Hihihihi

Igår var Macke i garaget så jag tog Indy till ridhuset och jösses vad jag fick skratta.

Eftersom vi var ensamma så var det ett ypperligt tillfälle att öva på traven så när vi var uppvärmda så bad jag Indy om trav och som vanligt så vinglade vi fram i traven och såg ut som vi båda var kanonfulla....Indy snodde ihop benen och  slog ihop hovarna och blev mer och mer uppretad över det hela och strök ilsket bak öronen. Sedan började han irriterat slå med huvudet upp och ned vilket han gör när han blir nog förbannad och f örut så har jag försökt lugna honom, hålla honom stadig och hjälpa honom men nu lät jag honom vara...jag varken försökte styra honom efter fyrkanten eller få honom sluta att slå med huvudet utan bara försökte följa med i hans trav (vilket inte var lätt för det kändes som att rida en häst som var halt på tre ben när han slog med huvudet så där) och rätt vad det var så kastade han med huvudet så han tappade balansen och fick frambenen i kors....och givetvis höll vi på gå omkull. Jag fnissade hejdlöst för vi måste sett urlöjliga ut och Indy var ganska förbannad men när jag började skratta var det som han slappnade av och öronen åkte fram igen.

Vi samlade ihop oss och gjorde nytt försök och nu var det som att Indy ändå ville få det rätt för han jobbade på och kämpade varv på varv och slappnade av lite mer, han försökte aldrig bocka utan travade samanbitet vingligt framåt och  efter ett tag var det som att han började komma på hur han skulle bära fram oss och då spände han sig mindre och faktiskt så när jag bad honom sakta av så ville han inte utan han ville trava lite till och DET var ett bra tecken för annars så har han varit snabb att stanna när jag bett honom och sedan inte velat mera.

Jag krävde inga fina ridvägar eller så utan jag bad bara om trav så han fick trava lite som han ville bara han höll trav, ville störa så lite som möjligt utan bara att vi skulle hitta en rytm att hålla ridvägarna tar vi sedan när traven sitter bättre. När det kändes som att det gick rätt bra så avslutade jag passet och då var vi båda ganska trötta. När jag satt av så vände Indy på huvudet och kuttrade mjukt mot mig...det var som "men där satt den matte, vad duktiga vi var" och jag stod och kramade honom och berömde honom innan vi promenerade några varv och sedan for till stallet. Indy såg ganska stolt ut, tror att även han kände det som att vi lyckats bra.

Idag tog vi en långpromenad för jag kan tro att Indy är lite stel i musklerna efter gårdagen och det gick bra, vi tog på tränset och det var inte populärt och han kämpade hela första stunden under promenaden att bli av med bettet han lättade på framhovarna, slog med huvudet och hade sig men efter en stund så coolade han ned sig även om han joxade mycket med bettet. Jag var helt slut på när vi kom tillbaka, usel kondis man har men det var skönt att gå så där långt och plåga ur kroppen lite.

Macke har idag varit med några grabbar och kört skoter så när jag varit klart i stallet så for Timmy och jag till mormor och morfar och åt middag där. Var mysigt.

Får se vad det blir i morgon :-)

Hungrig

Nu har jag lunch och väntar på fredagspizzan......är hur hungrig som helst!

Igår så lurade jag på Indy tränset men det gick inte lätt så Emelie fick ge ett handtag. Först så blev han alldeles upprärd bara han såg tränset så jag strök honom i ansiktet med det tills jag såg att han var lugn och inte krånglade för att han var orolig utan mer för att han inte ville. Då bad jag honom ta bettet och det gjorde han inte så då tvingade jag honom med hjälp av Emelie för jag skulle haft fyra händer....när han tagit bettet fick han beröm och vi skyndade oss ut för att ha roligt så han lär sig att bett betyder skoj! Han var inte nöjd över att ha bett och joxade en massa men tidigare har hans blick varit helt annorlunda då har han sett ut att ha ont ochvarit RIKTIGT upprörd men nu såg han mest missnöjd ut och tyckte jag skulle ta av honom skiten så kanske det blivit ordning i hans mun. Sedan for jag och Emelie ut med hästarna och Indy joxade på med bettet men glömde av sig ibland så det kanske kommer att gå vägen denna gång om han får vänja sig och vi gör roliga saker när det åker på.
En moped kom bullrande bakifrån på cykelvägen och Indy blåste upp sig och krökte halsen så han såg ut som en hingst men mer var det inte....han var så jätteduktig! Även lilla Tristan skötte sig lysande (som alltid).

Sedan på kvällen såg jag och Macke film, han slutade ett par timmar tidigare eftersom han hade en massa inarbetad tid.

