Adopterat

Nu har jag och Macke adopterat en liten hund från SOS-animals i Spanien.
Vi får henne på tisdag...vi har redan döpt henne till Alice....hon är 7 månader och en Podengokorsning. Mycket snäll och go ska hon vara så hon passar nog med Timmy.

Hon är den till höger med vitt bröst.



Hon är den som nästan är i knä


Både Macke och jag är helt förväntansfulla, vi har pratat länge om en kompis till Timmy (och oss) och denna hund blir nog bra, skönt för henne att få ett bra hem också. Macke sade det att när man skaffade Timmy var man ung och oerfaren..nu vet man ju vad man pysslar med...känner mig helt lugn...detta kommer vi fixa fint.

Släkten däremot har reagerat lite i stil med "men vad ska ni med en hund till" och det gör oss så förbannade för vi har inga barn och kommer nog inga ha...om vi skaffade fem ungar skulle folk reagera mindre än om man skaffar en till hund....detta är ju våra barn, den väg vi valt! vi är åtminstone mycket nöjda med tillvaron...bara den här förbaskade förkylningen ger sig...blir så trött av att bära den och PMS hade jag igår så jag mådde apa....ville mest i säng. Var på middag i Hedlunda och jag låg i sängen från när vi kom hem till resten av kvällen...

Kram på er

Lite bilder


Gissa hur gott det där var!



indy vet att det är medicin på gång


Han får eländet sprutat i munnen


En grön kvist till lilla hästen....lägg märke till repet jag knytit runt grinden för att han inte ska kunna lyfta grinden av gångjärnen

Sköna lördag

Hej!

Igår tog Macke och jag en biltur till Storuman och hälsade på Börje och fixade med skotern lite, jag hjälpte Börje med datorn. Det var roligt att träffa honom!

Idag när vi vaknade tog vi en promenad med Timmy till stallet och släppte ut Indy, Macke fotade lite...ska lägga ut bilderna men är vid fel dator nu. Sedan gick vi hem och Macke for ut med några kompisar och fotade och jag var och grejade på hemma innan jag åkte tillbaka till stallet och mockade och skurade upp Indy som var på riktigt dåligt humör över att bli blöt...det var vilda protester och när han fick komma ut från dusch-spiltan var han så ivrig att det var ben åt alla håll. Grälade på honom och sade att han skulle ta det lugnt och sedan promenerade vi ned från stora stallet  där häst-duschen är till vårt stall och rätt vad det var så låg min häst och rullade på marken...han lade sig mitt i steget så från att ha promenerat så låg han glatt fnysande på marken innan jag hunnit reagera och stoppa honom...jag höll på explodera av ilska...röt ilsket åt honom och han stannade till i sitt rullande med ben åt alla håll....ojoj nu var visst matte inte glad så med ögonen lysande av förtjusning reste han sig och ruskade på sig...sitt nya fleecetäcke som jag lagt på för att suga upp vattnet var sandigt...med en suck släppte jag ut Indy i sjukhagen igen och gick in i stallet för att mocka.

Sedan möttes Macke och jag hemma och bestämde oss för att grilla...det blev den bästa grillningen jag ätit...var urgott!!!

Nu ska vi kanske hyra en film och mysa lite.

Nea

Det är några minuter innan jag börjar jobba så jag passar på att skriva lite.
Kom nu på jobbet och fick se att Acon-bilen står på backen....någon skurk har under helgen stulit fälgarna- så jäkla ruttet!

Både macke och jag har varit ganska risiga i helgen, jag fick världens magkrampsattack efter att ha bälgat i mig en massa juice och Macke hade lördag kväll nästan 40 graders feber. Men söndag var bättre.
Macke överansträngde sig säkert då han lördag dag var i Åmsele och körde bankörning....golfen pajjade där så jag fick hämta och bogsera dem hem...Indy var lite bättre fredag kväll och lördag dag men då bråkade han runt så hemskt i hagen på lördag så han söndag var sämre igen...hade lust att strypa honom då...

Igår på kvällen så var jag och Macke så busiga i bilen när vi kom hem från pizzerian där vi ätit en hejdå-pizza med Allan som skulle bort och studera i Göteborg....Macke och jag busade i bilen så vi nästan raglade av skratt från bilen till vår dörr.....hade nästan svårt att gå uppför trappen där jag hickande av skratt raglade efter Macke...vi kan verkligen ha skoj hehe.

Nä nu måste jag jobba, sköt om er!

