Solen tittar fram

Efter en dag av SPÖREGN är det trevligt att solen tittar fram nu på kvällskvisten.

Har idag ridit dressyr med både Indy och Nyfiken och det gick fantastiskt.
Nyfiken var riktigt trevlig och gjorde så gott han kunde, vi jobbade på ställningar i skritt och trav för att mjuka upp honom och han gick så pass bra att vi aldrig jobbade i galopp eftersom jag ville sluta då det var som bäst. Indy gick så gott som en klocka då han var ordentligt varm och genomarbetad. Något mer strulig i sitt sämre varv men det gick ändå helt underbart för han har börjat komma på hur han ska jobba i form och gick hur bra som helst. Tror han hade en liten fanclub på läktaren ett tag :-)

Linus har fått ta det lilla lugna för det lilla livet växer så det knakar och så har han en bula på benet av en smäll av något slag... i morgon ska vi ta en liten promenad tror jag så att bushuvudet får tänka på annat än att leka med Nyfiken.

Svärfar bjöd ut oss alla på middag idag och det var mysigt, vi åt tacobuffé på skogskåtan. Macke och jag promenerade dit och hemvägen bestod av rejält vattenkrig. Mitt på campingområdet puttade Macke mig så jag stolpade rakt ned i en enorm vattenpöl...rasande snurrade jag runt och sparkade ett rejält vattenregn över honom (men blev lika blöt själv)...min kjol dröp av vatten! En man som gick en bit bredvid oss fnissade hejdlöst. Vägen hem kantades av många pölar av regnet och övergångsstället var en sjö som vi hoppade oss igenom. Macke skalade av sig sina foppatofflor och stönade att det kändes som någon skitit i dem så hala som de var....och spatserade barfota. Utanför förskolan var hela cykelbanan en sjö och vi stannade och skuffades och kivades om vem som skulle gå först och såklart urartade det ännu värre där och vi båda blev dyvåta. På parkeringen tog vi bilen till stallet och släppte in hästarna....som var våta och less vädret och glada att få komma in i stallet och torka upp och få mat. Macke är just nu på en fest hos en kompis och jag har läst ut en bok i soffan.

Hoppas travet har sitt eländiga möte snart så vi kan flytta ned hästarna....det är asjobbigt att stiga upp varje morgon!! Kan ju inte vara uppe någon kväll alls!! De sabbar hela sommaren med sitt tjorv, man blir ju galen! Har ju ingen att joura med i stan och det suger.

Dryg dag

Vissa dagar är pannkaka och denna har känts som en sådan, helt klart.
Vädret har gjort mig trött (att det är dags för röda veckan har säkert också bidragit) så jag har känt mig helt tom i planeten och segare än segast. Allt har bara blivit fel och krånglat.... Linus har fått en kick eller halkat in i staketet så han var svullen på ena bakbenet men det kändes mer som det satt i mjukdelarna och inte i benet så det är nog ingen fara och jag såg ingen hälta....han var så duktig då jag kände och klämde och gned in kylande liniment. Att sedan bli borstad var ju underbart tyckte han och gjorde alla möjliga nöjda miner då jag borstade på något kli-ställe. Gud vad jag älskar unghästar....de är så underbara att pyssla med! Nyfiken fick en dusch för han har blivit illa åtgången av knotten trots att jag smörjer vilt så han tvättades för att klådan skulle lägga sig och sedan smorde jag in honom. Indy fick en liten promenad så det var nöjda hästar jag lämnade för natten sedan....Linus fick stränga förmaningar att INTE vända vattenhinken upp och ned en natt till :-)

Men middag och lunch ute med Mackegubben var härligt :-)


Regn och rusk

Idag var det kallt och regnigt och inte alls kul ute.

