Mer bilder


Indy på ridskolan i våras då vi stallade där



Vi gosar i hagen



Indy kliar gärna tillbaka då man kliar honom



Timmy leker





Jag då jag var blondin och korthårig, ser ut att ha sovit lite på kortet hehe ser gammal ut





Bilder

Hittade lite bilder på datorn, tror de är en eller två veckor gamla

Timmy tittar ut genom gluggen i stalldörren



Bra med vaktglugg tycker han



Lilla Indy pillrar i maten



Fina Nyfiken tar kameran med ro

Nu känns det mer som vinter

Idag kom kylan, nu börjar det kännas som vinter i luften.
När Macke och jag var i stallet kändes det friskt i luften, jag har haft ont i halsen idag och haft susningar och ont i öronen så jag hoppas inte jag blir sjuk nu...ansträngde mig rejält igår men det var skönt att vara ute...alltid kul att göra saker ihop med Macke. Givetvis var lilla Timmy med i stallet och sprang lös men han får man ha stenkoll på för han är som attan på att springa in i hästhagarna...man är ju rädd han ska bli trampad på om hästarna av misstag inte skulle se honom. Gång på gång var han på väg in till dem så vi fick kalla in honom....sedan mötte vi en liten hund i hans egen storlek och då blev Timmy rädd och satt i min famn och skakade och drog upp tassarna för att den lilla hunden inte skulle nå honom....en hund i egen storlek är han rädd men två enorma hästar är han inte ett dugg rädd....man förstår inte alltid hur en trekilos hund tänker!

Nyfiken är så söt, som en lurvig, ullig boll med all vinterpäls....han var så gosig i hagen och var på riktigt myshumör. De fick vila idag och mumsa hö i hagen, på en timme ska vi åka och ta in dem. Äntligen verkar Nyfiken ha släppt all vaksamhet för nu kan han självmant komma fram och gosa och är inte ett dugg misstänksam längre, så nu verkar han tycka att han känner oss väl.

Indy var som ett bus igår och hade nog gärna kommit ut på en ridtur idag men jag behövde verkligen vila så de får vara ute lite längr ikväll istället men det lider de nog inte av.

Hoppas alla haft en bra helg!

Svintrött

Idag har jag haft jour på ridskolan och det var tungt, Erika hjälpte till snäll som hon är...bättre kompis kan ingen ha.
Blev också ridning och Indy var som vanligt en dynamitladdning, i morgon ska vi rida till berget och klättra så han får ur sig energi och bygga upp lilla rumpan. Erika red Nyfiken barbacka vilket gick bra. Macke han hjälpte mig att ta in ridskolehästarna ikväll, han är för gullig...men nu är sista jouren på ridskolan gjord...härligt!! Förhoppningsvis har snart sadelproblemet löst sig så han kan rida igen...

Nä nu ska jag i säng....är sååååå trött!

Svar ang säkerhetsväst

Som svar på en fråga jag fått.

En säkerhetsväst ska man ha under jackan in mot kroppen, personligen trivs jag inte med att ha den under jackan eftersom det känns klumpigare. Jag tror att en väst utanpå jackan gör mer nytta än att man inte har väst alls. Jag har västen under jackan ibland och på jackan ibland, det varierar...beror också på hur varmt det är ute. JAg tycker absolut man ska ha säkerhetsväst, den är lika viktig som en hjälm....särskilt om man rider i skogen, det finns många historier om folk som ramlat av på en stubbe och fått lungan punkterad.

Skriv gärna namn om du har frågor så kan jag svara dig direkt :-) då får också kommentaren vara kvar.


Härlig kväll

Igår kväll tog vi det lugn, vi var i stallet och pysslade med hästarna och lille Timmy fick busa runt i stallet som den bushund han är. Nyfiken och Indy var keliga och på myshumör och bråkade om vem som skulle få stå med huvudet i min famn....Nyfiken har blivit så gosig den sötingen, han stod och halvsov med huvudet i min famn medan Macke skruvade upp en sadelhängare jag köpt. Indy surade då eftersom han också ville gosa så jag fick sedan låta honom få lite mys...de är så noga Indy och Nyfiken med att det ska vara rättvist haha.
Macke fotade en del mörkerbilder, blev jättefina!

