Glad och trött

Om änglar finns så tror jag att en bestämt sig för att rycka in och räta upp mitt kaotiska liv för idag åkte Macke och jag med vår lilla häst till ATG för att få domen, måste han avlivas eller kan han fungera.

Indy var svårlastad så vi anlände i Umeå bara 20 min för tidigt...jag nervös som attan.
När veterinären undersökte honom så hade jag en klump i både magen och halsen men vet ni!! Han sprang runt o-halt...veterinären tyckte att han rörde sig helt annorlunda nu så han blev friskförklarad och får nu sättas i träning så smått till att börja med. Benet kommer kanske inte vara lika fräscht som det andra men prognosen är nu god för Indy men jag blev rekommenderad att ge fodertillskott som är bra för brosk och skelett så det ska jag göra.

När jag gick ut till Macke som gått ut till Timmy i bilden kunde jag knappt prata så han såg ju mig komma mot bilen med tårar i ögonen och visste ju inte vad han skulle tro...när jag lyckats kväka fram att lilla Indy verkar må bra stod vi och kramades med tårar i ögonen av lycka...Vi hämtade vår lilla häst i klinikstallet efter att vi mockat transporten ren för att göra hans hemresa trevlig och kliade på honom innan vi började försöka lasta honom men DÄR gick vi på en nit för nu var Indy trött på att åka transport. I säkert 1,5 timme bråkade vi innan vi lyckades lura in honom...då var han billig där tvärt.

Några andra höll på att lasta en lika trilskande häst och vi gav varann uppgivna blickar i tyst samförstånd....förbaskade hästar...man kan inte leva med eller utan dem haha. Macke och jag testade att bråka, locka, muta (inte ens en banan rullad i havre funkade hehe) men Indy vägrade...men som sagt vi lyckades lura in honom till slut och kunde åka hem. Sedan vi kom hem har det öst frågor om hur det gått, Indy är mångas favorit och det har känts underbart att berätta att han blir kvar. Jag kommer såklart att oroa mig att han får tillbaka spök i det där benet men vi får ta en dag i taget och se hur det går, det ser då ljust ut just nu.

Men en sak jag faktiskt måste kolla med veterinären det är om han är en spatthäst eller inte, har läst att inflammation i glidleden alltid är spatt...Så skulle Indy röntgas nu så skulle antagligen inte röntgen vara så fin men en spatthäst kan med behandling fungera om man har tur...just nu verkar Indy må bra men han kan med åren få ont igen men det får man ta då...men jag känner att jag vill veta mer..... Men just nu får vi vara glada att han inte har ont och se hur han klarar att sättas igång....ska bli skoj!

Ledsen

Usch vad nere jag är...känns som jag går runt i ett vacum...önskar det var den 31/10 och dags för återbesök NU! Fattar heller inte hur jag ska ha råd med allt...först alla veterinärräkningar i sommar och nu detta...man får ju inte lite panik...ett sjukfall må ju vara men nu har vi ju åkt till uMeå och Vännäs hur många gånger som helst...bara bensin och hyra av hästtransport är dyrt och då en veterinärräkning på flera tusen PÅ det!!!

Indy lyckades i förrgår rulla fast i boxen...men jag var där och kunde med Jennys hjälp dra lös honom så han kunde resa sig..hans ben hamnade mot väggen så han inte tog sig upp men han fattade att han skulle få hjälp och var lugn...jätteduktig kille men vilken HICKA han hade sedan...har aldrig hört en häst hicka men lillkillen hade hicka och det rejält!!!

Suck..förutom oron att Indy nu måste avlivas så är det ju ekonomin så håller på att kapsejsa....FAN att man ska ha sådan otur!!! Jag FATTAR det inte....Indys uppfödare är helt förvånad hon med....

Nåja får se hur allt löser sig....

Tack alla ni som peppar och önskar oss lycka till, det värmer verkligen för jag kan inte beskriva hur ont detta gör. JAg är ju ingen barnmänniska....det är något som fattas i mig där för jag är totalt ointresserad...min själ ligger däremot hos min man och våra djur....det är där mina moderskänslor hamnar...och nu ska jag kanske måsta ta bort en av mina älskade djur (igen)...det går såklart inte jämföra med att skiljas från ett barn men de smärtor som susar runt i mig går inte att beskriva.... Är så glad för Mackes stöd, även han tycker ju det är hemskt detta...

Jag hoppas att de antingen säger att medicinen funkat eller att det är kört...inga mer kansken och behandlingar, jag pallar inte att vara på sträckbänken mer och Indy är en häst som älskar att springa...han MÅSTE ha en kropp i tipptopp annars är det bättre att ta bort honom...för hans skull..

