Körtävling

Här är bilder från körtävlingen som var på hästanläggningen i stan förra helgen.
































Sommar och sol

Nu har solen skinit på oss och hettan har varit sahara-aktig.
Hästarna har fått gå en mitt på dagen för att slippa undan värsta hettan och det verkar de ha tyckt varit skönt. Indy är ändå en pigg galning och jag har låtit honom ta det lite lugnt med tanke på levern men igår kväll promenerade vi och gjorde en massa trevligt men då han fick gå in i boxen bara stirrande han på mig med spetsade öron och vägrade äta....MER matte jag vill MER! Så trots mitt ridförbud för foten så satt jag upp och red lite men han var ändå pigg då vi kom tillbaka så idag blev det andra bullar.

När jag vaknade åkte jag till stallet och tog in hästarna men medan Nyfiken och Linus vilade tog jag Indy och gick till stranden och hade vattenträning och han är mer avslappnad nu och kan åtminstone blöta mulen även om han står stadigt parkerad på stranden. Sedan kom Macke ned till stallat och då for vi ned till vattnet med Indy och Nyfiken och då följde Sandra och hennes ponny Safari :)















Efter vi varit i vattnet tog vi hästarna till stallet och for sedan tillbaka till stranden och badade. Magda följde då och vi hade helmysigt i vattnet som inte var kallt alls. Därefter bar det hem och åt och vilade, då vi sedan kom tillbaka var det tre damp-pigga hästar som väntade. Macke körde då Nyfiken och jag red Indy och de var GALNA och skulle bara springa och tävla med varann om vem som skulle vara först. Macke brände ur Nyfiken rejält och Nyfiken visade att hans gamla travartakter satt i för han matade på så dammet sprutade. Indy fick inte ta ut sig fullt så mycket men var väldigt nöjd då vi kom hem. Linus hade försökt bryta sig ut ur boxen av ilska av att bli lämnad hemma med Safari och sparkade upprört i dörren och markerade att han minsann OCKSÅ ville få göra något kul. När vi tagit hand om Indy och Nyfiken och duschat dem så tränsade vi Linus och Macke ledde runt mig på honom på stallbacken och Linus var mäkta stolt över sig själv då han fick morot för att han bar matte. Linus är ju inte inriden ännu så detta var lagom träning för honom att bara en kort stund bära matte :) Sedan då jag nattade alla hästar som jag hade hand om i de andra stallen så lekte Macke med Linus och sprang runt med honom och busade så då vi for hem var alla hästar väldigt nöjda och trötta.

Ångest

Nu var det ett tag sedan jag skrev men jag har haft det lite tungt....efter min fotskada åkte jag till Vännäs med Indy och Linus. Indy behandlades i munnen och Linus kollade veterinären hus kastreringen läkt och hur foten ser ut. Tyvärr visade Indys blodprov som togs att hans levervärden skjutit i höjden igen och är riktigt höga så det känns frunktansvärt. Jag har gråtit floder och haft ångest, är vettskrämd....jag står ärligen inte ut med att förlora Indy....skulle offra en arm eller ett ben för honom, han är en del av min själ och jag älskar honom så fruktansvärt.
Nu står han åter på diet och får inget foder utan bara hö och morötter eftersom det i vintras fick värdena att gå ned så vi hoppas nu att vi åter kan få levern att må bättre. Eftersom han då det var kallt tappade hull så fick vi börja med lucern och det blev han fin av men tydligen klarar inte levern det.
Allt det här kostar satan så för tillfället känns det drygt ekonomiskt och mentalt så jag har mått för jäkla dåligt, den 29e ska Macke köra Nyfiken till tandläkaren och då följer Indy och jag för nytt prov så får vi  se om värdena sjunkigt. Annars kommer ATG gå in i levern med en nål och göra en biopsi för att se vad som orsakar Indys problem, om det är något man kan behandla. Men Indy är pigg och glad och verkar sin sjukdom till trots inte lida än så länge så får vi det under kontroll kan han nog räddas. Jag klamrar mig fast vid det hopp jag har.

RSS 2.0