Mörker

Ikväll har Erika och jag varit ute och ridit i mörkret, hästarna blev skodda och broddade igår så nu har de fäste.
Vi red till Mackes föräldrars hus och chockade dem lite genom att kika in genom köksfönstret från hästryggen.
Var en mysig ridtur trots lite strapatser i mörkret men hästarna var mycket nöjda med det hela och vi med.

Idag då jag gav hästarna lunch kom de stormande som två galningar genom hagen, vilt fisande och bockande kom de då jag ropade på dem och nyfiken hade såklart rullat i lera med sitt nya täcke....Indy skulle aldrig komma på tanken att lägga sig i lera så de kompletterar varandra de där två.....de är så olika och kanske just därför de blivit sådana bästa vänner. När de står i boxarna retas de och nafsar efter varandra...ger sig någon och drar sig in i sin box för att vila eller äta så är den andra där och retas tills de är igång igen, hovslagaren skrattade åt dem och sade att det syns att de är bästisar och att de har roligt tillsammans.

Min förkylning börjar ge sig men jag känner mig ännu seg men jag får inte bli långsjuk nu på länge, Indy var halvgalen att rida i helgen...han var en pigg bockmaskin som det var MYCKET motor i...men nu börjar han lugna sig igen efter att ha fått bli riden några gånger....matte får hålla sig frisk så han inte får viloperioder. Nyfiken tog vilan bättre men även han var pigg och lade av några bockskutt så de var verkligen två tickande bomber att rida i helgen då Erika och jag red ut. Macke har mycket med sitt företag men i morgon ska vi kanske ut och rida en sväng, det blir skoj.....men att det skulle vara mycket för honom med företaget hade vi tagit i beräkningarna sedan tidigare, han rider då han hinner och övrig tid tränar Erika och jag Nyfiken...allt klaffar riktigt bra känns det som.

På jobbet är det full huggning, var mycket trassel idag jag fick reda ut men det gick bra...har inga problem att reda ut saker, det är bara så tråkigt.... Men det är skönt då det är gjort och idag fick jag mycket vettigt gjort som jag velat ta tag i men som jag inte hunnit.

Nä nu ska jag dricka julmust :-D

Flunsan

Fy bubblan, har nu legat sjuk i en vecka, fyyyy så tråkigt.
Fick ta svininfluensa-sprutan igår eftersom senaste läkaren tyckte att jag absolut är i farozonen eftersom jag får feber ofta och de inte riktigt hittar felet..de har tagit en massa prover och haft sig men mitt immunförsvar verkar löpa amok. Hade just börjat må bättre men idag har jag mått pyton, har jätteont i armen där de stack mig då de vaccinerade...muskeln är som en hård boll och jag fick feber och har legat däckad både i säng och soffa hela dagen...men får man en sådan här reaktion av vaccinet vill jag inte tänka på hur man mår om man får influensan...FYY! Hoppas det är bättre i morgon för nu börjar hästarna vilja ha motion, båda var otroligt gosiga och pockade på uppmärksamhet då jag tog in dem...de gick på var sin sida om mig då jag ledde in dem och båda puffade lite på mig med mulen och ville ha lite mys så jag traskade där i mitten och klappade på dem då vi gick in från hagen. Även i stallet var både Indy och Nyfiken som knähundar och ville gosa då jag tog av dem täckena...innan jag for stod jag framför deras boxar och båda stack ut huvudena och det slutade med att jag hade ett hästhuvud på vardera axel och stod och kliade dem medan de smånorpade lite på luvan på min tröja. De var så söta och det märktes att de ville ha lite mattemys....sedan for jag hem och lade mig igen och sitter nu här.

