Påsk

Har haft en kanonpåsk, v'dret har ju varit underbart!
Idag har det varit hur härligt som helst, hade stalljour i morse och istället för att åka hem och sova så tog jag en skritt-tur på Indy efter jag mockat. Det var skönt och underlaget hade inte hunnit bli sörja, vi hade väldigt mysigt :-)
Sedan när Macke vaknat for vi med Timmy till Hedlunda och lät honom busa loss. Vi passade på att grilla kött och, Marshmallows och äpplen med socker och kanel och bara njöt av vädret. Därefter for jag ut med Nyfiken och nu har vi sett Vipeout på TV och skrattat gott! Vi har haft det hur mysigt som helst!

Har tyvärr inga bilder att lägga upp från dagen så ni får klara er utan :-)

Vår

Vår, ja nu är den ÄNTLIGEN här!
Man blir så GLAD av solen och fåglarna som kvittrar. Slasket är drygt, särskilt när man har en häst som inte vill bli våt om fötterna. Skrittade idag ut på en barbackatur på Indy, han har svarat bra på medicineringen och att vara i lillhagen så nu har vi fått börjat om med skrittandet och benet verkar tåla det MEN han hatar slasket och vattnet. Han balanserar på de små snöstränger som finns och där vägen var avrunnen tog han ett graciöst språng upp i plogvallen och balanserade på den förbi rännilen av vatten.... satt på hans rygg lite lagomt uppgiven eftersom jag inte kände mig trygg med att rida på en plogvall men han var nöjd med sina små öron glatt framåtriktade och tog oss säker som en stenget fram på plogvallen och vek ned på vägen då värsta vattnet var borta.

Indy har haft en period då han varit trött och sett väldigt ledsen ut och jag har varit riktigt orolig för min lilla kamrat men sedan så insåg jag att han kanske var deppig och kände sig undanskuffad då han sett mig och Nyfiken rida ut då han haft skadevila. Indy är så pass intelligent och så pass förtjust i mig att det inte kändes omöjligt att det var så, provade att ta in honom före Nyfiken ett par dagar och ägna mig åt honom och min lilla häst har åter blivit glad och fått tillbaka lystern i sin blick...han kände sig nog bortglömd hur fånigt det än låter. Sedan tycker han det är roligt att vi börjat skritta ut, jag rider mest barbacka och det gillar unge herrn. Vi har även promererat mycket och Indy har aldrig varit rolig att gå med, han bara stökar på, tycker det går för sakta och surar men nu har han skött sig riktigt bra och uppskattat sina promenader. Vi båda har hamnat på ett avslappnat plan....tror att vi ibland skruvar upp varann och stressar varann men nu har vi landat. Nyfiken är en klippa, han gör det han ska utan tjorv och njuter av livet. Vi har ridit mycket, har provat fler sadlar men ingen har legat bra på honom så det är fårskinnssitsen som gäller men vi klarar oss bra med den men Macke vill ju rida och han vill sitta i en sadel. Är mycket nöjd med båda våra hästar.

Efter jag ridit idag så promenerade Macke och jag runt travbanan med Nyfiken och Timmy, det var mysigt men sörjigt. Timmy trivs bra nere på travet och är väldigt orädd hästar, för orädd...är en box öppen smiter han gärna in så man får passa honom.

Nä nu ska jag beställa regntäcken åt hästarna, Indy har vuxit ur sitt och Nyfiken behöver ett bra.

Macke och jag har förbaskat roligt ihop, i torsdags lagade vi sallad till middag vilket urartade i ett halvt keso-krig...vi fick tvätta oss och byta tröja och det säger ju en del....


RSS 2.0