Underbara

Min man och våra underbara djur gör livet värt att leva....älskar er så mycket!!

Macke är på jobb och det är tomt hemma, typiskt nu då man är sjuk och ligger hemma för jämnan men i morgon blir det jobb igen. Var nyss och tog in hästarna och de var så rara....alla var supergoa och skulle alla ha "sin" del av matte. Linus höll på krypa innanför skinnet på mig, han har alltid varit rar och mysig men nu verkligen visade han att " du är min matte och jag tycker om dig så mycket". Han pressade pannan mot mig och riktigt tokgosade och ville hela tiden ha mer.... Indy och Nyfiken var gosiga de med men Linus till och med ignorerade maten för att få rå om matte....så himla söt. Klart nu då jag varit sjuk så har de inte fått göra saker som de är vana. Men nu börjar jag vara pigg igen :-) Älskade hästar!! Timmy var med till stallet även om regnet gjorde att han mest tyckte det var blött och otrevligt. Jag ska nu krypa ned i ett varmt bad....

Regn och förkylning

Regnet öser ned ute och här inne sitter en förkyld Nea men äntligen börjar skiten ge sig...har haft feber i flera dagar.

Har inte mycket att berätta faktiskt, saker och ting rullar på.

Macke har haft invigningsfest i fotostudion och det blev lyckat, det togs många galna och roliga bilder. Magda och jag hade riktigt roligt och släppte loss rejält framför kameran men vissa av grabbarna fick man skratta åt så man nästan gick av....de var inte kloka alls och de bilderna blev klockrena. Macke ska redigera bilderna och lägga ut dem snart...ska se om jag kan lägga in några här med :-)

Magda och jag har börjat få till allt fint i stallet, innan jag däckade i förkylning hade vi torkat i skåpen och lagt in saker och satt upp sadlar och grejat på. Vi ska torka i stallet också eftersom väggarna där är hur äckliga som helst men det har vi inte hunnit ännu. Linda som hjälper till med Mikkel (Magdas häst) har gjort stordåd med golvet i sadelkammaren....det var så smutsigt men hon har fått det riktigt rent och fint, så rent det kan bli i alla fall...och det gjorde stor skillnad!

Linus växer så det knakar och är fortfarande en underbar liten kille trots att han är hingst, Indy och Nyfiken mår prima de med. Igår lät Indy Linus äte med honom och DET förvånade mig. Indy måste börjat mjukna lite :-) för han brukar bli rasande om Linus försöker dela hans hö-hög. Var inte skoj att ha morgonjour förkyld men det gick, var ju inte så många hästar som skulle ut.

Saga har varit ovärderlig nu då jag varit sjuk, vilken duktig hästskötare jag har. Hon har mockat, packat hö och gnott på och varit så duktig. Det ska belönas med skogstur då jag blivit frisk....det kommer nog både hon och Nyfiken gilla.

Nä nu ska jag ta och dricka lite varmt.

Kram på er!

Fest igår

Igår var det fest för min del och det var skoj....blev gott äppelvin och jag hade riktigt skoj och trevligt. Macke var chaufför för kvällen haha. Tror dock jag överansträngde knät för i natt vaknade jag av en envis värk som inte ens alkoholen suddade bort och låg sedan och vred mig hela natten....inte bra. Men det får vara ärt det, minns inte då jag sist partade loss :-)

Idag öser regnet ned.....fy tusan. Saknar redan solen!!


Sommar

Ja nog har det varit sommar de här senaste dagarna :-)
Har gjort mitt bästa för att vattenträna Linus men han var ganska misstänksam mot älven haha....en stor vattenpöl hade han däremot roligt med men älven var småläskig.


Titta Linus, vatten! (men Linus tittar på husse och kameran, kan man äta den tro?)




Nja en titt kanske man kan ta på det där blöta..


Hmmmm


Nepp vi stannar på stranden



Timmy däremot badade en hel del!


Vattenträning vid en vattenpöl


Hmmm den såg trevligare ut


Linus kliver i utan större funderingar



Var till och med roligt att plaska lite

Dagen på travet

I morse åkte Macke och jag ned till banan för att släppa ut hästarna och vi möttes av tre spåniga hästar som alla legat och sovit i sina boxar. Härligt att de var så nöjda direkt.

Jag var astrött och for i gummistövlar och knäyxor...helsexigt! Macke retade mig såklart.