Macke gav hästarna lunch idag och han berättade att när han kom till hagen kom Nyfiken farande först till honom vilket han tyckte var roligt. Nyfiken har verkligen börjat släppa sin gard och inse att han bara blir snällt bemött hos oss och mer och mer har det töat fram en väldigt go och social häst men Nyfiken är överlag en otroligt känslig häst man bara behöver ge små signaler hos en person med mindre lugn och tålamod hade han nog blivit olycklig. Jag upplever att Nyfiken verkligen behöver få mycket beröm och omtanke för att växa och våga ta för sig, han var så otroligt försiktig från början då han var ny på en plats där han inte kände någon men nu har han börjat våga ta för sig mer och mer i och med att han lärt känna oss och sitt nya hem.... Sist Erika och jag red så var Indy pigg och lade av en massa bocksprång i galoppen och gasade iväg i en himla fart och tyckte livet var ROLIGT, Erika berättade då att Nyfiken blivit smittad av Indys glädjerus och bockat till lite han med men att han fort insåg att han tappade fart då han bockade och då slutade för att istället sätta efter Indy och mig. När Macke rider är han 100% trygg och snäll så han väger av hur han ska bete sig mot vem..Erika och mig törs han busa lite med och husse som sitter mer ostadigt är man snäll med haha....nä han är en klippa våran Nyfiken. Hoppas flunsan ger sig för nu har hästarna bara skrotat i hagen i flera dagar medan jag legat sjuk och båda börjar vilja ha motion...och jag vill ut och rida!!! Sadelproblemet har börjat lösa sig, Nyfiken ska få Indys dyra startrekk eftersom Indy breddat sig ur den och den verkar funka fint på Nyfiken om vi sätter ett smalare koppjärn i den....Indy ska få en barefoot London så förhoppningsvis har båda sadel snart...Macke längtar efter att sitta i en stadig och skön sadel där inte kulorna krossas som de nu gör i vår bruna bomlösa sadel (som bara är en reservsadel eftersom den inte är så rolig att rida i).

Nä nu ska jag vila igen.
Kram på er!

Uppdatering

Skrev just en lång jäkla textsom försvann....så IRRITERANDE!!!

I söndags red Macke och jag, gick kanon! Vi red en mysig skogstur och Macke tyckte det var jättekul, han red Nyfiken utan bett och båda trivdes kanon med det. Indy var som vanligt glad och påhittig, lutade det utför försökte han som vanligt braka iväg i galopp, att skrita i nedförsbackar tycker han är fånigt och jobbigt då man istället kan galoppera!!! Hatar då han gör så för man bråkar inte gärna med en häst som galopperar i en brant nedförsbacke och Indy är inte den som i ett sådant läge INTE protesterar utan han börjar surt slå med huvudet och trassla så oddsen för att han då inte ser sig vart han sätter fötterna då är ganska stor....BUSE! Nyfiken och Macke däremot tog nedförsbackarna elegantare...kan tillägga att jag dessutom red barbacka så det var inte lätt alla gånger haha.

Vi har också dragit skorna av Nyfiken i veckan eftersom han halkade på den lilla snö som fallit så han får gå barfota tills Göran kommer den 21 och skor dem...funderar på om han ska få sko på Indy också men velar...Indy tenderar att få sömtryck och hovbölder då han går skodd men jag ska rådgöra med Göran om hur vi ska göra.

Har varit hos doktorn eftersom jag får febertoppar i bland, de tog runt 7 rör blod av mig för att ta prover och jag var nog ganska blek om nosen då de tog det sista röret...hatar blod och hatar nålar. De fann ut att jag har järnbrist och lågt blodvärde...de sade något om blodbrist men det kanske är samma sak? Fick järntabletter utskrivna och försöker äta järnrik mat. Har nu feber igen och har pratat med Stenbergska i morse och en mer rutinerad läkare ska ringa på måndag eftersom mina symtom inte är så vanliga i samband med blodbrist men det är det enda de hittat som inte är bra. Men att vara kärnfrisk en dag och ha feber nästa känns skumt och jag kan inte koppla samman det med något....det började innan vi stod på travet, och jag lägger mig ju tidigare för att kompensera det jag stiger upp tidigare så inget verkar stämma men det blir skönt då ridskolefolket kommer ned för då kommer vi att dela på morgonuttagningarna. Stenbergska skulle försöka ordna så jag får influensasprutan så fort det går...hoppas det går att lösa eftersom jag nog annars ligger risigt till.

Hmmm vet inte mer vad jag kan berätta....Timmy ligger och snarkar här i soffan och det är mysigt, han ligger nedgosad i en filt med tassar åt alla håll. Nä nu ska jag lägga mig ned och vila, fy vad tråkigt....tror jag blivit överaktiv eller något....har så svårt att ligga still, men kanske jag kan läsa något!


YYYIIIIIIHAAAA!

