ÄNNU MER SOL!

Hur underbar har inte den här dagen varit? När Macke och jag vaknade körde vi till Umgransele för att hämta Indy...givetvis var lilla Timmy med.

Synd att Indy grisat ned täcket så hemskt...det är dock tvättat nu!




Vad tänker lilla Indy på här tro?



Timmy har koll



Lilla Indy funderar på vad husse håller för ansiktet







Åter igen hamnade Fritz på bild....Macke kan inte motstå honom!



klia klia




När Indy var på plats i stan igen åkte vi tillbaka till Umgransele för att lämna tillbaka transporten till Erika och då passade vi på att åka ut till stranden (Macke, Timmy, Erika och jag).


Macke säger att han fångat två vitsäla på bild..hmm



Timmy hade hjärtans kul


Fina lilla Timmy








Det blåste ganska mycket men då solen var framme var det riktigt skönt.

Efter det så åkte jag till stallet och packade upp allt jag haft med till umgransele, jag blev ganska sur på den som lånat min box i helgen för den var hel-äcklig....jag fick mocka ut nästan ett kärr med skit och piss och allt möjligt så den som lånat den hade verkligen slarvat med mockningen efter sig....dålig stil. Indy var trött och tyckte det var skönt att komma hem!

När vi kom till lägenheten åt vi grillat...lite grillad lax, kött (åt Macke) och vegetarisk korv åt mig. Macke säger att köttet var det äckligaste han ätit.....vet inte vad det var för kött han grillade men laxen var smarrig. Nu ska vi strax se film...

Kram på er

Sol sol härliga sol

Vilken dag det varit, kanonväder! Har varit ute nästan hela dagen och NJUTIT!

I helgen är det tävlingar på ridskolan, och då är man utan box eftersom den lånas ut till tävlingsekipage utifrån vilket gör att man hela helgen fått ha hästen ute dygnet runt i hagen om man valt att vara kvar på ridskolan.

 Detta tyckte inte jag lockade eftersom Indy brukar vara ganska galen i hagen då det är tävling och kuta runt och slå sig en massa på benen, inte så att han är rädd utan helt enkelt bara vild och uppspelt över alla nya hästar och aktiviteter. Sedan  har han klåda och jag vet inte om det är något slags eksem så av flera skäl ville jag ha honom i box på natten...unghäst som han är behöver han ju få sova ordentligt också så han kördes upp till Umgransele över helgen av Erika och mig. Vi hämtade honom i hagen i fredags då jag jobbat och då hade han redan under de två timmar det varit tävling hunnit springa runt så han hade en rejäl bula på bakbenet och blod som rann...hur skulle då inte hans ben sett ut efter en hel helg!! Han var mer avslappnad nu då vi lastade än förra helgen så det gick ganska bra att lasta och köra upp. Han och Proppen släpptes sedan ut i hagen och fick umgås en stund och de verkade ha kul, Indy dansade runt och inspekterade hagen med Proppen efter sig....Proppen tog ledarskapet direkt och Indy fick vika sig och det blev ingen konflikt alls vilket var bra. idag har de fått vara i hagen och de har pillrat på varann och mått gott men det har nog varit mycket mentalt för Indy för han var trött och stod och sov när jag sedan sadlade honom inför ridturen i eftermiddags....det blev ingen fartfylld ridtur hehe. I morgon ska han åter upp till stan, hoppas allt kring det går bra.

Har fått förfrågan om vi ville vara med och rida i kortegen som ska inviga hästveckan och vi tackade ja, både jag och Erika och ska vara med på våra hästar. Kortegen ska gå genom centrum av staden och där har ju inte Indy varit så det  känns lite pirrigt men Indy är en ganska tuff och cool kille och Proppen har ju kört brudpar så det ska nog gå fint...ska träna så mycket som möjligt innan dess så vi sköter oss snyggt. Det är många som ska rida i paraden så det blir spännande...kommer nog se pampigt ut. Undrar vad alla ska ha på sig och sina hästar? Blir det uppsnoffsat eller mer vardagligt? Det är ju högtidligt så kanske vita ridbyxor i alla fall vore snyggt...då ser man då snygg ut om man trillar av inför allt folk hehehehe. Nä det blir nog bra, det är ju bara i skritt dessutom...
Det är kul att få vara med....blir ju lite olika raser och så....och det är många som tycker det är roligt att Indy och jag är med och de flesta tycker att han är så cool att han nog kommer sköta det där fint.

