Tjoflöjt!

I morse steg jag upp tidigt....04:00 masade jag mig upp ur min sköna säng för Indy skulle vara på kliniken i Umeå vid 08:00. Erika följde troget, vad skulle jag göra utan henne?

 Indy provade att vägra gå in i transporten när vi skulle lasta men då brann jag av och gav honom en smäll på baken och efter lite småbråk så gick han in.

Det var gräslig dimma efter halva vägen så vi var i Umeå bara tio minuter före så det var bra tajming. Indy röntgades och benbiten hade börjat läka fast så vi ska skritta två veckor till innan han får sättas igång mer seriöst, så vi SLAPP operation...YES så skönt! Stallet på kliniken var fullt av hingstar som skulle kastreras och de flesta var riktigt stora och lilla Indy stannade utanför den största hingstens box och tittade på honom och småmopsade lite mot hingsten så den  upprört började leva rövare och härja mot gallret....undrar om Indy viskade till honom vad som skulle ske med hans pungkulor haha. Med svansen i vädret lämnade vi sedan stallet och Indy gick nästan rakt in i transporten så på bara en minut var han inne och vi kunde köra hemåt. Vägen hem var bökig eftersom det var så mycket vägarebete men det gick men det är skönt att vara hemma.....Indy hade i transporten skrapat sig i pannan men annars mår vi bra. Han blev glad då han fick gå ut i hagen.

Är glad vi slapp operera! puh!

Hjärtmuskelinflammation

I måndags mådde jag pyton på jobbet, ont i halsen, hjärtat slog som tungt och feber...men bara lätt snuva. Febern steg på natten så igår blev jag hemma från jobbet vilket inte var bra, har så mycket att göra på jobbet så jag jobbade lite hemifrån innan jag däckade under en filt. Var helt slut på och febern åkte berg-och-dalbana upp och ned.
Idag var febern helt borta och hjärtat slår normalt igen, har pratat med Stenbergska eftersom jag snarast vill vaccinera mig mot svininfluensan och de tror att jag har lindrig hjärtmuskelinflammation. Blir jag sämre igen ska jag dit direkt men annars ska jag nu ta det lugnt ett bra tag eftersom det kan ta länge innan det går bort helt. De trodde att jag gått med detta i kroppen ett bra tag...och att det nu bröt ut. Jag har inte varit så orolig eftersom jag vet att jag har ett friskt hjärta, det är kollat flera gånger förr...jag och min häst är ett lysande par...vi råkar ut för allt vi två.

Fick veterinärräkningen idag och den gick på 2600 och minst en likadan får jag nu till veckan då vi ska på återbesök. Har bara lust att gråta, synd man inte har någon miljardär i släkten. Indy är tack och lov försäkrad men självrisken ligger på kring 3500 om jag minns rätt. Men vi får hoppas han inte klantar till det framöver, för matte har inte råd med sådant här. Nu var det ju ren osis att han sparkade sig i frambenet så han fick en fraktur på griffelbenet. Vi får nog börja anstränga oss igen samtidigt han och jag.

ATG och röntgen

I fredags bar det av till ATG med Indy eftersom jag känt att jag velat kolla hans ben med överbenet eftersom en lång svullnad dykt upp under överbenet och tröttheten han haft.

Erika följde med (älskade fina Erika) och hjälpte med med lastning osv.....på ATG kollade de på honom och jag fick longera honom, i början var han seg men så for en travhäst förbi och då blev det fart på Indy han stormade runt i trav med svansen som ett spjut i vädret.....veterinären utbrast glatt "ja men nu blev det fart ,så bra" problemet var att när vi skulle byta varv så ville inte Indy stanna utan han brassade på runt, runt, runt och hade jätteskoj. Det var smågrus men man märkte inget av att han var oskodd. Sedan fick vi springa i travgången och indy gjorde ett litet lyckoskutt och tog något galoppsteg i iver för han vet så väl att man ska springa i trav-gången. När jag kom till bortre väggen och skulle vända och springa mot veterinären igen så hann jag knappt med innan han ivrigt satte av, han tyckte att jag kunde släppa och låta honom sköta det själv.
Veterinären sade att han var o-halt men stummade i frambenet en aning i traven så de röntgade och fann att han hade ett flak av ben som låg löst...det var inga problem med överbenet, det såg fint ut på röntgen och kommer minska med tiden...utan det var den där långa svullnaden nedanför som bestod av detta flak. Troligen har Indy sparkat sig själv på insidan av benet då han var skodd och slagit lös denna benbit. Nu såg det ut att finnas en liten chans att detta höll på att läka fast av sig själv så han ska nu vila till den 24/8 då vi ska på återbesök, har det inte läkt fast då så blir det operation...de ville inte operera i fredags eftersom det är varmt och röten och att hans kropp skulle få en chans att läka fast benbiten. Han ska vila i hagen och skrittas för hand. Nu är det då så varmt så han är som en segis vilket är lika bra. Bakbenet rörde han i alla fall jättefint, det var skönt att höra. De kollade hans hovar och tycker jag så långt det går ska ha honom oskodd, bara det faktum att han rört sig sämre och sämre med skor var en signal på att hans hovar reagerar mot skorna....vad det beror på var svårt att säga.

Jag gruvar inför veterinärräkningarna....fy farao. Här har man nyss köpt en sadel och så kommer det en dyrsmäll hos veterinären samt en hö-faktura snart....usch usch. Har ställt bort bilen och börjat cykla för att spara pengar, hatar att cykla!

Macke sade igår att han var imponerad över mitt sätt att veta att något är fel med Indy...förr då Indy hade problem med ett bakben så sade alla att det inte var någon fara, att han inte var halt osv men jag envisades eftersom jag tyckte mig se en orenhet och åkte till veterinären och han var  halt  och behövde behandling. Denna gång så var det samma sak, folk såg ingen hälta på honom (inte jag heller) och benet såg inte så illa ut men ändå kände jag att det var något och det var det ju...alltid då jag fått den där känslan har jag haft rätt, det är ganska otroligt.... Macke har mer och mer känt att han skulle kunna tänka sig en häst mer än en bil och jag höll på att köra i diket då han berättade det....min man som alltid varit en sådan bilentusiast och haft sina projekt pratar nu om att han skulle kunna tänka sig en häst! Otroligt. Jag blev glad, vi får se vad framtiden utvisar...vilka härliga skogsturer vi skulle kunna ta och vilka foton han kunde ta från hästryggen.

Var tidigare i veckan till Boden med min jobbarkompis som skulle köpa en häst till sig själv och sin familj, vi åkte från Boden med en nordsvensk i släpet så nu är han hästägare. Det var en ganska rolig resa och tiden gick riktigt fort, Daniel är en sådan trevlig människa och lätt att umgås med....tror vi pratade oavbrutet hela resan och ditt och datt. Det är roligt att se killar få upp hästintresset....hans dotter är en liten häst-tjej och det är därigenom han börjat intressera sig. Macke han har ju fått intresset genom att umgås med mig och jag tycker det är jättekul. När jag var i Boden så drog det ut på tiden...jag skulle egentligen kvällsfodra på djurparken (några av ridskolans hästar var där) och i "Indys" stall men skulle inte hinna hem så Macke åkte runt och gav alla hästar mat vilket han inte skulle vågat förr. Indy avgudar Macke och man ser på honom att han så väl vet att det är husse som kommer.

Nä nu ska vi ut i solen med Timmy!


RSS 2.0