Allt är bra med oss, Timmy och hästarna.....
Indy och Nyfiken är så gulliga ihop och nu har Nyfiken börjat kaxa på sig så om Indy blir alltför bossig så kan Nyfiken sätta emot lite vilket är jättebra. Var ut och red Nyfiken i förrgår och vi galopperade och hade så roligt, han är en sådan rar och POSITIV häst som alla som möter gillar. Indy gnäggade rasande från stallet och tyckte jag var en häxa som for ut utan honom och när jag och Nyfiken kom tillbaka nafsade Indy tag i min jacka och höll fast mig som om han skulle säga "GLÖM INTE VEMS MATTE DU ÄR UNGA DAM" Nyfiken var uppspelt och glad efter vår tur och kröp nöjt in i sin box då jag borstat och pysslat om honom, Macke jobbade natt i veckan så han har inte kunnat göra så mycket annat än att ge hästarna lunch då han vaknat så det har inte blivit ridning för honom så jag har hållit igång båda hästarna, men det har gått bra....

Idag har jag och Erika varit ute och ridit, Macke har ägnat sig åt vår trogna volvo som behövde lite omvårdnad så jag fick med mig Erika på en tur...hon kan behöva lite roligt eftersom hon på några dagar tar bort sin häst och hon är ett underbart sällskap...sedan så tror jag hon är lite svag för lilla Nyfiken och han verkar gilla Erika så de båda har inget emot att umgås. Vi hade en härlig tur och hästarna fick sträcka ut i trav och galopp, Erika red Nyfiken på sidepull och hon sade att han lyssnade jättebra på det och han såg så belåten ut och verkade uppskatta att slippa metallskrot i munnen. Till och med då Indy och jag galopperade före på hemvägen hade Nyfiken varit duktig och saktat av då Erika bad honom bara för att se om han skulle bråka....så han är en klippa. Men efter han saktat av fick han som belöning gasa för Indy vred nervöst på huvudet då det dånade av hovar bakom oss och Nyfiken susade ikapp.... Indy älskar att galoppera så han har det bra nu, vi är och galopperar en massa kring travet och erika tycker Indy börjat bygga mer muskler bak nu vilket är roligt att höra.
Igår hämtade jag och Macke en hösilage-bal och hade riktigt roligt på vår lilla bilfärd.....lyckades köra lite fel också tack vare att jag läste min karta som ett arsel men den var lite svårtolkad hehe. Vi är verkligen både par och bästa vänner....älskar min man så in i helvete mycket om man nu får vara så rak på sak :-) vi har till och med roligt då vi handlar tillsammans och det är inte bara en gång de i kassan skrattat då vi gått mot kassan och fällt krokben för varann så vi nästan stått på näsan inför expediten.

Har nu ätit middag tillsammans och myst, morgondagen ska vi ägna åt varann, kanske blir det en liten ridtur men får se. Ska då dra av Nyfiken skorna och verka han och Indy, kära hovslagaren är på Thailand och vi törs inte ha Nyfiken skodd utan brodd om snön kommer och det blir halt....det är redan halt på vissa fläckar och då är o-skodd säkrare och ger bättre fäste tills Göran kommer tillbaka från värmen....hoppas inte Nyfiken är så ömfotad bara men skulle han vara det så får vi leja någon annan till att sko och brodda honom. Nyfiken har redan börjat sätta vinterpäls på den vecka han varit hos oss och har börjat få lite ull på halsen....Indy har svårt att sätta päls och får inte mycket ökenhäst som han är, han får inte den där gosiga ullen i pälsen som många andra hästar får.

När Macke och jag tog in hästarna så visslade Macke på dem och Nyfiken reste direkt upp huvudet ur maten och såg på oss, Indy däremot stod och glupade i sig mat och verkade hungrig...han brukar alltid gnägga högljutt direkt han ser vår bil men nu verkade maten viktigare.

Nä nu ska jag ned i ett bad! Blev mest hästbabbel denna gång....men inte så olikt mig kanske :-D

Timmy har varit i Hedlunda idag och härjat med svärmor och svärfar, han ser lite trött ut så han har nog tagit ut sig rejält den lilla busen!

Kram på er.

Trötter

Idag kände jag redan innan jag stigit upp att det regnade ute, har nog ett slags sjätte sinne för sådant....HATAR regn. Åkte ned till hästarna och tog ut dem och de var så söta, Nyfiken tyckte det var lite av en katastrof att Indy fick gå ut före och hade stenkoll på oss när vi gick till hagen (hade dörren öppen så han såg oss hela vägen)...då och då försvann han in i boxen för att upprört gå ett varv....skyndade mig att hämta honom och Indy ropade glatt från hagen direkt Nyfiken kom ut ur stallet och mötte oss i grinden....de är så söta. Trist det regnar bara så de får vara ute i sådant rusk, Nyfiken har ju så himla tunn päls så han ska få lite extra b-vitamin så han får fart på päls-sättandet men de fick på sig regntäcke i alla fall. Åkte hem och kröp ned i sängen igen sedan.

