Blandade hästfoton















Vad som hänt sedan sist :-)

Idag är det söndag och lite har hänt sedan jag sist skrev.
Indy har fått mjölktänderna dragna och det gick bra men de satt rejält. Han verkar tycka det är skönt att de är borta.

Drogad häst och matte sitter och lägger tryck så det ska sluta blöda



Dagen efter så var jag i ridhuset med Indy och tänkte han skulle få röra på sig lite lätt men han var pigg och brakade runt mig när jag höll i longeringslinan så han höll på gå omkull flera gånger. Han var omöjlig att stanna och i TOLV minuter brakade han runt i full galopp på en cirkel runt mig han var anfådd och trött sedan men strålande glad.


I helgen har jag haft stalljour (fredag kväll och lördag heldag) det innebär att man har hand om hela anläggningen...fredag kväll tar man in ridskolans hästar och matar, låser och släcker i alla stallen och lördag så man ge morgonmat, ta ut hästarna, mocka åt ridskolans, ta in dem på kvällen osv. Macke och Erika hjälpte till på lördag dag.

Här är lite bilder:

Fikapaus



Erika och jag red på Indy då vi hade en paus






Sedan skulle hästarna ha mat




Gruppfoto



Efter hästarna fått middag i hagen så var det ett glapp till de skulle in på kvällen, då for jag till Umgransele med Erika och longerade hennes häst Proppen. Han var pigg och busig. När jag kom tillbaka till stan skulle alla hästar in och få kvällsmat och det skulle låsas och jag hade en händelserik kväll.

Hästen Mikkel kom lös då jag skulle ta in hans hag-kompis Verona men han följde med in även om han hoppade runt och och var ganska uppspelt över att vara lös men han följde troget med in i stallet och gick in i sin spilta själv. Sedan då jag skulle ta in resten av hästarna så satt Valentino fast över staketet med frambenen. När jag kom så fick han lös ena benet men det andra satt fast. Han fick dock aldrig panik utan klarade sig utan skador. Hans hagkompis hada haft sönder sin grimma så jag fick fixa med den innan de två herrarna kom in. Kollade ängsligt Valentinos ben men han mådde bara fint tack och lov, tur han inte fick panik! sedan kom alla ridskolans hästar in utan större prooblem och jag kunde ge dem mat och låsa och släcka. När jag kom ned i "mitt stall" så stod Chassen och Tristan i sina hagar och skrek för de hade inte blivit intagna av sina mattar och stod i halvmörkret och kände sig bortglömda så jag fick suckande ta in dem och meddela deras mattar att de hade hästarna ute. När sedan hästarna i "mitt stall" fick mat så visade sig att en av dem hade ont i magen och inte villa äta så jag fick ringa dit hans matte medan han ledset hängde med huvudet och sparkade mot magen....stackars Maq hade en släng av kolik. Jag var jättetrött innan jag kom hem och höll på somna i badet och var ganska glad att jouren var över.

Idag söndag körde Erika upp sin häst Proppen och vi for ut och red.










Vi hade en härlig ridtur, vi red ganska långt. Indy galopperade gärna och tyckte det var roligt men lyckades snava så han gick ned på knä men det gick bra. När vi sedan redi skogen så dammade jag knöt i ett träd så det är blått, höll på flyga ur sadeln då för det blev en redig smäll men det gick fint. Hästarna var ganska nöjda när vi kom tillbaka, Indy var då trött. Sigbritt och bengt hade cyklat upp så de hälsade på Indy för första gången och mutade honom med morötter så han blev alldeles uppspelt.

Mjölktänder...

Igår när jag red var Indy extremt joxig med munnen och minsta jag tog i tyglarna så bråkade han, i galoppen bockade han och var allmänt seg och sur. Jag känner Indy och blev misstänksam för han tycker det är så roligt att träna och han bråkade alltid då jag tog i tyglarna så jag kollade honom i munnen och såg att han har lösa mjölktänder som börjat vicka utåt eftersom den nya tanden presser på bakifrån. Tandköttet var rött och irriterat och jag tror att när jag tog i tyglarna så gned läpparna mot de skarpa kanterna på de lutande mjölktänderna. I morgon eller torsdag ska de dras för de vill inte lossna själva.....blir skönt för Indy. Hassan skulle fixa det, direkt jag ringde så visste han vem det var...illa då veterinären känner en vid namnet haha då har man varit där för ofta. Kommer inte rida förrän de är borta så idag blev det en dusch för hans del samt borstning.....duschen var inget han uppskattade men nödvändig eftersom han har sådan klåda. Hassan hade inte tid förrän torsdag men skulle ringa i morgon om han får en lucka eftersom Indy äter långsammare också så han är ganska besvärad av sina tänder.

