ATG

Var idag på återbesök med Indy och Nyfiken på ATG hos vår duktiga veterinär Maria.
Det var bara positivt och båda hästarna får sättas igång :)
Indy älskar ATG och tycker longerhallen och spring-gången är lekstuga och har så väldigt roligt. Under longeringen busade han, kastade med huvudet och tog galopp när han skulle trava och sedan ville han inte stanna. I spring-gången smackade Maria till då jag sprang iväg med honom och han exploderade i galopp och bockade.....hennes kommentar " just ja, det är ju HAN! Då behöver man inte smacka" Indy for som en raket så jag hade svårt att hinna med då han dundrade fram där, man fick kämpa för att få honom att springa ordentligt så hon skulle se om han var halt och det var han inte. Även Nyfiken såg nu bra ut men han ska skrittas längre under igångsättningen än Indy. Vi var så glada under hemvägen jag och Macke och hästarna var så duktiga att lasta och stod så fint även om Indy nog gärna busat mera på ATG innan han åkte...han hade ju jätteroligt den busen. Linus fick vara hemma med sin jättekamrat woldemort och hade skött sig bra....han är så duktig och lugn lillgubben.


Gräs är gott

Hästarna får beta lite i en gräshage, gott gott.
Indy och Nyfiken koncentrerade sig på gräset medan Linus tryckte mulen mot tråden "AHAAA ingen ström" och så smet han ut.

Linus har hunnit bli bränd/biten i mulen ett flertal gånger då han varit för närgången mot humlorna så han har blivit väldigt misstänksam mot klöverblommor :) numer frustar han med mulen en bit från blommorna innan han betar....säkert för att skrämma bort humlorna :D


Fine snälle Nyfiken



Hur mycket gräs kan man trycka in?










Linus med sin sönderkliade svans, han funderade mer på bus







Till minne av Börje

En av de snällaste människor jag träffat har somnat in efter en längre tids sjukdom.
Är så ledsen och tänkte lägga in lite bilder som skulle glatt Börje som en liten hälsning till honom....
Du är redan saknad av oss, vila i frid!
































Hopptävling

Efter kortegen så blev det hopptävling och där fick jag blandade känslor.
En del var så duktiga med sina ponnys och hästar men en del blev jag rent ut sagt förskräckt hur de red, sporrade och slet i ponnysarna och red dem felställda i svängarna i tvåhundra knyck....att de inte gick omkull var ett rent under. Hade jag varit förälder till en dotter som red sin ponny så hade jag gett min dotter en rejäl utskällning och definitivt plockat av henne sporrarna. Det var inte kul alls att se och publiken pratade upprört då de red om hur de behandlade sina djur...dålig reklam för klubben och hur man ska hantera sina djur. Även om det är tävling måste man minnas att det är en annan levande varelse med och vara rädd om denne.

Publikfavourit tror jag Chassen och hans matte blev, de fick glada applåder då de tog sig över hindrena i chassens  tempo ;) spännande blev det för publiken då de tog djärva svängar. Jag tycker de var jätteduktiga.












Troya hoppade bra och var högt över, hon kommer nog bli duktig på detta...hon och matte har ju inte hoppat så mycket ännu :)

















Man får så ofta se djur behandlas som maskiner och det gäller alla tävlingsgrenar men ponnyhoppning och trav är de grenar som jag stött på där jag titt som tätt blir upprörd över hur djuren behandlas...det är inte kul alls. Men det finns duktiga hästmänniskor där med och de gör det hela roligare.....en kram till alla som kommer ihåg att det som de sitter på eller kör är en levande varelse som man ska vara rädd om ;D




Hästveckan 2011

Då har hästveckan 2011 inletts och kortegen gick bra såvitt jag kunde se, inga skenande hästar och bandet ramlade inte av vagnen de spelade på vilket var positivt.

Eftersom Indy läker sin sparkskada på bakbenet så var jag inte med och red i den i år men fotning blev det :)


Bandet gör sig redo att sätta sig på vagnen och spela, duktiga Bella drar ekipaget med Linda vid tömmarna



Kortegen på väg...








Bokli Eld som faktiskt besegrat självaste Järvsöfax vid ett par tillfällen....mycket vacker nordis!









Tänkt att bli trampad av en sådan hov på foten i en foppatoffel var min mans kommentar....ja huuu säger jag. AJ!



Husse till denna Clydesdalehingst intervjuades och han sade att hingsten var lugn och snäll och bara hingst då det behövdes. Hästen i fråga bevisade detta genom en stor gäspning inför folkhopen....tydligen var han lugnt idag och bedömde att hans hingstkvalitéer inte behövdes just nu ;)

Lycka

I torsdags var Indy och Nyfiken på ATG hästklinik. Indy har fått en spark och Nyfiken var halt av någon outgrundlig anledning och behövde en munkoll.

Maria röntgade Indy och allt såg bra ut, vi tog även en omröntgen på hans glidleder i hasen och på tre år har det inte försämrats märkvärt alls vilket är skönt. Hon sade att Indy var halt men att det borde ge sig med ett par veckors vila, hon satte ingen medicinering på honom pga av hans lever som mår dåligt. Nya blodprover togs för att kolla levern.

Nyfiken var halt på ett knä och sprutades och fick metacam som han nu äter en gång per dag, han kollades i munnen och såg för hemsk ut så han behandlades både i munnen och benet. Hästarna skötte sig exemplariskt på kliniken och på dit och hemvägen. Är så tacksam mot dem. Linus fick vara hemma och leka med sin ponnykompis.

Idag ringde veterinären och sade att hon fått provsvaren och att Indys levervärden nu är nästan helt normala så helt klart är han rejält överkänslig mot många ämnen. Nu får han bara hö och lite betfor och det ska räcka, höet är analyserat och har bra värden så han ska inte behöva mer än så.

Känner att kanske finns en gud ändå som sett min förtvivlan, är hur som helst rysligt tacksam....
Indy är en del av min själ och jag klarar inte av att förlora honom.... Grät av lycka och veterinären skrattade och förstod jag varit orolig. Maria på ATG är helt klart en av de bästa veterinärer jag haft, så snäll och lugn och trevlig. Tusen tack till henne för att hon detektivat ut vad som gör Indy sjuk. Min andra veterinär som jag haft i Vännäs har nu slutat vilket är för himla tråkigt, även hon har varit duktig och engagerad i att få Indy frisk.

Den 15e blir det återbesök så jag hoppas att hästarna är ok i benen då så man får börja träna :D

RSS 2.0