Lite fler bilder

Hittade fler bilder Macke fotat som jag inte hunnit lägga in.











SKA DU HA ALL MOROT SJÄLV MATTE????!!! (Indy smaskar suget och blir sur då jag låtsas ska ha aaaaallt själv)






En skön lördag

Igår red jag och Indy ut efter ponderosavägen, gick med honom tills vi kom in på den eftersom det var mycket tung trafik efter vägen. Indy var så ivrig men han stod snällt stilla medan jag satt upp och sedan for vi iväg och kollade lite hur småvägarna som viker av från Ponderosavägen löper.....de slutade vid hus upptäckte vi men Indy var överlycklig och tyckte det hela var MYCKET intressant och småtravade ivrigt när vi svängde in på en ny och obekant väg men han var duktig.

Idag fick Indy vila eftersom jag och Macke var i Storuman med hans familj och körde skoter, det var kul men Ultran gick ned sig ganska mycket i den djupa snön. Macke och jag var på en myr och hoppade lite över snövallar. Macke sade att han när han stod och fotade så hörde han hur jag skrattade när jag studsade över vallarna...jag hade jättekul då men det var som sagt synd att Ultran gick så djupt.....det gick ganska varm och variatorremmen började slira.












Överlycklig

Saker och ting har gått som på räls idag (förutom på jobbet där jag och min kollega Doris höll på bli galna över allt som krånglade men om man bortser från det...)

Macke och jag har bestämt att vi ska leta hus tills vi hittar vårt drömställe och kan ha Indy på gården och hyra ut en boxplats eller två. Vi satt och pratade idag då jag var hem på lunchen och ingen av oss vill ju egentligen vara mitt i stan och ett hus ska man ju bo i läänge så varför köpa något som inte ens känns halvrätt? Vi ska leta efter vårt drömställe! Det är en sak som gjort mig urglad för jag var lite nere igår.

Sedan så var jag ute och red Indy ikväll och det gick kalas, han var pigg och busig i början men sedan var han bara pigg och mycket duktig och klev på med raska steg och öronen framåt. Vi hade jättekul och for en lång sväng i mörkret (fast det var inte mörkt då vi for utan då var solen på väg ned så det var fortfarande lite soligt). Jag red honom på bett för andra gången (första var igår och då red jag både på kapson och bett och hade dubbla tyglar) och det gick bra....han joxade en massa med munnen men inte allra värst. Vi red långt bort efter Ponderosavägen, den var ganska hård eftersom gruset töat fram på sina ställen så det blev mest skritt men Indy var glad ändå. Men knappt hade vi ridit in på stallbacken så dånade en bil förbi nere på vägen....föraren körde RIKTIGT fort och bara dånade till så var han förbi. Hur dumma är folk.? Det är 70 väg, en varningsskylt för hästar, en skylt där det står "ridskola" och en idiot bara matar förbi??!!! Indy hade inte blivit glad om vi varit nere vid vägen och den där galningen kommit. Nä jag måste få vägverket att sänka farten vid stallet, ska maila dem igen.

Har tränat Timmy ikväll och det har gått kalas, han är så duktig och jag blir alltid så fascinerad över hans intelligens. Inland när man tränar ett trick så tar han det steget längre än man först tänkt....smart hund!

Hmm nu har jag inte mycket mer att berätta :-)


Läkarbesök och ridning

Idag har jag varit i Umeå hos doktorn på min årliga röntgenundersökning och det gick bra, allt såg fint ut- sköööönt.

Vägen var avspärrad dit och hem så man fick köra en omväg som var mindre kul men det gick bra. Vädret var fint och föret överlag ganska bra. När jag kom hem somnade jag ihopkurad som en boll på sängen och vaknade av att Timmy tryckte upp en äcklig använd sock i ansiktet på mig och ville ha dragkamp. Åkte då till stallet och red Indy och vi red med bett för första gången....eller jag hade bettet i en tygel och red på kapson på en annan tygel så det blev dubbla tyglar....frön början var han mycket missnöjd och snörde med huvudet och grimaserade men efter en stund lugnade han sig....han var ganska seg att rida och funderade mycket på bettet men det gick ganska bra. Vi  jobbade mycket i trav. Börjar vara dags att jobba på galoppen känns det som, han travar ganska bra och känns stabil nu tycker jag.