Idag har Erika varit ut och ridit Nyfiken och det gick bra, de hade en mysig tur och nu ikväll red jag ut med Indy och han var pigg och glad och ville bara springa...var en härlig ridtur. Sitter nu och äter godis och myser i soffan med Macke, TImmy ligger i korgen under bordet.


NÖFF!!

Nöff på er! Macke stackarn har legat sjuk i svininfluensa i en hel vecka, nu börjar han vakna till igen men har hosta något hemskt. Det började förra helgen, på söndagen var vi ute och tömkörde hästarna och det gick bra och både vi och de hade kul...var första gången Macke tömkörde men Nyfiken fattade fort så det gick finemang...på kvällen sedan så började Macke frysa och må mindre bra och sedan drog eländet loss och han fick rejäl feber och låg orkeslös och kraxade i soffan. Han har legat pall hela veckan så jag har fått ta hand om hästarna själv, tack och lov har Erika hjälpt till. Har aldrig sett Macke så sjuk på alla våra år tillsammans! Tur jag är vaccinerad!

I fredags och igår red Erika och jag ut, det var kul men i fredags höll jag på att skrämmas ihjäl två gånger.
Erika kom före mig till stallet och skulle ta in hästarna hon ringde mig ganska upprörd och sade att när hon kommit till den mörka hagen hade Indy varit försvunnen, orolig hade hon sprungit in i hagen och hittat honom liggandes längst ned och han ligger ALDRIG ned på mark som inte är torr så hon ringde mig direkt och jag trodde han fått en kolikatack och bad henne hålla koll tills jag kom. Hon ledde in Indy och Nyfiken och Indy verkade må prima så hon släppte in honom i boxen och gick in till Nyfiken för att mysa lite med honom....då hörde hon hur det lät konstigt i Indys box och då hade han rullat fast och kunde inte andas ordentligt. Hon ringde mig och frågade vart jag var och jag hade just satt mig i bilen så jag var ju en bra bit bort, jag bad henne kolla om någon annan fanns på anläggningen som kunde hjälpa henne få loss honom och i så fall ringa upp så jag visste läget, hörde jag inget skulle jag köra utav helvete....hellre tappa körkortet än att Indy dör. Så jag gasade å¨tills jag fick veta att Erika hade hittat Patrik som hjälpte henne dra loss Indy så jag kunde köra försiktigt sista biten...men jag var helt gråtfärdig av oro när jag kom till stallet. Indy hade ingen kolik i alla fall tack och lov utan mådde bra. Så vi for ut och red och både Indy och Nyfiken var pigga och glada, blev ganska lugnt eftersom det var mörkt och dimmigt så vi såg typ inget...  

Lördag for jag och Erika åter ut och Indy var TOKIG! Hann bara sätta mig i sadeln så stack han med mig över stallbacken vilt bockandes så jag höll på rida på Patrik som höll på att släppa in sin Nordsvensk i hagen! Macke var med och fotade det hela...




Erika och Nyfiken, stilfulla och snygga



Och jag och min galna häst, Indy stegrade av iver att fara ut....man kan tro att han rids en gång i månaden och inte nästan varje dag!! Han ÄLSKAR att rida ut och blir så ivrig.


Sken över stallbacken, kolla rumpmusklerna han fått :-)
Hörde Sandra Jirwik ryta i mitt huvud SÄNK HANDEN!!



Åter under kontroll och vi kunde fara ut.


Indy var vild under halva ridturen innan han lugnade sig, vi red en långritt. När Indy var trött fick han galoppera ÄNNU mer så sista biten släpade han sig fram väldigt nöjd och belåten....turen gick i skogen, över ett gammalt hygge och i galopp efter skogsväg så det blev en redig runda. Indy älskade det, rider man över hygge så hjälper han till att välja en bra väg så på så vis är han jätteduktig. Ridturen gick bra men jag fick verklige jobba på att sitta kvar första biten. Macke åkte hem efter han fotat oss eftersom han ännu inte är helt frisk.


Idag åkte Macke och jag till stallet och tog hand om hästarna, jag jobbade Indy i trav och galopp efter rakbanan och han var pigg men inte galen som igår men han bjöd på bra.