Indy och jag på väg till hagen



Linus och Nyfiken leker




































Hästarna var såååå nöjda och glada, det var underbart att se. Sedan tog vi en promenad till stranden med Timmy och Indy och Indy blötte näääästan framhovarna :-D går framåt haha. Gick sedan en sväng i skogen med Linus och han älskade det, han blev så glad och ivrig även om han först var lite tveksam till att lämna kompisarna och stallbacken men väl i skogen var det en lycklig liten häst som snorkade och ville upptäcka allt på en gång. Linus är en helt underbart snäll häst, enda gången han visat sig rejält upprörd var igår då han ville ha sina pellets haha....i övrigt är han mildheten själv och vacker som en dag så han kommer helt klart vara värd att avla på....sådant temperament och utseende får man leta efter :-)

Nyfiken och Madde var ut på en skogstur och Nyfiken hade taktat och hela tiden haft öronen framåt och varit så glad :-)

Sedan åkte Macke och jag till storumen eftersom Macke hade ett filmjobb där, tog ett kort på honom med stativet på axeln...mums :-D


Flytt till travet

Nu har hästarna fått flytta ned till travet, Indy var inte lycklig i stan alls...Linus och Nyfiken var nöjdare men nog föredrar även de skogen :-)

Igår fick hästarna flytta och Madde hjälpte mig (Macke jobbade mestadels men kom sedan) och hon var ovärderlig...mitt knä och tumme värkte och hade sig så utan Madde vet jag inte hur det gått att köra höbalar och saker...tog evigheter! Jag är såååå tacksam Madde!!!
Då sakerna var nere så duschade vi Indy och körde ned honom, sedan var det dags att köra ned Linus och Nyfiken och vi duschade först Nyfiken och Linus som är van att få sina bebispellets och få sova den tiden var MYCKET upprörd i boxen medan vi tvättade Nyfiken. Han stirrade upprört mot foderkammaren och härjade med krubban och stegrade i boxan....GE MIG BEBISPELLETS NUU!!!! ( han är tokig i sin gröt av pellets, fodejäst och havre) Sedan fick han en dusch och var så duktig och stod så fint medan jag spolade honom men det syntes att han ansåg att kvällen var konstig. Sedan Lastade vi Nyfiken och han gick nästan rakt på eftersom vi hade Linus med så han förstod att han inte skulle bli ensam....Nyfiken är livrädd att förlora flocken så han snör sig gärna bakåt i transporten om han inser att kompisen inte ska med. Linus gick nästan rakt in eftersom bästa vännen Nyfiken stod där inne så det var en smidig lastning. Väl nere på banan så möttes de av en glad Indy som med lyckliga ögon stod i stallet, Linus ville genast ha sina pellets och var fullkomligt nöjd då han fick dem och släppte all oro :-) att vara i nytt stallgjorde inget bara han hade vännerna och sin pelletsgröt. Nyfiken tog det med ro, syntes att han var glad att vara tillbaka där nere. Alla tre åt och myste i sina boxar och var helt lugna.... så hem bar det för Macke, Madde och mig

Olycka

Hmmm vart ska jag börja, har hänt en del kan man säga....

Indy och jag var ute och red och blev beskjutna på norrängsvägen...säkert ungar som ville busa men det spårade ur och slutade med att Indy skenade och jag blev släpande efter honom. Solen sken och vi hade en mystur barbacka och hade varit uppe på berget och skulle hem genom bostadsområdet...plötsligt ser jag något komma farande genom luften då trodde jag det var vatten men jag blev inte blöt och Indy fick en rejäl bula i sidan där det träffade så jag tror mer på soft air gun eller något.... han blev vettskrämd och satte av i sken och jag flög av efter en rejäl åktur och fick tygeln runt handen och släpade efter Indy. Skorna skrapades upp, kläderna blev i trasor, mobilen i fickan skrapade sönde, glasögonen pajjade och jag blev totalt sönderslagen....lossnade efter ett tag (skena på asfalt är verkligen hemskt) och när Indy märkte att jag inte var med längre stannade han trots att han var så rädd att han skakade....han vågade inte komma fram till mig men stod stilla och väntade på mig när jag haltande tog mig bort till honom. Jag var yr, hade knät paj och ena tummen och hade ont i varenda muskel....fick dra en benlinda om knät. Indy var halt på ena frambenet så haltande tog vi oss hem...jag som en trashank och han ett nervknippe....
Efter att ha pysslat om honom så for jag hem men blev tvingad på akuten av Macke och det var lika bra för jag hade så jäkla ont.... Akuten hällde i mig piller och jag slocknade där i ett rum ett bra tag innen det blev röntgen....tack och lov inget gips utan bandage och vila. Indy mår bra och jag  ha börjat repa mig också men FY FAN vilka förbannade ungar.

RSS 2.0