Igår lyxade Macke och jag och åt lunch på lilla bageriet, vi mumsade i oss bakad potatis med smögenröra och en liten bakelse till förrätt haha. Vi hade så mysigt!

Häromdagen klippte jag klorna på Timmy och det är alltid ett spektakel och bråk när man gör det....första halvan av tiden låg han snällt i mitt knä och jag tyckte han var såååå duktig men sedan så hade han fått nog och visade hela tandraden och morrade hotfullt...jag behövde bara harkla mig så stängde han gapet och slickade sig oskyldigt om nosen "vaddå? gjorde jag något?" men på en stund så ryckte det i hans läppar och tandraden kom fram igen och han morrade....ny harkling från mig och han suckade uppgivet. Att det ska vara sådan kamp det här med kloklippning! Jag har ju aldrig klippt så han blött eller något...enklast var det då han var valp då när han däckat i valpsömn klippte jag och han vaknade inte ens hehe.

Macke har köpt en hjälmkamera och den har vi tänkt montera på Erika när hon är ute och galopperar Proppen men det vet hon inte ännu hehe. Hon var på halkbanan igår och det gick bra, snart har hon körkort!!! Verkligen på tiden!! Att man kan vara utan körkort är ju otroligt men nu har hon det snart och det blir skoj!

i helgen kommer Macke att ha en massa olika saker för sig så jag vet inte vad jag ska hitta på, blir nog stallet och göra något med Timmy. Ska kanske till mormor och morfar en sväng.

Ha det så bra!!


Trööööött

Satt och kollade på gamla bilder....det är lite skillnad på Indy, där var han mycket mörkare och hade kliat av sig manen på flera ställen....gud så han såg ut.


Bläsen framträder tydligt



Tufsig man som är avskavd



Snygg som få! Han är snart helvit i pannan.



Fick höra att Indy varit pissjobbig när Elin skulle ta ut honom så nu kommer jag sätta honom i full träning (så full man kan med tanke på ålder och så vidare)  för så här kan det ju inte fortgå. Har börjat göra ett träningsschema....han kommer få tisdag och torsdag som vilodagar då det är lugnt men i övrigt så är det träning som gäller så vi jobbar ur de där dumheterna. Igår efter mötet longerade jag honom och han galopperade runt och jobbade på fint, han har haft jobbigt att galoppera på volt men nu gör han det ganska bra... när vi gick till ridhuset så gick han exemplariskt vid min sida så det var svårt att tro att han typ samma dag varit värsta bråkstaken. Har märkt att han trivs bättre när jag longerar i repgrimma än kapson och han ställer sig hellre då och störs mindre av skrammlandet från kapsonens ringar.

Idag så sadlade jag honom och vi for till ridhuset, när vi kom in så var det två andra ekipage där inne men vi gick in och gick runt lite medan de red så Indy får lära sig att vara bland andra och han skötte sig ganska bra även om han funderade mycket över dem. Sedan så for de eftersom de nästan var klara när vi kom och då longerade jag honom i trav och galopp för han har galopperat lite med sadeln på sig men han sprang på och såg ut att ha ganska roligt. Sedan satt jag upp och då hade Emelie och Tristan kommit in så då fick vi sällskap. Ställde Indy och flyttade något steg åt sidan, ryggade och försökte rida lite på stor volt, sedan skrittade vi runt och han fick coola ned sig för lite spännande var det när Tristan travade runt. Sedan när jag ridit så longerade jag honom några varv i trav bara så han skulle få röra på musklerna, mest ryggen efter jag ridit. När vi sedan gick ned till stallet hade jag en ganska trött kille som var glad över att få komma in i sin box. I morgon ska vi gå en liten promenad men i övrigt blir det vila för Indys del...försöker ha honom i hagen så länge som möjligt om kvällarna också. Hoppas han blir snällare mot folk då för mig har han skött sig mycket bra mot även när vi varit ute och gått så jag trodde han lagt alla dumheter på hyllan..suck...unghäst. Han skulle verkligen gärna fått ha en kompis och en större hage....

Jag känner mig ganska trött, innan jag for till stallet promenerade jag med Timmy och åt middag så jag har rört mig...

Saknar Macke, han jobbar kväll....när vi pratade i telefon så kände jag ett sug efter honom att man känner så efter alla dessa år haha....men han är verkligen det finaste jag vet.

Nä nu ska Nea i säng....men först lite fika!

Skoterkörning och svammel

Idag var Macke och jag ut på skoter och det var kul trots snövädret.

