Förkyld igen

Jaha då har man åter rillat dit på en skitförkylning, ligger helt däckad...orkar bara vara uppe korta stunder.
Jag är alldeles för otålig för sådant här...grrrr. Antagligen blev jag sjuk för att jag nu bara äter järn kring "röda veckan" och inte varje dag som jag gjode i början av behandlingen och jag har känt att värdena åter dykt så nu är det järn varje dag igen....uppenbarligen gör inte min kropp blod så bra själv och då ryker immunförsvaret. Blir det inte bättre ska jag utredas i Umeå men läkaren tyckte vi skulle vänta till i vår och se om saker och ting stabiliserar sig, midvintern va en dålig tid för återhämtning sade han...då märker man väldigt lite.

Nåja nu knaprar jag järn varje dag, blir en riktig järnlady :-)

Macke är nere hos hästarna och tar hand om dem, skönt för idag vette rackarn om jag klarat att mocka haha hade väl svimmat rakt ned i dyngkärret.

Enligt vädret är detta sista svinkalla dagen, sedan ska vi få mildare väder! HOPPAS! Jag vill ha vår nu....sol och vår!

Hästarna mår i alla fall bra, de har båda gjort framsteg i allt markarbete jag jobbat med...Indy är ju lite som en överaskning..vissa dagar är han en liten skit och andra helt fantastisk och lyder minsta vink. Nyfiken han gör alltid sitt bästa och blir så glad då han får höra hur duktig han är...han vill så gärna vara till lags. Det är roligt att träna två så olika individer. Märker stor skillnad då jag rider Nyfiken, förra helgen gick han själv ned i en trevlig form på lång tygel...så låg att jag ibland fick höja honom lite och DET är otroligt för han brukar ha skallen i vädret och öronen framåt. Indy han lär sig saker fort och vid longering kan jag med röst och kroppsspråk be honom sänka sig eller ställa sig...men dagar han inte är på humör börjar han gärna bocka runt eller stegra med mulen snorkigt ihopsnörpt....de dagarna är det bättre att rida ut än markjobba för då blir det krig....och vi båda blir sura. Indy lever för att springa och blir det för segt så protesterar han gärna.

Macke och Timmy mår bra, de är mina pärlor! Macke är så duktig med sitt företag, har skrivit det förr men jag är imponerad över hur allt rullar på! Har börjat lägga upp en del egna planer men min väg blir lång att gå...och kanske ouppnåelig men om man siktar mot stjärnorna....

Nä nu måste jag vila...

Kram

Lite av varje

Har inte hänt så mycket faktiskt, har tränat hästarna mycket....har börjat med akademiskt markarbete och båda är duktig. Nyfiken är RIKTIGT bra och mån om att lära sig, Indy är också bra...han är superbra då han vill, då behöver han små vinkar och kan gå ned med huvudet på röstkommande då han longeras.....men då indy inte är sugen på markjobb är han ett litet odjur hahaha som bara jäklas och hittar på dumheter :-)

Vi har hållit oss till bettlöst och han joxar lite med sin mun numer, snart dax för återbesök hos tandläkaren...hoppas det går bra! Macke är så duktig med sitt företag och det går bra för honom vilket är jätteroligt, jag är en stolt fru!

Timmy fick en ny leksak idag som han har roligt med....tyvärr är vår hund för smart för de flesta hundleksaker och listar nästan på en gång ut vad han ska göra för att få ut godis...

ÄR ganska trött kylan måste jag säga, hade ikväll gärna ridit för det behövs men jag kan inte få in skoterskorna i stigbyglarna och fryser ihjäl i de andra skorna då de är så här kallt ute....barbacka har jag ridit mycket på sistone men mest på Nyfiken men även Indy har jag varit ut barbacka på även om det var ett riskabelt projekt...men det var kul.

Nä nu ska jag bry mig om man och hund!




