inte fota mer sedan...
image178

Näst ahelg fortsätter vi med fotandet och då är Macke krav att Valdi ska sitta fast.


Här ska det vara ett kort och det kommer ...det är slutliga versionen av 2006 års julkort men programmet strejkar och vill inte ladda upp...bilden kommer inom kort.


Julen 2005...försökte få med undulaten Oske men han och Timmy bara bråkade..Oske var heller inte så intresserad av att vara stilla.
image176

Nu är Timmy opererad

Nu är Timmy opererad...skönt det är gjort.
Det var inte kul på veterinärstationen i Vännäs dit vi anlände 08:30, en riesenshnauzer satt och levde fan i väntrummet så Timmy var livrädd redan där. Sedan kom veterinären och hämtade in oss och när hon skulle undersöka honom bet han henne, han gillar inte främlingar...hade varnat henne innan men hon trodde det skulle gå. Det beslutades då att man skulle sätta en tratt på honom och vår trekiloshund slogs och bet som en vettvilling så hon tog med sig honom till en annan veterinär i ett annat rum och de tvingade på honom tratten. Timmy vrålade i panik så det hördes in till oss så både Macke och jag höll på att bryta ihop...sedan kom veterinären in med honom och då hängde han som en trasa över hennes arm...gissa om han blivit drogad. Bara ögonen rördes på lillgubben. Vi fick då åka iväg för att komma tillbaka vid 15-16:00 tiden och hämta honom.
Vi åkte till Umeå för att ha något att göra, jag tror jag grät i två timmar efter min lilla hund...även Macke hade det kämpigt...vi hörde hela tiden hans panikslagna vrål när veterinärerna kämpade med tratten...det skar verkligen i hjärtat. När man lugnat sig lite så åt vi på Macdonalds vid strömspilen, brukar inte gilla deras mat men "El nacho" var gott. Sedan åkte vi på ArkenZoocenter för att köpa presenter till Timmy....det kändes då bra för oss att få göra något till honom. Det blev ett litet vintertäcke, några ben och två leksaker. En leksak roade mig i bilen enormt...en grå gris i latex som grymtar som en riktig gris när man trycker på den. Grymtade Macke i örat med den där grisen några gånger...(lite roar dom små hehe)...han var tvungen att skratta han med. Det var för övrigt han som hittade grisen, jag stod och kollade på flytvästar när jag hörde hur det grymtade...trodde någon kommit en med en gris men då stod min man där med en leksaksgris och grymtade med den...var ju bara tvungen att köpa den hehe.
Sedan åkte vi på Rusta och slutligen till Mackes tvillingbror Magnus, Sophia och Vidar och där var vi tills vi åkte till Vännäs igen...

När veterinären kom ut med Timmy i väntrummet och operationen gått bra kändes det underbart. Han var rejält groggy...försökte rasta honom utanför kliniken men han bara vinglade runt och skyfflade snö fulla tratten eftersom han inte orkade hålla upp huvudet. Han är fortfarande inte helt pigg men bättre...han ska nu medicineras 10 dagar sedan är förhoppningsvis allt läkt och glömt.

Före operationen, en nyfiken Timmy nosar runt...
image166

Efter operationen, äntligen i mattes famn...han är så trött så trött
image167

UUUUHhh
image168

ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz
image169

Hemma på gården, var han tvungen att fota min bak??? Kan man ju undra..
image172
image170

Trött men glad att vara hemma
image171

Själv är jag så trött så trött...kunde inte sova natten innan operationen...tänk om något skulle gå fel??
Kunde inte sova natten efter operationen eftersom Timmy frös, svettades, var orolig m.m så jag försökte ta på honom en filt, hjälpa honom bort med den...efter att ha blivit väckte nog många gånger när han hade det jobbigt var det kört att somna om..Lade mig åtta eftersom både Timmy och jag knappt kunde hålla ögonen öppna..(Macke for och jobbade natt) men det gick som sagt inte att sova alls..

Idag har timmy mått bättre, han har fått i sig medicin, ser lite piggare ut i blicken och har skällt lite när grannen bökat i trappen...goda tecken. Jag känner mig helt bottenkörd...uhh gruvar inför stalljour på morgonen och jobb på dagen, hur ska jag orka utan sömn på flera dagar? Ska i säng tidigt...helt klart..

Bröllopet

image109

image110

image111

image112

image115

image116

image118

image119

image120

image121

image122

image123

image124

image125

image126

image127

image128

image129

image130
image131

image132

image133

image135

image134

image136

image137

image138

image140

image141

image142

image143

image144

image145

image146

image147

image148

image149

image151

image153

image154

image156

image157

image158

image159

image160

image161

image162

image163

En av de största kvällarna i mitt liv, tack alla som kom, hjälpte till och gjorde vår kväll fantastisk!


Jag


Hanna och jag "på lyset" utanför hotellet
image103

Jag på Helloween
image105

Harriet och jag på Mackes tvillingbrors och Sophias bröllop
image106

Jag för något år sedan
image107

Julafton för något år sedan
image108



Tungt

Suck...har suttit och funderat en massa...vet inte vad jag ska göra, det är så MYCKET just nu...
Timmy ska opereras på måndag...är så orolig...

Red Tender idag eftersom Valdi har kvar lite buor och Tender var som ett brunt ånglok med svansen som en plym i vädret...var uppfriskande med lite fart!!

Ska försöka raka Valdi i morgon som veterinären sade...jobbar på att vänja henne med rakmaskinen.

Ska nu ägna mig åt man och hund :-)

RSS 2.0