Macke har varit på massor av bilevanemang idag men han hann följa till mormor en sväng, hon fyller år så vi firade henne och fick smarrig tårta. Det var så mysigt. Timmy var hos svärmor och svärfar eftersom denna dag bestod av en massa flängande för både Macke och mig. Timmy är så trött att han knappt sagt ett knyst, han har legat utslagen i soffan.


Nä nu ska jag kurera min förbannade mensvärk! Kram på er!

Rolig dag men lite blåslagen i ansiktet

Idag så har Indy och jag varit i Umgransele och ridit ut där med Erika och Proppen.
det tog ett tag att lasta Indy för han var inte så sugen på att gå in i transporten och betedde sig som en strömbrytare...ena stunden pep han busigt och brallade lös utanför transporten, andra stod han nervös och sket en massa medan han ängsligt tittade in i transporten för att sedan ställa sig och halvsova på rampen och sedan busa igen.... men efter ett bra tag stod han snällt där inne och tuggade hö och välförtjänt morot och hade accepterat händelsernas utveckling.

Indy kände direkt igen sig då vi lastade ut honom och stegade hemtamt in i det gamla stallet som han inte sett på en hel vinter medan Erika tog in sin Proppen ur hagen så de fick hälsa på varandra. Indy var pigg och Erika skrattade gott och tyckte det skulle bli en MYCKEt intressant ridtur och då syftade hon på hur Indy skulle sköta sig. Jag var ganska lugn, Indy kan trassla i början om han är het men lugnar sig i regel ganska fort då man väl är ute.

Första delen av ridturen taktade Indy och ville springa och när vi sedan släppte hästarna i trav så tog Indy galopp och ville förbi Proppen.....tråkigt att vara sist tyckte han och när han inte fick komma förbi lyckades han ge Proppen ett nyp i rumpan så han vek åt sidan och Indy glatt dundrade förbi med en något oförberedd matte i sadeln som skrattade försökte stanna sin väldigt glada unghäst. Sedan svängde vi in på ett område i skogen där marken är jämn och det är underbart att galoppera....Indy var lite tveksam först och galopperade ganska sakta men sedan brassade han på rejält och var överlycklig och tyckte det var jättekul att få springa på den fjädrande ljungen. På hemvägen hade vi två hästar som båda verkligen hade vinnarskalle och ville vara först, Indy försökte bita Proppen så fort han var före och då vi var före så försökte Proppen dra förbi så Erika svor långa eder medan hon grälade på sin busiga häst. Indy fick ta täten (vilket nog Proppens bakdel uppskattade) och tog en härlig fjädrande galopp och sprang på med de små araböronen lyckligt riktade framåt...han var så duktig att han fick lång tygel men då och då kunde han förstås inte hålla sig från att gasa rejält och prova benen lite. Vi hade en kanonridtur förutom att jag och Indy på ett ställe där det var skogigt for så att en gren brakade rakt in i mitt ansikte så jag ser ut som jag fått stryk...har märken i ansiktet och näsan värker rejält....höll på att sopas ur sadeln...men bortsett från det så gick allt kanon. Mötte en från byn som inte sett Indy på en hel vinter och tyckte han växt enormt. Har verkligen fått vara stolt över honom. Det blev inte mycket bockningar heller utan han uppförde sig finemang, han var svårt att få stopp på ibland men det gjorde inte så mycket.

Timmy fick följa till Umgransele då jag efter att ha lämnat Indy i stan skulle köra dig med Erika och hennes transport som jag lånat, Timmy hade roligt...han sprang runt som en riktig vildhund och busade och åt en massa gräs. Macke och jag åt grillat då jag kom hem vilket var gott. Han ska spela ikväll och har förberett det en del nu på eftermiddagen.