Macke och jag har tittat på ett hus idag och det var skabbigt, inrökt och äckligt....jag blev inte imponerad och fick ingen "hemmakänsla" där....såg oändligt mycket jobb på stället för att få det beboeligt. Varför röker folk inne? SÅ ÄCKLIGT!
- Taket var kakel, bäst att byta
- Nya tapeter och golv i samtliga rum
- En ny trapp till ingåengen
- En trapp ned från altanen på baksidan
- Måla om taken
- Toaletterna var små skrubbar, en hade inte ens en ordentlig dörr utan det var som en holk där det fanns en toa utan dörr.....vem vill sitta på toa och inte kunna stänga om sig??
- Gillade inte planlösningen heller...

Nä jag tycker vi letar vidare......skulle ju så gärna vilja ha en gård utanför stan men Macke sade att det får jag nog glömma och det sved lite för det har jag drömt om sedan barnsben. Skulle spara pengar då också om jag slapp stallhyran.....och allt tjaffs när det är fler viljor under ett tak. Men han kanske har rätt, det är drömmar som inte kommer att gå att uppfylla men ändå....suuuuck...

Timmy har fått hälsa på grannens lilla valp idag, hon är en liten dvärgvalp med uppnösa så hon grymtar som en liten gris...Timmy visste inte vad han skulle göra haha.

Igår gick jag en promenad med Indy i kylan och mörkret och jag funderade en massa på hus och allt möjligt, hela huvudet kokade av allt möjligt som jag då fick rensa. Vi gick ganska långt och det gick bra nör ögonen vant sig vid mörkret men fy vad jag frös när vi kom till stallet.

Huvva

Fy vilket tjafs det var på stallet idag, verkligen avskyr då det blir så......det var fett bråk om hagarna.

Hästen som nu står längst bort har brutit sig ut flera gånger och då fick jag ett samtal där jag fick höra att Indy skulle flyttas dit på kanten och så skulle hästen som stod där få Indys hage. Jag blev upprörd dels bara över att få ett besked så där utan diskussion och dels för att Indy stått där borta och det gick verkligen inte för  han sprang bara fram och tillbaka och stressade som en tok.Det blir ju inte bättre om hästen som står där nu flyttas och  Indy hamnar där som inte heller klarar att vara på bortersta kanten...men efter en massa om och men så blev det en slags kompromiss och jag hoppas den ska funka för hästarnas skull och för stallfridens. När jag kom till stallet så stod Indy i den nya hagen han blivit tilldelad och såg ganska lugn ut  men när jag skulle hämta honom var han mer uppjagad och höll på gå omkull utanför hagen när han fick komma ut ur den...men förhoppningsvis lugnar han sig på någon dag då nyhetens behag lagt sig och in på kvällen är han alltid ivrig. Hade tänkt rida ikväll men ägnade kvällen åt att höja stängslet genom en tredje tråd för det var riktigt lågt stängsel framtill och blir Indy nog sugen så hoppar han det som ingenting, måste köpa ett grindhandtag i morgon. Det blir ingen ström på den översta tråden men det räcker nog att den sitter där för att han ska sluta ut eventuella planer på att hoppa, han har visat intresse av att hoppa stängsel förr så jag törs inte chansa och det där kan även jag hoppa över :-) men nu ska han nog stanna i hagen.  Nä nu ska jag sova.
Kram på er

