Uppdatering

Hmmm vad har jag att berätta tro.... hmmm

Jo på Söndag åker Indy upp till stan igen, han har växt och blivit kraftigare och ser lite mindre valpig ut i kroppen.
Har ju en ny sadel till Indy, en StarTrekk dressage men vi har just inte hunnit rida i den för han har inte varit fräsch på sistone. Han har ju varit extremt trött, sedan har han vilat bakbenen mycket, han har varit varm i frambenen och hans överben som sitter som en knöl under knät har växt...växer det mycket mer så måste det brännas bort....sedan har han slagit i frambenet med framskon så han fått ett till överben... Är glad jag drog av skorna....ju längre Indy har gått skodd, ju fulare har han rört sig och slagit i mer och mer och sparkat sig själv och på sistone har han varit varm om hovarna, det har trängt ut saker genom hovväggen...typ utläkta bölder och han har haft småblåningar i de ljusa partierna i hovväggarna så hans hovar har verkligen protesterat....sedan hade en hov växt snett så jag vet inte om han blivit sneskodd eller om hoven vuxit så så nu har jag verkat honom rak och kommer ha honom oskodd så långt det går för han kan ju inte hålla på och slå sig på benen så han får stora brosk och ben-bulor.....ser för hemskt ut och han har helt klart haft ont i hovarna. Indy har fortfarande vila men såg idag ganska glad ut så han kanske börjar må bättre och hans kropp börjar kanske få ordning på allt skit den dras med....ska prata med ATG till veckan och höra vad de säger om allt.

Macke och jag mår bra men jag är ledsen då Indy inte är på topp och såklart orolig som fan att det ska bli något mer vajs med honom för jag har inte råd och orkar inte mer mentalt.....han är mitt "barn" eller det närmaste jag kan komma och mitt hjärta krossas om han inte piggnar på sig.... Macke tycker det ska bli skönt då Indy står i stan igen och det gör jag med men det är kul att vara med Erika och Proppen....har egentligen ingen jag riktigt umgås med eller rider ut med här i stan så mycket gör jag och Indy ensamma.

Nä nu ska jag bada.

Min rygg skulle aldrig klara hovslagaryrket hehe

Idag var det mycket på jobbet men det är ganska roligt, då går tiden snabbt. Som vanligt var det en massa dispyter i fikarummet på skämtsam nivå.....det är liksom standard för oss.

Sedan bar det av till Umgransele, hade inte träffat Indy på två dagar så jag hade lite abstinens. I förrgår hade jag och Macke en dag tillsammans i solen och igår var Erika och jag på bio så hon mockade och gjorde stallet innan hon kom till stan  annars hade vi inte hunnit.

Eftersom Indy har sin unghästvila har jag bestämt mig för att dra av honom skorna så hovarna får vila så jag har roat mig med det ikväll och det tog en sabla tid för de satt som tusan, kan då inte anklaga min hovslagare för att vara kass på att få skorna att sitta haha. Det blev bakhovarna jag fixade idag....skorna åkte av och jag verkade hovarna och de såg för hemska ut....Indys hovar gillar inte att vara skodda. I morgon ska jag ta framhovarna och snygga till lite mer bak för jag blev inte helt nöjd med resultatet....det gick att runda hoven mer och ta lite mer på stråle och sula men min rygg gav upp och min häst stod och skrapade surt med ena frambenet trots att jag höll upp ett bakben. Sedan kliade han sig och pillrade så han var ganska leds på att stå och lyfta fötterna men jag tycker han var duktig och skötte sig ganska bra för det tog en himla tid.

Nu nu i säng!

Gottegris

Ja fasen man är verkligen en gräslig gottegris, har nu kvällsfikat och skulle kunna göra ganska mycket för en chokladkaka...suck. Macke och jag har sett film och varit ute typ hela dagen, Erika tog hand om Indy så jag och Macke skulle få rå om varandra. Timmy har badat och lekt så han är helt slut på....har varit en skön dag men jag har saknat min lilla häst.
Erika sade att han varit jättetrött då hon tagit in honom så han verkar behöva sin unghästvila....får se när jag börjar rida honom igen, nu ska han bara få vila och ta det lugnt och växa för både Erika och jag tycker att han växt en hel del i sommar.