Hade tänkt hinna rida Indy i ridhuset idag  och jobba på traven för det behövs verkligen, vi måste se ganska roliga ut när vi travar för han vinglar och slår ihop fötterna så han snavar och blir jättesur på köpet och börjar då slå med huvudet i sin surhet och då vinglar han ju ÄNNU mer och då jag som försöker vara mjuk och följsam och stödja honom hehehe.Men det hann jag inte för när jag väl kom dit så var det lektion i ridhuset men jag har inte så dåligt samvete för Macke förtjänade verkligen att få komma först, för han är så fin så idag gjorde vi något som han ville och det var verkligen jättekul. Vi körde till Bocksliden med skotrarna och fikade i stugan där och Macke fotade några småkillar som såg att han hade en JÄTTEKAMERA och ville bli fotade av honom hehe. Får jobba på trav i morgon eller på tisdag beroende på om det är ledigt i ridhuset efter lektionerna är slut.

Figge ska troligen säljas så nu blir Erikas häst ensam i Umgransele så jag jobbar för att hon ska ta upp honom till stan, men vi får se hur det blir med det. Hon är av samma åsikt som jag när det gäller pantgrejen på kontraktet....hon skulle heller inte skriva på något sådant så rätt vad det är kanske jag hamnar där hos henne istället haha. Får se hur det blir på privathästägarmötet på tisdag...ska inte måla fan på väggen ännu.

Timmy är småseg efter en massa spring i snön i Hedlunda haha...han ligger på en dyna och sover djupt med nosen nedborrad.

Har också hunnit sitta och pillra lite med Facebook, har aldrig haft tid att sitta och kolla funktionerna men nu börjar jag bli haj haha.

Macke och jag ska strax se film.

Ha det bra!

Sadel mensvärk

Nu har jag beställt en sadel till Indy, hoppas den kommer att passa!

Red idag i ridhuset och för första gången red vi med annan häst där inne och det gick bra....Indy var på något skumt humör med en lurig glimt i ögonen så innan jag satt upp gjorde jag ledarskapsövningar för att påminna om att matte är boss. Red runt och gjorde lite småövningar, red inte så fokuserat utan bara enklare grejor så att Indy fick vänja sig vid att det var en annan häst och jobbade där inne. Indy kändes som han hade väldigt lust att hitta på rackartyg så jag svängde och grejade på för att sysselsätta honom och han brydde sig inte mycket om vårt sällskap faktiskt. Han tänkte bocka när jag bad honom rygga men då hann jag parera innan han fick ned huvudet och sedan var det som bra med det så lite på testhumör var han...men han var nöjdare då jag red på honom än då jag var på marken och jobbade honom.

När vi travade så travade jag mot husse som satt på läktaren och Indy tog sikte på honom och travade fram till läktaren och sträckte in huvudet där för att kolla in vad husse gjorde och jag gjorde mig så osynlig som möjligt i sadeln för att störa honom så lite som möjligt i traven och det gick ganska bra måste jag säga. Macke ville jag skulle trava mer men jag tyckte det fick räcka så där.....Indy har verkligen visat att det är macke som är husse för idag fick macke klia honom i ansiktet och Indy visade nöjt vart han ville bli kliat och Macke utbrast häpet "men så här har jag ju inte fått klia honom förr" men jag har sett att indy fattat tycke för Macke och förstått att han är en i vår lilla "flock". I stallet så var Indy väldigt pillrig på stallgången och så gör han ofta om han är akut pinknödig så jag skyndade mig att ta av alla grejor och ta in honom i boxen och den lilla rackaren dök ivrigt ned i sitt hö....inte behövde han pinka inte...det var bara en bluff från ett litet matvrak! Har hänt att jag grälat på honom när han stökat runt på stallgången och då har det nästan alltid visat sig att han varit akut pinknödig och nästan krupit ur skinnet och då har man ju fått dåligt samvete när han bara talat om sin nöd men denna gång åkte jag på en blåsning. Längtar tills sadeln kommer...det är en griffin dressyr...av de sadlar jag provat har griffin och morris and nolan legat bäst och jag vill inte köpa en morris ännu eftersom han om ett halvår säkert växt ur den. Griffin kan han ha längre eftersom den är ställbar...förutsatt att denna nu ligger bra på honom.

Macke är så gullig, han ser på tv och fnissar hejdlöst åt programmet...i morgon ska vi troligen ut på skoter med en kollega till honom. Skönt att Macke är ledig och inte spelar ikväll....


Här kommer lite tjejsnack så känsliga läsare behöver ju inte läsa vidare:
Idag hade jag gräslig mensvärk, sista gångerna har varit som tortyr...har legat och vridit mig i plågor och snyftat och nästan spytt....ska till doktorn för att se om de kan göra något för jag börjar bli rädd inför varje gång jag ska ha mens för det gör så fruktansvärt ont. Hittills har ingen medicin hjälpt och just nu har jag god lust att operera bort äggstockarna bara jag slipper denna hemska smärta...när smärtan äntligen släpper är jag alldeles omtöcknad och dåsig så det tar på kroppen. Hoppas de har något vettigt råd att ge mig för inte ens diklofenak har funkat...suck...