Fullt ös

idag har jag varit igång sedan tidigt i morse!!
Vaknade före åtta men tvingade mig att ligga i sängen till halvnio. Fikade, rastade Timmy och for till stallet.
Kan ju säga att Indys träningspass idag gick ganska dåligt, övningarna vi gjorde i början då jag jobbade med att sänka honom och ställa honom i rätt form gick bra men sedan då jag skulle longera så var han seg och lat.....det var ingen fart på honom alls och i ena varvet så ville han inte alls utan det blev mest krångel och jag var väl inte alltför ihärdig i mina försök att jaga på honom utan var rätt seg själv också så jag vet inte....pannkaka kanske man ska kalla den longeringen :-) Indy var seg även då vi gick ut från ridhuset så pälsfällningen kanske satt igång på allvar för han brukar aldrig vara så att han inte vill röra sig. Lite seg kan han vara men inte så att han totalvägrar fast han fick ge sig till slut och ta galopp även i andra varvet innan vi avslutade.

Sedan var Macke och jag ut på skoter och härjade och jag lyckades välta med skotern så jag flög av och den hamnade på sida...antingen så blir man en sämre skoterförare med tiden eller så testar man mer hehe. For nedför en lutning och jag hade för lätt kroppsvikt för att kunna balansera skotern så det gick åt pipan.... Macke är stel i kroppen efter långfärden igår haha men han verkar haft ganska kul!

Det har det blivit ändring på ridhustiderna, förr så hade hopp och körekipage företräde på hopp och körtider men nu är det ändrat så DRESSYREKIPAGE har företräde på de tiderna om man inte bokat. Dressyrekipagen har ju företräde på alla andra tider så det där känns ju helt fel. På Hopptid ska väl hoppekipage ha företräde? Ibland vill man ju spontant göra saker och kanske dra fram lite bommar och då var det ju bara att göra det på hopptiden men nu är det så att har man inte bokat  så kan man då på en kör eller hopptid bli utkörd om det kommer en dressyrryttare!!Måste kolla om det är personalen eller styrelsen som ansvarar för ändringen av den för jag vill framföra min åsikt om. De borde väl höra med oss som betalar för stallplats om vi vill ha en ändring först.

Verkar vara en sådan dag då det mesta gått åt skogen men jag har haft riktigt kul i alla fall.

Rolig dag

Hmmm vad har gjort sedan jag skrev sist?

Har förstås bökat i stallet.
Torsdagen tränade vi och det gick kalas, igår red jag och det gick ganska bra....han flyttade in från fyrkantspåret då jag lade tygeln mot hans hals och satt ner på yttre sittbenet så det blev jag glad över. Nästa gång Marie kommer ska vi jobba på marken men hon ska också kolla in ridningen och se hur jag sitter för jag vet inte om jag tappar sitsen i traven eller om Indy är skumpigare än allt för vi har vissa problem där....man känner sig som en jädrans nybörjare som inte ens kan trava hehehehe. Sadeln gör nog mycket men inte allt, jag har säkert en del jag kan skärpa mig på :-D Idag har vi rakat lite till, jag har jämnat till det som varit ojämnt och löslongerat i ridhuset, gjorde övningarna marie tränat med oss och löslongerade honom sedan....han brallade en del periodvis men mestadels höll han sig runt mig så jag kunde be honom växla gångarter med min kropp och både när jag red igår och när han var lös idag så tycker jag han höll huvudet lägre. Vi gjorde också marie-övningarna då han var lös, han fick stå framför mig helt lös och jag bad honom flytta bog och rumpa och det gick bra. Han är duktig lillkillen. Vi har hittat ett bett han faktiskt halvt accepterat och det är ett litet checkbett som man har på travare....givetvis inget jag kan rida honom på men det är ju i alla fall ett bett i hans mun och det är ju alltid något...han kan ha det då vi promenerar eller longerar och få vänja sig så kanske han accepterar andra bett framöver.

