Flytt till hästcentret för ett par veckors tid

Igår flyttade hästarna upp till hästcentret för ett par veckors tid, veterinären har kraftigt avrått från att Indy går på bete om nätterna. Eftersom har eksem och reagerar så starkt mot knotten så sade hon att blir han nog biten kan han bli akut sjuk och vi hittade inget bete med uppstallningsmöjlighet så de får vara på centret. Nyfiken är ändå så rund så han äter väl ihjäl sig på ett bete hehe. Indy tjurade lite vid lastningen men gick ändå ganska fort in, Nyfiken snörde sig nästan in...vi skulle minsann inte åka någonstans utan honom. Han var livrädd att bli kvar och hade rysligt bråttom in och försäkra sig om en plats :-) han var så söt. Då jag ledde ut Indy från stallet blev Nyfiken tokig så Macke fick ta ut honom medan Frankan hjälpte mig att lasta Indy.

Vi passade på att fota då vi lastat ur dem och satt dem i hagen eftersom det blåste så Indy kunde vara utan eksemtäcket. De lekte som galningar, Nyfiken var värst han var som en kanonkula!








































När vi lämnade transporten vid travet (hade ridskolans) så kom den där kåta sädesärlan som vanligt och började härja med min bil.




Flopp-resa till Övik på midsommar

Ja midsommar blev minst sagt konstigt, vi åkte direkt vi orkade ta oss ur sängen till Övik för att köpa en transport men den mycket fina transporten visade sig vara ett ruckel....för det priset skulle den vara tipptopp vilket den enligt annonsen var man den var HEMSK!! Inte ens för halva priset hade jag köpt....var riktigt sur då vi åkte hem för min volvo slukar bensin så det var flera hundra rakt i sjön.

Då vi kom hem var det dags för midsommarfirande, vi hade tänkt gå ut och äta men det slutade med fest i Husbondliden. Jag var trött och orkade inte med folk på fyllan så jag avstod att fara dit utan skjutsade dit grabbarna och for ned till travet för att packa inför hästarnas flytt till stan nästa dag (travet ska vara hästfritt en tid eftersom det ska vara tra där nere). Provade att rassla med en påse på en pisk för att få Indy att trava i hagen (linnea gjorde så för att få fart på hästarna) men Indy snarare pallnitade och kom farande trots en massa prassel från mig och bet tag i påsen och demolerade den. Slutade med att jag och Indy låg bredvid varann i hagen, låg där och stirrade upp i himlen som var grå och mulen....det var skönt men en konstig midsommar :-) Han var nöjd över gosandet och hade inget emot att jag hade hans manke som huvudkudde. Nyfiken mumsade mat en bit bort i hagen. Indy tiggde hjärtskärande att få följa med in då jag sedan gick in i stallet för att packa och tvätta täcken. Han skrek och sprang vid grinden och visade att han inte ville vara ute lillgubben men jag var hård och tvättade täcken och förberedde inför flytten så mycket jag kunde.

Hämtade sedan Macke och vi for hem och kröp i säng ganska trötta båda två.

Torsdag kväll på arabstuteri hos Linnea

Ojoj vad mycket vi hunnit i helgen Macke och jag.
Torsdag eftermiddag åkte vi till Överkalix och hälsade på Linnea på hennes arabstuteri. Skulle titta på lilla Balenciaga (föll såklart pladask) alla hästar där var för övrigt underbara. Macke fotade för brinnanade livet och det roliga var att de hästar jag tyckte var extra fina fastnade även han för. Var så roligt att äntligen få träffa Linnea och Balenciaga men även alla de andra hon berättat om, särskilt då lilla fölet som hon flaskmatar eftersom hennes mamma stötte bort henne vid födseln.

Corypeé mötte oss direkt vi kom in på gården, det är fölet som Linnea fått bli mamma åt. Något säger mig att Linnea aldrig kommer kunna sälja henne :-) Annars hade Macke nog tingat henne för han blev lite kär haha.

Corypeè kollar prasselpisken





Här hälsar hon på Balenciaga



Fölpälsen håller  på att lossna och fram träder en vacker grå liten dam


Kan ärligen säga att jag aldrig sett så vackra ögon på en häst. Stora och mörka.









Stoflocken har det skönt i hagen



Balenciaga betar lite



Så vacker








Han har steg snyggingen












Här är Eurytmics, Linneas vackra avelshingst. Helt underbar!



















Stoflocken (åtminstone en del ur den)



Här är Balenciagas underbara mamma Balalinka, hon var otroligt social och trevlig. Hon var ganska liten så Balenciaga är redan större än henne (pappa 160 cm)





Två små troll kommer trippande







Macke passade på att busa till det och fota ur en rolig finkel, är det lilla E.T?




Har så otroligt mycket bilder men kan inte lägga upp alla! Var en underbar torsdag och vi har pratat om den flera dagar nu. Kan säga att vi längtar efter en egen gård så vi slipper köra till hästarna och allt, stuteriet låg underbart till. För oss kändes det som en avkrok vid världens ände men då man väl var där var det underbart, retades med Linnea och sade att det var orättvist att hon som bodde i en sådan avkrok hade tillgång till så många olika tränare :-) är avis. Fick passa tårna hela tiden eftersom Nyfiken råkat kliva mig på foten då han skyggade för ett släp (som han sett flera dagar i rad) så jag var rejält öm och inte sugen på att få en trampretur...var lite nervös då vi var inne hos stoflocken och alla ville hälsa och kivades sinsemellan men foten klarade sig bra.

Kom hem tre på natten och dagen efter bar det iväg till Övik.









Bilder


En bild på Indy med stubb :-)


Emils häst Stickan och Nyfiken leker




Timmy väntar på husse




Elin är så läcker med sitt verktygsbälte....hehe





GOD MORGON!

Var ett tag sedan sist....hmmm vad har hänt och inte hänt?

Indy har fått sin eksempyjamas och kliar sig mycket mindre nu, de står stallad om nätterna han och Nyfiken och det har hjälpt. Nyfiken är smällfet så en box om natten är bra även för honom så han inte kan äta oavbrutet :-)

Var ut och red med Erika förra veckan och vi hade en UNDERBAR tur. På hemvägen släppte jag loss Indy ganska bra på rakan och lät honom gasa på som han ville och mina ögon tårades så jag inget såg. Barbacka och bettlöst hehe, hade han skyggat i den farten hade jag säkert druttat av men han var nöjd med att få ösa på och hittade inte på något dumt. Erika tyckte han fått mer muskler på sistone och det tycker jag med....barbacka verkar få honom att jobba bättre på alla sätt och vis. Vi lämnade Erika och Nyfiken långt bakom oss och de kom sedan ikapp i en elegant samlad galopp, de såg för himla snygga ut tillsammans.

Letar transport för fullt och nu börjar det brinna i knutarna....blir nog så att jag får åka till sundsvall och köpa en...bläää vad långt det känns. Volvon är inne på reparation (byte av framdämpare samt olja och filter) men är tack och lov besiktad U:A vilket känns skönt. Utgifterna har som haglat över en här en tid men förhoppningsvis lugnar det sig nu.

Hade en myslördag med Macke igår, var helt underbart.

Sköt om er!

RSS 2.0