Nä nu ska jag krypa ned i soffan med min man och hund och mysa.

De som läser min blogg och inte gillar hästar måste ju bli utleda på mitt tjat om hästar haha...förlåt för det men jag är ju bara så inbiten hästmänniska.

Kram på er alla läsare!

Blandade tankar och irritation till förslag på hyresavtal

Har lunch just nu och har just ätit en god Pizza med kollegorna..
Förkylningen har gett via så nu är det full fart igen....allt är bra med Macke mig, Timmy och Indy.

Promenerade igår på kvällen med Emelie och vi hade hästarna med oss.
Vi gick i mörkret efter cykelvägen in mot stan och Indy var alldeles exalterad och tyckte det var så spännande och roligt med allt folk och allt som hände. Han reagerade inte för varken folk, hundar eller bilar. Vi mötte några lastbilar som också gick bra att möta, en blåste han upp sig lite när den passerade men då hade vi vägen ovanför oss så det blev väl lite extra läskigt men i övrigt så var han helt orädd. Duktig kille!! Han vet att när vi går ska hans öga var i jäms med min axel men han glömde gång på gång detta i sin iver och for förbi mig med öronen framåt så jag fick skicka bak honom. Öronen var framåtriktade och han småtaktade då och då i sin iver att få se mera....jätteroligt att titta på allt tyckte han och uppförde sig som en ivrig unge på djurparken! Tristan gick snällt bredvid sin matte men blev lite orolig då det kom folk på cykel bakom honom och han livade igång Indy också en sväng men i övrigt var de båda duktiga. När vi vände hemåt blev Indy direkt segare och gjorde ingen min av att försöka fara förbi mig utan då gick han exemplariskt bredvid mig....nej hemåt har man ingen brådska då kom man så väl ihåg reglerna.

Ev ska vi på kurs i Februari beroende på hur upplägget är.

Erika kämpar med körkortet, jag och macke har bestämt att när hon tagit det så ska det firas! Då ska vi hitta på något skoj som vi ska släpa med Erika på och jag har förvarnat Erika om detta :-) Blir kul när hon fixat att ta det! Kämpa på kompis!!!!

Macke är bättre i ryggen och verkar inte ha så ont längre vilket är skönt.....så även där har det gått framåt. Häromkvällen åt vi blåbärspaj med vaniljsås...sååå gott...men i ärlighetens namn blev det nog mer sås med paj...åt mängder med sås!! Gottegris man är!

Jag och Emelie diskuterade det nya förslaget till hyresavtal som det ska beslutas om på privathästägarmötet på tisdag...flera punkter sög. Uppsägningstid 3 månader och det var att ridskolan kunde ta hästen som pant ifall någon blev skyldig ridskolan pengar....ingen av oss har för avsikt att bli skyldig ridskolan pengar men man använder inte levande djur som PANT!! Man gör som alla andra bolag, går till inkasso!! Bara principen känns fel, jag kommer nog inte skriva på ett papper där Indy kan behandlas som pant då säger jag kanske upp. I den här världen behandlar folk redan djur som saker och bara principen att folks hästar ska pantsättas är helt vriden, be mig hellre pantsätta min bil då om något ska pantsättas....Som sagt jag betalar mina räkningar så jag kommer inte bli drabbad MEN jag skriver ändå inte på ett papper där jag pantsätter Indy. Om jag är en mamma med ett barn och hyr en lägenhet, ska då hyresvärden säga till mig att jag pantsätter mitt barn om jag hyr lägenheten??? Nej det skulle man ALDRIG och djur är också levande varelser som ska behandlas med kärlek och respekt. Är någon så dum att de inte betalar ridskolan så får ridskolan gå till inkasso som alla andra bolag, hästen ska hållas utanför det hela!

Nä nu börjar jag snart igen, dags att logga ur.

Snorig och sentimental...tänker på min förra häst

Igår tog jag ut mig på tok för mycket...fick rejäl feber i natt och sov typ ingenting så jag är hemma från jobbet vilket jag verkligen inte har tid med.