Innan jag for till stallet så promenerade jag med Timmy, som vanligt ville han bara hem...han är inget roligt promenadsällskap. Hemma så spelade jag hundspel med honom och han blev alldeles till sig och tyckte det var urkul. Har också tömt vardagsrummet så gott det nu gick eftersom vi ska möblera om där och in med en trähylla. Kommer bli sååååå jättefint!!! Timmy har kutat runt i virrvarret och dragit runt saker :-)

Macke han är på äventyr idag, han har farit med Barockas (som är ett skotersällskap som är fanatiska i gamla Ockelbo-skotrar) på skotertur till STORUMAN!!!!!!!!! Han har farit med och filmat och de for tidigt i morse, han har nyss ringt och meddelat att de är framme. Ska bli skoj att höra om allt sedan.

I morgon är planen att vi ska möblera om i vardagsrummet och hämta hyllan i hedlunda, hoppas vi följer den planen så det blir gjort!

Kram på er

Alger

Alger är det ÄCKLIGASTE kosttillskott som finns! Jag och Macke har börjat äta alger (även Indy får detta) och det är så äckligt att vi tävlar varje middag och att få i oss det först. En sked algpulver och massor med vätska och jag kan säga att innan man svalt har eländet kletat fast i munnen haha.

Volvon är lagad, det har macke fixat med glans. Han är så himla duktig!!

Indy har både varit en ängel och en djävul.
Repeterade i Söndags det vi fick lära oss på vår lektion i Lördags och det gick lysande.
Hovslagaren tyckte han var duktig i måndags (de bråkar alltid Indy och han men Erika sade att de båda är två dominata killar =bäddat för konflikt)
I tisdags rakade jag Indy och det gick lysande, han verkade älska rakmaskinen och stod som ett ljus och njöt med halvslutna ögon. Han var inte ett dugg rädd ljudet utan var otroligt lugn och avslappnad.....jag var som en vandrande kaktus av hästhår när jag var klar. Har missat lite på honom som jag ska fixa till i helgen.

Men gårdagen, då hade Indy gjort sitt som ängel för då var det bokat i ridhuset så vi var i paddocken. Vi hade sällskap där av stoet Levina som blev riden av sin matte och Indy flemade och fånade sig och var ganska hingstig. När vi jobbade var han okoncentrerad, när jag gick vid honom var han nafsig och bara muckade så jag brann av rejält och vägrade lämna paddocken tills han gett sig och på en stund så gav han med sig. Då kuttrade han åt mig, lade huvudet i famnen på mig och hade sig, var som han skulle fjäska in sig. Då avbröt jag och gick till stallet för att vi skulle skiljas som vänner, jag vill aldrig sluta ett pass med tråkigheter. Men det var länge sedan jag var så asförbannad för han brukar inte bete sig så mot mig, han kan vara dansig och så men nu var det tydligen en testa-matte dag. Skönt var ändå att det kändes som att jag gick ur det hela som segrare.

 Ikväll är det också bokat i ridhuset...HATAR då det är bokat två kvällar i rad, tur det händer sällan...jag är så frusen på kvällen att det är ganska skönt att kunna träna inomhus.

Ikväll har jag kvällsfodringen så ikväll få Indy och Chassen vara ute till vid sju då jag åker dit och mockar innan jag ska fodra. Hinner nog träna honom också.

Nä nu ska Macke och jag krypa upp i soffan en stund.

Vilken dag PUH!!!

Idag har verkligen varit en dag med fullt ÖS!
Tidigt i morse bar det av på skoter med Macke och hans jobb, det var bitvis jättekul och bitvis kände jag mig lite utanför då de grejade på och körde där jag inte riktigt ville köra och sjön vi var på kändes inte pålitlig och hade vakar. Jag såg en vak alldeles för sent och fick hålla full gas över den istället och efter det höll jag ned gasen vart jag än skulle på den där sjön....men det blev mycket skratt också.

Här är lite bilder!

Jag på samlingen på morgonen.



En hög med Hedlunda-snickare



Isak visar sin bästa sida som alltid





Varför ska män alltid lyfta i allt??? En lyfter de andra granskar bistert hans upptåg.



Vi



Storchefen hade blivit kock och var det med glans. Kanske han valt fel bransch?



