Hmmm

Dagens dag verkar gå i pysslandets och fixandets tecken....ska fixa med transporten lite och sedan behöver vi flytta ut dörren på sadelkammaren...men hur tusan gör man det och får det bra??

Äsch

Men äsch nu kom en liten tår-attack sig smygande och överföll mig.
Satt och gick igenom gamla bilder och fortfarande är saknaden efter Indy som ett värkande sår i mig....min lille pojke....det är verkligen inte rättvist, att en så godhjärtad varelse med sådan livsglädje skulle måsta bli sjuk och dö...det är inte rättvist och det finns ingen mening med allt som sker....det gör inte det...
 
Linus är pigg och glad, min fina lilla sagohäst men har racklat till det och sparkat sig själv så han ska på ATG på måndag samtidigt som Nyfiken och blir röntgad....har vi osis har han griffelbensfraktur och kan måste vila en månad och DET lär inte Linus vilja höstpigg som han är!
 
Sista sadeln vi hade hem och provade var underbar, satt som en gud i den och den var lagom lång för Linus...lagom bred fram men lade sig på manken och var för trång inunder sadeln...suck.
 
Jag som vill rida dressyr och komma någonvart, just nu BEHÖVER jag en sadel.

Men så orolig man blir!

Åh stackars Nyfiken är halt fram och det vette katten vart det sitter, Erika ska ta honom på ATG. Hästen har gått som en klocka, bättre än någonsin i dressyren och nu är han halt och ganska rejält. Syns inget någonstans.
Isch var orolig man är!! Men ska följa Erika på ATG, fattas bara annat så som hon följt och ställt upp för mig.

Linus mår då bra, han har växt rejält i sommar och blommat ut....han är så vacker!!! En liten sagohäst är vad han är och nu är han då över ponnymått :D hehe.

Red idag och han var pigg och glad, men en kille bakom en vedhög...DET var inte att leka med. Tur karln var snäll och klev fram och visade att han inte var en avgrundsdemon.

Lins är rejält bred, han fyller snart ut Indys griffin och den är närapå 130 grader!!!! Ska hämta ut Linus beställningssadel i morgon, hoppas den passar!!!!

Nä nu ska jag läsa lite av Kyra Kyrklund, hennes bok är min bibel för tillfället!! Så klok människa!!!! Är dessutom samma stuk Irja har på sin träning så boken kompletterar det Irja säger :)

Duktig och klok liten Linus <3

Macke klippte film idag så jag for på banan och var där länge, annars pladdrar jag bara på och stör då han ska arbeta (hehe) men jag klagade inte eftersom det blev bra väder trots allt.

Linus fick idag öva på lite olika saker och var väldigt ivrig och lyhörd.
Först övade vi lite akademiskt markarbete (sänka huvudet, flytta sidvärtes och behålla huvudet sänkt) skritta och trava och forma kroppen och sänka huvudet) och han fattade riktigt fort. Han är sjukt klok Linus, på slutet travade han en volt runt mig och då han kom upp för högt med huvudet och jag sade "sänk" och gjorde en nedåtrörelse med min överkropp så sänkte han huvudet. Han provocerade mig lite och efter ett tag sänkte han sig så han sprang med mulen längs backen samtidigt som han tittade lite finurligt på mig..."titta nu är det väl sänkt???" men sedan gjorde han det han skulle utan retsamheter. När jag pekade på bogen med spöet flyttade han sidvärtes utåt.....när jag sade "BRA" kutade han in till mig på mitten och slickades sig förväntansfullt om munnen och ville ha en morotsbit hehe.

Sedan övade vi på "show" så från samlande arbete till fart och fläkt....jag hoppade och busade och Linus kom igång bra. Jag kutade fram och tillbaka på ridbanan vilt hoppandes och lekte med honom som en tok och till slut var det som Linus fattade och han blåste upp sig och såg ut att vara flera meter hög och började "trumpeta" ur näsborrarna och gasa på med svansen som en fana. Jag berömde ivrigt och ju mer jag fjollade på och sade hur stilig och duktig han var  ju mer showade Linus och dansade runt. Jag berömde och matade med morot och han hade skitkul och ville inte sluta.