Söndag och snart jobb

Jahapp då är det sista semesterdagen...regn och åter regn har det varit så Macke och jag har städat och diskuterat hur vi ska ha det i vårt vardagsrum och vi har nästan bestämt oss....var skönt att städa och rensa bort lite, nu när mycket tid gått till en massa flängande till Umgransele till min sjuka häst så har ju inte annat som rensning och städning prioriterats....
Vi var också till Hedlunda där vi åt middag, Sigbritt lagar alltid så god mat....jag är ingen talang i köket måste jag säga, jag försöker men kanske intresset inte är stort nog...grubbel grubbel...

Nu när Macke och jag börjar få det som vi vill ha det så ska vi bjuda Bengt och Sigbritt på middag....det har vi för övrigt tänkt länge men det har alltid dykt upp något....men nu har vi ju snart fått till det här...då ska det bli roligt att bjuda hem folk!

vi har enasts hyffsat om möbleringen i vardagsrummet och bestämt att vi vill ha ett nytt soffbord, ett smidigt hörn-vitrinskåp och en ny bokhylla.....har länge spanat efter ett vitrinskåp...det ska stå på golvet och ha två dörrar en nedre och en övre med glas i dörren så man kan ståta med fin-glasen där inne haha...men de vitrinskåp jag sett har varit asdyra eller fula men vi har ingen brådska...ska spana vidare!

Har nu på kvällen medicinerat Indy och tittat till honom, tvättade hans svans och hovar och lindade hans ben för natten och lade på ett natt-täcke....han har kliat sig lite och jag misstänker att spånet irriterar så nu ska vi prova ha ett tunt täcke och ser om han blir mindre irriterad. Han är duktig på att ta sin medicin...är så stolt över honom, han är en duktig liten häst.

Timmy ligger däckad, han har haft en sjåig dag och springa runt när Macke och jag svirrat omkring och städat och hålla stenkoll på oss och rota i allt vi lagt fram för att kasta och därefter busa i Hedlunda...han somnade i husses knä på hemvägen och ligger nu och sover i vardagsrummet.

I morgon är det arbete....känns konstigt att sommaren är över, känns som det inte riktigt blev någon sommar i år....

Jag måste upp tidigt i morgon, ska ju medicinera Indy innan jobbet....*stön* men det är bara att bita ihop!

Kram på er alla.

Trött

Idag är Timmy trött, jag är trött och Indy var så trött så han fick komma in från sjukhagen vid halv två och han somnade direkt i sin box och sov som en stock...skönt att slippa regnet tyckte han nog. Timmy var inte sugen på att bajsa ute...fick tvinga honom ut på kissrundan.

Såg att Indy hade ganska ont i sitt ben så när han sovit en stund så masserade jag benet försiktigt och sedan lindade jag bakbenen....det onda benet för att det skulle få värme och det andra för att det skulle få stöd.


Macke och jag ska ut och äta ikväll, blir skoj....han är nu på skoterkörning...känns bra att ha Indy i stan, lättare att mocka och göra stallet när Macke är på sitt håll...när han är hemma vill jag ju vara med honom och inte behöva vara borta någon timme! Nu kommer jag och Macke få mer tid för varann...hela sommaren har varit en enda flängande till Umgransele....är lika trött nu som före semestern....har varit en jobbig sommar. Men min och Mackes kanot-tur var verkligen fantastisk...är nog bästa sommarminnet.

Här är bilder från kliniken :-)


Före Indy fick snäll-sprutan var han pigg och pillrig!



Sprutan börjar verka



Har ett styck däckad häst i famnen


Nu har han vaknat till och vi ska hem...blågolfen skymtar där bak. I den satt Timmy!


Jaha....ska man in här då?


Indy är inte så sugen på att åka mer transport! Visst är han vacker!!???



Nä nu ska jag göra mig fin innan Macke kommer hem!

Ha en bra lördag!

Varit på klinik = låång vila

Nu har vi kommit hem från kliniken.
De har röntgat och undersökt Indy noga och på röntgen såg allt fint ut, inga lösa benbitar men en rejäl inflammation....lymfangiten i sig verkar borta men han verkar fått en inflammation kring kotan som svit av den eftersom han troligtn lekt för mycket under tiden han haft lymfangiten.

Veterinären sade att det fanns två alternativ:
Alternativ 1:
Medicin morgon och kväll i munnen på honom...boxvila/sjukhage i en månad...går svullnaden ned får han börja promeneras om en vecka ca 10 min/dag....och om en månad om hältan är borta och svullnaden ser bra ut får han promeneras längre och sedan på 1,5 - 2 mån skrittas lätt. Ingen galopp eller ansträngande på läänge.
Ger det sig inte får han komma på återbesök och få en kortison och tuppkambehandling direkt i leden.