Min gulliga Macke



Isak vinkade åt mig och ville jag skulle köra in där och jag vägrade, såg ju att det inte skulle gå och när han for dit så fick jag det bevisat haha....plums i snön!



Här hittade de en brant och den gick inte bra att köra uppför så de fick försiktigt böka ned skotern


Fri



och fast det gått illa för kille nr 1 i branten så måste ju nästa dig och fastna också :-)


...och han provade 2 ggr med samma resultat.....Hmmm hur gör man nu då? Sitter visst fast!



Jag och Ultran



Nisse



Sedan körde vi hem skotrarna till Hedlunda och på vägen hem från Hedlunda pajjade min bil så jag fick bogseras. Vattenpumpen for så den började koka rejält....grrrr just när jag är som mest pank!!!



Och jag hade en tid att passa dessutom så jag blev lite stressad när bilen rasade för 16:30 hade jag en lektion inbokad med Marie som ska träna Indy och mig i akademisk ridkonst. Kan säga att det gick bra, Marie tyckte att Indy var en trevlig Individ som lärde sig fort så jag fick vara stolt. Hon sade bara positiva saker och detta kändes som ett lyft, roligt att höra att Indy fick beröm!! Jag tyckte det var väldigt roligt också och jag tror på detta sättet att träna hästar!


Nu ikväll har jag sett melodifestivalen och jag blev glad när Malena vann, det var en av mina favouriter. Hennes röst är underbar!!!!

Har börjat äta alger som kosttillskott, de ska vara bra för mycket men FAN vad äckligt! Blandade dem i vatten och det luktade som mitt gamla fiskakvarium gjorde när jag var yngre....och det smakade APA. Har hickat alger hela kvällen hurr

Gårdagen och idag

Igår fyllde jag år så då fick Indy en vilokväll så jag tänkte såklart rida ikväll men dum som jag var kollade jag inte om ridhuset var ledigt och det var hundträning där så snopna fick jag och Indy vända i dörren.....kan säga att han verkligen behövt jobba...funderade på att gå en promenad men det hade nog varken gjort från eller till, han behövde få jobba sig trött och rida ut i mörkret ensam var inte att tänka på och paddocken kändes inte heller lockande så jag fick ställa in honom.
Kan tro att han blir pigg att leda ut i morgon på morgonen så jag funderar på att åka dit själv och ta ut honom så personalen slipper det....satte  n lapp på boxen så de  vet att han stått och att de kan ringa om de vill jag kommer. Blev i alla fall besviken, hade sett fram emot att rida ikkäll. Måste bli bättre att kolla schemat till ridhuset! Saknar att det inte finns på internet, var riktigt bra då det lades ut där hur bokningarna var lagda!

Fyllde som sagt år igår och hade en trevlig kväll här hemma med familjen och jag kände mig så bortskämd hela dagen för jag fick massor av presenter och gratulationer ( vilket jag inte behövt men som ändå såklart var jättekul).

Doris på jobbet gav mig ett grattiskort och en rulle av min favouritchoklad
Johan och Mattias på jobbet gav mig en godisburk
Macke gav mig en helgosig vit jacka
Mackes föräldrar gav mig en jättefin ljuslykta och ett matchande ljus, mysigt sken från den och den är BLÅ (min favvofärg)
Mormor gav mig en grytlapp och ett matchande förkläde som hon sytt och det var lite nostalgi över det hela eftersom det var av samma tyg som jag hade i dockvagnen som liten. Tänkte på det tyget bara för en tid sedan då jag satt på toa och såg att vår trasmatta inne på toa har stråk av det tyget invävt.
Fick också handskar, ett set med duschkräm, en hårborste (precis en som jag önskat), hårgummiband (mina gamla är uttöjda och värdelösa), handskar att rida i, likör
Farmor hade gjort en korg med frukt och godis
Har jag glömt något nu så ber jag om ursäkt, inte lätt att rabbla upp allt.
Bara trevligheter!