Han kom nyss fram till mig och lurade mig att skratta rejält, han berättade att han suttit på toa idag och till sin förfäran upptäckt att pappret var slut förutom en liiiiten snutt som var kvar. Han hade tagit snutten och just när han skulle torka sig stötte han handen i skinkan så han tappade pappret i toaletten. Skrattande berättade han detta och frågade mig "HUR OFTA TAPPAR MAN PAPPRET???" och det är ju inte ofta men det var ju typiskt det skulle hända JUST då då han blev helt utan. Hur han löste det frågade jag inte men han sade att jag kunde lägga ut det på bloggen haha. Kanske någon fler råkat ut för detta?

Jag och Timmy gjorde en kupp nyss. Macke fotade timmy då han bajsade härom dagen, Timmy satt dessutom i en bäck och bajsade vilket han gärna gör och det såg ju lite roligt ut, han bajsar alltid i vattnet om han kan...han kanske vill ha en toalett med vatten. Jag tyckte då att Macke var elak som fotade Timmy när han gjorde det "heliga" så jag och Timmy stormade nyss in på toan när Macke satt där och gjorde SITT heliga och fotade honom. Hämden är ljuv men jag är kanske elak om jag lägger ut bilden här även om den blev rolig :-)

Nä nu ska jag dricka lite fanta och göra mina älsklingar sällskap i soffan.

Slitigt

Idag har jag slitigt hela förbaskade dagen, jag har tvättat i mängder, packat bort vinterkläder tjatat på min man som satt vid datorn att hjälpa till men den skurken smet till garaget....men det har kännts bra att få det gjort. Sedan har jag krattat i Indys hage och på en stund dök den försvunne mannen upp där, han kände kanske att kusten var klar gällande städningen. Indy blev glad att se husse och visade tydligt att han ville bli kliad i ansiktet av husse. Sedan började husse springa runt i hagen vilket Indy tyckte var jättekul så han började studsa runt han med så det var lite cirkus runt mig och mitt krattande.
Efter det for vi och grillade med ett par Macke känner (blev såklart vegetarisk korv för mig-gott) och därefter hem och tvätta lite mer....vi hade tänkt åka till Umeå och se häst-hopptävlingen där....(Mackes idé !!!) men det blev inget för vi hade fel tid...trodde det började senare än det gjorde så vi hann inte.

Har nu suttit och surat lite eftersom Macke är och filmar för svt, han ville promt cykla dit men jag bad honom att ta bilen eftersom jag inte vill ha min cykel på stan bland alla fyllskallar...eftersom den varit mormors och funnits hela mitt liv har den ett värde för mig som jag inte kan beskriva så att ha  den på stan en kväll så här kändes inte kul...så när han for trodde jag han accepterat mitt nej men jag såg nu att han ändå tagit cykeln så jag blev ganska arg och ledsen över att han inte lyssnade och respekterade min önskan. Även om han tyckte jag värnade fånigt mycket om cykeln så borde han respekterat det jag sade för det är trots allt min cykel och han får ha den hur mycket han vill annars...men karlar....ibland bara så envisa. Men Macke är oftast en toppenkille, det finns ingen som han. Han messade nyss att han gömt cykeln på ett säkert ställe men jag är ganska putt ändå för jag sade faktiskt nej... Nåja jag hoppas han och cykeln kommer hem helskinnade.

I morgon ska Indy och jag till Umgransele och rida ut, det blir kul men dyrt. Vad jag velat ha en egen transport...nu måste jag åka och hämta erikas, köra dit Indy, hem med Indy och sedan tillbaka med transporten och slutligen hem...blir ju snordyrt och jag har egentligen inte råd men det vore så kul att få göra en tripp och Indy kommer nog tycka Umgranselemiljön blir skoj....det var ju ett tag sedan han var där nu.

Nä nu ska jag i säng. Kram på er!

Ännu ett kanonpass!