Macke har varit sjuk i två dagar stackarn...han har haft riktigt ont i huvudet stackaren.

Jag mår ganska prima jag och även lilla Timmy är det full fart på. I helgen har vi jour i stallet men Erika ska hjälpa till så det går nog fint. Nä nu ska jag fika, är hungrig som en varg!

Skön dag

Idag har jag och Indy fått träning i akademiskt från marken av Marie och det gick ganska bra.
Jag red honom innan eftersom han var ruskigt pigg.....trodde att han skulle ha träningsvärk igår efter fredagens ridpass för Sandra men då jag och Indy var ute på promenad igår var han helt GALEN så han var pigg så det räckte ch jag insåg att skulle vi träna markarbete idag så skulle det gå dåligt om han inte var rastad först. Jobbade honom i trav och galopp tills han kändes lugn, vi tränade på det Sandra sagt och det gick faktiskt ganska bra måste jag säga....han var väldigt ivrig och intresserad och vi höll ett rejält tempo i traven och galoppen satt riktigt bra. Det satt två personer och kollade och damen tyckte han fått mycket mer muskler sedan hon såg honom sist och hon tyckte han såg så glad och positiv ut.

Bilder från träningen med Marie, fotografen är så klart min Macke :-)

Indy får jobba böjd på rakt spår



Marie förklarar ställningen



Indy sneglar på husse och funderar på om han kan rädda honom från våra idéer och det visar sig ganska snart att han INTE ställde upp på att få ett akademiskt bett i sin mun.


Vackra Indy i centrum för alla medan vi diskuterar hans motvilja.


Tillbaka i hagen


Marie och jag pratade och vi är ganska eniga om att någonstans i Indys förflutna måste det skett något som fått honom att ogilla bett för när hon kom med det skramlande akademiska bettet mot hans huvud så blev han väldigt upprörd och hon sade då att det bara MÅSTE hänt något för hon hade aldrig varit med om en häst som reagerat så och nu förstod hon mina jätteproblem som jag haft med honom och bett..Indy har varit så från första stund så jag vet då att det inte är jag som orsakat det men han hade mer saker i bagaget från tidigare så jag tror att han skrämdes innan han kom till mig för det var en gång jag gick mot honom med ett par tömmar i handen och då blev han tokig....detta var första vintern jag hade honom så jag gissar att någon i hans förflutna försökt tömköra honom men inte vetat vad denne pysslat med och skrämt honom...tog man av han grimman så fick man knappt på den igen och han var extremt rädd om huvudet då han kom.....jag har från första stund lagt ned urmycket tid på bett-träning och nu är Indy Indy är van sitt eget bett och snäll att tränsa med det men jag har märkt att skramlande saker mot huvudet triggar något i honom och stressar honom. Det har tagit jättelång tid för mig att träna honom att ha det bett han har nu och få honom att acceptera det men det går bra nu men det akademiska skramlande bettet var tydligen inte ok enligt Indy.


Sedan for Macke och jag på en biltripp efter en lerig väg :-) och det var mysigt men slirigt. Vi har nu ätit taco och ska se film och njuta av kvällen.

Ha det så bra!

Känns som jag blivit manglad

Har just badat efter att Indy och jag ridit lektion för Sandra Jirwik, kände att vi behövde rida för en instruktör för jag hade kört fast lite på ett par punkter i vår träning....hade typ väntat mig en lektion i mest skritt för att få till saker och ting men tji fick jag sandra lät oss jobba nästan hela passet i trav och på slutet i galopp....och Indy har ju knappt galopperat i ridhuset men det gick bra...fatta galopp kan han ju ganska bra nu, han vet i alla fall vad han förväntas göra. Mot slutet var Indy riktigt trött och seg och började högljutt gnägga "HJÄLP DOM HAR IHJÄL MIG" och jag var så trött att jag mådde illa och precis när det kändes som att det inte gick mer så avslutade sandra. Hade funderat på att äta middag innan ridningen men hade jag gjort det hade jag nog spytt haha. Det kändes jättebra allt, jag kände det som att jag verkligen fick råd på hur jag ska göra och det känns verkligen som det lossnade nu och Indy och jag kan jobba vidare på vår utbildning.
Hon lyckas plocka fram det bästa i en och berömma och kritisera på en bra nivå....det kändes kanonbra. Kändes bättre och roligare att rida Indy än en av ridskolehästarna, jag känner mig trygg på min buspojke trots att prognosen att åka av honom kanske är större än på en av ridskolans hästar hehe men Indy är en bra kille och gör inte mycket dumt då man sitter på honom.