Mackes pappa har dessutom gjort klart vår tv-bänk och den blev ÄNNU finare än jag trott den skulle bli, jag vet ju hur duktig han är men han till och med överträffade sig själv!! Helsnygg!!

Bjöd familjen på fika på kvällen (Macke jobbade så det blev hans föräldrar och mormor -morfar) och på dagen så bjöd jag kollegorna på tårta vilket de uppskattade, de är gottegrisar hela bunten.


hmmm tror inte jag har något mer att berätta så ....vi ses och hörs!


Hostig men lycklig

Denna natt var en jäkla helvetesnatt gällande förkylningen, hostade så att det gjorde ont i revbenen och hostmedicinen hjälpte inget och när hostan väl mellan varven lugnade sig så vaknade jag av andnöd för halsen hade slemmat igen (ursäkta ordet) så jag vaknade i panik och flämtade efter luft.....sov typ tre timmar i natt. Macke kom hem vid 01 eftersom han jobbar kväll och då var jag vaken....men jag lade mig på soffan av hänsyn till honom eftersom jag förde sånt liv. I morse var det tröööögt att masa sig upp från soffan kan jag säga....när telefonen ringde så var jag knappt vid medvetande haha men jag tog mig igenom arbetsdagen :-D

Nu ikväll har jag busat med Timmy och övat på nya trix och det har gått bra, for sedan till stallet och red. Indy var väldigt busig och försökte bocka en massa så en gång rappade jag till honom på rumpan då jag tyckte att han klev över gränsen i sitt sätt att demonstrera sina åsikter men ofta behövde jag bara varna honom med yttertygeln så lugnade han sig och efter en stund så red vi trav i en åtta och jobbade och det gick bra, från början var han sådär jäkla stötig så man känner sig som en idiot när man försöker få till takten och steget men sedan så synkade vi ihop och det gick bra och han kändes mjuk och fin men oj vad vi har att jobba. Men jag är mycket nöjd efter detta pass, så här mycket har vi aldrig travat förr :-D men traven ska sitta BRA innan vi börjar med galoppen och eftersom han är ganska lätt på rumpan så är det nog bra om vi kan begränsa bockningarna mer också för galopp är verkligen något som inbjuder busiga unghästar till att bocka hehe men han får galoppera mycket lös i ridhuset och när vi longerar så han missar inget tycker jag.

Nä nu ska jag dricka oboy och bada :-D och försöka få hostan att lugna sig, jaja jag vet..det är dumt att rida när man är sjuk men rastar jag inte Indy så blir han inte kul på morgonen med personalen...och det är så förbaskat KUL att rida honom att jag inte kan hålla mig! Har lovat Macke att fara till doktor om inte mitt immunförsvar repar på sig igen så jag hoppas jag får vara frisk när denna förkylning gett sig. Fast fingret jag skadade för ett par månader sedan då jag trillade av Indy är fortfarande inte bra så jag borde nog dit av flera skäl...men jag HATAR sjukhus så jag styr på det liiite till!

Kram på er!

Trötter

Igår var jag och shoppade en dop-present till Estrid samt en massa grejer till hushållet här hemma (typ hundbajspåsar) efter det var jag rätt trött men när Erika kom med världens ide så kunde jag inte annat än att haka på men det sotar jag för idag eftersom jag hostat och haft mig hela natten.

