Kortege hästveckan

Idag invigdes hästveckan och Indy och jag red i invigningskortegen bland nästan 30 andra hästar, givetvis var Erika och Proppen med också och älskade Macke fotade och filmade med lite hjälp av Erikas kusin Saga och hennes kompis Lovisa. Fick låna en dressyrsadel av Erika eftersom den jag köpt inte passade och åker i retur, denna var heller inte så bra men tillräckligt för att Indy skulle kunna ha den i kortegen. Indy var het då kortegen började men skötte sig fint, tänk att rida bland så många hästar i centrala Lycksele!

Indy funderar på vart han hamnat


Erika har gjort Proppen klar


En tjej med två söta fyrbeningar


Selad och klar


Ännu en som valt att köra


Tänk om min häst stod så snällt som dessa två...


Även om man är liten får man vara med






Sveriges näst minsta Falabella, Indy var väldigt misstänksam....detta var ju ingen hund...men var det verkligen en hästras?? Bäst att inte går nära den tyckte han.


Vackra Fritz
















Marie och Löngsäter var ju jättefina!




Här är ett långt led av ryttare inne i stan, även gångare var med


Lilla Indy vad han var duktig!






Tycker det var kul att vara med, kändes nästan som vi vunnit en tävling...det är bra jobbat av en unghäst att gå i ett tåg med så många andra hästar mitt i centrum!!! Lilla Indy gjorde det helt lysande förutom att han var ganska het och otålig i början....är så stolt så stolt. Flera har sagt hur imponerade de var av honom och att det var modigt av mig att ställa upp med honom men jag känner ju Indy väl  och han är orädd, skulle han gjort något skulle det nog varit mer saker i stil med otålighetskrångel och vilja att försöka springa förbi alla (vilket han i början försökte). När han sedan fick komma hem var han glad och Lillan hälsade glatt i hagen. Han ska nu vara hemma i stan till tisdag kväll innan han åker till Umgransele igen.Är ändå ganska besviken på Lappmarksryttarnas alla medlemmar, flera stod i publiken....varför gick de inte med i tåget och stöttade sin klubb nu då det är så rörigt....svagt tycker jag..  Macke filmade och fotade och hjälpte till, han är bara så toppen.

Ikväll var vi på travet, vi älskar att årligen fara på travet då det drar igång i Lycksele....det hör verkligen till sommaren. Vi köpte två stolar att ha med och parkerade oss vid stängslet. Sandra hade bett oss att fota och filma henne och Fritz så hennes mamma skulle få se och det gjorde vi gärna, de var så fina. Första gången de red i täten för defileringen var Fritz lite skraj och vinglade en del men sedan gick det fint!
























FY vad jag har kliande myggbett...grrrr det vill inte sluta klia! Men sommaren är underbar!

Dagens bästa kommentar stod ändå Macke för:
En liten tjej sade att killar är så dumma eftersom de inte gillar hästar...hon sågade totalt killar av den anledningen. Macke hade då frågat  henne om hon frågat killarna som säger så vad anledningen är att de inte gillar hästar och det hade hon inte. Macke sade då att det borde hon göra och troligen skulle killarna svara att de inte gillar hästar för att de luktar illa och då tyckte han att den lilla tjejen skulle svara killarna som säger så att de själva inte luktar så gott heller......skrattade gott åt detta haha!

Han är världens bästa, vi har haft en kanondag. Macke tyckte det var kul och funderade på möjligheten att någon dag ha en egen häst. Vi får väl se vad framtiden utvisar...han är världens bästa man.... kram på er