Gjorde ett experiment igår, tog in Indy sist när jag tog in hästarna för att se vad han gjorde när han blev själv ute under den korta tiden jag ledde in hans hag-granne i stallet och han blev så stressad och tokig att han knappt gick att leda....han totalblockerade och var alldeles vild. Tydligen kan han galant vara ensam i stallet men inte ute...han betedde sig som att han skulle dö. Har bett tjejerna i stallet leda in honom näst sist så han inte skadar någon...detta ska han få träna på men då vill jag att det är jag som hanterar honom om han flippar som igår....

Macke har ikväll umgåtts med Allan och grejat i Allans bil, han är snart på hemgång. Får se vad vi gör i helgen....något kul hoppas jag. Timmy är rakad så jag hoppas värmen kommer tillbaka snart...tror den kommer mot tisdag för då ska det vara+ 9 grader. På söndag ska Marie komma och träna Indy och mig, blir skoj.

Kram på er nu ska jag viiiiila

Ännu en underbar dag!

Idag har Macke och jag tagit en promenad med Timmy som inte var sugen, han var som en kompass hemåt och visade verkligen att han inte förstått meningen med att promenera....det har han aldrig för han har så länge jag kan minnas avskytt att vara ute och gå. Han tycker det är roligare att bli tränad eller bara att vara ute och leka men promenera...det suger och idag sög det väl extra eftersom han blivit rakad och fick ha en tröja på sig. Men Macke och jag tyckte promenaden var ganska skön och uppfriskande trots vår motsträviga lilla hund.

Sedan åkte Macke till garaget och jag till stallet. Indy rullade fast i boxen igår (igen) så jag böjade och styrde upp spån mot väggarna för att förhindra att han hamnar mot dem när han rullar....men jag gissar på att han kommer att riva ut det mesta...han är smart på flera sätt men när det gäller rullandet är han dum som en ren....ofta lägger han sig vid väggen när han ska rulla, han har till och med rullat fast i RIDHUSET och dp hade hästf*n ett helt ridhus att rulla i och vad gör han? Lägger sig mot väggen och rullar....och fastnar...
Efter jag gjort mitt bästa för att göra boxen säker så blev det dressyr-ridning i ridhuset och det gick både bra och dåligt. Galoppfattningarna gick bättre likaså Indys förmåga att verkligen hålla galoppen, han tog några springsteg i traven innan han föll i galopp men det tycker jag var godkänt eftersom detta är ganska nytt för honom...och det blev bara ett bocksprång den här gången. Skritt-övningaran gåck ganska bra...Indy sökte sig nedåt och flyttade hyffsat undan skänkeln men traven.....suuuuck....farten hade han men när vi travade så joxade han jättemycket med munnen och hade sig...att rida honom på en volt var omöjligt då han bara genade felställde sig och protesterade...fick verkligen kämpa med honom då.....i traven höll han inte ens fyrkanten bra och jag vet att jag höll händerna stilla så han är inte helt nöjd med bett ännu....ska prova ett bett med tungfrihet i morgon. Visst trams kan väl komma av att det blir jobbigt men Indy är så pass arbetsvillig och intresserad att jag inte tror det är övervägande det....men det löser sig :-) jag är så glad över hans framsteg.

Nu ska Macke och jag mysa och se film!

Sol sol sooool!

Idag sov Macke lääänge så jag rastade timmy och for till stallet då jag vaknade, macke hade spelat på hotellet så han behövde få sova ut!

Indy och jag tog en ridtur i solen och han var pigg och glad men en riktig FÅNTRATT! Han vägrade lämna stallbacken eftersom smältvattnet bildade en liten rännil av vatten som vi behövde korsa och det var enligt Indy MYCKET farligt...han dansade runt och fjollade men gav sig då jag hettade till. Han fjollade för några vattenpölar efter cykelvägen men blev sedan så glad över att vara ute att han lade fjollandet på hyllan och ivrigt småtaktande trippade framåt med spetsade öron. Vi hade en underbar ridtur!