Erika kom på att hon kunde köra upp Proppen och så kunde vi rida ut här i stan och eftersom jag inte haft någon att rida ut med här så var jag ju inte sen att haka på så efter några "om och men" så stod hennes lilla häst urlastad och sadlad på stallbacken och vi kunde fara ut. Eftersom Indy nyligen vaccinerats så blev det en skritt-tur men jag kan säga att Indy var väldigt uppspelt över att hans kompis var här och verkade knappt tro sina ögon. När vi kom in på skogsvägarna så ville Indy tävla och durka iväg i en himla fart och när han inte fick det provade han att krångla och gjorde ansatser till att bocka lite men efter ett par gräl så gav han sig och var suveränt duktig...vi mötte bilar, hundar och han skötte sig kanon och såg ut att ha hjärtans roligt. Han har en enorm tävlingskalle så när Erika sneddade Proppen in framför oss så härsknade Indy till och innan jag hann vara beredd så hade han satt tänderna i Proppens rejäla rumpa, att de genade in framför oss var mer än han tålde men  då fick han en rejäl åthutning av mig. Det där är en dumhet han haft sedan han var liten, då jag hade honom som handhäst på ridturer så satte han gärna tänderna i Proppens bak redan då....han TÅL verkligen inte att vara tvåa så det får vi jobba på...han hade på så vis antagligen varit en fin arabgaloppör för han vill verkligen  vara först. Men vi måste jobba med orken för på hemvägen kändes Indy ganska trött och fick jobba i uppförsbackarna men han tittade nyfiket på varenda avstickare och ville gärna utforska världen lite mer innan vi for hem.

Macke var ute på skoter med grabbarna, han for ganska tidigt och de hade tydligen jättekul. Jag hann hem före honom så då tog jag med Timmy ut så han skulle få göra något och efter det var jag så trött att jag mådde illa, efter ett litet bad small jag av i soffan skakandes under ett täcke. Macke kom hem vid 18:00 och då lämnade jag soffan endast för att äta middag innan jag grävde ned mig i mitt lilla bo av täcke och filt igen och såg melodifestivalen och filmen Twilight. Macke såg Twilight med mig men melodifestivalen struntade han i, han satt och grejade med bilderna han tagit under dagen istället och han var nöjd med många bilder han tagit.

Nu har han åkt till Umeå på dop och jag sitter här hemma, ska försöka plocka lite här men i övrigt blir det lugnt och vila.

Däckad

Jag blir så ARG jag hade tusen saker jag tänkt göra i helgen och vad händer??????? Jag blir sjuk IGEN!!
Samma natt som jag skrev här sist fick jag ont i halsen igen och igår på jobbet tappade jag rösten flera gånger och fick hålla igång halsen med hett The för att kunna prata med kunderna och nu vaknade jag tidigt i morse av att jag inte kunde svälja och var heltätt i näsan.....jag måste nog till doktor i veckan för nu är det tredje gången på kort tid jag är sjuk och det är hela tiden som jag haft något i kroppen för jag är så trött....bäst att kolla om det är något som måste medicineras.
Min lista med saker att göra blev drastiskt reducerad.....det blir ingen skoterkörning i helgen, och jag kommer inte åka iväg på dopet, det blir heller ingen ridlektion på sin höjd ska jag  försöka rasta Indy och Timmy men sedan blir det nog mest sängen. Måste  handla och så vill jag köpa en present till Mange och Sophias lilla tjej men  Macke är och kör skoter så jag får nog försöka fixa det där själv tror jag.

Igår var Macke och Timmy i Hedlunda medan jag gjorde kväll i stallet, Indy låg och sov när jag kom så jag gick in och satte mig hos honom och när jag kliade honom på huvudet lade han ned det i mitt knä....då blev jag rörd. Då var den tuffa unghästslyngeln som tror sig veta bäst jämt bara en liten gosig kille. Sedan körde jag upp honom så jag fick mocka och därefter svampade jag av honom lite lätt och han stod som ett ljus och såg ut att njuta....sedan blev han invirad i fleecetäcke medan han fick torka. Har insett nu varför han bråkar så hemskt när han tvättas för igår stod han snällt tills det blev mörka fläckar på golvet....han ogillar vattendrag, vattenpölar och tydligen blir han nervös när golvet han står på blir mörkt så hans svaghet om man ska kalla det så är när han inte riktigt kan bedöma marken...hästar har lite svårt att bedöma just hur djupt ett vattendrag är, mörka fläckar, vattenpölar osv så nu vet jag något vi ska jobba på. Ska boka ridhuset till nästa helg så ska vi longera och träna att kliva över och på lite olika saker...typ presänning och så vidare. Han brukar inte vara svårövertygad, särskilt inte om morot är belöningen.