Sedan när han var i hagen och jag roade mig med att mocka i den så svansade han efter mig och var väldigt sugen på att hitta på något mer...vi hade ju så himla kul ihop verkade han tycka. Äta eller umgås med Nyfiken hade han inte alls lust med. Då jag mockat klart i hagen och var vid stallet stod han vid grinden och tittade på mig och skrapade med ena framhoven klart sugen på att hitta på mer så då Erika kom för att köra Nyfiken åkte jag med och hade Linus i lina bakom vagnen och han dundrade på i jättefin trav och ville susa förbi Nyfiken och blev rysligt sur då jag sade att han skulle hålla sig bredvid vagnen.....sedan blev det lite bete och efter det var han nöjd och stod belåtet i sin box och åt nyslaget gräs och hö ur sitt hönät. Nånting säger mig att jag skämmer bort honom hehe men han är värd det. Han har dessutom växt och breddat sig som tusan i sommar :D

Ringde Macke "Linus har SHOWAT idag" och det är lite sensation att min lille tjuren Ferdinand till häst gör det hehe så husse var riktigt imponerad. Men ska han ställas nästa sommar så måste han ju veta hur man showar och visar upp sig ;)

Jag är sjukt nöjd med dagen!! Linus har varit hur duktig som helst, allt vi gjort har gått som på räls!! <3 och jag har fått vara utomhus och njuta av sommaren....jag älskar detta vädret!

Underbar dag!!! :D YAAAY!!!

Idag har jag bara NJUTIT!!!!
Först satt jag i hagen med Linus, somnade i min lilla solstol och var alldeles yr då jag vaknade....eller jag vaknade inte utan blev väckt av att Linus traskat upp bakom solstolan och kikade ned på mitt ansikte och sade "SNOOORRRK" och jag vaknade med ett ryck och tittade rakt upp i en grå mule <3

Sedan blev det stranden med Macke och timmy :-)




Give me five!!







Sedan tog vi in Linus som var värme-slö!!



Trött av värmen





Hehe visar Linus hinken och han är såååå sugen :-)



Bad hemma för Timmy sedan ;)



Blöt och vild :)



Nu ska vi äta grillat, Macke grillar och jag bloggar= jämn fördelning.

Han sade idag då vi var i köket och jag packade diskmaskin "du är så duktig gumman (jag började glatt le)...på att slå i ihop saker så det ringer i hela skallen på en" fortsatte han med ett skratt. Hahahaha


MMS: sitter och myser i gräset och lyssnar...

dsc00849 (MMS)

MMS: sitter och myser i gräset och lyssnar på linus tuggande:)


Sol :-)

Jag är solknarkare helt klart, efter jobbet susade jag hem i en sabla fart och slök lite fil och sedan bar det av till Linus som otåligt väntade på mig vid grinden <3 söta häst. Mockade i ilfart och sedan for jag och Linus ned i grönområdet och han fick mumsa extra saftigt gräs. Jag lade grimskaftet över hans rygg och slog mig ned i gräset och på en stund dök gråkatten upp också :)


Min grå prins <3 han hade vilodag idag, bara beta och bli borstad stod på schemat





Gråkatten kom ur gräset och ville vara med :)


När Linus skyfflat i sig nog med gräs gick vi till stallet för att rykta och både häst och katt fick en rejält borstning, hästen var mer förtjust i det men katten men kisse fogade sig :)

Snart helg!!!! Jiiipiii

Promenad

Har nu varit ute på en promenad med Macke, lille Timmy, Erika, Nyfiken och Linus.
Blev en rejält tur och Linus var mest sugen på att smaka på allt gott efter vägen :-) Innan vi var hemma var både han och jag rejält trötta....Erika red Nyfiken så hon hade det bra hehe. Av oss som gick var nog Macke och Timmy de som tog promenaden bäst....Linus och jag var jättetrötta innan vi var hemma...puh!!!

