Mage på två ben

Just nu känner jag mig som en mage på två ben, hur hungrig kan man bli? Nyvaken och tänker på mat det första jag gör hahaha. Men efter några dagar med magsjuka eller vad det nu varit känns det bra att kunna äta igen!!

Har fått några av Indys provsvar men veterinären konstaterade att de inte gav mycket matnyttigt....de visade lågt värde av röda blodkroppar, lymfocyter och något mer men inget som gav en direkt fingervisning om vad som är galet. De inre organen verkade då iaf må bra. Hon sade att vi nu ska avvakta proven som är skickade söderut och se vad resultatet av dem blir.....Sara är så himla bra veterinär, så engagerad och hjälpsam...hon försöker verkligen gå till botten med det här vilket känns bra. Men det är typiskt Indy att förvirra sveriges veterinärkår med något som verkar helt nytt och okänt!! GAH! Antingen gissar hon på att han har en autoimmun sjukdom som gör att han reagerar på kroppens egna ämnen och att den i så fall kommer ungefär som ett herpesvirus en gång per år...eller att han fått en virusinfektion men det var mindre troligt eftersom han visade liknande symtom som dessa i fjol. Hon trodde inte att det skulle förvärras så han skulle dö av det utan att då skulle han redan gjort det. Hon trodde att det kommer ligga på denna nivå och att vi i så fall varje vinter får vara uppmärksamma och sätta in behandling då han insjuknar (om min förvirrade hjärna fattat allt rätt).

Nu är det halt så jag har ställt av hästarna, Indy och Linus ska ändå vila någon vecka så det gör inget och de tränade ju i sommar så det känns som de har lite sommarvila nu istället.

Saga och jag pysslade igår med alla tre och borstade och fejade...slutade med att Indy lade huvudet på min axel och halvsov medan jag stod och kliade honom på halsen. När jag sedan borstade Linus var han skitsur och ville hela tiden ha min uppmärksamhet.

Timmy har haft en inflammation i ögat, var ju tänkt han också skulle med till vännäs men han blev bra dagen före :-) Husse däremot har åkt på en brakförkylning så jag trillar väl snart dit jag med...men hela Lycksele Bilservice som vi delar fikarum med verkar förkylda så jag är omringad av smittan. De skyller alla på JON hahahaha så jag antar han var den som drog in flunsan under taket på jobbet....fy fy Jon!

Nä nu ska jag ta och fika och se hur det går för make och hästar.

Stor kram till alla er som peppar mig, har fått massor av sms, mail och inlägg....TACK!

Älskade vän...

Är så trött att tårarna sprutar....var idag hos tandläkaren med Indy och Linus.
Började med en ihopfrusen transport som inte gick att öppna men efter lite bök så.... sedan var föret i morse KATASTROF, det var snorhalt och vi fick snigla oss till tandläkaren i vännäs men kunde inte boka om då Indy är väldigt irriterad i munnen och Linus luktar apa.

Väl där tog tandläkaren Linus först för han var ganska stressad, Indy däremot har varit där så mycket att han snällt stod och åt lite hö och vilade medan Linus snurrade runt i sin box. Linus fick dra mjölkisen och två vargtänder och såg i övrigt fin ut.

Drogad Linus:



Efter Linus behandling hann han bara in i boxen så nyktrade han till och var vaken och stegrade och skrek efter Indy....ingen frid där inte.

Sedan var det Indys tur...jag hade väntat mig lite skarpa kanter men tandläkaren öppnar hans mun och utbrister "MEN SNÄLLA"....då visar hon mig en stor sårig krater bak på tungan...som om någon slagit syra på Indys tunga så det bränt ett hål och flera mindre kratrar runtomkring. Det var som hål på tungan....smärtan min älskade kille måste ha då han äter vill jag inte tänka på. Tandläkaren kunde inte svara på vad det är men funderar på en underliggande sjukdom...I fjol kring den här tiden fick vi åka in då han inte kunde svälja eftersom han hade en enorm blåsa i svalget...han behandlades och blev bra men nu är hon lur på att detta har något att göra med fjolårets åkomma. Fick berätta allt jag visste om honom...eksemet och allt.... hon kontaktade södra sverige men ingen vet med säkerhet vad som är fel med Indy. De har nu tagit blodprov för att kolla värden på lever och allt möjligt för att försöka ringa in vad som orsakar detta men just nu vet de inte och ovisshet är HEMSKT!! Jag vill skydda honom, jag vill han ska slippa ha ont....jag vill veta vad som orsakar detta så jag kan skydda honom från det MEN JAG VET INTE!!!!! Han har nu fått medicin mot inflammation och smärta och ska absolut inte ha bett och ska ridas i skritt och jogg men inte anstränga sig. De ska höra av sig då de fått svar på proverna....

Indy reagerar starkt på lugnande och höll på knäa där ett tag.....han sov länge i boxen efteråt.



Hemvägen gick bättre, föret hade blivit mindre isigt och en överlycklig Nyfiken skrek efter sina vänner direkt vi lastade ur. Tanken var att Indy och Linus skulle vila i stallet men de var galna så de fick gå ut. Indy taktade hela vägen till hagen och Nyfiken pep och hoppade av lycka över att se sina kompisar. Han nosade noga på sin lilla Linus och kollade att han var okej så det var kärt återseende då trion förenats.

Nu är jag hemma efter en lång dag och har gråtit så jag har ont i huvudet.... VARFÖR ska Indy råka ut för allt!? Hoppas de hittar vad som är fel så han slipper detta mer.