Nä nu måste jag ha något varmt i mig och sedan blir det en liten tur på stan.

I säng

Nu ska jag i säng, jag är rysligt trött.....det snarkar i soffan så min lilla man har nog somnat där.

Jag har panik för det känns som jag har tusen måsten att göra i helgen.

- Erika och jag hade tänkt försöka rida lektion
- Jag hade tänkt ha mitt födelsedagsfika
-  Indy ska rakas och rastas
- Timmy ska tränas
- Jag har lovat farmor en evighet att hälsa på henne men varit sjuk och däremellan aldrig fått tid
- Det är dop i helgen
- Melodifestivalen lördag kväll
- Måste städa
- Har lovat Macke att följa på skoter


Jag får se hur jag ska lösa allt, är det så här halkigt så far jag inte i någon bil efter vägen till Umeå på dop, vet heller inte vad jag ska göra av Timmy då och jag gillar inte att lämna Indy heller när han varit dålig. Men vi får se hur allt löser sig.. Höll på att krocka i rondellen då en saab höll på att kana in i mig då jag skulle hem på lunch..det var inte kul kan jag säga så det är verkligen halt ute!

Igår så åkte jag till stallet direkt efter jobbet för att ta en snabbkväll där och få mer tid hemma.
Fick veta att Indy varit ganska vild och att de kom in tidigt så min snabbtur i stallet blev det pannkaka av...jag fick snöra på Indy sadeln och i mina svin-tighta jeans kravla mig upp. Höll först och främst inte på att kunna ta mig upp eftersom jeansen var så tighta och väl uppe kunde jag knappt andas och de var svinhala i sadeln...tänk er den kombinationen och en jättepigg unghäst....Höll på att ramla av tre gånger men två av gångerna var för att jag skrattade så jag höll på att skumpa av. Jag MÅSTE ha en bättre sadel hehe. Igår hade han sådan swung i traven så att jag i mina hala jeans höll på att studsa av, jag kämpade som en tok för att få till en smidig lättridning till hans swung men eftersom padden som ligger under sadeln är så stoppad så når jag inte riktigt hästkroppen med mina ben och har noll stöd så vi måste sett ut som ett nybörjarekipage.....herregud tänkte jag, man har ridit sedan man var sju och kan knappt rida lät hehehe och då började jag skratta, Indy sprang fortare och jag tappade balansen och for i framvikt varpå Indy ökade ännu mer....vad vi ska ha sett ut hehehe. Dessutom höll någon på att banka på en hästtransport på stallbacken så knackandet och hamrandet hördes in i ridhuset och trissade Indy ännu mer. När vi for från ridhuset så var Indy ganska nöjd och jag gick småflinande ned till stallet fortfarande med vår lättridning i huvudet...kommer aldrig våga rida lektion eller offentligt förrän vi har en bättre sadel haha. Väl hemma tittade macke på mig en stund innan han sade "Men gumman HUR lyckades du rida i de där byxorna".....skrattade visade jag att knappen i midjan gått sönder så helt bra gick det inte men jag ramlade inte av i alla fall haha.

Macke har ikväll grejat i garaget och det har nog gått bra för han var ganska nöjd när han kom hem, brukar märkas när det gått dåligt haha då väser det och fräser!

Vi har varit som två galningar på sistone och kittlat varann, kramats och busat. Nog för att vi är så ofta men nu har det varit extra mycket, kanske det är den kommande våren som börjat få fart på oss. Timmy har jobbigt att hålla koll på oss och brukar upprört skälla när vi härjar med varann för han tror väl vi håller på att ta ihjäl varann haha.

Nä nu ska jag sova. I morgon ska jag fundera på hur jag ska lägga upp helgen. Varför ska jämt allt hopa sig på en gång!! Vissa helger är det öken och andra kaos!!

RSS 2.0