Igår tog Macke och jag vår söndagspromenad med Timmy och Indy och jag är stolt som en tupp för Indy fick möta folk med stavar, en man som cyklade förbi med en hund, massor av hundar och bilar, han fick se och höra skotrar på håll och han blåste kanske upp sig någongång men inget mer. Däremot har jag upptäckt att han gör som min förra häst, när han ska bajsa så är det pallstopp...Valdi kunde man köra veller rida i full fart  och så kom hon på att hon behövde bajsa och pallnitade...och Indy gör likadant. Han frös fast på ett ställe och jag försökte efter konstens alla regler få honom att gå för jag såg ju att han inte var rädd eftersom han dessutom stirrade på mig och inte framför oss..och då lyfte han plötsligt på svansen och bajsade och sedan trippade han framåt....hehe. SLUTA TJATA OM ATT JAG SKA GÅ MATTE, JAG SKA PÅ TOA! Sedan i övrigt skötte han sig bra...i höstas när vi promenerade var han sur och bråkig men det var nog för att han hade ont för nu är det öronen framåt och han är hellt överlycklig...han är så ivrig på allt så skulle jag sitta på honom skulle det bära av i tvåhundra...däremot när jag vände huvudet för att prata med Macke som gick bakom oss med Timmy så mulande Indy till och fåntrippade några steg och min man konstaterade till och med före mig att min häst gjorde det så fort jag pratade med honom...det verkade som han blev svartsjuk. Men inget vi mötte skrämde Indy och det måste jag säga är bra gjort för det kryllade av folk men han hade öronen framåt och tyckte det var jätteroligt.

Jag var helt slut på när vi kom tillbaka och idag får jag sota för det för i natt blev det som sagt feber, har mindre feber nu men känner mig som jag blivit manglad. Ska nu äta och vila igen.


Min Lilla Valdi och jag på hubertusjakt...gud vad jag saknar den lilla fummelhästen och hennes idéer.


Valdi stannade pang när hon skulle bajsa och det spelade ingen roll vad man gjorde det kunde vara stopp från galopp

Tyckte hon att det kliande mellan benen och hon såg en buske ställde hon sig över den och gungade över den och lät den klia henne  fast jag satt på hennes rygg...det kan jag säga kändes fånigt.

När hon blev rädd blev hon totalt blockerad, en sprayflaska eller en rakmaskin kunde få hennes hjärna att total-låsa sig och hon rev halva stallet

Hon kunde stå och slicka på mig tills jag var blöt

Hon kom alltid när jag ropade

När en örn skrämde henne så jag flög av och svimmade och fick hjärnskakning så stannade hon hos mig och sedan tog hon mig hem, hon blev aldrig rädd för något när vi red ut så jag var helt oförberedd...Hon gick förbi plogbilar och allt, hon vägrade aldrig

Hon trängde folk, jag blev aldrig trängd av henne som de andra i stallet. Tror det var för att hon litade på mig men vi alla i stallet hade det tufft med denna häst ett tag. Hon trängde inte för att mörda en utan hon fick panik..trängde upp folk och höll dem där...det var som att "jag håller dig där tills jag vet vad jag ska ta mig till"...I ett annat stall hade hon rent varit farlig men vi visste hur hon var och alla tre av oss jobbade med henne och hon lade det där mer eller mindre på hyllan...men att stalla henne i stan hade inte gått.

Hon var verkligen mattes tjej och hon lärde mig mycket om hur förstörd en felhanterad häst kunde bli, den häst jag fick hem hade massor med mentala och fysiska problem. Hade jag varit smart skulle jag skickat tillbaka henne men jag kunde inte utan kämpade på och när vi skalat bort flera av hennes lager så började en ganska go liten häst titta fram.
Gud vad jag kämpade med denna häst...att avliva henne då hon blev sjuk är nog det jobbigaste jag gjort. Gråter fortfarande när jag tittar på bilderna av henne...på hennes rygg var man 100% trygg. Minns när jag tittade på henne och gubben som hade henne skulle visa hur snäll hon var och klev på skackeln till vagnen och satte upp på henne (hon var oinriden) och hon fick panik och försökte skrubba av sig honom mot en stolpe.....nervöst hoppade han ned och frågade om jag fortfarande ville ha henne och jag tog henne. Hade hon varit galen skulle hon bockat men hennes hantering av situationen var ganska cool tycker jag och det gick fort att rida in Valdi, hon skötte sig fint....

Hade jag inte haft henne hade jag inte gett mig på en unghäst, efter henne kändes det som att nu klarar jag allt. Och jämfört med henne är Indy inga problem att hantera....ridningen däremot är stor skillnad. Indy har mycket motor och är ivrig när man far ut och vill gärna durka iväg och jag har inte vågat släppa iväg honom ännu för jag är ganska säker på att han kommer att bocka och då åker jag i sadeln jag nu har....Valdi bockade aldrig så jag är usel på att hålla mig kvar när en häst bockar...det kan jag handen på hjärtat erkänna så nu ska vi ha en bra sadel Indy och jag och sedan ska han få en underbar vår med massor av aktiviteter ute...och han ska få springa så han tröttnar :-) Jag avgudar Indy, han är så härlig. Igår stod han och Lillan och nosade på varann men direkt han såg mig kliva ut ur bilen dansade han elegant genom hagen och ställde sig vid grinden....MATTE! All tid jag spenderat på marken med honom verkar gett resultat.