Suddig galopp-bild


Ivrig Indy tuggar på bettet och vill springa mer



Två nöjda galopp-galningar


Nyfiken fick en vilodag idag men fick morötter av husse, bara vi får ordning på andra sadeln så ska Macke rida honom.....vi fick ju delen vi väntat på men den var felborrad så den passade inte i sadeln...sååå surt så nu väntar vi på ny del. Har varit en bra helg, hoppas bara Mackes hosta ger sig snart. Är glad jag hann  vaccineras för om han som är så tålig blev så sjuk hade jag nog blivit riktigt riktigt dålig....fy!

Nä nu ska vi äta godis! Kram på er!






Långritt

Idag har Erika och jag varit på långitt med hästarna....och då menar jag LÅNG ritt.
Vi red från travbanan efter gamla Hedlundavägen och hamnade på Knaftenvägen och därifrån red vi in till stan och red förbi djurparken så vi kom ut på Hedlundavägen och red efter den till travbanan. Hästarna fick galoppera mycket vilket behövdes för Indy var GALEN då vi skulle iväg...han stod och småstegrade på stallbacken medan vi väntade på att Erika skulle sitta upp på Nyfiken så han var PIGG trots den rejäla tur han fick igår....han är en liten tok. Hästarna var trötta då vi kom hem så vi svampade av dem och pysslade med dem innan de fick krypa in i sina boxar och äta lite betfor...båda rullade och myste. Jag är helt slut på....Indy blev trött vid Knaftenvägen så Erika och jag satt av och gick till Djurparkenkorsningen och då hade Indy laddat upp igen och var åter en pigg buse resten av vägen hem...men just innan stallet var han TRÖTT och väldigt nöjd och belåten.

Gick bra att vara röst på filmen igår men gud vad nervös jag var innan!

Här är lite bilder från lördag kväll :-D

Nyfiken kollar min mössa



Ska vi leka lite undrar Indy



Bästa vännerna



Lilla Timmy



Träningsvärk

Jösses vad jag är trött, har nu ridit båda hästarna.
Red först Indy som var en pigg buse, vi galopperade mest och på rakbanan gasade han på som en tok, lite för mycket gas men hade jag börjat bromsa så hade han troligen protesterat och i den farten va jag inte sugen på ett litet gruff om tempot så jag lät honom löpa tills rakbanan tog slut, då styrde jag honom till den tungsprungna sandbanan där han stormade vidare vilt frustande av iver..sedan när sandbanan tog slut så var han ändå som en piggis så vi red ut i skogen och han fick kliva över avverkade träd och använda huvudet och Indy hoppade glatt över trädstammar och taktade en massa.....vi red en ganska lång tur med mycket galopp och när vi väl kom hem var lillkillen trött och nöjd över att krypa in i boxen medan jag red ut med Nyfiken.

Hade väntat mig en ganska lugn Nyfiken men han var ruskigt pigg han med, red både honom och Indy igår men men det märktes inte på någon av dem....Nyfiken kan jag förstå att han var pigg för senaste dagarna har han mest fått skritta eftersom han vaccinerades i onsdags och därför ska ta det lugnt men Indy fick en rejäl galopprunda både igår och förrgår och båda har ridits nästan varje dag men som sagt..märktes INTE! Nyfiken taktade, kastade med huvudet och småtrippade och eftersom det gått några dagar sedan han vaccinerades så vågade jag släppa iväg honom lite och han bara matade på rakbanan, sandbanan och i skogen...har aldrig travat så fort, var svårt att hänga med så jag bad honom galoppera istället och han brakade på som en tok med öronen framåt och frustade glatt i varje steg. Han fick ändå en kortare tur än Indy eftersom jag inte vill anstränga honom så mycket ännu men i morgon känner jag att han kan få röra sig fullt ut igen...

Nyfiken har blivit så rolig och han har påverkats mycket av Indy på gott och ont hahaha...häromdagen då jag skulle ge lunch så kom Indy bockande genom hagen och stannade en bit från stängslet där han stod och luftbockade på samma ställe och vem gör likadant? Jo Nyfiken börjar bocka runt i hagen och ställer sig en bit bredvid Indy och står och luftbockar på en fläck han med...de stod där med bara ett par meter mellan sig och tokhoppade upp och ned och bockade och sedan brakade de iväg genom hagen vilt fisande och skuttande...jag skrattade så tårarna rann för de såg för roliga ut.... Indy var väl lite a la gasell och Nyfiken har inte direkt samma fjong och spänst i sina bocksprång så han såg mer ut som en liten luvig flodhäst som boinkade upp och ned...helt underbart söt med den där ulliga vinterpälsen. Sedan kom de på att jag faktiskt hade mat med mig och då dög det att äta. Samma dag stod hästarna och leknafsade efter varann och bet i grimmorna, varandras man och hade sig och det slutade med att Nyfiken nöp Indy i mulen så han fick ett litet sår..Indy blev så skitsur och vägrade leka mer på en stund men sedan var de igång igen.