Idag jobbade jag halvdag, sedan for Macke och jag ut till Lycksbäcken där vi fotade och rastade Timmy....det var trevligt även om vi väntade oss oväder eftersom mörka moln lurade i horisonten.
Sedan for macke på jobbet och jag till stallet, hade dånande huvudvärk och Indy tjurade på alla möjliga sätt då jag skulle sadla honom och linda benen....han skrapade, drog i benen, försökte nypa mig i baken och jag vet inte allt....han som brukar vara en ängel att göra i ordning var som en otålig buse.
Hann bara ut ur stallet så dansade han runt och fånade sig och var allmänt knäpp, gick med honom till ridhuset eftersom det var svalare där och höll knappt på ta mig upp eftersom han var så vild....men när jag väl var uppe så var han nöjd och skrittade ivrigt framåt så han var kanske bara ivrig inför träningen.... Indy gjorde ännu ett kanonpass, detta var vårt bästa. Han sökte sig nedåt i alla gångarter, var ivrig och framåt och jobbade med motor och svarade direkt på signalerna han fick....galoppfattningarna satt som smäck, traven...han var mjuk och fin. Något sämre i ena varvet men kändes starkare där än sist.....mot slutet galopperade jag på lång tygel och satt bara till lite i sadeln så saktade han av till trav. Jag kunde vända upp på medellinjen och rida snett igenom ridhuset på lång tygel med enbart vikt och ben som signal till honom. Jag kan säga att jag var helt PAFF och jag önskar att Sandra sett oss för då kände jag att nu har vi börjat komma någon vart....nästa gång då hon är med går det säkert uselt hehe. Han var så glad och ville verkligen jobba. Var helt tårögd då jag satt av och stod och kliade och kramade honom och han såg ganska belåten ut. När vi kom ut på stallbacken var jag trött men Indy  blev uppspelt över alla hästar och började fjolla en massa och sprätta omkring så jag släpade in honom på ridbanan och galopperade lite där och där jobbade han lite sämre men då var han ju lite trött i kroppen och det var varmt och kvavt. Det enda som var dåligt var sadeln...gud vad jag gled runt och hade svårt att sitta bra i galoppen....det var stor skillnad att rida i Erikas sadel. Har dock beställt en sadel som jag hoppas att den passar så då blir det bättre.

Har efter stallet lagat middag, ätit, rastat Timmy och sitter nu här :-)

Lite från Helgen

I helgen kom Erika och Proppen upp och vi tränade ihop, Macke filmade och fotade.


Proppen lastas




Timmy var såklart med



Proppen urlastad











Jäklar vad han har växt min lilla häst





'





Vi hade lånat en sadel ifall någon undrar, ville rida i en vanlig sadel för en dag och denna låg så pass bra (dock för stor) att vi kunde rida i den nu men den är ingen sadel jag kommer rida i vanligen utan det var bara för denna gång.
Visst har han verkligen växt!!!!





Indy joxar med munnen, eftersom vi höll på värma upp så fick halsförlängaren hänga löst och bara sitta där.





Indy tycker det är varmt och ser ut som en liten gris
















Fritz blev såklart med på en bild



Jag blev lite purken då jag kollade på bilderna för inte en enda bild då Indy och jag galopperar eller travar fanns med bara då vi värmde upp och efter passet och det hade varit jättekul att ha, det hade han istället filmat....men film går ju inte lägga upp på bloggen grrrr bilder är mycket roligare så jag var nog lite besviken men fler tillfällen kommer nog. Indy satte en gång av mot grinden med mig och jag kan säga att han bjöd på friskt mot den, lyckades svänga honom i sista stund hahaha....det hade väl varit något det om han hoppat grinden med mig.....det var i galoppen och vi red på en volt och helt plötsligt så bjuder inte på mot grinden....knasgubbe. Både Erika och jag var ganska nöjda med passet. Proppen skötte sig fint och det var ju bra, Macke och jag hade innan haft en vadslagning om vad han kunde tänkas hitta på haha.

Macke sade att då jag och Erika red iväg längs cykelvägen så hade han velat ha en häst att följe med på, han ska nu ta lektioner har han tänkt....gud så kul! Både Erika och jag ser fram emot det....vi har pratat om en sommarhäst till Macke men problemet är att vi har så lite bete....hmm....vad ska man göra. FANKEN att all mark i umgransele med bete är arrenderad! GRRRRRRRRR Men vi ser ju hur allt blir. Det vore en underbar sommar om Macke kunde rida med ut för han Erika och jag är ju de tre musketörerna.