Nä nu ska jag sluta svamla en massa och gå och vila... hatar att vara förkyld!!


Idag Lördag

Nu är det lördag igen och Macke har mindre ont i sin rygg, det verkar tack och lov som att det är på väg att läka ihop. Jag är fortfarande inte helt bra i fingret sedan jag trillade av Indy men det är bättre så jag fick nog en spricka i fingret men nu har jag åkt på en förkylning...usch.
Macke är inte den som kan sitta och ha tråkigt men nu när ryggen varit så dålig har han inte haft mycket val men en kväll så bad han att få följa till stallet bara för att hemmets väggar kändes så tråkiga, jag parkerade honom på en stol mitt i stallet och ställde Indy bredvid honom medan jag mockade. Timmy var såklart med.




En mycket nyfiken unghäst



Indy inspekterar Timmy som var helt orädd och flera gånger fick hindras av husse eftersom han höll på att springa in mellan Indys ben.



Timmy letar godheter i spånet....mums filibajs!



Indy grimaserar av njutning när jag kliar och borstar



Så skönt  matte!!



Indy älskar när man borstar eller smeker honom under hakan



Att bli borstad i ansiktet är populärt




Nåja nu var det ju denna lördag jag skulle prata om....hmm jo jag är ganska förkyld som sagt så jag låg däckad till 11:00 då fikade jag och gick ut med Timmy innan jag åkte till stallet. Macke hade åkt till travbanan för att filma en skotertävling. Indy var på strålande humör och hälsade mig med glada språng när jag kom till hagen. Jag mockade och gjorde allt och sedan for jag hem och vilade och bara på en kort stund kom macke så vi lade oss i soffan och han spelade tv-spel...det var mysigt. Sedan efter middag så åkte jag till stallet och tog Indy till ridhuset för att testa en ide jag fått...jag ska lära Indy inkallning...som man lär en hund. Efter att ha tränat ett tag kom jag på att det nog vore smart att lära honom ordet "stanna" först eftersom han inte fattade att han skulle stå still när jag gick ifrån honom och han blev MYCKEt förnärmad när jag korrigerade honom så vi övade på att när jag sade stanna och satte upp handen så skulle han stå still...och ganska fort började han fatta det hela men hur lätt var det att stå still när matte hade morötter i fickan? Han stod lydigt precis som jag sagt åt honom men sträckte halsen mot mig så han såg ut som en giraff....morot morot....Sedan lekte jag med honom lite och han fick springa lös...jag jagade honom lite och vi busade och han tyckte det var kul. Han har ju ingen häst att leka med i hagen så jag får ibland vara låtsashäst för jag ser ju att han har behovet att få busa med någon så ibland springer vi runt i ridhuset och busar...oftast när ingen är där hehehe. Indy var riktigt nöjd när vi sedan kom till stallet och jag kände mig riktigt hängig när jag smorde hans ben med kylgele och tog hand om ett litet broddtramp.

När jag kom hem däckade jag i soffan, febern hade garanterat stigit då. Macke tog åter fram tv-spelet och vi degade ned oss och myste.



Nu ska jag i säng, mår pyton. Kram på er

Erika rider Indy och diskussioner kring hans sura miner i trav, Macke gör sig illa

Jag är förkyld och hängig...usch..

Hmmm vad har hänt sist jag skrev?

Jo förra helgen var Erika med till stallet Lördag och Söndag..på lördagen red vi Indy i ridhuset och det var ganska intressant att se hans reaktion när en annan person satt upp. Det är ju bara jag som ridit honom och han är ganska mattig så ni skulle sett hans min när Erika satt upp på honom. Huvudet på honom åkte i vädret och vitögonen blänkte oroligt medan han sneglade på Erika som satt på hans rygg...han såg ut att kunna explodera när som helst men vi klappade på honom och lugnade honom och han slappnade av och insåg att Erika inte tänkte sätta tänderna i hans nacke. När hon började rida så var han motvillig när de skulle bort från mig, Erika sade att han hela tiden ville gå mot mitt håll och skulle hon vända honom mot mig behövde hon vara titta åt mitt håll för att han skulle svänga...åt andra håll var han mer motvillig. Så fort han fick gå som han ville kom han traskande till mig haha han är för söt men trots att matte var som en magnet så gjorde han det han skulle och skötte sig bra. Erika tyckte jag gjort ett bra jobb med honom och att jag kan känna mig stolt och DET var så roligt att höra! Jag red honom också och visade upp hans trav för den funderar jag mycket över...När man travar Indy så blir han väldigt irriterad..i skritt är han mycket positiv med öronen framåt men när man tar trav så åker öronen bak och han kastar mycket med huvudet...jag kan också höra att han slår ihop hovarna och har sig. Han är nöjdare när man sitter i sadeln än när man rider lätt, jag funderade först om det var den bomlösa sadeln som inte var bra men när jag tänker på hur han slår ihop hovarna och har sig så tror jag mer att det blir jobbigt för honom att balansera sig själv och en ryttare i trav. LÄSER DU DETTA SANDRA BENGTSSON VILL JAG GÄRNA VETA VAD DU TROR. Han ska ändå få en bomsadel men alla jag testat har legat dåligt så vi får se vad vi hittar....kommer nu att jobba honom mycket i skritt när jag rider med korta travpass så att han ska tycka det är roligt medan vi väntar på att han ska orka mer...musklerna har ju börjat poppa fram nu.

