Bushäst

Nu får Indy röra sig fullt ut igen och han är PIGG, idag tog vi första galoppen efter skadan och jag kan säga att unge herrn hade en hel del pigghets-bus i sig. Normalt bockar han inte mycket men idag bockades det, gasades det och var en massa bus och påhitt i unge herrn. Red med lite kortare sitgläder för att kunna vara med bättre vid alla hans språng och påhitt.

Macke fotade.

Indy lever rövare







En häst som är nöjdare och fått busa av sig








Han är nöjd över att slippa bett i alla fall, i morgon ska vi öva på att stärka galoppen mera...jag måste bättra på sitsen och han jobba mer ergonomiskt....nu är jag ovan sadeln och far runt och han har skallen i vädret. Indy måste få in tänket att söka sig nedåt....han har alltid huvudet i vädret....i hagen, då man rider...tror det är lite arab-typiskt faktiskt men jag ska nog komma på ett bra sätt att jobba bort detta....utan att använda en massa inspänning... På sin höjd halsförlängare men inget annat, gillar inte inspänningstyglar....

Funderar mycket på Indys situation på ridskolan, han har en liten hage som är lerig och som han står ensam i....inte så unghäst-vänligt direkt.... sedan vet man ju inte hur det kommer se ut framöver då Sara Ö tar över. Ska vara med på mötet på torsdag och höra vad som sägs...innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra. Funderar ibland på om Indy skulle få det bättre på travet men det finns ju ingen garanti på att han får en hag-kompis där heller eller större hage. Macke och jag har pratat om att stalla på travet och skaffa en äldre snäll häst som han kan rida så vi kan följas ut, en häst som är säker och inte kräver så mycket men vi vet inte....fördelen är att vi kan rida ut ihop, Indy har en kompis i hagen och jag vet att de har varann tills jag åker och tar in dem...nackdelen är att det kostar med en till. Vi får se vad som händer....Men Hedlunda har mycket omgivning att rida i men ett ridhus är så guld....åtminstone en inhägnad paddock.....travet har ingetdera...Sedan måste man dit och ta ut på morgonen och ge mat själv, så är det inte på ridskolan....sedan trivs jag ganska bra med stallkamraterna också...

Svårt, tänk om vi kunde hitta en gård snart!

Lite bilder



Lilla Timmy bär tidningen i Hedlunda, detta var tidigare i höst.





Såg ett program på tv och höll på skratta ihjäl mig, det var en skitrolig dirigent som verkligen levde sig in i sitt dirigerade...han sög hög ut. Macke fotade honom från tv:n hehe snacka om en dirigent som verkar gilla sitt jobb :-)


















När det var tävlingar på ridskolan sist fick indy ha benskydd så inte hans fraktur skulle belastas om han for runt men han låg och sov i hagen då jag tittade till honom.



Rullade lite









Indy gillar inte kameran för mitt ansikte och ser riktigt sur ut






Indy kollar ändå upp sådant han tycker är läskigt så när han fott nosa på mig och kameran så var han nöjd, men då mitt ansikte var täckt av en svart kameran var han fundersam. Man ser på hans blick att han inte är helt trygg med det han ser men han kom ändå då jag ropade.



Idag har vi börjat trava igen efter skadan, Indy tyckte det var stormkul och travhäst-travade i ridhuset och hade hjärtans roligt. Rider honom bettlöst igen för han har egentligen aldrigt sökt sig ned på ett bett, spelar ingen roll vilket bett han har eller hur mjuk jag än är i handen så joxar han bara med munnen, skjuter upp huvudet...så nu rider vi utan och han var riktigt nöjd och glad. Igår var han extrem och minsta lilla jag kortade tygeln så skjöt han huvudet i vädret så jag har lyssnat på honom och han får nu slippa bettet ett tag. Han har dessutom en tand som växer, dock inte där bettet är men något är det han är upprörd över. Har slutat ha nosgrimma på honom för att lättare kunna se då han visar missbehag...han är nog missnöjd med bett och är det då oskönt och han inte kan visa det så vill jag inte hamna i situationen att han får mer obehag av bett och slutligen totalvägrar. Han har ont om plats för ett bett dessutom så det skadar inte att han får vara utan så mycket det går. Var i alla fall kul att trava en del, vi red inte så länge men han blev trött ganska fort så kondisen är halvkass efter vilan.

Ha det så bra!

RSS 2.0