Indy-en ökengalning

Indy åkte upp till Umgransele i tisdags eftersom stallet i stan skulle spolas och han ju har nedlagt absolut förbud mot att matte låter honom sova ute....han blir GALEN om jag inte tar in honom och springer runt och slår benen svullna och blodiga i sina försök att markera att han vill IN. Provade måndag kväll att ta in honom, ge honom lite mat i boxen och låta honom vila i boxen en stund för att sedan gå ut igen. Eftersom han dessutom var ensam i stallet så  tänkte jag att han då skulle vilja ut till kompisarna....då jag sedan släppte ut honom igen blev han tokig och sprang runt höet han fått, han skrek och kutade fram och tillbaka vid grinden så jag insåg att det inte gick så bra med min plan....tog in honom och åkte hem. När jag sedan åkte dit och tog in resten av stallets hästar så låg Indy i sin box och sov när jag kom inledandes på Lillan (trots att han var ensam i stallet). Har sett att han lägger sig mindre i hagen då tristan är borta och han hamnar ytterst på kanten så det kanske bidrar till att han vill in och sova, han kanske inte känner sig trygg nog att ligga och sova då Tristan är borta på träning. Nåja hur som helst kördes han tisdag kväll upp till Umgransele efterson tisdag och onsdag natt var stallet i stan tvunget att vara hästfritt. Erika och jag for ut och red på Indy och Proppen och min lilla häst var som en vild galning, när vi tog galopp efter en grusväg så matade Indy iväg som en tok...småhovarna smattrade mot gruset i ett rasande tempo och Erika sade att det sprutade grus över henne och Proppen och att Indy hade hållit svansen som en fana rakt upp......trots att det lutade uppför så ökade Indy och rätt vad det var började han bocka och busa i den farten...jag skrek ilsket åt honom och daskade honom på rumpan med spöet vilket gjorde att han slutade bocka men drog istället på ännu mer.....att han orkade hålla den farten i uppförsbacke med hans få muskler är otroligt, länge sedan jag red så fort och Indy har aldrig varit svår att stanna men då hade jag stora problem att få stopp på honom...kändes som att rida en galoppör med järnmun haha. Men Indy var upplivad och ögonen lyste av lycka, det där hade han gillat...men sista biten hem var han TRÖTT.

Igår red jag bara en kort sväng och han var pigg och glad då med.
Under dagen var jag och Timmy hos svärmor och svärfar och solade och fikade....Timmy fick nog av värmen och ville inte vara ute längre efter ett tag, han gick in i huset och lade sig och DET är sällsynt.

Hade fått sadeln jag beställt och den passade inte...längden var ok men den låg inte an bra baktill så den skickar jag tillbaka...ska jag då aldrig hitta en bra sadel till Indy??

Idag är det stekhett, Timmy och jag har varit och tagit in hästarna eftersom det var ökenvarmt och fullt av ohyra i hagen och de blev glada över att få gå in i stallets svalka. Ikväll ska Erika och jag trötta ut dem REJÄLT och snygga till dem inför morgondagen och jag har inte varit särskilt nervös men eftersom Indy varit så pigg så är jag lite nervös nu men jag och Erika ska vara på stan i god tid och rida ur dem rejält innan det är dags så det ska förhoppningsvis gå fint. Väntar nu på Macke, vi ska på stranden då han slutar jobba och sedan ska jag till byn och rasta indy och göra klart inför morgondagen.

Sol sol och ännu mer sol!

Vilken underbar dag detta varit (hittills i alla fall).
Solen sken då jag vaknade så jag tog med mig Timmy ut på ängen bakom huset och för ovanlighetens skull så var han sugen på att fara dit. Han gillar ju annars inte att promenera här i villaområdet, säkert för att mycket hundar passerar här och då vill Timmy bara in igen och svansen brukar sjunka ju längre från huset vi kommer men nu höll han den högt och luktade lite här och där och verkade väldigt sugen på att vara ute och det var ju roligt. Vi promenerar sällan med Timmy här utan rastar honom på andra platser men ängen brukar vi träna en del på och det gjorde vi i morse och han var så DUKTIG och engagerad...annars så tränar han ogärna allt för tidigt på morgonen hehe. Sedan när Timmy fått sitt så fikade jag och åkte till stallet, Indy såg ganska tråkad ut i hagen så jag tog på honom ett sidepull (ett träns utan bett) och kavade mig upp barbacka i shorts och linne och red iväg till ett grönområde där han fick beta...satt länge på hans rygg och filosoferade medan han glupskt betade av det gröna gräset....tror vi båda njöt lika mycket av det.

Sedan fick han gå tillbaka till hagen där jag lade in lite björkris åt honom att pillra med, själv gick jag och mockade och plockade lite gräs till honom att få som extra gott ikväll i boxen..
Såklart så var jag ju tvungen att lyckas med två saker under mitt gräsplockande:
1. Var djupt inne i mitt plockande så jag svansade in i ett bränn-nässelsnår vilket INTE var skönt
2. Lyckades med var att få ett hysteriskt utbrott då något klafsade upp på min fot och då jag kollade ned så satt en stor groda/padda på ovansidan av min fot med "händerna" mot fotleden och åkte snålskjuts helt orädd...jag  illskrek av reflex och for baklänges så både grodan och jag hamnade i äckel-vattnet i diket.....då jag blöt kavade mig upp och gick till stallet med gräspåsen så tänkte jag att vi hästmänniskor gör mycket för våra hästar haha.