JIIIPIII

Är så glad.
Idag red Indy och jag på stora dressyrbanan och i början gick det halvdåligt men efter en stund gick det KANON!! Galopperna gick kalas, vi galopperade på en stor åtta, galopperade runt fyrkanten och gjorde ökningar på långsidan och han kändes mjuk och fin. I traven gjorde han fina sidförflyttningar och behöll en fin ställning i det ena varvet, sidförflyttningarna i andra varvet gick sämre för han kändes stel kring bogen men det var också hans sämre varv men han jobbade fint. Kunde ta bort halsförlängaren och rida honom utan med lätt hand vilket var skönt, slapp sitta och ta så mycket i hans mun och bråka med honom och han var hela tiden alert och med. I den ökade traven ville han hela tiden slå över till galopp så traven måste stärkas men det kommer....det var ju jobbigt för honom. Fick driva en del i galoppen eftersom han hade svårt att hålla tempot på det lösa underlaget när han samtidigt försökte hålla formen men det gick ändå GULD!!!! Fina fattningar utan bocksprång. Bästa träningspasset hittills!! Var tvungen att messa både sandra och erika och berätta....red Inte så länge men hade däremot fart, blev mycket trav och galopp och Indy var trött när vi var klara....red ut från banan med ett flin. Just då kändes det som att vi nog kan bli ett ganska bra dressyrekipage trots allt.

Macke är så himla duktig att fota, folk ringer stup i ett och frågar om han kan fota alla möjliga arrangemang, jag är så stolt över honom. Han kan så mycket att man ibland känner...jaha vad kan jag då? Hästar kan jag ganska bra men det är väl det enda.....men jag är glad ändå!

Kram på er, ska se melodifestivalen ikv.
Heja Malena Ernman!!

Uppdatering

Väntar på min pizza, vi äter pizza på fredagar här på jobbet så då kan jag ju blogga lite medan jag väntar.

Indy och jag har hunnit träna mer för Sandra och jag måste säga att hon nog är den bästa instruktör jag ridit för, hon engagerar sig verkligen i att få en framåt och det är så kul för jag VILL så gärna framåt i min och Indys träning. Erika red lektionshästen Verona och jag hade min lilla Indy och det var första lektionen Indy gick med sällskap och han skötte sig faktiskt bra måste jag säga. Han tog till och med galopp på volt vilket vi haft lite problem med...men som vanligt joxade han med munnen och hade skallen i vädret vilket gjorde att jag fick ta ganska rejält i tygeln vilket jag hatar så nu när vi tränat efter den gången så har jag fått rida med en halsförlängare för att han ska få in "tänket" lite och jobba nedåt och det har fått bra även om han bockat och protesterat lite i början men nu känns det som han börjat fatta läget och jag kan vara mjukare i handen men vi har svårt att hålla oss på en fin rund volt när vi tränar men det kommer sig nog mer och mer. Nä som sagt jag kan inte höja Sandra nog till skyarna som tränare, hon passar oss perfekt.

Nu kommer maten, ska skriva mer sedan.

Lägesrapport

Hmmmm då ska man minnas vad man pysslat med sen sist......minnet är ju bra men kort.

Valborg firade jag med Nisse och Macke och vi hade väldigt roligt....länge sedan jag skrattade så mycket.
Var chaufför åt herrarna och vi var hemma hos oss innan vi åkte till Hedlundas Majbrasa. Sedan skulle Macke absolut förbi furuviks Majbrasa, Nisse och jag var emot det eftersom klockan var sent och vi ansåg att det nog var ganska dött där men Macke tjurade på så vi åkte dit eftersom han ville fota. När vi kom dit var det en rykande glödhög och helt folktomt så Nisse och jag ställde upp oss framför den och utropade teatriskt OJ VILKEN FIN BRASA MACKE och VAD KUL det var här!! Macke fotade oss och den filuren skickade bilden till TIDNINGEN och den hamnade med!!Höll på dö av skratt då, för texten var något om att jag och Nisse hade trevligt vid Furuviks Majbrasa (och så står vi vid en glödhög haha)



Macke fotade sedan på kvällen en bilolycka där en galning hoppat med sin bil uppför en slänt då polisen förföljt honom...helt sjukt vad bilen flugit för att hamna där. Vågar inte lägga in någon bild på det eftersom jag inte vet om tidningen har rätt på de bilder Macke tagit på olyckan så det är säkrast jag inte rör dem.