Macke och jag har diskuterat, ritat och planerat för en egen gård men än är det långt dit....känns som en evighet. Vi säger hela tiden saker som " ja nu skulle man haft en gård med torkvinda att hänga tvätten på, medan man packat torktumlaren i lägnheten" eller "ja nu skulle vi haft en gård och fått fika på altanen"......jag vill gärna ha ett eget stall och hästen på gården och hyra ut en box eller två. Det är på många sätt skönt att hyra stallplats i stan men det är många viljor och hästar som ska blandas och fungera samman. Macke vill ha ett rejält garage att hålla på i så vi har enats om en byggnad med garage och stall i ett. Hö och spån vill vi förvara i en bod bredvid för brandriskens skull.... nåja vi får se vad det blir av våra drömmar.

Nä jag har egentligen inte så mycket att berätta, Indy växer och vilar och snubblar nästan in  i stallet av trötthet fast han bara varit i hagen, Jag jobbar och kör till byn efter jobbet, Macke kommer att jobba halvtid nu i veckan och ha semester andra halvan och Timmy han är bara sötast i stan :-) Lekte kurragömma med Timmy igår....han fick sitta i köket medan jag gömde mig och sedan ropade jag att han skulle leta och så fick han godis när han hittat mig....mot slutet sprang han till köket direkt efter han hittat mig i sin iver att jag skulle gömma mig igen haha.

Ha det så bra alla!

Jobb jobb jobb

Så var semestern slut, attans vad den susade på fort men jag hade ingen riktig ångest inför att börja jobba igen....har faktiskt saknat grabbarna på jobbet litegrann så det var kul att träffa dem igen. Men nog var det skönt att få sova om mornarna :-) jag är verkligen ingen morgonmänniska. I morse så krånglade det en massa då jag skulle göra fika och med ögonen som springor så orkade jag inte mer än att få ifrån mig ett missnöjt mummel haha.

Igår var jag ganska bakis efter kalaset i lördags men på önskan av flera så pinade jag mig till att lägga in bilder från lördagen fast jag höll på att somna vid datorn... men jag tog inte med de riktigt vågade för att inte någon ska få ångest, skulle kännas lite taskigt för folk blir ju alltid mer sponana i ruset och hittar på allt möjligt.....men det fanns bilder på både det ena och tredje på kameran haha.

Jag har en rejäl träningsvärk som är värre idag än vad den var igår....värst i magen efter allt skrattande men var och varannan muskel ömmar, att nysa är ingen hit kan jag säga. Men det är absolut värt det, Macke är så nöjd och även jag hade skoj.....längtar tills vi far på nästa tripp. Tog mig igenom arbetsdagen men högen med lappar och sådant folk lagt in på skrivbordet var inte direkt liten, det är mycket kvar ännu att plöja igenom. Åkte till Umgransele för att rida Indy direkt efter jobbet och han och Proppen var som två galningar i hagen....de for runt som idioter och fnös, bockade och brakade runt så Erika och jag fick skynda oss att ta in dem. Erika hade annat att göra efter hon mockat åt Proppen så det blev Indy och jag som for ut men vi hann inte långt så kom vi till ett ställe där en stor vattenpöl täckte hela grusvägen, Indy vägrade i sten att gå genom den så det uppstod lite konflikt mellan oss.....vi tjaffsade lääääänge innan han gav med sig men han var inte tjurig enbart för att han inte ville gå utan han tyckte faktiskt den var läskig så han fejkade inte vilket han ibland kan göra om han vill ställa till med en liten scen och få igång ett gruff......på hemvägen kom vi i galopp och jag hade glömt att den var där och kom på det alldeles för sent så jag gjorde mig beredd för antingen en pallnit eller ett jättesprång och det blev det senare...Indy flög över pölen och skuttade ivrigt pipande iväg efteråt i bock-galopp...han blev alldeles till sig över att ha varit så våghalsig att han faktiskt HOPPAT över.....fick inte stopp på honom förrän vi brakat förbi stallet och nästan var vid blåvägen haha.