Söndagen lade vi ut bommar och ett litet hinder....Indy tyckte att skritta och trava över bommar sög och tjurade lite, att hoppa det lilla hindret var roligare...men bara en kort stund sedan var inte det heller kul. Vi plockade då bort allt och longerade honom utan bommar och lät honom galoppera och det gjorde han ganska villigt..sedan fick det vara bra. Det var roligt att umgås med Erika, hon är en helt underbar kompis...den bästa man kan ha!

Macke stackarn  var i Hedlunda hos sina föräldrar och hade sådan otur att han lyckades göra illa ryggen, disken mellan ryggkotorna i ländryggen blev ihoptryckt så Macke är 0,5 cm kortare nu än tidigare. Det blev läkare, röntgen och medicin så han får ta det lilla lugna...var inte kul att se honom ha så ont!!

Ramlat av hästen och somnade i hundkorgen

I Förrgår red jag i ridhuset och skulle öva att öka traven med Indy och jag livade nog igång honom för mycket för han började bocka rejält och jag flög av....dråsade mindre elegant ned i spånet och skadade ett finger och min ädla springare stannade förvånat en bit bort "vart tog matte vägen" och kom skamset lommande tillbaka medan jag surt kravlade mig upp.
Satt upp igen med handen i vädret och tog trav igen och västa ilsket till Indy att han skulle bli raggsockar om han gjorde om det där men han skötte sig galant och vi slutade träningspasset efter en stund. När jag kom hem gjorde fingret så ont att Macke fick hjälpa mig av med kläderna. Sov mindre bra den natten.

Igår skulle jag ut och rida med Nadja och hennes skötponny Chasmir....och jag tror att fan själv flugit i min häst för han var pigg, bråkig och riktigt odräglig. Satt upp på honom en kort stund men vi bråkade så vi hamnade i diket. Indy ville dundra iväg i full fart efter ponderosavägen och blev rysligt upprörd när han inte fick...han har länge velat undersöka den vägen och blev alldeles galen när vi svängde in där. Eftersom min högra hand fungerade ganska dåligt satt jag av och började göra lite lydnadsövningar och Indy ville bara springa framåt framåt och när jag skickade bak han protesterade han vilt. Vi bråkade nästan hela promenaden men helt plötsligt gav han sig och sänkte huvudet och var ganska duktig...då hade vi äntligen gjort upp. Men jag hade ett blödande skavsår på ena hälen och Nadja stackarn frös ganska mycket och Chasmir tyckte vi haft en konstig ridtur som bara var i skritt med en bråkande unghöst omkring sig hehe.

jag var slut på när jag kom hem och lade mig på golvet för att gosa med Timmy men somnade med huvudet i hundkorgen varpå Macke fotade.



Idag är fingret fortfarande svullet men värker inte lika mycket men jag har blåningar och ont i kroppen....Macke är jätteförkyld och har tagit det lugnt stackarn men när vi fikade i morse och kollade genom fönstret såg vi att avgassystemet på volvon typ ramlat lös..det hängde i en konstig vinkel så macke drog lös en del av det och vi ska nu köpa nytt...suck bara utgifter...tråkiga utgifter. Men nu ska Macke vila och bli frisk.
Jag tog en promenad med Indy idag och han uppförde sig ganska exemplariskt, han testade mig en gång men efter en rejäl reprimand så traskade han på snällt bredvid mig och såg ganska nöjd ut. Jag har pratat med en bekant som heter Eva och ska få prova en av hennes westernsadlar för den sadel jag har är inte till stor hjälp när Indy bockar och han bockar stort...man hinner bara tänka "fan" så är man i backen. Att få upp huvudet och driva honom framåt är bara att glömma men med bättre sadel ökar kanske oddsen att ge honom en match.. :-)

Nä nu ska jag och mina blåmärken krypa ned i soffan hos min lilla snorgubbe och se en film!