Har också sett hur noga båda är att det ska vara rättvist, står jag och borstar och tvättar Indy i stallgången så kan Nyfiken stå och toksura i sin box och se ut som han vill strypa någon, ibland biter han tag i uppbindningsrepet som sitter just vid hans boxdörr och drar i det så Indys huvud åker runt eftersom han är fastsatt i repet..Indy blir förstås rasande och jag brukar få säga till Nyfiken men han tjurar tills han får komma ut och få samma service och Indy är likadan...pysslar jag med Nyfiken kan han hålla på och hitta på sattyg och stöka runt i boxen och när han sedan får komma ut så är han snäll som ett lamm och nästan sover på stallgången medan jag pysslar med honom. Nu försöker jag alltid vara rättvis för jag älskar båda och ingen ska känna att matte bryr sig mindre men det är intressant att DE är så noga.

AnnaMaria som hade Nyfiken tidigare är så härlig och har gjort ett jättejobb med Nyfiken....tur det finns sådana hästmänniskor! :-D Sedan verkar hon vara som jag, en mästare på att råka ut för saker och gå vilse....så ibland kan vi uppdatera varandra både med hästsnack och allt vad vi ställt till med...roligt att det finns fler med samma förmåga att dra på sig saker. Ska bli kul då vi kan träffas och kanske rida ut tillsammans :-D

Nä undra om jag ska ned i ett bad nu så jag är i ordning inför morgondagen för då blir det långritt med Erika och så ska jag vara röst på en film, DET är jag nervös för (att vara röst alltså).

Väntar med iver på järnet vi beställt till dressyrsadeln så Macke kan rida igen, han kan ju inte rida förrän den sadeln funkar på Nyfiken...han sade ikväll att han tycker det är så roligt at vara i stallet. Det är så kul att han känner så men så blev ju Nyfiken en perfekt häst för oss alla :-)

Trivs så bra på travet, känner att jag trivs bättre där än jag gjorde på ridskolan...jag har bättre möjlighet att göra det jag tycker är roligt...paddock-ridning är jag varken bra på eller tycker är roligt och min häst hatar det...jag verkligen njuter av att vara hästägare nu. Att rida i en snöig skog är hel-härligt! Alla är dessutom så trevliga också, igår red jag och Nyfiken ut med två gulliga tjejer och idag fick jag besök i stallet av en jättetrevlig kvinna som jag sedan mötte ute i skogen till häst. Men jag tycker hela affären kring ridskolan suger, även om inte jag passade där fullt ut så trivdes jag ändå ganska bra...hela försäljningen har varit så smutsig så fy farao...känns skönt att ha flyttat.

Såg Idol igår, hoppas Erik vinner...vilken röst den lilla räkan till kille har. Han är den enda jag skulle kunna köpa en skiva med....möjligen Reza men resten suger fett.

Nä badet var det, nu ska jag sluta svammla om allt möjligt....kram på er

Helgen

Vilken rid-helg jag haft!!
I fredags var det halvdag på jobbet så direkt jagslutade bar det av till stallet, Erika och jag red ut på en långtur i skogen vilket de två VÄLDIGT pigga hästarna uppskattade. Indy var en buse som hittade på lite smått och gott i hyss-väg, typ rivstarter när jag satt och halvsov på lång tygel. Han är som attan på att lista ut saker, ibland då jag sitter och halvsover i sadeln med lång tygel kan han gå som en ängel och strosa på och VIPS gör han en rivstart och brakar iväg tvärs genom skogen i galopp och innan jag trasslat till tyglarna och kortat dem så har vi ju hunnit en bit....helst om Nyfiken är före så är det extra kul att göra sådär för då hinner man ju förbi och blir först i ledet innan matte hunnit vara med....med andra ord är det inget sova i sadeln som gäller. Nyfiken har anammat vissa av Indys hyss, han är en mycket intresserad elev och lär sig gärna småhyss av sin bästa vän. Macke har mycket med företaget närmsta veckan och han kommer inte rida förrän vi har en bättre sadel till honom....han får pung-kross i min lilla bruna bomlösa men snart är vår svarta dressyrsadel redo att användas på Nyfiken bara vi får hem järnet vi beställt och den är lite stor för mig och blir perfekt för Macke och den verkar ligga bra på Nyfiken också.
Hur som helst hade Erika och jag en härlig långtur och hästarna var ganska trötta då vi kom hem och väldigt nöjda med att få krypa in i boxarna där de fick hö.