Hmmmm tror inte jag har så mycket mer att berätta, ska krypa ned i ett bad nu efter en seeeen middag....längtar tills Indy är i stan på flera sätt för då får jag mer tid...det går mycket tid nu enbart till körande och det kostar.
TIdigast 090801får jag ta upp honom till stallet i stan.....men det är nog bra han får vara där ute i byn och vara med sin kompis Proppen...hagen i stan är liten, han står ensam och det är dåligt underlag.....under all kritik vill jag påstå men det finns inte mycket att välja på men jag vill så gärna ge honom det bästa...ni vet ju hur jag är då det kommer till min häst och hund....de är som mina barn.

Nä nu ska jag se vad min älskade man gör och sedan krypa ned i ett bad, Macke har ju semester ännu den filuren.

Kram på er alla!

30-årsfest för Macke

Idag har både Macke och jag (och säkert många fler ur kompishögen) ont både här och där för igår firade vi att Macke den 3 juli fyllde 30 år. Värsta värken sitter i magmusklerna av allt skrattande, var länge sedan vi skrattade så otroligt mycket som igår...från tidig morgon till kväll.

Dagen började med att Macke fick öppna ett brev som satt vid hans säng, där stod det att han skulle ta på sig kalsonger, sockar, mjukisbyxor och t-shirt och att han skulle fika en stadig frukost. Sedan då jag åkte hemifrån fick han ett nytt brev där det stod att han skulle kolla i klädskåpet inne på toa och plocka ut påsen i det. I påsen låg det en ridhjälm, ett ridspö samt ett par stickade rödvita benvärmare och ett brev. I brevet stod det att han skulle ta på sig detta och promenera till ridskolan (hehe) och att han skulle vara där vi 08:45. Medan han kämpade på med detta var jag och mötte upp några ur kompishögen (Nisse, Simon, Brante, Björn, Mika och Vickan) och vi åkte då sedan till ridskolan för att möta Macke där. När vi kom dit stod Macke där och såg lite orolig ut, han trodde det var ridning på gång....


Men där var han lurad för han fick ta av sig hästsakerna och så fick han sätta sig i golfen med Nisse och Simon (jag körde) och så bar det av mot Husbondliden. Den andra bilen kördes av Björn och Mika, Vickan och Brante åkte. I
Husbondliden så stod Isak vid vägen för att bli upp-plockad och ni skulle sett Mackes min då jag hoppade in i baksätet till Simon och Nisse och Isak satte sig bakom ratten.....


Mackes ögon var tefatstora och han utbrast "SKA ISAK KÖRA???!!" Jag flinade bara gott och makade mig tillrätta hos grabbarna och så bar färden av mot Skellefteå.




Macke var väldigt fundersam för han hade ju trott sig ana vad vi skulle göra och så satte sig Isak att köra och då började han tro att vi skulle någonstans som bara Isak kände till haha. Sanningen var den att jag var för trött för att köra och Isak lovat sköta den biten :-)




Framme på destinationen...




Mange kom direkt från Umeå och vi var lite tidiga och fick vänta lite utanför









Simon intog berghällen med storm


När då Mange anlänt så gick vi in och tävlade och det var så roligt, ingen ville riktigt sluta men tillslut efter en massa timmars tävlande så hade vi inget val eftersom festen väntade på oss hemma. Men först behövde Björn tanka så vi åkte till närmaste mack vi hittade :-) ganska möra i kroppen kan jag lova.


Grabbarna poserar elegant utanför en macken.



Jag satt i bilen och messade en ungefärlig tidsplan till vännerna som var i Lycksele och skulle komma på festen









Sedan kom vi på att vi var hungrida och åkte till Max för att äta inför hemfärden, där såg vi en rolig kebabvagn.


Sedan dök en Jesusliknande figur upp i en Saab och det hade vi ännu roligare åt










Efter vi ätit bar det av hemåt och gode tid vad vi skrattade och busade i bilen. Vi hade riktigt skoj, vägen kändes lång men det gjorde inte så mycket när man hade så pass kul. Jag var då och då rätt åkrädd för då och då utbrast Isak glatt "men HÄR kan jag ju köra om den där bilen framför" och så fick vi möte och jag ylade för färat "NEJ det får du INTE" och fick bara ett skratt tillbaka för inte hade den rackaren tänkt köra om utan han bara retades....inte lätt alla gånger. Men jag nickade till en stund på hemvägen så han var inte så illa på att köra bil ändå. Macke var jättenöjd med dagen hittills och såg fram emot kvällen. Väl i Lycksele for alla hem och duschade och bytte kläder innan det var dags för fest i Hedlunda på stacken.