/Ledsen och trött

Jag tror jag går sönder

HAr nu varit på klinik med lilla Indy och det gick inte bra alls...
Kotan han haft inflammation i är nu bra men ändå så gick han inte rent på kontrollen så han röntgades i knät och de hittade något som liknade spatt...De blev mycket brydda eftersom spatt oftast kommer med tiden och veterinären trodde knappt vad hon själv såg...hon sprutade honom i leden med medicin och vi ska åter dit på en vecka. Då får jag troligen veta om jag kommer måste ta bort Indy eller om han har något han kan bli frisk från....

Hur otur kan man ha!!!!!?????!!!!?? Har nyss fått avliva en häst och nu är  mitt hjärtegull i farozonen...
Så nu är det en saftig räkning som snart hamnar i brevlådan efter dagens katastrofbesök...

Macke har kramat om mig och tröstat....även han tyckte det var hemskt.

Jag vet inte hur jag ska få styrka till detta.....hur ska jag klara att ta bort Indy om jag måste det??? Det känns helt omöjligt!!


Söndagspromenad 2008-10-05 och lite från dagen

Har inte helgens bilder klara ännu men lägger upp lite från förra söndagens promenad. Macke och jag har bestämt att vi varje söndag går en promenad med våra djur...Här är bilder från förra söndagen.










Indy hatar att kliva i vatten


Gänget väntar på den försvunna kamraten



Dante och Fritz



Tillbaka i hagen flirtar Indy med Lillan


Lägger upp helgens bilder på någon dag.
Håll tummarna för mig och Indy i morgon måndag då vi åker till hästklinik...antingen kommer han att friskförklaras eller cortisonsprutas...jag är så nervös inför resan, besöket och allt....suck...

Hoppas han är bra nu för jag har svårt att ha råd med hur många behandlingar som helst!







Hö-körning Lördag

Idag hämtade jag och Macke hö i Vännäs till den där fyrbenta galningen vi har i stallet. Under min tid som förkyld har min snälla unghäst förvandlats till en trotsig rebell. När jag blivit bra från förkylningen skulle jag ut och rida och det slutade med att jag trillade av den där lilla galningen till häst....men mat ska han ju ha trots att jag just då helst velat ge honom en smäll mellan öronen!

Här kollar jag motorn (igår) inför denna dags hö-hämtning


Såg här såg bilen ut i morse när vi skulle fara...SNÖSLASK!


Här är vi hos Leif i Vännäs och lastar





Här har vi lastat ur i Lycksele



Jag är hö-ig och lycklig





Macke fotar Indy som är blöt



Kolla luggen på Lillan och mig hehe...


Vänliga lilla Chasmir hjälper mig att plocka hö från tröjan




Underbara Fritz kollar in vad Macke gör med kameran


Macke talade om att han skulle kunna köpa Fritz om han hade pengar, han tycker han är helt underbar.


Sedan åkte vi till Hedlunda där Timmy fick leka


Liten och blöt



Sedan åkte vi hem och jag somnade som en stock i soffan och sedan i sängen en stund innan vi åt och jag sedan skjutsade Macke till Nisse eftersom de sedan skulle på en liten bowling-fest med jobbet...sedan ska de på hotellet. När jag skjutsat Macke åkte jag till stallet...skulle rida och Indy hade fått nog av att vara ute i blötan för han tjurade på stallbacken och ville inte gå..när jag sedan sade att VI SKA GÅ så småstegrade han och trasslade så jag hade lust att strypa honom. Efter många om och men fick vi oss ut och jag avslutade med lite lydnadsträning på ridbanan i regnet så vi båda blev sjöblöta...Indy tyckte att matte var pest då men gav med sig och löd fint efter en stund.

Sitter nu och funderar på om jag ska försöka samla energi till att överraska Macke på hotellet eller krypa i säng. Känns att jag varit förkyld länge men eftersom Macke ställde upp och körde hö med mig så vill jag så gärna göra honom glad.. Macke tyckte dagen varit kul och jag håller med, vi hade ruskigt kul under bilfärden...sedan att Indy inte gav mig den mysiga ridtur jag hoppats på sotade väl ned bägaren lite men det kommer det med... han är ju ung och har en massa energi och hatar dessutom vatten haha.

Kram på er

Macke flyger drake

En dag det var blåsigt flög Macke drake...Timmy busade och sprang (som vanligt)

Förberedelser


Och draken flög bra



Timmy åt gräs och kraxade efter han sprungit några varv



Krasch



Vind i pälsen




Sedan åkte vi till stallet för att ta in Indy

Macke fotade Dante



Och Fritz



Ett knäppe på en grimma



Här kommer jag och går med Indy som fått syn på husse och kameran, han bestämmer sig för att se så elak och tuff ut som möjligt...kanske kan man skrämma husse!



Jag är så farlig husse!



Nu ska du få!!! Jag ska äta upp din makera!!!



Nähäpp, husse blev inte rädd...han bara fotade vidare...vad gör vi då matte?


Det blev stallet

Springbilder på Timmy










RSS 2.0