Lite bilder från promenaden i torsdags

Susann Gunnarsson mailade häromdagen, hon tog lite bilder från vår promenad i torsdags :-)
Linnea och Chiquita är så söta.....Indy var mest bråkig där i början hehe men lugnade sig fort


Linnea och Chiquita
image404

Vi funderar lite på färdvägen
image405


Indy stretar och vill äta, han insåg att han gick i en djungel av MAT!! Tack och lov lugnade han sig efter ett tag.
Men det var första gången han var i skogen och då kan man ju få vara lite uppspelt!
image406


Vi traskar uppåt
image407


Linnea och Chiqita
Chiquita tyckte inte om riset så Susann fick ibland hålla undan riset så Chiquita och Linnea kunde ta sig förbi, Chiquita är lite "prinsessan på ärten" :-)
Indy stegade på bra så det bådar gott inför framtiden!
image408

ÅÅÅÅÅHHH jag är så glad!!! Har suttit på Indy!! 2008-05-24

Jag är så glad så glad!!!
Igår så kom Erika upp och vi tog ett pass när vi hängde på Indy och det gick så bra...märks att växtvärken lugnat sig för han gick smidigt och elegant som vanligt med bakbenen och var på fint humör. Vi bestämde då att träna en gång till idag så först red vi i Umgransele en sväng på Erikas häst och en lånehäst och sedan åkte vi upp till Indy.

Indy var duktig och cool när jag hängde, så vi utökade övningen med att jag ställde mig på ridhusets uppsittningspall och Erika fick leda Indy förbi några gånger, gå runt den och sedan stanna honom vid den...syftet med övningen är att låta Indy vänja sig vid att man är ovanför honom....det är ganska vanligt att unghästar blir rädda när de får en ryttare på ryggen just för att ryttaren är så hög....jag klappade och kliade Indy och han insåg snart att det var ok att jag var ovanför honom och Erika berömde med morot. Sedan hängde jag på honom igen och det gick så bra att jag svängde benet över hans rygg och sedan satt på honom....han var duktig så därefter hoppade jag av och vi tog av sadel och allt och lekte lite i ridhuset innan Indy fick bli nattad :-)

Är så glad....att sitta på sin häst för första gången är en obeskrivlig känsla....hade samma med Valdi men hon var mer cool i sig...Indy har det varit en mycket längre väg att gå med så detta känns så underbart :-)

I torsdags promenerade jag och Indy med Susanne Gunnarsson när hennes dotter skulle rida ponnyn Chiquita på en tur. Vi följdes alla åt ut i skogen och vi hade planerat en lugn kort promenad men det urartade till (vi tappade bort stigen och hamnade fel) en längre sväng i skogen men oj så trevligt det var...Indy var pigg och ganska besvärlig i början...han var så uppspelt över att ha ponnyn med (vi går ju alltid själva) så han tramsade och höll på men efter ett tag i skogen så lugnade han sig. Han var jätteduktig, klev på överallt och tvekade inte...klättrade uppför en rejäl brant...kändes som jag skulle få en hjärtinfarkt men Indy var knappt anfådd...gick även bra för resten. Indy kom på att mycket i skogen går att äta så lyckligt stoppade han i sig av allt möjligt och traskade ganska nöjt på medan vi virrade runt och försökte hitta rätt stig hem! Han testade också att bita i en stor sten men insåg att den inte var någon höjdare att smaka på :-) men är man lite häst så undersöker man ju med tänderna.


Bilder från min och Mackes stalljour samt ett träningspass när Erika och jag tränade Indy

Jag har nog världens finaste man...han har hjälpt mig idag med gräsliga jouren på ridskolan....typ 30 hästar ska ha morgonfoder, ut, få morgonhö i hagen, det ska mockas, sopas, ges lunch-hö, middags-hö, sedan ska kvälls-hö-säckarna fyllas....de ska tas in och få mat...man ska kolla att allt är ok. D v s jag hade en dag med ansvaret över hela stället och det var en astung dag...har aldrig plågat kroppen så och fötterna värker något hemskt!

Macke steg upp med mig och han har sopat, mockat, fyllt vatten, delat ut hö...har till och med lett en ponny till hagen!!!

Jag älskar dig gubben, är så trött jag kan gråta....tack snälla för din hjälp.....hur skulle jag klarat detta ensam??

Jag lägger ut hö i en hage
image392

Leder ut en av alla hästarna
image393

Nästa häst
image394

Hästar som ätit och nu solar
image395

Hästar som sover, lägg märke till att en alltid står vakt.....
image399

En glad Fritz som fått komma ut
image400

Macke mockar
image397




Dessa bilder är någon vecka gamla
image401

image402

image403



Min man är på väg att bli en häst-tönt han med

Min man har faktiskt halvt erkänt att han börjat gilla att vara i stallet, han har till och med ibland föreslagit att vi ska åka dit. Han tycker Indy är en häftig häst :-)

Jag föreslog på skoj att på fredag och lördag när jag har jour och ska ut med ALLA hästar i ALLA TRE stallen så kunde han ju följa och hjälpa till...jo sade han, det skulle han nog. Jag höll på svimma då! Men vi får se när det är dags...schemat är då:

Fredag kväll:
- Ta in alla ridskolehästar och sedan fodra i alla tre stall och kolla så allt är ok

Lördag:
-07:00 vara på plats och ge hästarna kraftfoder inne och sedan leda ut alla till hagarna och ge dem morgon-hö där
- Mocka till alla ridskolehästar och rengöra deras vattenkoppar
- Sopa rent i alla stall
-Väga upp ridskolehästarnas kvälls-hö och sätta rätt mängd i varje hästs kvälls-säck
- Kolla så de har vatten
- Ge dem lunch
-Ge dem middag
- Hinna ta hand om min egen häst
- Ta in ridskolehästarna och ge dem kvällsmat och sedan ge alla andra hästar i alla stallen mat och låsa bygget

PUH vilken mardrömsdag det kommer vara...mina dåliga fötter kommer inte gilla det!