Igår red jag ut på Nyfiken vilket var mysigt, vi gjorde sällskap med två andra tjejer varav en körde och en red, Nyfiken fick då träna på att han inte behövde vara först bara för att någon bredvid körde och han spände fort av och verkade bara njuta av turen och inte tänka alltför mycket på sina gamla travkunskaper som innebar att FÖRST ÄR BÄST! Han lyssnade fint på mina kommandeon, bara små kramningar i tyglarna gjorde att han kortade steget...han trivs helt klart utmärkt på bettlöst. Vi hade en mycket trevlig tur och Indy han fick vila i hagen men när jag släppte in Nyfiken igen i hagen så lekte jag lite med Indy...jag sprang iväg och han kom springandes efter och tyckte det var jätteroligt....och det var kul tills jag snavade och tjongade huvudet och armen i undre järnribban i hagstängslet och därefte parkerade ansiktet på en rot.....Indy pallnitade och nosade oroligt på mig där jag låg och funderade på hur hel jag var....Nyfiken kom då också och kollade vad jag pysslade med och de där två började kivas och vem som skulle få lukta på mig, kändes inte så bra att ligga nedanför två kivandes hästars hovar så jag rullade ut ur hagen och låg en stund på utsidan innan jag pallrade mig upp. Mår bra idag förutom att jag är öm på huvudet och läppen...han skrapa upp knät i golfen också innan kvällen var slut så jag hade en fummeldag!

Idag red jag ut på Indy och han var stormtokig i början, vet inte om ensilaget vi köpte sist är för kraftigt för Indy taktade, skyggade för pinnar (vilket han aldrig gör annars orädd som han är), trumpetade genom näsborrarna, snörde sig åt sidan för en snöfläck och var allmännt opålitlig och ganska gräslig....tog honom på en långtur och red till en rejält brant backe upp på berglundaberget och släppte honom i full galopp uppför den och han brakade iväg som en raket men innan vi var uppe stod han nästan på stället och galopperade och väl uppe hade han mjälksyra så benen skakade men det syntes att an tyckte det var skönt att få vräka ur sig den där uppdämda energin men ned ledde jag honom för jag litade inte på att hans mjölksyra-ben skulle klara att hålla emot oss nedför den där långa branta backen....på hemvägen var han sedan sig själv och jag kunde galoppera på lång tygel utan att riskera något....sisa biten gick jag, brukar alltid avsluta min ridtur med att gå bredvid hästen och mysa sista biten hem och då puffade Indy kärvänligt på mig och var nöjd och belåten. Nyfiken gnäggade välkomnande från hagen då vi kom tillbaka trots att han hade sällskap i flera hagar bredvid..och travade fram till grinden för att välkomna oss, han är för söt.

Macke har som sagt påtat på myckt med sitt företag och det blir bra, han är så duktig. Är väldigt imponerad av honom, idag har vi tittat på olika loggor ha jobbat med och flera var fina....roligt att få vara med och tycka och komma med idéer. När han sitter vid datorn och svarar väldigt frånvarande ett ja eller nej här och där då vet man att han jobbar med företaget haha. Han spelade igårkväll, jag somnade som en sten i soffan vid 22:00 och vaknade av att det var en skräckis på TV och att skådisen illvrålade då en halloweenklädd mördare jagade henne...släpade mig då till sängen och somnade där lika fort...hörde aldrig då Macke kom hem...men stiger man upp vid 05:00 varenda dag är det kanske inte konstigt...trösten är att på helgen kan man då krypa ned i sängen igen efter hästarna släppts ut och det blir bättre då tjejerna från stan kommer ned med sina hästar...då kommer vi dela på helgjourer m.m.

Nä nu ska jag äta glass :-D

RSS 2.0