När jag var klar i stallet hade Macke vaknat, då tog vi en liten biltripp eftersom Macke ville fota.


Sedan for vi förbi stallet och fotade Indy som mest ville gosa







När vi kom hem blev det grillat!
Sedan satte sig Macke och redigerade bilder och jag åkte för att ta in Lillan, Chassen och Indy och sedan till Umgransele för att rida Proppen. Erika har varit sjuk i en vecka så han behövde få komma ut och den ridturen  slutade med att vi skrämde livet ur en islandshäst vi mötte som verkade tro att proppen var en läskig björn och därmed snurrade runt på fläcken med sin matte och  lade iväg i en välda fart åt andra hållet medan Proppen upphetsat trumpetade genom näsborrnarna medan han kollade efter den flyende islandshästen och tyckte det hela var riktigt spännande.

Nu sitter Macke och spelar spel och jag sitter här. Vad som händer i morgon får jag se, blir nog ganska lugnt. Måste tvätta i alla fall!



Påsken

Igår var Macke, Timmy och jag i Storuman och körde skoter med Mackes föräldrar och hans morbror. De var jättetrevligt! De andra var med på pimpeltävling men jag och Timmy slappade i släden, jag har totalt tappat suget för fiske...jag erkänner varför: jag tycker synd om fisken...fatta hur rädd den ska bli och hur ont det ska göra då den sväljer en krok och fastnar....nä jag klarar det inte..kalla mig mes om ni vill haha. Men jag hade det gott i släden det kan mitt gris-skära ansikte intyga!









Ett sött fågelpar kom till lägerelden och ville ha mat









Timmy lekte i snön så han hade skav under tassarna och ihoptovad päls, rakmaskinen åkte fram när vi kom hem!


galoppfattning= bockfattning

Idag har Indy och jag varit i ridhuset och övat på galoppfattning och han fattade direkt vad han skulle göra när jag gav galoppskänkel men han tog typ två galoppsteg och busade sedan iväg i rejäla bocksprång. Jag fattade alltid i ett hörn så efter en stund blev han alldeles ivrig då vi i trav närmade oss ett hörn och tyckte att alla hörn i ridhuset skulle betyda galopp. Höll på dratta av en gång då han brallade lite för hårt och jag hade för lång tygel men i övrigt gick det bra. Vi tränade också på ridvägarna och det gick väl sådär....Indy verkligen hatar att ha bett så halva träningspasset så slåss han bet bettet så han knappt kan tänka på annat innan han ger sig och slappnar av.....och det spelar ingen roll om jag har kort eller lång tygel.

Sedan har macke och jag fixat här hemma, vi har hämtat en hylla med vitrinskåp i Hedlunda samt ett par spånsäckar. Macke for sedan till garaget så jag har monerat ihop den stora hyllan (helt själv) och sedan börjat fylla den med böcker och filmer. Har rensat ut en massa och det har sett ut som ett slagfält här eller typ flyttkaos men nu börjar det likna något men jag kan säga att mina hälar är skrutt nu, jag ska nog inte stå mer idag. Erika hade bett mig rida proppen då hon legat sjuk hela veckan men jag hann inte det, Macke förbjöd mig att fara någonstans innan hyllan var på plats och det såg bättre ut här hemma haha. Kändes lite synd, dels hade jag så gärna gjort Erika en tjänst och dels så saknar jag Proppen...den lilla rackaren kan man bara älska! Men kanske jag kan hjälpa en annan dag, Erika är nog inte på benen än på ett tag...har aldrig hört henne så dålig!

Nä nu ska vi äta, Macke har handlat och lagar nu mat medan jag får ta igen mig.

Kram på er

Hungrig

Åh vad hungrig jag är, måste nog laga till något tror jag, men först en liten rapport till er läsare...som vanligt mest om hästeriet.

I söndags red jag ut med Sandra och hennes häst Lillan och det var roligt, vi red i skogen i snön så hästarna fick jobba....Lillan var först och banade väg medan en väldigt lycklig Indy plöjde på efter. Jag skrattade så jag höll på få kramp för Indy som inte är en fena på det här med djupsnö provade alla gångarter innan han valde grodhopp som vårt sätt att färdas. Han hoppade och studsade genom snön så jag höll på att ramla av, glatt fnysande och frustande hoppade han fram bakom Lillan. Han fick också vara först ett tag och det tyckte han också var roligt, trots detta så var han inte ett dugg svettig när vi kom hem...otroliga häst! Det blev sedan promenad med Timmy i Hedlunda så jag var mör på kvällen!