Har idag varit i stallet, Malin kom för att få lite "hästrehab" så vi pysslade med hästarna för att få hennes skräck efter en olycka att ge med sig lite. Var mysigt att umgås också :-) Madde kom också eftersom det är söndag och hennes "Nyfiken-dag" så då hästarna var verkade så tog vi först Nyfiken och Linus till ridhuset. Madde red Nyfiken och de fick till galoppen fint i ena varvet efter en stund medan jag och Linus övade lite repövningar....han kunde en del sedan tiden hos Norrskensaraber...han har fått en bra grund där och det som var nytt fattade han nästan på en gång....väldigt smart liten krabat. Sedan tog jag Linus till stallet och hämtade Indy och red lite men han var trög och motvillig så han har väl träningsvärk efter passet med Elin hehe. Vi lät sedan Nyfiken och Indy vara lösa och gjorde trick med dem... Var roligt att umgås med Malin och Madde samt fyrbeningarna idag....Macke har jobbat typ hela dagen.

När vi sedan tog ut hästarna blev det regntäcke för det var svinkallt då, var lite fundersam på hur van Linus var vid täcke men det gick fint :-) Han hade ruskigt kul med bakflärpen på Nyfikens täcke...vippade den upp och ned "öppet, stängt, öppet, stängt" och Nyfiken bara stod och lät honom hållas. De åt sedan tillsammans och då jag skulle ta in hästarna nyss så stod Nyfiken och Linus tätt samman vid grinden....de verkar gilla varann :-) urgulligt.

Indy är ju inte så gosig av sig eller vill dela sin mat med någon så det är roligt att de två som gillar att mysa kan göra det ihop :-)

Macke har som sagt arbetat typ hela dagen men i det här vädret så kan man inte göra mycket vettigt. Vi spelade tv spel igår, worms..... det var evigheter sedan hehehe snacka om ett spel man kan bli galen på. Man är maskar som skjuter varann med allt möjligt. Det lag som överlever vinner....


Ny dag

Har varit och släppt ut hästarna, Linus har verkligen koll på var foderkammaren är nu och direkt man öppnar dörren börjar han slicka sig runt munnen. Han älskar sin gegga. Min hästtandläkare sade att pellets är bäst blött för att undvika foderinpackningar och att det sväller i tarmen och det blir godeligen gegga då man slår vatten på pellets och havre med lite foderjäst. Det ser inte direkt smarrigt ut men luktar gott och Linus äter glatt geggan med heela ansiktet som en mini-nyfiken! Han är så söt, Nyfiken brukar sedan slicka honom på mulen då han ätit upp sin mat...Linus är liksom efterrätt så när han sätter lillmulen mot gallret för att kika vad Nyfiken gör så slickar Nyfiken av honom så han blir ren....eller öh något ditåt :-D

Idag ska jag rida Indy och Elin ska komma och coacha oss lite, bra med någon som ser vad man gör så man inte sitter som en krabba utan att veta det. Får se om jag dristar mig till att rida för Ida Hellström då hon kommer men känns lite pinsamt att rida dressyrträning barbacka hihihi.

Kram på er nu ska jag göra mig redo för dagen!


Väntan...

Det är så rysligt tomt hemma när Macke jobbar :-( väntar på att han ska sluta för dagen.

Har varit i stallet och pysslat, hade idag Saga och Lowisa där som hjälpte mig.
Vi gjorde tråksysslorna (mocka och fylla hö) och sedan tog vi in Linus och ryktade honom och han skötte sig lysande och såg ut att uppskatta pysslet, han fick lite gott som beröm.

Sedan fick Indy komma in och bli ompysslad, vi borstade honom och tränade honom i ridhuset och han var såååå dukig :-) Indy har börjat biffa på sig rejält, hans kropp är mycket maffigare nu.

Ikväll kommer Madde och pysslar om Nyfiken så han fick inget pyssel idag, han fårsitt ikväll.

Tack tjejer för idag! Ni var så duktiga :-)

Ska man börja dagen med kladdkaka?

Jag är grymt sugen på kladdkaka och det står en i kylen men börja dagen med en sockerchock...hmmmmm

Igår på kvällen så badade Saga och jag Linus eftersom han grisat ned sig å det grövsta, vattenslangen i spolspiltan vad läskig först men efter lite gull och godbit då han skötte sig så slappnade han av och verkade njuta. Blev även lite bollträning för Indy och han tycker det är roligt.