Jag har världens bästa och finaste man för övrigt, älskar honom så mycket!

Nyårsbilder




















Indy, en liten bushäst!

Ibland har man bara lust att bryta ihop av ilska...i Måndags skulle jag ut och rida med Jenny och när jag tar in Indy från hagen är båda hans bakben som tjocka stockar....förtvivlad börjar jag fundera över vad som NU hänt med min lilla häst.

Jag misstänkte för mycket protein i maten eftersom det var båda benen så jag och Jenny rider ut på en lugn tur för att få igång cirkulation i Indys bakben och han trippar på och busar så ont verkade han inte ha. Indy var väldigt pigg och framåt hela ridturen, när vi vände blev han seg så jag tänkte att han var trött tills vi svängde av från hemvägen på en avstickare och då blev han pigg igen...min häst ville helt enkelt inte hem utan vara ute mer....Han är tvärt emot andra hästar som ökar när de ska hem hehe Indy han surar och blir seg när man ska hem.

Väl hemma såg benen lite bättre ut men jag ringde Sandra Jirwik och frågade vad hon trodde och hon kom och tittade på honom på kvällen...antingen något med fodret eller så att han fått träningsvärk av överansträngning varpå benen svällt. jag hade inte jobbat honom hårt så jag var tveksam till överansträngning men då berättade Sandra att i Söndags när det var hopptävlingar på stallet så hade Indy kutat omkring i hagen hela tiden och showat på hela dagen och alla hans glidstopp mot stängslet gjorde nog sitt.....

Indy har nu skrittats i ett par dagar och benen är nu nästan helt bra igen...jädra showhäst man har. Hade jag vetat att han sprungit runt så i söndags hade jag ställt in honom men jag hade ingen aning om det.

Vi har också ridit ut med Sandra B och hennes häst Lillan och Indy som är mycket mindre än lillan hade inga problem att hänga med, han stegade på i täten och surade mot Lillan om hon kom upp bredvid men när jag grälade på honom så lyssnade han och fann sig i att ha Lillan bredvid. Sandra tyckte att han var duktig och lyssnade fint och även jag var nöjd...även denna gång blev Indy lite segare på hemvägen och ville först inte vända när vi skulle hemåt...han är så rolig, att han är så glad i att vara ute att han inte vill hem är ju ett bra tecken på att man lyckats få honom positivt inställd till ridningen.

Igår red jag honom i ridhuset och vi övade trav och svängar och det gick bra men när vi skulle ut ur ridhuset så vägrade han....fnittrande bråkade jag med honom för att få ut honom ur manegen och tänkte på hur bakvänd han är. Andra hästar drar och vill ut ur ridhuset men Indy han vägrar gå när man ska ut därifrån hehehe han verkar tycka träning är jättekul.

Indy har en annan lustig grej för sig, ibland när jag sitter av honom så trycker han mulen mot min mage och står där och kuttrar dovt. Igår i ridhuset stod han länge med mulen mot min mage och kuttrade och mullgrade fram smågnäggningar...undra varför han gör så. Han gör också så ibland om man "kramar" om honom och håller om hans huvud...kanske är det ett ljud han gör när han ska mysa?

Vi firade Nyår i storuman och bilder på det kommer men de ligger nog i kameran än.

Lastning av skotrar och fotning








Macke är ännu mer i fotartagen och skickar sina föräldrar i pulkabacken






Skoterlastning: och Macke funderar varför han har ont i ryggen, kolla hur han står!



Juldagen 2008 och Annandagen

Jag och Erika for ut på juldagen (hör och häpna) och vi hade det ganska trevligt.









På annandagen kom släkt från Umeå upp och det blev en extrajul hos mormor och morfar

Två smartingar försöker få ned en pipande brandvarnare hehehehe









Min kusin får en låda innehållande en massa frigolitpluttar som rasade ut varpå vi andra fnissade (även hon själv)



Sedan fick moster tag på lådan "Nämen vad är det här för låda?" säger hon och vips har innehållet vällt ut till alla andras förtjusning och skratt!



Julafton

Nu var det länge sedan jag uppdaterat här på bloggen...vart ska jag börja tro?

Kan börja med lite bilder från julafton när vi äter lunch hos mormor och morfar...körde skoter dit.


Timmy vill ha skinka




Jag förlorade i fia med knuff och blev skrattad åt....grrr



Två söta tomtar



Sedan åkte jag dit på julaftonskväll och firade med mormor och morfar innan jag åkte vidare till Hedlunda, Timmy var såklart med!


Mormor fotade mig



Sötingar






Var en helmysig julafton!


RSS 2.0