Hur en humla luktar!

Är det någon som undrar hur en humla luktar?
Jag fick veta det idag av Macke när han kom hem efter en tur på inlines.

Macke berättade att han stakade på efter Hedlundavägen och sög in luft i nästan för varje stavtag och helt plötsligt hade han snorklat fast en stackars humla under näsan. Humlestackarn satt fast där av luftdraget då Macke drog in luft så Macke fick fnysa lös den. Humlan luktade sött och gott MEN hade pollen på sig så Macke hade nyst och fnyst efteråt och då han kom hem killade det förtfarande i näsan :D Hahahahaha!

Är nog inte många som luktat på en humla men nu har han det.

Humlan då, vad tänkte den? Den var nog mindre imponerad...kanske for den hem och grät "MAMMAAAAA vet du vad ÄCKLIGT jag var med om nyss??? Jag fastnade under en svettig MÄNNISKO-NÄSA BLÄÄÄÄ".


De luktar sött av nektar och blommor :-)

Motsträvig liten arab :-)

Idag skulle vi rida dressyr och öva lite men Linus var seg och verkligen inte sugen, han visade att dressyr var nederst i hans önskelista. Gav upp efter en stund och red ut i skogen, att tvinga en leds unghäst att rida dressyr känns bara dumt och lär få honom att hata dressyr så vi övade öppna och sluta efter skogsvägarna och då var han minsann med på noterna och var himla lättriden....Linus tyckte vi kunde prova galopp-öppna och DET tyckte jag var överkurs hehe då vi bara än så länge ställer oss och flyttar lite åt höger och vänster...han var dock missnöjd med bettet så han måste ha strul med lösa tänder.

Ska vänta lite och se om det lossnar någon tand annars blir det nog tandläkaren för minilinus :-)

Nä nu fika och i säng!!!



Nöjd

Då har man hankat sig igenom första arbetsdagen med solen skinande och frestande utanför fönstret....suck. När det är sol är det verkligen inte kul att vara inne.

Men då arbetsdagen var slut susade jag hem i en sabla fart, lagade mat med Macke och då vi satte oss att äta så sluuukade jag maten....insåg då hur hungrig jag var :) Macke kommenterade att jag inte tuggade utan sög i mig maten men jag var verkligen VRÅLHUNGRIG haha så jag var kanske inte det mest eleganta sällskapet vid bordet då jag a la hund glufsade i mig makaronerna och Mackes specialköttfärssås som var himelskt god!!

Sedan bar det av till banan där Linus irriterad väntade, han är ju van jag kommer tidigare och vandrade missbelåtet fram och tillbaka då jag kom :) mockade i ilfart och sedan for jag och Linus ned i grönområdet och han fick beta medan jag softade vid hans sida. Sedan blev det en ridtur och vi hade himla mysigt i skogen, Linus var pigg och glad men skötte sig finemang och var ganska nöjd med vår mystur. Tog sedan lien och slog lite gröngräs åt honom att ha i boxen över natten :-) godare än hö!

Nya sadeln är beställd, hoppas den blir bra...men nu är Linus mätt med mall och hans mått skickade så NU kanske vi får rätsida på sadel-letandet!

Är nu rätt trött men nöjd med min dag, men kvällen gick på tok för fort :/


En upptagen liten humla Macke fotade i Överkalix :-)

Slut på sem :/

Puh har varit ute i solen från lunchtid och umgåtts med min lille häst <3 Macke har jobbat.
Lade grimskaftet över Linus rygg och lät honom vaara "lös" med mig i gräset och beta medan jag plockade lite gräs åt honom att ha som extra gott ikväll till kvällshöet :-) Han är så duktig!