Tusen kramar till Erika, vad skulle jag göra utan dig? Du är så himla fantastisk!!

Kram på er

Klantmatte :-D

Hahaha idag fick vi skratta.
Erika kom till stallet idag för en skön ridtur i solen och hade med sig några täcken hon ska sälja till mig. Nyfiken fick sedan gå ut i ett av täckena och Linus totalflippar. Erika som leder både Linus och Nyfiken får fullt sjå då Linus försöker betäcka Nyfiken så jag slet till mig Nyfiken och räddade Erika ur en röra av hästar och ledde Nyfiken med Indy till hagen. Väl där i hagen fortsätter karusellen och vi funderar över vad i hela helvete som hänt med Linus eftersom han försöker hoppa upp på en sur Nyfiken som står och försöker äta. Då kommer vi på att Nyfikens täcke legat på Erikas sto!!!! Vi susar in i hagen och sliter av Nyfiken täcket och Linus blir helt lugn hahahaha. Får nog vädra eller tvätta täcket hehehe..... vi funderade om Linus blivit galen hingst på två sekunder men det hade ju sin förklaring. Unge herrn är nog mer hingst än man trott :-D där funkar juverlerna då!

Sedan håller Linus på att tappa framtänderna och luktar illa ur munnen...stackars liten. Ska köpa munmedel mot bakterier på måndag, säkert har det samlats en del äckel i de lösa mjölktänderna. Hoppas de ramlar lös fort.


Indy ska till tandläkaren eftersom han har sår i munnen så han har vassa kanter igen verkar det som. Kanske jag tar med Linus då om han inte luktar trevligare ur munnen så vi får kolla det där.

Blä utgifter utgifter!!

Kram på er!

Linus på utställning








Bilder som Linnea på stuteriet skickat


Balenciaga "Linus" pappa ML Khadir



ML Khadir när han var tre år, ganska lik Linus. Linnea är och ställer ut honom.


Balenciaga "Linus" Mamma JB Balalinka:






Balalinka som yngre:




Balenciaga "Linus" Vackra syster Briseis (samma mamma):




Balalinka och Bebislinus:
























Blandat från mobilen :-)



Maq och carro testar vattnet:





Madde och Nyfiken pussas lite:



Madde vet hur en äkta norrländsk kvinna packar hö, jag mest haltade runt efter min släpfärd efter Indy och fick inte till packningen så bra:



Elin ser sååååå....sträng ut i sitt sexiga "flätbälte":-)


Norrländsk cowboy på torget:



Släpa efter häst är inte bra för tröjan:


I sommar hade Elin, Anneli och Madde en mysko dans för sig....man trodde ju att det bara fanns tre i deras lilla trio men det visade sig att det fanns en fjärde :-) jag vet inte vad dansen symboliserar och de hade lite svårt med takten men gud vad vi fick skratta. De är så roliga då de kommer igång :-)




Här höll de ju takten ganska bra :-)





Saga kämpade friskt med tyngsta kärret :-)

Blandat från mobilen :-)
















Blandat från mobilen :-)


















Blandat från mobilen :-)






Blandat från mobilen :-)












Segt

JA nog är det segt med bloggandet, förlåt alla ni som grälar på mig för att jag är inne sällan haha.

Vad kan man berätta då? Hästarna mår bra....eller nja Linus och Indy är avmaskade (Nyfiken hade ingen mask)och de var väl inte imponerade av att bli avmaskade. Nyfiken blev sur eftersom han inte fick smaka det de andra fick och snodde ändan till i protest så en morot blev det för att muta honom glad igen haha. Troligen är det lilla blodmasken som de har men det är satt odling för att jag ska få veta säkert. Men i och med att Nyfiken var fri, Indy hade lite och Linus mycket så var labbet tämligen säkra på att det var lilla blodmasken eftersom unghästar lätt får den men med tiden blir mer immuna...därav hade Nyfiken inget trots att de delar hage....men som sagt de skulle ta odling och kolla men grabbarna är nu avmaskade och mår ganska bra. Linus hade feber igår på kvällen, såg direkt på hans blick att det var något så jag tog tempen och då hade han feber men antingen växer han rejält eller så är det en reaktion på avmaskningen....är nog ingen fara, verkade bättre idag.

I övrigt går det lysande med Linus, Frankan och jag har kört vagn och haft honom på släp och han har tyckt det varit jätteroligt att få springa med då vi kört henne häst Kingen. Han är så duktig lillgubben....är så stolt över honom.

Indy och Nyfiken går det bra med...Indy har coolat ned sig och är riktigt duktig i ridningen och Nyfiken är så himla duktig och snäll. Hans skötare Saga rider med mig i trav och galopp och han är så snäll med henne då vi rider ut. Red ut på Nyfiken idag och vi hade en lång mystur med MAgda och Mikkel som sällskap....var skönt men han knappt hem innan det började regna!! Skitväder!! Men nu verkar det vara uppehåll.

Har lite bilder på mobilen jag ska lägga in men hinner inte nu...ska äta :-)

Macke är typ begravd i arbete så han har inte ridit på länge men följt med och tagit in Nyfiken på kvällen och kliat på honom men förhoppningsvis blir det mer rida för hans del framöver :-) det ser jag fram emot och Nyfiken med eftersom han verkar avguda sin husse haha.

Nä nu ska jag äta...har hänt massor men jag minns inte allt haha

RSS 2.0