Det var skönt när Macke kom hem söndag kväll, hade saknat honom enormt. Han hade haft jättekul i all fall men min bil var mer brun än gul kan jag ju säga....de hade kört efter en grusväg!

Tack alla ni som kommenterat mitt inlägg om bildrullen i Lördags, det var verkligen en uppskakande händelse.

Idag har jag ridit ut med Emelie och Jenny och det gick bra men hästarna var pigga....Indy var ganska stökig på bortvägen och Tristan tog över stökandet på hemvägen. Chassen höll en jämn profil och förde väldigt lite väsen. Det var i alla fall roligt, nu fick Indy sällskap av två ponnyer och det var ju något nytt och jag hade sällskap av tjejerna....det är så fina tjejer det där, blir tomt när Emelie far och går skola i höst...kommer sakna henne och hennes ponny.
Jag var ganska nöjd med Indy då vi kom hem, igår däremot hade jag lust att strypa honom....han var ett litet monster och jag var så arg men lite kan jag nog skylla på att han hade träningsvärk sedan söndagens tur i djupsnön så att röra sig var väl inte det roligaste och att träna markjobb med matte bredvid och framför sig som petar på en och säger hur man ska gå var INTE populärt. Sedan gapade han och joxade med munnen och var allmänt nafsig och tuggade i allt som man kunde tugga i och på och jag såg då  två tänder som är på väg ut så det är nog en anledning till att han var så extremt nafsig. Sedan kan jag tro att han helt enkelt kanske var på ett litet trotshumör också.....men efter gårdagen var det roligt att han var så duktig idag!

Macke och jag ska ta tag i vardagsrummet på torsdag, ska bli skönt då det är klart. Ser ut som KAOS nu!

Kram på er!

Så in i h*vete slut på men oj vilken dag!

Idag har denna dam verkligen rört på sig, eftersom Macke är bortrest och Timmy fick vara i Hedlunda hos svärmor och svärfar så blev det en redig häst-dag.

Har ridit lektion för Sandra Jirwik och jag red lilla Gulli som både till kropp och sätt påminner om min förra häst Valdi. Jag var blånervös innan...har ju inte ridit för någon på läääänge och när jag gjorde det funkade inte jag och den instruktören och det blev värre och värre tills jag tappade suget och slutade med uselt självförtroende och efter det så har jag inte velat rida för någon men nu så tog jag mig i kragen...Sandra känner jag ju och det var jobbigt men riktigt kul.
Erika red Valentino och jag Gulli och knappt hade jag ridit ett varv innan Sandra flinade och sade att jag nästa gång minsann skulle ha en större häst....jag tycker ändå Gulli var rolig och passade bra nu första gången men visst jag är ju ganska lång hehehe. Men jag gillar lite mindre hästar, jag är ju så förbaskat höjdrädd. Indy är perfekt så vi ska hårdträna och sedan så ska jag rida lektion på honom istället.

Efter Erika och jag ridit så skjutsade jag hem henne och därefter blev det stallet igen för då skulle ju Indy få sin dos motion...han var jättepigg och såg så glad ut då jag sadlade honom så vi red ut en sväng. Jag var som darrig gelé i kroppen efter ridpasset på Gulli så jag bad en bön att Indy inte skulle tjorva så mycket. Han skötte sig bra, taktade och kastade med huvudet och låtsades bli rädd för snöklumpar men överlag så var killen en liten pärla aom med öronen framåt ivrigt ville iväg!  När vi var på sista rakan efter Ponderosavägen på hemvägen så kommer en bil insladdandes på vägen och tok-kör mot oss, Indy spänner sig då och blir lite orolig så jag vinkar till föraren att sakta ned men han  skiter i mig och fortsätter blåköra mot oss. Indy börjar då dansa runt och föraren får pallnita eftersom vi var över hela vägen. Han snör då upp dörren och vrålar att jag ska flytta hästjäveln...jag sitter då på en jätterädd Indy som velar mellan att kasta om och dra iväg eller lyssna på mig så bilföraren ser att hästen dansar runt och lättar på framhovarna och ändå så vrålar han åt mig sådär med sin fru bredvid sig....han varvar irriterat bilen vilket inte direkt lugnar Indy och jag skriker tillbaka att jag faktiskt försöker ta mig ur vägen och att han var en bil-idiot. Slutligen bestämmer Indy att matte kanske har koll på läget och trippar försiktigt upp bredvid bilen för att ta oss förbi...när vi är bredvid rivstartar killen och tokkör iväg med rusande motor så att det regnade snö och grus över Indy och mig och Indy skyggade så vi höll på fara i diket. Jag var så JÄVLA rasande, det där är den VÄRSTA bildrulle jag mött. Hur kan man tok-köra mot en häst? Hur kan man skrika åt ägaren som har fullt upp att få kontroll på den skrämda hästen som bildrullen själv skrämt? Hur kan man dra iväg när hästen är bredvid bilen? Jag var helt chockad, det där hade kunnt gå illa...väldigt illa. Jag är glad det skedde på hemvägen då Indy fått ur sig värsta piggheten och var mer lugn, tack och lov för att han lyssnade när jag pratade med honom för han hade lust att sno runt och sticka men han litar mycket på mig min lilla häst.