Har öven ridit en tur i skogen och han var pigg och glad trots värmen och tyckte vi skulle trava jämt!

Sedan blev det en dusch och lite mer gräsätning! Något säger mig att jag skämmer bort min häst ganska mycket men han verkar inte ha något emot det hehe. Känner att solen tagit på mitt ansikte idag.


Börjar jobba i morgon....så var den semestern slut....suck! Större delen av semestern har sugit rejält, vädret har varit skit och jag har mått apa mentalt och på det gått omkring brakförkyld....Men nu på slutet har semestern varit bra, sista veckan har jag njutit av och mått lite bättre i själen om man säger så, och helgen var ju helt underbar! Att få tillbringa sista helgen på semestern med två at de bästa människor jag vet var inte fy skam och idag har jag varit med min fine lille häst Linus!
Inte ett dåligt slut på semestern tycker jag <3






MMS: bäst ändå var att komma hem till den ...

dsc00841 (MMS)

MMS: bäst ändå var att komma hem till den här lille killen:)


Midnight Sun International - Neas bilder

Mina har inte alls bra klass men håll till godo :-) Vill ni se finare bilder och fler så scrolla ned så ni kommer till Mackes bilder ;-) han har både kamera och vet hur man fotar.












Midnight Sun International - Mackes bilder

Har OTROLIGT mycket bilder från både min oproffsiga fotografering och Mackes mer rutinerade hehe.

Börjar lägga upp Mackes bilder, det är så många att jag inte lär hinna alla nu så löpande kommer det droppa in bilder här så kanske folk hittar foto på sin häst.













Linnea har koll :)




















































































Superhingsten Rohara Baccara visade upp sig på uppvisningen men tävlade ej :-)
















Lördagen

Jag sov inte ett skvatt på hela natten, låg bredvid rummets friskluftsintag och höll på frysa ihjäl!! Då klockan slog halv sju hoppade jag in i duschen.

Macke var tröööött!!


Men han och Erika kvicknade till och vi fick i oss hotellfrukost och kunde checka ut och åka till arabutställningen och vara där innan det började!



Själva utställningsbilderna har fått en egen kategori, Midnight Sun International 2012 så de inte försvinner här i min semesterkategori ifall folk från utställningen vill se hästbilderna utan att se mig bada på hotellet :D

Sightseeing

Efter vi varit hos Linnes på stuteriet åkte vi upp på Brännaberget och kollade utstikten, det var som en förfallen dansanläggning där.












Det var sjukt vacker utsikt!

Hos Linus uppfödare

När vi badad och härjat klart på hotellet hälsade vi på hos Linus uppfödare Linnéa som har Norrskensaraber!


Det är så vackert på stuteriet!!


Här kommer Charlize och ska hälsa, hon är till salu :-)







Charlize var väldigt intresserad av Mackes kamera, så hon och han verkar ha gemensamt teknikintresse. Här står de och hälsar medan jag tar ett foto av tekniknördarna :D haha




Ett av stuteriets fina ston med föl!



Resten av hästarna var på utställningsplatsen.


Linneas stallkatt ser ut som en hårding :)


Var jättekul att vara där och hälsa på Linnea och hästarna men blev en snabbis, vi hade en del sightseeing att göra och hon hade mycket att göra inför utställningen och fyllde dessutom år (!).



Resan till överkalix



Thorleifs var efter vägen i pråliga färger som det anstår ett äkta dansband :D



Lite hotellbilder (Grand Arctic Hotell)






Man kunde inte vara gladare :D härlig anläggning!!


Byta om inför BAD!!


Här provar vi vattnet lite hehe


Macke testar med hela kroppen

















Nu har vi slagit oss till ro i vår minisvi...

dsc00834 (MMS)

Nu har vi slagit oss till ro i vår minisvit:)har även hunnit bada i poolen och sitta i jacuzzin. Nu ser vi wipeout på tv och äter muffins:)vi har det toppen


TAGGA!!!