Igår lyckades jag fara med baken i elstängslet då jag stod framåtlutad och försökte få upp korken i bottnen av Indys vattenkar, fick en rejäl stöt i baken så jag for på näsa ned i badkaret.....blev tack och lov inte jätteblöt utan det var mest armarna eftersom jag tog emot mig med dem.....men jag lyckas verkligen med en hel del haha. Igår på kvällen då jag kom till stallet red några ryttare förbi ut på en tur och Indy blev helt vild i hagen och gnäggade upprört då jag kom...han har varit ganska lugn och seg så han har fått vila en tid. Jag var inte klädd för att rida i jeans och gympaskor men jag sadlade och for ut och Indy som visste att de andra farit ut höll på att krypa ur skinnet då jag skulle sitta upp, när jag var halvvägs uppe så rev han iväg i galopp som i värsta westernfilmen och skulle ta ikapp de andra så jag hade fullt sjå att få mig upp. Eftersom jag inte visste vart de for så red jag golfbane-svängen och det blev mest trav....Indy var pigg och sprallig och på ett strålande humör så han var tydligen glad att komma ut...lite vila verkar ha gjort gott för honom. Det var folk vid golfbanan och vi mötte flera motorcyklar med Indy brydde sig inte ett piss utan stegade ivrigt på...blir spännande på fredag att se hur han sköter sig i stan men blir han stressad så rider jag ur ledet...kommer inte pressa honom om det visar sig bli för mycket för honom för han är trots allt unghäst men han är cool och sätter sig fort in i nya situationer så ja är inte orolig. Vi ska se riktigt snygga ut både jag och Indy och Erika och Proppen har vi tänkt, ska fläta Indys man i en ardennerfläta och bada honom och rykta honom tills han glänser, passar den nya svarta dressyrsadeln ska han ha vitt schabrak under den och ett svart matchande träns. Han kommer också ha en svart ny förbygel med med martingal (känns tryggast att ha en martingal för säkerhets skull) och vita benlindor. Själv ska jag ha vita ridbyxor, svart tröja, svart hjälm och vita handskar. Proppen kommer att ha flätad man, svart sadel, vitt schabrak, svart träns och fina benlindor. Erika kommer att ha vita ridbyxor, svart tröja, svart hjälm och svarta handskar tror jag. Tror jag ska ha med ett dressyrspö för säkerhetsskull, kan vara bra om hästar i ledet yker ihop men alla ska väl hålla avståndet. Proppen kommer att vara så fin med sin svarta blanka färg, Erika har all rätt att vara stolt över honom...och han kan bära sig så elegant då han vill.....han är en underbar häst på flera sätt men han kommer nog ha det han gör med Indy i sommar haha.

Macke har köpt ny bil, en röd golf...ungefär likadan som golfcombin vi hade men en icke-kombi. Den är helmysig att köra men FAN vad bromsarna tar bra...fick låna den idag och när jag skulle bromsa in tog bromsarna så hårt att jag snördes mot bilbältet...skrattade gott för det måste sett dumt ut men jag är ju van min gamla volvo där man får trampa rejält på bromsen och inte smådutta sådär. Nä nu ska jag och Timmy ut igen. Ha det bra och glad sommar!

Hungrig

Tycker det var nyss jag åt men nu är jag hungrig igen...måste nog äta snart
Tomt hemma när Macke jobbar natt....inte roligt alls. Har beställt en sadel (igen) hoppas jag kan få ha tur och denna passar för det är baske mig som att leta nål i en hästack att hitta en sadel till min lilla häst. De blir för platta, svängda, långa osv....blir tokig snart och den bomlösa ryms han snart inte i med sin kamel-manke. Vore kul om den passar och jag kan ha den nästa fredag då han ska gå i kortegen i stan skulle vara kul att rida i en riktig sadel då och inte en tvål med stigbyglar haha. Indy för övrigt är ganska lugn och snäll nu och gör inte mycket väsen av sig, kunde han skulle han gärna sitta i "mattes knä" för han är så gosig. Vi tjejer i stallet har nu gjort upp ett schema för hur vi resterande dagar av Juni ska lägga upp intaget av våra hästar samt fodringen eftersom personalen går på sem i morgon och vi löste det riktigt bra. Till helgen har jag hand om Louises och Sandras hästar så det blir fullt upp men det ska nog gå bra. Sandra sade att jag och Macke kunde få rida Fritz (som ni vet är ju Macke väldigt förtjust i Fritz) och han blev sugen...han har ju länge velat rida och Fritz är ju hans stora favorit så vi får se om han vill prova. Känner själv att det vore kul att sitta på en utbildad häst för lite omväxling men får se vad jag hinner Fritz klagar nog inte över semester heller.
idag har macke filmat och fotat en massa för Svt, undrar om det var med på sändningen? Har tvättat och suttit här vid datorn så jag missade nyheterna. Får kolla på nätet sedan för nu måste jag äta något.

