Usch

Var på ATG i onsdags med Linus eftersom han inte var "ren" i gången då vi tränade i lördags och det slutade med behandling i båda bakknäna och ryggen.
 
Vi longerade och sprang i "springgången" och Maria (veterinären) bedövade bort vänster bakknä på benet han haltade på och då när vi longerade igen visade det sig att Linus haltade på andra bakknät så han var halt på båda och ryggspänningarna trodde Maria kom av knäna....han verkar gått med detta ganska länge men blivit halt först nu då träningen ökats på för Linus har ju inte tränats hårt alls. Lins hade dock jättekul i longerhallen och lekte och for runt där inne som en bockande tornade så Maria såg ju inget av hur han rörde sig från början för alla hovarna var mer i luften än på backen :) Linus kan han.... Är dock stolt över lillhästen min för det var en annan häst där som stressat höll på riva halva kliniken medan Linus som ändå är så ung tog det lugnt både i stall och röntgenrum men surade rejält då assistenten skulle tvätta honom på insidan bakbenen för bedövningen, där gick minsann gränsen tyckte han :-) Röntgen visade inget så Maria sprutade bakknäna och muskulaturen i ryggen och nu ska han vila tre veckor innan återbesök.....är sjukt orolig....vettskrämd. Har nyss tagit bort en häst och är livrädd Linus inte ska bli bra :-( sedan anklagar man sig ju...är det något jag gjort som gjort honom dålig? Vad har jag kunnat göra annorlunda? Maria sade att detta  ser man tex på unga hästar som rids i form men inte har muskler för det...och det stämer ju inte på Linus....något sådant har vi ju inte krävt av honom och han är ju inte riden på hur länge som helst men det kan ju kanske börjat förut då jag red iofs... men så fanns det något som unga hästar kunde få i bakknäna om de växte häftigt och en massa faktorer samspelade med det. Men sedan är jag misstänksam på den där gången vi gick omkull att han slet sig i ryggen då....detta med bakknäna kunde tydligen komma från ryggen också istället för tvärtom. Så nu ska vi i första hand få Linus frisk och sedan lägga upp träning därefter....men jag är väldigt olycklig över att han gått runt och haft ont utan att man sett det....nu med facit i hand ser jag ju att han fallit ur på rumpan trots vi tränat så pass muskelbyggande saker..men jag har missat det...varit för hemmablind...för sådant är ju vanliga tecken på strulande bakknän..
 
Har idag bara mest varit nere från det jag steg upp, Macke spelar innebandy på Duvan Cup så jag har tillåtit mig själv att storböla i en filt....gråtit efter Indy....saknaden är fortfarande som ett värkande sår i mig och jag kan liksom inte acceptera att han inte är hos mig längre....och så rädslan att förlora min fina lille Linus....att han inte ska bli bra....var rätt skönt att gråta ut lite. Kändes bra att göra det då inte Macke var hemma och belasta honom med alla tårar.
 
Nä nu ska jag ta mig samman och göra något vettigt.
 
Kram på er
 

Nääää inte igen!

Linus har till och från värmt och varit lite svullen bak på ryggen, har inte ridit honom utan jobbat på töm men det har inte velat ge med sig och jag pratade med min körtränare Håkan om det igår. Har funderat på om det kan vara muskelinflammation och han var också inne på det. Men vi såg då vi satte igång arbete på volt att Linus inte tog för sig med vänster bakben heller. Håkan kollade och tyckte Linus möjligen var något sned över korset.
Linus gick fint i ena varvet men då han gick i höger varv och skulle gå med vänster bak på utsidan och länga den sidan var han motvillig och inte alls sugen och man såg han inte trampade på ordentligt med det bakbenet. Hade han varit dålig i det benet borde det ju synts då det benet var på insidan kan man tycka så det är nog musklerna kring ryggen som är sammandragna så han inte kan komma fram ordentligt och länga ut sig....
 
Blir ATG och veterinärkoll på herrn snarast, skulle tro att han behöver antiinflamatorisk medicin.
 
Usch hatar då djuren inte är krya!!
 
Linus i bra varvet
'
 
Håkan berättar
 
Linus i dåliga varvet
 
Linus är bara så jäkla söt :-)
 
Fick lite övningar för rakt spår
 
HALLÅ!? Kan man få en pall så man ser över sargen??
 
 
 
 

Duktig liten häst

Eftersom jag fredag kväll klantade mig och vred sönder knät har helgen varit rätt lugn. Var ju ett tag sedan jag klantade mig och gjorde illa mig så nu var det banne mig på tiden :D Tömkörde Linus som hade skaklar och däck och svängde in på ett skoterspår och trampade fel och precis då tog Linus i för att dra ekipaget och jag for fram för att inte slita honom i munnen och trampade utanför spåret och vred benet. Slutade med att jag fick lägga mig på däcket som Linus drog i skaklarna och han fick dra mig hem....på slutet gick det trögt men då husse peppade Linus tände han till och tog i sista biten. Duktig lite häst jag har. Igår blev det påtvingad vila för mig och således också lille hästen och det ar minsann inget han hade på sin önskelista :-) men idag var jag bättre så det blev en tur med häst och vagn och det var en glad liten Linus som fnysande och frustande drog vagnen i snön. Himla mysig färd hade vi...han skötte sig bra och var inte totalgalen som han gärna blir av iver då han ska ut med vagn haha.

Har nu ätit mat och slappar innan jag ska till banan och ta in lillkillen <3 Macke såg jag knappt till på hela gårdagen för han jobbade (filmade hela dagen och klippte film till sent på natten) så det är rätt mysigt nu då han ligger och spelar tv-spel och jag sitter bredvid med datorn och pillar.

Körning

Idag gjorde Erika, Sandra och jag en konbana vi körde med hästarna.
Linus blev lite för het och vild så till slut skickade jag upp Macke i vagnen och ledde Linus i ett grimskaft och gick ut på rakbanan och lugnade ned honom....lilla vildhästen min blev övertaggad men lugnade sig fort då.
 
Linus gasar hejvilt :D
 
Ska husse bara stå där?
 
Erika och Nyfiken
 
Sandra och Safari
 
 

RSS 2.0