Skön kväll

Vilken skön kväll det varit, promenerade med Linus och han rörde sig mycket bättre nu och exploderade ett par gånger och ar som en galning så helt klart börjar han må bra :-) det gör mig så lycklig. Han var helt gräslig att promenera med och jag har bara ett leende på läpparna :-) i morgon får han vara ute heldag tror jag.

Oturskarusell

 
Tja vad ska man egentligen säga om saker och ting?
 
De går upp och ned i en sabla fart från bra till dåligt....
Har börjat dra däck med Linus och han är superduktig och gillar det!
 
 
Meeeen från att ha haft Linus under igångsättning efter sparken i frambenet och försöka få ned honom i vikt så var ju självklart idyllen tvunget att braka samman. I torsdags då det ösregnade var Linus i hagen, han hade ett tjockt regntäcke men hönsmamma som jag är åkte jag ned vid luch och tittade till honom och fann en väldigt ledsen liten häst som frös så han skakade i hagen. Självklart tog jag in honom och han kunda knappt gå, hela bakdelen hade krampat ihop så Linus stapplade till stallet. Han fick varmt stalltäcke och sedan for jag tillbaka på jobbet. På kvällen var det samma visa, Linus var fortfarande stel och tog sig knappt ut ur boxen då jag skulle mocka. Jag masserade och grejade och bestämde mig att var han inte bättre fredagen så blev det veterinären....eftersom han inte kunde åka i det skick han var blev det isf Lyckseleveterinären.
På fredagen var det samma visa, och då rann det dessutom äckel ur ögonen på honom så Linus fick stå inne och jag ringde veterinären som kom ut.
Veterinären trodde musklerna var överansträngda och skrev ut metacam och salva för ögonen.
Ingen skillnad på Linus på lördagen, han var dessutom sjukt trött och sov i sin box och var inte alls missnöjd med att stanna i stallet. Tog ut et ET på söndagen som gav honom akupunktur och laserbehandling och Linus svarade på den och blev bättre....idag är det tisdag och vi har kunnat promenera och han var riktigt glad så i morgon får han vara heldag i hagen...han har bara orkat halvdag hittills. Misstänker som en del gjort att han haft ett virus i kroppen på det eftersom läketiden är så lång och han varit så trött....men nu ÄNTLIGEN verkar han kunna gå i ordning.
 
Längtar efter dressyrträningen men nu är herr häst som en öltunna så det blir mjukstart:-)
 
Kan turen vara snäll och hålla i sig nu tack?
 
 
 

RSS 2.0