Linus den lilla skurken har lekt ut vattenhinken i natt....pillerjöns :-) roligt det blir att mocka i hans box hehe.

Nä nu fika och sedan ut!


Vilken rolig dag

Idag har jag tömkört Indy medan Saga och Erika pysslade med Nyfiken och red honom, det gick bra för alla team. Då jag var klar med Indy så hämtade jag Linus och vi släppte lös Linus och Nyfiken i ridhuset....Linus var först väldigt fundersam...var det en jättebox? Eller en konstig hage? Men på en stund blev det både rulla och leka så han släppte fort sina funderingar och slappnade av.

Har nu ätit kladdkaka :-) gott gott

Svärmor och svärfar och Gunvi var förbi också för att se nykomlingen och han hälsade artigt på dem men Ind var nog den som ställde sig själv i centrum och såg till att han fick mest klappar och kel.....han är ju som kungen anser han.

Ha det så bra :-)

Mera bilder från då vi hämtade "Linus" och ihopsläppet


































Härlig dag

Nu kommer här en massa bilder från idag och igår då vi hämtade hem Balenciaga "Linus"....en arabhingst på två år inköpt från Norrskensaraber (länk till deras hemsida finns). Linus kommer att ta emot ston för betäckning framöver, han har gått igenom första provet mot att bli en godkänd avelshingst :-) han har bra stam och fint psyke så den här hingsten tror både vi och Norrskensaraber mycket på.

Idag blev det ihopsläpp och mitt på dagen kom hovslagaren och eftersom hon skulle ta Indy och Nyfiken så fick hon ta Linus också men vi tog bara fram idag, bak blir på söndag....någon måtta får det vara på vad lilla nykomlingen ska utsättas för haha. Hon hade också arab och tyckte han var duktig för sin ålder och det ska Linnea som fött upp honom ha all ära för :-)

Hämtningen

















Morgonen därpå, Linus fick först egen hage och släpptes sedan med de andra två.

Vattenbaljan var läskig



Linus och Nyfiken hälsar


Indy showar friskt



Nyfiken visar upp sig


Skööönt





Mer från Indy



Linus vill sååååå gärna in till sina nya vänner


Lite hälsa över staket



Nyfiken leker








Linus och Indy är ihopsläppta


Lek



Ännu mer lek





Hehe Indy ser galen ut



Mys vid vattenbaljan



Lite bita-i-mulen lek



Linus visar upp sig






Indy kan han med



Söta Linus :-)







Nyfiken är less att äta och vill in till de andra



Han och Linus började leka direkt






Men vad gör du där bak Linus? Nyfiken var så snäll men sade ifrån rejält då han fick nog av lillebrors bus





Matpaus







Linus och Nyfiken biter i toffeln och det slutade med att Linus stal den från husse hehe





Indy vill ha kärlek :-)






Har sååååå mycket bilder, detta är bara några :-)






Detta blev vår måndag :-) berättar mer sedan men klicka på länken.

http://www.norrskensaraber.se/norrskens/nyheter/news_2010.htm

Mer bilder från kortegen, fotograf är svärmor Sigbritt

















Kortege 2010

Då har vi klarat av kortegen, det gick bra men vi hade heeeeeta och pigga hästar Macke och jag. Nyfiken verkade tro att tåget var en defilering inför ett travlopp och taktade och ville dra på och svettades så han skummade. Indy var på helspänn och taktade och ville pila förbi alla framför....vi var nog dumma som lade oss långt bak, är vi med nästa år blir det längre fram så inte våra kära hästar har ett helt pärlband av hästar framför sig som de vill durka förbi :-) Men på det hela taget skötte de sig bra och Macke måste jag säga var duktig och hanterae sin hyperpigga Nyfiken galant....bra gjort.

Alla ni som fotat får gärna maila mig bilder, gärna på mig och Macke men även andra bilder....många läser min blogg och vill se foton (du hade väl svärmor?)