Alternativ 2 var att ge honom kortison och tuppkambehandling direkt men veterinären var tveksam till det då han är så ung och inte har samma brosk som en äldre häst....dessutom är det ju alltid en infektionsrisk när de går in i leden....det skulle bli kortare vila med alternativ 2 men större risker men också skulle troligen viloperioden bli kortare för honom.

Jag valde alternativ 1 eftersom jag inte vill skynda Indy frisk och vill inte spruta i en ung led om han kan slippa det, han får vila så länge det behövs....veterinären tyckte det var klokt, bättre att använde led-injektionen som sista utväg eftersom det är dumt att mixtra med en ung led om den kan läka med annan medicin. Hon skulle gjort så på sin unghäst sade hon.

Indy står nu på ridskolan igen så jag lättare kan medicinera honom, han verkade lugn nu när jag lämnade honom trots att han var ensam i stallet.


Macke är en underbar pärla, igår grät jag och allt kändes så hopplöst men då hade han lyckats ta ledigt för att följa till Vännäs....det var så skönt. Igår när jag lade mig i sängen tänkte jag att jag nog har den finaste man man kan ha, när det gäller så finns han verkligen där, jag hoppas verkligen jag lyckas finnas för honom när han vill det...försöker då verkligen det men i sommar har det blivit mer umgransele än som var tänkt eftersom jag varje kväll måstat linda Indys ben....
Macke är snäll och go med mig och djuren och hans hjärta är så stort, ibland är det svårt att med ord beskriva vad man känner men efter alla våra år ihop så sväller mitt hjärta extra mycket fortfarande när han håller om mig och kramar mig. Han tog för övrigt bilder på en ganska drogad Indy i Vännäs...vår lilla häst raglade fram på stallgången på kliniken efter att ha fått vad veterinären kallade "en snäll-spruta"...och Indy blev snäll hehe...sprutan verkade jättefort...från ett styck pillrig arab som var som en ligist i låneboxen till en full arab som slött raglade hit och dit och somnade snarkandes i röntgenrummet! Bilder kommer.

Hemvägen var läskig, Macke körde golfen bakom mitt ekipage eftersom jag startade tidigare än honom i morse...därav två bilar...han ser då en Volvo köra om honom och lägger sig bakom mig och hästtransporten RIKTIGT nära transporten. Jag uppmärksammar Volvon i backspegeln och blir orolig då han ligger så där nära hästtransporten...hinner bara tänka tanken att jag inte kommer kunna bromsa med honom så nära och så kliver två rådjur upp på vägen och bara står där och stirrar mot bilen. Min hjärna arbetade febrilt efter en lösning....skulle jag bromsa för rådjuren skulle jag ha volvon in i hästtransporten och då skulle Indy skadas och mycket möjligt jag och Timmy med eftersom oddsen att det skulle bli kaos och dikesrisk....så jag bestämmer att jag inte rör bromsen och dundrar på mot rådjuren med hjärtat i halsgropen....intalade mig att jag har en stadig volvo men att smälla in i två rådjur skulle nog märkas så jag bet ihop och koncentrerade mig på att hålla bilen rak...målet var att damma in i rådjuren och hålla ekipaget på vägen...hade ju både TImmy och Indy på mitt ansvar! Jag hängde mig på tutan och till slut kastade sig rådjuren av vägen...volvon körde då om och han låg nära när han körde om med...hade jag sträckt ut handen genom rutan så hade jag kunnat ta på bilen....och den vinglade och for så jag insåg då att det var ett fyllo....FÖRBANNADE idioter som kör bil på fyllan!!!!!
Stannade till på en p-ficka och Macke körde in bakom....och vi diskuterade upprört den där bilföraren....Macke utrbrast ilsket att hade han kört in i hästtransporten så hade han egenhändigt gett karl spö...kan säga att jag hjälpt till...mina djur är mina barn! Tack och lov tog vi oss hem genom åska-spöregn och idioter efter vägen....att vissa ens har körkort!


ÄLSKAR DIG MACKE!!!!!!DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA!

Inte nu igen!!!

Indys ben var ju fint under kursen men sista dagen blev kanske för mycket då det blev en hel del ridning och att han bråkade runt med John OCH dagen därpå i hagen lekte rodeotjur för nu är han sämre igen så i morgon åker vi på klinik igen...så surt men uppenbarligen var benet inte redo för det som det utsattes för....men detta är inte bra, en häst med lymfangit mår bara bra av att röra sig men eftersom han nu är sämre efter att ha rört sig så är risken det är något annat inblandat typ inflammation i kotleden eller dylikt!