På väg till Stacken



Macke fick en låda av Gustav och Micke som innehöll korv,kaviar, fil, autosol, ett hänglås, en övningskörnings-skylt,eltejp, doftgran, vita bönor, en tvättsvamp och en flaska likör...de tyckte att när man fyller 30 ska man få något i presentväg att minnas och vi skrattade gott för detta lär han inte glömma i första taget.



Musikdags



Världens bästa Andreas och HArriet



Här lektes en lek haha



Gulliga Vickan




FBI-Anders



Haha vad säger man?



En hög med sköna grabbar



Fina Micke



Lek igen





Hur i hela friden fick han sig dit under?













grabbar grabbar...vad har ni i kikaren?



Ivrigt påhejade av resten







Tjohej vilken fart



Kläder är bra att ha





En svamp i näsan












Haha det var full fart på herrarna och Macke säger att han hade jätteskoj så det verkar som att det blev en väldigt lyckad dag och kväll. Det fanns några mer vågade bilder att lägga upp men de lät jag vara i samråd med Macke, är det någon som väldigt gärna vill ha en bild på sin bak så kan jag skicka den per mail haha.


Tack till er som hjälpte till att ge Macke en fin 30-årsdag! Ni är fina kompisar och jag hoppas att det blir mer skoj tillsammans snart.

ZZZZZZZZZZZZ

Somnade nyss i soffan med magen full av pizza....gott.
Idag red Erika och jag ut barbacka och det gick bra, vi red en del i skogen bredvid stigarna så hästarna fick jobba och de verkade uppskatta det. På fredag kommer Indys sadel, han har fått en bomlös Startrekk dressage och jag hoppas att den kommer att passa honom bra. Igår regnade det och hästarna blev som tokiga vid 14:00 Erika ringde och sade att de stod och stegrade och for runt i hagen som två dårar, det var rent risk att de skulle skada sig så jag snörde mig i bilen och for mot byn men då jag kom hade hon lyckats få sin pappa att hjälpa henne in med hästarna...de var så vilda att hon inte vågade leda dem tillsammans så han fick leda Proppen och så tog hon Indy och han hade tydligen gett henne händerna fulla, häromkvällen kallade hon honom djävulens som haha. När det blev uppehåll i regnandet for vi och tränade hästarna på ridbanan och det gick bra förutom att Proppen drog omkull Erika haha....gud vad jag skrattade, hon lekte med honom och longerade honom och rätt vad det var tvärdrog han så hon flög omkull och landade på sida...med händerna över huvudet fortfarande hållandes ilongerlinan. Proppen stannade direkt och tittade på henne "men matte, vad ligger du där för?".....Jag gjorde lite akademiska övningar med Indy och det var länge sedan och han visste direkt vad jag menade och gjorde det han skulle, jag gjorde också lite repövningar. När det gäller repövningarna som till stor del är lite ledarskapsövningar så är jag lite misstänksam mot min häst, jag tror han gör de övningarna för att han VET vad han ska göra och hur han ska göra....jag tror inte alltid han gör dem för att jag som ledare begär det. En övning går till så att man ber hästen flytte baken undan en och Indy gör detta när jag ber om det men på hans minspel så är jag lite misstänksam på hans anledning till att göra det.... Måste fråga Marie om detta, hur jag kan stärka min roll i det hela, alltid bra att bolla med någon.