Ha det så bra!

Länge sedan jag skrev

Nu var det ett tag sedan jag skrev.
Kan ju börja med vad jag gjort idag...har ju semester nu så idag har jag och Macke varit på stan och kollat efter en cykel till honom så jag får igen min och den han hittade tyckte han kändes lite dyr så vi får se hur det blir med det. Han är nu och jobbar och jag har kommit hem från stallet.

Har börjat tömköra Indy och han tycker det är jätteroligt....försökte tömköra honom för något år sedan men då fick han panik bara han såg tömmarna så han har nog något dåligt minne i bagaget...han har aldrig någonsin varit vettskrämd men den gången blev han det så jag ides inte ens försöka då utan backade bandet. Nu känner han mig väl och är mer van att man grejar med saker så igår bestämde jag mig för att försöka igen och han spände sig och såg ganska ängslig ut då jag kom med tömmarna men efter lite klapp och pjoller slappnade han av och jag kunde sätta igång och det gick kalasbra. idag tog vi en repetition och han skötte sig kalas och jobbade efter en stund i fin form. Avslutade med att ta av honom tömmar och gjord och rida lite barbacka vilket han tyckte var ganska roligt (och jag med). Han är så känslig så minsta viktföredelning från mig får honom att svänga eller ändra riktning men det är ingen fart på honom så han ska få ta det lite lugnt och smälta allt som varit. Det enda vi har inplanerat är att rida i kortegen på hästveckans invigning inne på torget samt delta i träningen på torsdag, utöver det så blir det nog ganska lugnt.

I helgen var det dressyrtävlingar på ridskolan, här är lite bilder:


Mikaela och Rudy tävlar för första gången tillsammans, de var så fina.





En koncentrerad tjej från en annan ridklubb



Ännu en tjej utifrån med en charmig häst


Jag, Erika och Saga


Louise och Maq (han verkar irriteras av insekter under magen)


Johanna Ekenbro och sin söta häst Levina


louise och maffiga Maq, de tävlade för första gången tillsammans. Snygga!


Jeanette och hennes häst


Louise tävlade Fitz också och vann tre klasser med honom







Detta var ett  mycket fint ekipage, de vann också flera klasser. Hästen hade riktigt trevliga gångarter!




Johanna Ekenbro hade med sig en söt hund på 4 månader



Här är de igen...sååå fina!







Fredag natt stod Indy i en annan box och där gick det livat till under natten, han försökte ivrigt uppvakta stoet i boxen bredvid men hon blev rasande och sparkade i väggen så han sov nog inte mycket. Han totalt däckade i hagen Lördag eftermiddag. Inte lätt att vara liten unghäst och världen är full av nytt.



Sedan ska ju ridskolan säljas och det är stort rabalder kring detta, jag är en av de som tycker att det är dumt av kommunen att sälja. En privatperson kan inte få anläggningen att går runt...finns inte en chans. Sedan spekuleras det en massa om folk som är intresserade av att köpa och det låter inte så lovande tycker många och jag håller nog med....jag tycker ridskolan idag funkar bra men det är såklart saker som kan förbättras men så är det alltid. Jag hoppas kommunen slutar ut dessa planer för en ridskola utan kommunens stöd i ryggen funkar inte alls. Sedan tycker jag i så fall att ishallen också ska säljas, annars blir det fan i mig diskriminering. Säljer de ifrån sig "tjejsporten" tycker jag de ska göra likadant med "killsporten".....detta är som en nagel i ögat på många.

Ryggbilder för sadelprovning :-)




RSS 2.0