Macke spelade igårkväll och jag dök i säng vid 22  hehe var ganska trött efter dagen så det var skönt att få sova lite. Är så sur, min svindyra sadel har visat sig vara sned så den ska reklameras så nu har jag typ bara en värdelös bomlös att rida i. Ska jaga sadel till hästarna snarast, ska få prova en kompis sadel på Nyfiken...passar den ska han få en sådan....de är bra och inte så dyra och ganska justerbara.

Nä nu ska jag klä mig och fixa här hemma, ser ut som ett slagfält här.


Svar till GUnvi:
Jo Indy kan man fortfarande räkna som tonåring, han är fyra år och lite efter. Nyfiken med sina 8 år är däremot vuxen. Det debatteras ganska mycket om när en häst räknas som vuxen, men jag tycker de är vuxna vid 6 år tidigast 5 år eftersom många raser växer tills dess. Är därför ganska arg över att hästar tävlas i väldigt ung ålder inom vissa sporter, inom galoppen tävlas treåringar och jag tycker det är åt skogen..
Jo jag är glad och Macke är glad, han hade så roligt igår och det är viktigast....hemskt vore det ju om hästen han skaffat snört av honom i ett blött dike så han fått gå hem haha...Nyfiken verkar vara en klippa han.

SUPRISE!!!!

Hej på er!

Nu har jag inte skrivit på länge och det är för att jag har haft fullt upp med annat och dels för att jag varit livrädd att försäga mig eftersom jag lovat Macke att hålla tyst, men nu är det officiellt :-) Familjen Eriksson har fått tillökning, i form av ytterligare en häst....Nej nej det är inte jag som skaffat en till utan det är MACKE som skaffat en häst. Han har till och från nämnt att han skulle vilja ha en häst, en snäll häst som han kan våga rida och hantera men vi har som inte gjort slag i saken... men för några veckor sedan då vi traskade med Timmy i skogen så sade han åter att han vill ha en häst och vi pratade om hur vi kunde lösa det och allt vad vi kunde göra med två hästar....vi kunde rida ihop,i skogen och fota tillsammans, vi får motion ihop, lilla Indy får en kompis i hagen vilket han nu deppat över att han inte haft....vi såg bara fördelar så vi har letat och letat efter en genomsnäll och säker häst och nu har Nyfiken Blågul flyttat in i vår familj och det blev en perfekt häst för oss! Han är en rejäl och snäll kille född 2001 och som ledsnat på livet som travhäst och hos oss ska han få vara ridhäst och bara njuta av livet som familjehäst.

Vägen till att hitta Nyfiken har minst sagt varit slingrig, vi har snavat över alla möjliga hästar och fastnade för en som heter Gomantic Berich och som kallas Räkan och den kändes perfekt men han fick tyvärr kort efter vi tackat ja en spark i hagen och fick en fraktur...ägaren var förtvivlad eftersom hon var glad över att hittat ett hem till Räkan då han inte ville vara travhäst och vi var ledsna eftersom Räkan verkade så bra. Det roliga är att hon och jag på vägen blev bra vänner så hon hjälpte oss att leta häst och var till och med och kollade på häst åt oss där nere men den hästen var inte bra sade hon så vi letade vidare. Sedan ringer hon efter att ha varit på tävling med sin andra häst Nyfiken blågul och säger att han lednat på travet han med och att hon fattat beslutet att han ska få bli ridhäst och hon tänkte då direkt på oss eftersom hon visste att hos oss skulle hennes kompis få det bra och vi skulle få en häst med ett guldhjärta....så vi funderade lite och sedan så tackade vi ja och det bestämdes att Nyfiken skulle skickas upp med lastbil. Macke var själv i Umeå och hämtade Nyfiken i torsdags och det gick bra. Lastbilschauffören skröt på Nyfiken och sade att han var kanonfin att ha och göra med.


Nyfiken lastas ur lastbilen i Umeå



Sedan fick Nyfiken åkta hästtransport med husse till Lycksele, resan gick bra Macke fick köra riktigt sakta hem så han var sent sent hemma. Vi har båda boxar nu på travbanan så han körde dit med Nyfiken och vi lastade ur honom där (jag mötte honom där) och sedan hämtade vi Indy som stod kvar på ridskolan och Indy var duktig och gick in i transporten på en gång och så fick han åkta till sitt nya stall.