Är så ledsen och just nu när jag var så inspirerad att jobba vidare på det vi lärt oss!!!
Är så rädd att Indy inte ska bli bra...Macke har tagit ledigt för att följa på kliniken i morgon....Erika var upptagen på annat håll så hon kunde inte....var så trött och ledsen på allt strul och jag kände idag att NU ÄR DET FÖR MYCKET så jag satte mig och grät en skvätt...det kändes som det behövdes. Och det är ju så jäkla dyrt också att hålla på och fara på klinik så där, ska skicka in alla papper till försäkringsbolaget snarast! Men inflammationer är inte bra att de går omkring med och han är ju unghäst så man vill ju inte ha något bestående på honom.....och det sitter som en tagg i mig....tänk om han inte blir bra! Indy är verkligen mitt hjärtas häst, det kunde inte vara bättre...han bara måste bli bra!!

Tur Macke finns och stöttar mig nu när jag är ledsen.....

En trött kvinna

Nu är kursen över och jag har inte sovit under hela tiden den varit, skallen har susat med begrepp som "instant release", "reward the slightest try" och allt möjligt.....inatt sov jag som en klubbad oxe....och jag är urtrött nu fast jag sovit!

Det känns som jag varit på militärläger för jag har ont överallt! Mycket beror nog på att jag fått lägga om min sits helt och hållet, har inte ridit för instruktör på länge och när man red Valdi så bar det ju ofta av i en himla fart så jag har lagt till med vanan att sitta lite väl bakåtlutad så de har rätat upp mig och omplacerat mina ben. Fick åka runt på Indy och bara känna hur jag satt....och det kändes helskumt men nu har jag börjat vänja mig vid nya sitsen men det kommer framöver bli en riktig westernsadel. Indy var ganska sur och omedgörlig de sista två dagarna, han  joxade mycket med munnen och var ovillig att arbeta så jag misstänkte att det växte tänder och när Carolina kollade honom i munnen  så kunde hon bekräfta det....nya tänder var på väg ut och det gjorde nog ont och kliade för han bet på allt han kunde bita...mina skor, repet, sadeln, staketet och så brukar han inte göra...men små valpar blir ju också bitiga när det växer i munnen. Pillrig kan han vara men aldrig bitig....så de sista två dagarna var han ganska seg med öronen bakåt men vi tog oss igenom dem och igår lärde vi oss att backa. John Moore satte sig på Indy och visade på honom och Indy bara strulade och tjurade i början....först skulle jag sitta på honom men jag bad att få sitta av...jag hatar att vara inför folk sådär, höll på få panik när han tog fram oss som exempel...jag har fet scenskräck så hela hjärnan låste sig...när han pratade om höger tygel kunde jag knappt skilja på höger och vänster....jag tycker det är jobbigt med staketryttare...kommer inte glömma i fjol i första taget när de pratade skit om Valdi när John jobbade med henne....de dömde henne utan att veta vad hon varit med om....det är lätt att sitta där och vara kritisk men de visste inte att jag ägde henne så jag vände mig om och snäste att de inte skulle vara så snara att döma när de inget visste om hästen och då såg de roliga ut.

Är glad Indys ben fortsatt att bli bättre....och det är kul att vi kunde vara med.
John var hård ibland och kritisk och ett tag kände jag att "vad fan...gör jag NÅGOT rätt??" men han pratade sedan med mig och sade att han varit ganska hård med mig eftersom han såg att jag var intresserad och  ville lära mig och för att jag har en unghäst så han ville ge oss så mycket han kunde eftersom han såg att jag skulle använda mig av kunskapen och bygga något på det....han menade att vissa på kursen hade varit där i fem dagar men ändå när de skulle stanna hästen så slet de i båda tyglarna vilket han varje dag sagt att man INTE skulle göra. Han såg potential i oss men han hade också sett att jag blev tveksam när det var folk överallt och att det störde mig...jag blev full i skratt då, han var visst inte bara duktig på att läsa hästar utan även människor! Jag fick en del råd på vägen som jag rabblade för mig själv när jag lade mig igår. Jag blev glad över hans ord eftersom det känts som jag fått flera smällar i skallen av honom....och det är inte kul att få det inför en massa folk och man slokar lite då..men han sade att jag och Indy gjorde ett bra jobb bland alla hästar och allt med tanke på hur grön Indy är och hur nya dessa metoder är för mig och han trodde att det skulle gå bra för oss och det värmde sååå gott!!...

Ska träna lite ikväll med Indy och det går nog bra, kommer nog slappna av mer och kunna fokusera bättre då det inte är en massa folk som stirrar hela tiden...usch vad det är jobbigt :-)

Skönt att vara på hemma-mark igen...har saknat Macke som en tok! Ska nu laga lite god mat så den är klar när han kommer hem!


RSS 2.0