Sadelprovning

Vet inte om jag berättat att en sadelutprovare fått titta på Indy och hon skrattade då hon såg honom och sade uppgivet att hon mycket väl förstod mina problem att hitta sadel till honom. Jag har ju själv konstaterat att han har stor och lång manke och den är BRED....sedan har han ganska kort om utrymme för sadelns anläggningsyta och baktill är han smal. Hans rygg är till råga på allt lätt svängd. Jag har ju konstaterat att trots att Indy är så pjön och smal i övrigt så kräver han en rejält vid sadel kring manken. Sadelprovaren sade att xvid och i vissa fall på vissa märken xxvid.... Hon lade på en Pfiffs friesersadel som hade xxvid bom och den låg bra framtill men var fel i formen och för lång...det var faktiskt skönt att höra att en till konstaterat att han kräver så breda sadlar för då jag insåg det trodde jag inte sjäv vad jag såg och då jag sagt det till folk har de knappt trott mig men nu har alltså ännu en person sagt att Indy är svinbred kring manken. Problemet med detta är att de sadlar som är nog breda kring manken blir för breda baktill för där är han ju jättesmal. Jag kommer nu köpa en rejäl bomlös sadel, typ star trekk eller något som han får ha tills han vuxit mer. Troligen kommer han bli rejält bred över ryggen framöver....med tanke på hur stor han är framtill så är prognosen ganska trolig och då är det nog ganska bra han har en ändringsbar sadel....den bomlösa han nu har är skit. Sadelprovaren gav mig tips på några märken men hon sade att han var riktigt svår, hon hade ingen sadel som passade honom.

Förbaskade insekter

Jag är så leds på mygg, knott,brems och getingar.....kan inte minnas en sommar med denna mängd av brems och de är ju helt galna, de är som målsökande projektiler som man inte kan bli kvitt. Hästarna besväras svårt av dem vad man än smörjer in dem med....skitirriterande. Idag så blev det lite barbackaridning och tömkörning men Indy gick och sov....när vi tömkörde hemåt så ramlade hans ögonlock ihop och han gick och småsnubblade så det var ingen lyckad dag att träna....jag insåg det ganska fort och vände hemåt så han fick krypa in i boxen och sova.....förstår honom för dels har det varit varmt och dels har han och proppen fått gå i en liten gräshage och beta så han är väl som en öltunna full med gräs. Är redan less på att pendla, det drar soppa som fan och är drygt att köra....men det är kul att få vara med Erika och Proppen helt klart.  I morgon ska Indy  få vila för då ska jag fira macke som fyller 30 år.

Ponnytrav

Här kommer bilderna från ponnytravet.








Jag blev så förtjust i den vita ponnyn och hans/hennes lilla kusk. Det är upplopp men hon har pisken vilande mot axeln och ropar istället uppmuntrande till ponnyn. Så himla gulligt.







Sommarlov

Nu har Indy fått lite sommarlov, Idag kördes han upp till Umgransele där han nu ska vara några veckor. Jag tycker det känns väldigt blandat, det är bra att han får miljöombyte men känns drygt att köra ända dit....sedan är det ju alltid kul att kunna Umgås med Erika.

Indy visar arabens intelligens och ger sig på låset



Macke fotade blåklockor


Svalorna hade byggt bo och använt hästtagel som en ingredients i bobyggandet

Mera från hästveckan

jag ska ha bilder från ponnytravet men de ligger i kameran Macke verkar ha med sig ut på en fotning så jag lägger in en massa annat och uppdaterar med de bilderna senare. Jag tycker ungdomarna som körde i ponnytravet var för söta, på upploppet låg en liten tjej i täten med en allt tröttare ponny och hon ropade till honom "kom igen gubben, kom igen- du klarar det, du orkar i mål" och hennes lilla piska låg oanvänd i hennes hand medan ponnyn troget knegade sig i mål och vann....lite skillnad motför det vrål och klatchande man hör då de vuxna kör. Jag blev alldeles rörd.

Fest förra helgen i travlogen




Idag var det Lappmarksryttarnas dag på stan och det bjöds på körning, dressyr - och hoppuppvisning och uppvisandet av hur en ridlektion går till.


Sandra och Fritz stog för dressyruppvisningen, de var så fina

















Sara Öjbrandt körde









Sedan höll Sandra en dressyrlektion för en liten tjej som fick rida Fritz












Sedan var det dags för hoppuppvisningen som ponnytjejerna stod för med deras instruktör Sandra Lundell.


















Gräs är gott



Speakern Emil och ljudkillen




Sedan på kvällen var det trav




















Fotografen bakom fotograferna













En liten gräshoppa sökte skydd på min väska som stod mellan mig och macke, han satt där hela travet och sedan bar vi den i säkerhet så den inte skulle bli ihjältrampad.















RSS 2.0