Sedan på Fredagen så åkte Macke bort på något bilarrangemang så jag for till stallet för att ge Indy ett bad så vi knatade upp till huvudstallet där duschspiltan är och vi hann bara in genom dörren in i halvmörkret i det släckta stallet så störtdök en stor fågel mot oss eftersom den ville ut och jag blev skiträdd och skrek till varpå Indy blev ännu räddare och slet sig och sprang ut på stallbacken. Repet brände mig i handen rejält så jag sprang småsvärande efter min häst som var lös på stallbacken...tack och lov kutade han in på ridbanan så jag stängde grindarna dit och lockade på honom. Han var vild där inne så han stannade inte i första taget och jag var livrädd han skulle sno in benen i repet men det gick bra och jag fick slutligen fast honom...då var Indy så stressad att han knappt gick att leda så med en hand fick jag trassla oss tillbaka in i stallet. Kan säga att det gjorde svinont i handen då jag fick vatten och schampoo på den då jag tvättade min lilla gris till häst. När jag kom ned till mitt stall hade två stora blåsor dykt upp så jag fick bandagera handen för att ens kunna ta i saker. Jag var på ganska uselt humör där ett tag. Åkte sedan och hämtade upp Erika och hennes häst Proppen för vi skulle löshoppa honom.

Macke som då kom hem från bilarrangemanget kom dit och fotade.

Proppen anstränger sig inte ens när han hoppar, han slashoppade över hindrena som ingenting



Proppen gosar med sin matte, han hade rejäl koll på henne hela tiden i ridhuset. Det märktes han var osäker på miljön och ville ha koll på matte.




Sedan fick Indy och Proppen som är riktigt bra polare hälsa



För Proppen blev det en dusch och han var som en schäfer och ville dricka ur slangen!








Macke fotade också lite andra hästar

Här leker ridskolans Jazze och Ringo



Sedan på kvällen grillade vi (Macke, Erika och jag) ...eller rättare sagt Macke lagade middag och bjöd oss tjejer. Han hade allt klart då vi lämnat Proppen i stallet och kom in genom dörren så det ska han ha en eloge för. Det var en härlig kväll.

Lördagen så åkte Macke iväg på något nytt bil-möte och jag och Erika tänkte köra Indy till Umgransele men vi var för trötta och kände båda att vi tar det nästa helg.

Igår så hade Macke och jag en dag utomhus då vi grejade på i Hedlunda med Timmy och GTI:n, jag satt ute och sydde till ett hästtäcke och gormade ilsket över hur mycket jag hatar att sy.....var rysligt glad då jag kortat remmarna så de var Indy-vänliga. Sedan på eftermiddagen skulle Macke lägga ut blå-golfen vi har på annons så då for jag ut och red med Susanne Gunnarsson och det gick bra men Indy har varit seg på sistone och orkeslös, givetvis får jag direkt stora nojjan och hispar upp mig och tror han har ont i benet men troligast så är det växtvärk eller bara så att han behöver vila lite och smälta allt han lärt sig. Under en inridningsprocess händer MYCKET i unghästens huvud och de brukar få vila någon månad då de kommit en bit i sin träning. Kommer nu ge Indy ett par dagars vila och se om det blir skillnad. Ska för säkerhets skull longera honom i morgon för att kolla så han rör sig bra för han var riktigt sur då hovslagaren skulle sko bakbenen ikväll men jag skulle inte tro det är någon fara utan lillkillen är nog bara trött i kropp och huvud och behöver få vila lite för han har verkligen gått framåt enormt på sistone tycker jag. Lade för säkerhets skull värmande bandage runt bakbenen ivkäll vilket kan vara skönt om han växer så på någon timme ska jag och Timmy åka till stallet och kolla till honom och ev ta av bandagen.

RSS 2.0