Uppdatering

Ja nu tycker ni förstås det är på tiden med en uppdatering och det har ni alldeles rätt i, har fått klagomål från alla möjliga håll att jag inte skrivit på ett tag och jag har varit lite för lat/haft fullt upp :-) Att så många tycker det är roligt att läsa allt dravvel jag skriver är jättekul!

Hmmm kan ju börja med kvällen, var ut med Nyfiken på en barbackatur i mörkret....vi körde sadellöst och bettlöst och det gick kalas...vi har synkat ihop bra och han kommer vara fin att rida för Macke nu då vi förhoppningsvis har en sadel på gång och han kan börja rida honom. Han är en mycket klok häst måste jag säga...och sååå läraktig! Indy har varit på besök hos veterinären, han kunde inte tugga sin mat en kväll då jag tog in honom från hagen så vi brakade iväg till veterinären (hästtandläkaren i Vännäs) och de fann vassa kanter, foderinpackningar, att gommen var lägre än tänderna inne i munnen...det berodde på att han tappat mjölkisar och de nya inte kommit ned helt så han tuggade sig i gommen...sedan hade han en fläck död vävnad i halsen (en rest av en inflammation) och växande tänder på väg ut genom tandköttet en bit fram i munnen...inte konstigt häststackarn inte kunde tugga och svälja sitt hö....han behandlades och har fått medicin och mår nu bra men återbesök den 5/3 och en trolig andra behandling....stackarn. Frågade om bett eftersom Indy integillar bett och tandläkaren sade att  Indy har låg gom och inte plats för ett bett och så hon tyckte jag ska rida med bett så minimalt det bara går på honom och bara ha bett i nödfall och rida bettlöst....absolutinga tjocka bett eller bett med tungfrihet så vi ska köra på det.

Macke har halkat och stukat foten, den är som en ballong...stackarn. Han sitter nu i soffan och kramas med Timmy :-) de är underbara mina killar...älskar dem alla (Macke, Timmy, Nyfiken och Indy)

Här kommer lite roliga bilder, red Nyfiken rejält en dag så han blev jättesvettig....svampade av honom och blåste honom med en hårtork haha och han älskade det!!!

Sköööööönt---zzzzzzzz


Nyfiken kollar in hårtorken med munnen


Han tyckte den var rolig att leka med hahaha



Här blåste jag lite med flit på munnen för att locka till en rolig grimas framför kameran haha



Husse som är fotograf vet hur man tar smickrande vinklar....Nyfiken försvann och vips kom E.T fram FNYS


Indy får komma in från hagen



Två häst-demoner vill ha MAAAT!



Sedan så har jag bytt foderstat på hästarna, förr fick de ju mest betfor och moröttter eftersom de inte tränats hårt och har bra hö men nu får de kli och foderjäst förutom betforn och morötterna...snart vår och pälslossning och nu ska de aktiveras mer...de har haft sin sommarvila nu eftersom jag inte ställer av hästarna på sommaren som många gör. Första kvällen det vankades ny mat så dök Indy lyckligt i krubban och slukade det nya med glad min...han älskade gröten. Nyfiken dök ned i krubban sin vana trogen och ryggade bakåt med ett upprört SNOOOORRRRRK....sedan stack han åter ned mulen och flög bakåt igen med ett nytt SNOOOORRRK...sedan snodde han runt och vände rumpan mot krubban innan han oroligt vände runt....."ja det var ny mat i krubban"...HU vad farligt. Stressat vankade han några varv i boxen innan han började äta hö med ett öga vaksamt mot krubban...han betedde sig som det var en krokodil där nere. Men nu har han vant sig och tokälskar maten han äter med ena benet sött upplyft som om han tigger att krubban ska tillverka mer mat så den inte tar slut haha...han är bara för himla gullig. Som han stressade upp sig för lite ny mat, har aldrig sett honom så upprörd!!

Hm vet inte om jag har så mycket mer att berätta....
Kram på er


RSS 2.0