Har ikväll dragit av Indy hans bakskor, ska i morgon ta fram...orkade inte alla fyra hovar ikväll eftersom det är så förbaskat tungt. Macke frågade då om han skulle följa i morgon och hjälpa mig....då blev jag åter paff...
Min man är på väg att bli en häst-tönt han med...vänta bara.

Idag har vi förberett volvon inför besiktning, hämtat moped och mina hovslagarverktyg i Umgransele, ätit pizza till middag och bara umgåtts och njutit. Timmy har såklart varit med och busat överallt vi har varit!

Timmy- en liten hoppstjärna

image385

image386

image387

image388

image389

DUKTIG KILLE!!
image390

KRAX satte något i halsen!
image391

Indy

image381

image382

image383

image384


Indy - hästarnas konung

Idag longerade jag Indy på ridbanan, fem flickor red förbi på några hästar och Indy blåste upp sig och riktigt dansade fram med svansen som en fana...inte bara en stirrade på min lilla häst som såg ut som en...ja i både hans och mina ögon ARABHINGST! Men vi är ju kanske partiska haha.

Jag är överlycklig!!!! Indy och jag har fått plats på john Moore-kursen på 4 dagar i sommar!!!!! Är så jublande glad....TACK Susann Gunnarsson för din plats!!!!!!!

En Ros i radio till Macke och vet du vad naveln är till för? 2008-05-02

På fredag morgon så ringde min mobil och det var radiokanalen "lugna favoriter" som ringde.
De har varje morgon en ros de delar ut och man får maila in till dem om någon man vill ska få en ros och så ringer de upp och intervjuar den som vill ge rosen och sedan den som ska få den.
Hade tidigare i veckan mailat in till dem eftersom jag tyckte att min macke skulle få en ros och när min telefon på jobbet ringde och det visade sig vara Lugna favoriter som ringde och hade valt mitt mail och ville intervjua mig ang varför jag vill att Macke ska få rosen så höll jag på att dö men det gick bra....jag talade från hjärtat. Jag ville han ska få rosen eftersom han är min man och min bästa vän, han får mig att le av glädje när jag tänker på honom trots alla år vi nu har på nacken tillsammans....han är en underbar människa och det finns ingen som han. De frågade vad som fått mig att falla för honom, var det hans rumpa? Neeej svarade jag lite roat, det var nog hans humör för det första vi gjorde var att bråka över ett tv-spel hehe....programledaren skrattade då gott.
Sedan ringde de Macke som låg hemma och sov eftersom han var ledig och yrvaken fick han veta att han fått dagens ros från sin fru och berättade varför...de talade om det jag skrivit i mitt mail och han lät ganska rörd när han också berättade om hur vi träffats och så vidare.
Alla på mitt jobb satt spänt i fikarummet och lyssnade när vi hade fika även om radiokanalens kärleksmusik fick dem att känn sig lite olustiga där de satt runt fikabordet tätt ihop.....känns konstigt att fika till sådan här musik muttrade någon....jag skrattade glatt och tyckte att Brante skulle bjuda upp Johannes haha.

Macke blev så glad och tyckte han fick en fin om än ovanlig start på dagen, rosen levererades av interflora och ser ut så här:
image376

image378


Sedan på kvällen blev det middag i Hedlunda, Magnus och Sophia var i stan med lilla Vidar och även Andreas kom dit så vi blev några stycken runt matbordet på altanen.
image379

Andreas frågade lille Vidar: - Vet du vad naveln är till för?
Vidar tittade då frågande på Andreas som glatt svarade: - Den är till för att hålla arschlet på plats!!

Macke och jag har skrattat gott åt det där....haha.

Lilla Timmy
image380



Indy i ridhuset

Dagen efter Valborg åkte Macke och jag över till stallet och roade Indy....Macke filmade en massa galna språng min lilla häst gjorde i ridhuset när han var lös...här är några bilder i alla fall....Ska försöka lägga in filmen och en länk till den senare för det var verkligen rodeo hehe

På väg mot ridhuset, Indy med svansen i vädret som vanligt
image366

image367

image368

image369

image370

image372

Ut till hagen igen
image373

image374

Valborg

Valborg firades hos Gustav, var trevligt.

Här är lite bilder!

image345

image346

image347

image348

image349

image350

Alla kollar mot himlen
image351
image352

image353


Hjälp, min boll for i vattnet!!!!
image354

Gustav är räddaren
image355
image356
image357
image358
image359
image360

Allt gick bra, Gustav var hyffsat Torr och Schäfern fick sin boll!

image361

image363

image364




RSS 2.0