Jag ringde sedan polisen och gjorde en anmälan, vet vem som körde bilen. Vad hade hänt om det var en ridskolehäst eller flicka med ponny som mött honom????????????Nu var det jag på min faktiskt ganska vettiga unghäst, dock en oerfaren unghäst men en ganska klok sådan som tänker till en del innan han agerar....så det var väl tur i oturen.
 Helt makalöst hur dum en del är. Polisen tyckte också det var riktigt illa att han betedd sig så och tyckte det var gräsligt hur mannen uppfört sig och antecknade allt och sade att han skulle undersöka detta...



I morgon blir det lugnt, en ridtur på morgonen med Sandra och Lillan men utöver det ska jag städa lite hemma och VILA! Har ont överallt nu och benen skakar.

Regn

Det regnar ute!!!! Känns helskumt efter en vinter av snö och nu regnar det!!

Macke virrar runt och packar inför sin skoterresa med grabbarna i helgen och funderar på allt han ska ha med sig. Kändes perfekt att skriva lite i bloggen då. På jobbet har det varit mycket, EXTREMT mycket men det går ganska bra.
Indy och jag har varit ut på en massa turer och inspekterat omgivningarna, en dag var Jenny och hennes rara ponny Chasmir med och Indy som segat lite på hemvägen kom efter så vi tog galopp för att komma ikapp och vad tror ni händer?? Jo min ena tygel släpper från bettet....då blev jag lite nervös hehe eftersom Indy kan vara ganska busig.
Satt till i sadeln och min duktiga Indy saktade av och gjorde halt när han kände det och Jenny tyckte jag hade tur där (tyckte jag med) eftersom Indy lika gärna kunnat bränna iväg i en rasande fart men nu lyssnade han ganska bra. Stack åt honom lite morot då för det förtjänade han och det visste han mycket väl för han tittade ganska bestämt på mig. ikväll blev det pyssel och massage vilket vi båda blev avslappnade av, regnet lockade inte och Indy var ganska trött....imorgon ska vi rida. Får se vad vi hittar på då :-)

Kommer bli tomt utan Macke i helgen men jag missunnar honom inte en tur med grabbarna bara han är rädd om sig...skönt att de tar min bil, den är rejäl och lite mer säker än en liten golf. Får se vad jag hittar på, blir väl stallet och kanske umgås med Erika och såklart träna lilla Timmy. Blir alltid orolig då Macke är borta, han är det finaste jag har....det får ju inte hända honom något. När det idag var som körigast på jobbet och jag haft en galning i telefon som måste varit en missbrukare så fick jag ett sms: "älskar dig gumman, du är finast. Puss" och jag blev så glad...det var precis vad jag behövde just då!

Skotern jag haft som min skoter sålde vi igår, det kändes ganska blandat.....har varit kär i den där skotern för den är så rolig att köra, mycket motor och ändå lättkörd men den är som en ubåt i djupsnö. Då vi var upp till Storuman förra helgen körde jag fast en gång och på myran så fick jag plåga skotern så generatorn och remmen blev överhettade....vi har sagt att vi innan nästa vinter ska hitta en lättare skoter åt mig. Ultran var bäst på leder men både macke och jag gillar att köra på myrar och konstiga ställen. Den skoter jag köper ska ha motor (det är kul att gasa i djupsnö) den ska också klara att köra i djupsnö och vara lätt att dra igång.....får se vad vi hittar på.

Nä nu ska jag fika och se vad min man lyckats dra ihop...han har packning överallt och har nu dundrat ned på affären för att handla färdkost.

Kram på er

RSS 2.0