Hästarna visade direkt att de tyckte om varann, Indy har ju varit jätteledsen i sn hage i stan över att han fått vara ensam och redan på kvällen då de stod i boxarna bredvid varann så syntes det att de kopplade samman, de stod och lek-naffsade efter varandras mular.


Så här ser nyfiken ut:




Somnade vid 01 torsdag natt och steg upp vid 05 för jag ville släppa ut hästarna tidigt och stanna kvar och se så de lugnade sig....båda var spåniga och hade legat ned vilket var bra...ligger de är de inte stressade. Jag gav dem mat och ledde ut dem och de fick stå i var sin hage första dagen men gissa två vildhästar som dundrade fram och tillbaka och skuttade och levdre rövare med stängslet mellan sig...de toklekte och fick fart på varenda häst på hela anläggningen. Nyfiken lugnade sig först och började äta och Indy gjorde allt för att nå honom för han ville verkligen in till sin nya vän. Då jag såg att de var lugna for jag hem och sedan på jobbet.

Det var ganska lugnt på jobbet så jag fick jobba halvdag så när jag lunchat åkte jag ned igen, Macke var i Umeå på utbildning hos SVT så han kunde inte vara med men trogna Erika kom och ville se på Nyfiken. Vi bestämde oss för att rida ut en kort tur i skritt och vi båda gav Nyfiken en massa pluspoäng för han var jättego och snäll. Indy däremot var ett yrväder och alldeles uppspelt men han lugnade sig fort. Sedan släppte vi samman Indy och Nyfiken och det gick fint, Indy blev tokig av lycka och hoppade och studsade runt Nyfiken och gjode allt för att liva upp honom...han pep och sprang och verkligen visade hur lycklig han var över att äntligen fått in sin kompis i hagen. Hästarna fick sedan hö och jag och Erika åkte hem, det var så soligt att de fick vara ute. Macke ringde och undrade hur det gått med hästarna så jag kunde ge beskedet att allt gått KANON! Berättade också detta för AnnaMaria som ville ha en lägesrapport och höra om vi var nöjda med Nyfiken. Hon fick ett MMS med ett foto på hästarna tillsammans i hagen:-D

På kvällen åkte Macke och jag dit och ledde in hästarna, Macke ledde Nyfiken och jag Indy som nu var helt lugn och uppförde sig ganska fint. Så nattade vi hästarna och medan vi gav dem kvällsmat kom två trevliga tjejer från stalled bredvid in och sade hej och ville se de nya hästarna.


Alla tyckte att Nyfiken var jättesnäll och snygg och han visade fint upp sig.



Idag steg jag och Macke upp tidigt och åkte och släppte ut hästarna, medan de åt sitt morgonhö i hagen mockade vi och gjorde mat åt dem sedan blev det en ridtur. Jag red barbacka och Macke red för första gången på sin Nyfiken och de var så fina ihop och Nyfiken såg så nöjd och glad ut och hamnade vi lite efter så stannade han självmant och väntade på Indy...Nyfiken har ett mycket större steg så det går undan då han kliver på.

Vi mötte Mackes föräldrar på vår ridtur efter at Macke lurat ut dem och Macke sade då att han köpt en häst hehehe det visste de inte och de trodde oss inte först haha sedan skrattade de och tyckte att nu fick Macke allt sälja golfbagen för den skulle han inte ha användning av nu hehe.

Väl hemma igen på stallbacken så var det en nöjd husse som klappade om en minst lika nöjd nyfiken och sade att det varit JÄTTEROLIGT och att han var så nöjd med Nyfiken!! Då vi i stallet sadlade av och borstade hästarna så kom ett äldre par in som har häst i stallet och även de berömde Nyfiken och sade att han såg så snäll ut och damen sade att hon sett honom på TV...Nyfiken ska ju ha varit med i V75 så kanske hon sett honom då? Indy gillade de inte lika mycket men han är ju inte så lugn och godmodig av sig så många tycker han verkar lite läskig men redan märker man stor skillnad på honom, han har nu lugnat sig och är riktigt avslappnad och fin jämfört med hur han varit senaste tiden.

Nä det här blev kanonbra! Macke och jag har verkligen haft jättekul idag och hästarna såg ut att ha roligt och tycka det var en mysig tur. Vi travade litegrann bara och det gick bra men båda hästarna behöver nya sadlar.

Kram på er alla


RSS 2.0