Börjar med de jag har från dagen :-)


Macke och Nyfiken



Indy och jag







Deltagare från hästcentret kommer till samlingsplatsen



Myller av hästfolk av alla de slag







En svettig Nyfiken som missförstod det här med parad och trodde det var defilering inför ett travlopp fick en dusch och det tyckte han var skönt.



Hetta och åska

Vilken hetta det är!!! Härligt!!!

Igår övade Macke och jag med hästarna inför paraden och de skötte sig fint. De är ju två ganska coola killar våra hästar. Är lite orolig bara för Nyfiken som är barfota och inte van det men ömmar han får vi leda honom, han verkar då gå fint på asfalt men grus gillar han inte. Ska köpa boots till dem så de slipper ömma om man rider i sämre terräng.

Idag har vi varit i stallet, ute i Hedlunda och mest varit utomhus.

Puss till min älskling

Puss till min älskling som fyller år:-) grattis Mackegubben!!

Började dagen med en fraktur i tån på ANDRA foten....hur osis kan man ha hahaha. Båda gångerna jag blivit trampad har varit ren otur, denna gång fick Indy akut klåda då jag höll på stänga grinden och snörde ut ena framhoven för att få balans att klia sig på sin egen svans och vart landar hoven med hans vikt? Jo på min fot och det knakade rejält i tån. Sjukan gör inget åt tår så dit var det ingen mening att fara så jag får bita ihop och halta runt haha..... JAg skrek i högan sky och Indy slutade förfärat sitt kliande och ryckte till sig hoven men det var så dags.

Igår hade Indy rejäl klåda så han fick en dusch med veteridermschampoo och jag for ut och red med Nyfiken. Jag och Macke ska ut på en tur på någon timme, hoppas jag får på mig en sko bara annars blir det foppa-ridning hehe.

Har börjat ladda inför kortegeridningen i centrum på tisdag, Macke rider Nyfiken och jag Indy.....Macke var ganska bestämd på att han skulle rida så vi ska finslipa nu men de är sådana kompisar han och Nyfiken så det går nog bra. Indy har varit exemplarisk på sistone, helt fantastiskt duktig. Han lyder minsta vink och har även longerats och bara på röstkommande tagit rätt gångarter och så vidare..... är så stolt över honom!

Nä nu ska jag åka och hämta en sadel hos Erika som Macke och Nyfiken ska ha, jag rider barbacka som vanligt hehe. Då är Indy nöjdast! Har en sadel på gång som vi ska prova men det blir den sista, sedan ger jag upp. Nu har han nog haft ett fyrtiotal sadlar på sin rygg och två utprovare så det är bara att inse att hans rygg inte kan ha sadel om denna inte funkar.

Trött men lycklig

Har åskat flera kvällar så jag har varken kunnat pilla med datorn eller se tv så när jag kommit från stallet så har jag legat och läst i soffan med en hund mot magen, såååå mysigt. Är lite åskrädd ska jag erkänna...eller okej okej ganska mycket :-) Ikväll har jag byggt lite hinder i ridhuset och låtit Indy hoppa på lina och eftersom han tyckte det var lite varmt var han seg men efter en stund kom han igång och tyckte det var småhäftigt....han har ju inte hoppat så mycket och förstod fort hur han skulle göra....klok som bara en arab kan vara. Han har varit otroligt lydig och duktig på sistone.....vart har min trotsiga unghäst tagit vägen haha? Kanske killen börjat mogna äntligen.

De på hästcentret har kommit med beröm och tycker han blivit kanonfin i kroppen och mycket grövre, är så kul att höra. Alla har varit så trevliga och snälla vilket känns kul!

Är på sitt vis skönt att kunna ta hand om hästarna själv på morgonen, linda benen på Nyfiken på natten och ta på Indy eksemtäcke på morgonen så han slipper sova i det. Längtar tills vi har egen gård så oj!! Men det är visst långt bort...suck. Blir så avundsjuk på Linnea som hade alla sina hästar hemma, och vackert var det!!

Här är mer bilder!



Lite fölmat i hinken







Vackra killen!













Två arabälskande Linneor






















RSS 2.0