I morgon åker vi på arabutställning i Överkalix. Så KUL det ska bli, ska fota och dreggla över alla vackra hästar och äta smarrig hotellfrukost! Sällskapet blir toppen också :)

Har ikväll ridit Linus på träning och det gick bitvis riktigt bra innan han blev missnöjd och börjare strula, då backade vi bandet och pillade med utrustningen och han fick trava på lång tygel innan jag försiktigt fick plocka upp dem och jobba lite lätt. Han uppförde sig lite som en unghäst kan göra :D

Är ändå nöjd och Linus visade bitvis sin potential men nu vill jag ha en SADEL!!! Då han länger steget hinner jag inte med barbacka.

Linus hann också med att släppa ut sig och Nyfiken ur trådhagen men tack och lov stannade de utanför den.

Nu är det gjort!!

Har velat storstäda hela sommaren och det har inte blivit men i morse vaknade jag 09 och sade till Macke, n blir det STÄDA!!! Han nappade faktiskt efter ett litet knorr om sol ute och var hypereffektiv!!! Han städade ur sin garderob och har städat och fejjat han med så nu ser det mycket trevligare ut!!

Åh vad jag njuter, det är skönt då det är fint hemma :D

Tvättmaskinen och diskmaskinen brummar nu.

Då vi kommer hem på lördag kommer vi till ett rent och fint hem :D

Älskar min man <3

Nu ska jag ned till Linus och ge honom lite kärlek! Samt posta sadeln som inte passar men en ny är på G. ÅF har en hon tror passar klockrent på överbyggda Linus MEN det är en islandssadel....suck.

MMS: timmy fick komma upp i sängen:)

dsc00829 (MMS)

MMS: timmy fick komma upp i sängen:)


Sadelhelv....

Idag införskaffades flugpapper till stallet och de gör sitt jobb, på några timmar hade flera flugor strukit åt.


Nyss upphängt med små flugbilder på :D




Sedan blev det sadelprovning och det gick åt pipan :/


Stropparna satt för långt bak för att passa Linus, när man spänt sadelgjorden kröpp stropparna in bakom knästödet och hela sadeln drogs fram.





Bak var det inte så illa ändå.



Den var något tight i framvalvet


Linus lutar fram + att stropparna satt del gjorde att den åkte fram rejält. Sandra fick hoppa upp så jag fick fota



Efteråt







Är så förb... less sadlar!!!! GRRRR


Linus var nöjdare då han fick beta



Erika och kisse :)


Har nu mailat ÅF för nya tips och idéer, hon var rätt bra på araber så vi får se om hon har någon annan idé...man fick dock bra sits i sadeln :)

Bättre

Åh men så skönt, i morse hade Linus feber gått ned och han var mycket piggare.....så skönt. Skölja såret var såklart inte populärt, han sköt skallen i vädret och visade vitögonen och gjorde sig redo att slita sig men efter lite gull och klia lugnade han sig....som sagt, Linus har en väldigt låg smärttröskel och förmåga att "bita ihop" och härda ut den har han inte hehe :D

Idag ska vi lägga på nysadeln och testa den bara på stallbacken lite. Lade den bara på Linus i stallgången igår och tyckte den såg stor ut i sätet och att sadelgjordsstropparna hamnade för långt bak på magen :/ så det bådar inte gott.....suck.

Sitter nu med toning i håret, vill ju vara fräsch på fredag då vi ska göra norra delen av sverige osäkert :D blir så kul!! Sandra är en pärla som tar hand om Linus (och Erikas Nyfiken såklart).

Nej nu blir det fika och sedan ska jag uträtta en massa tråkärenden, köpa spån och lite smått och gott innan jag får fara till travet och umgås med Linus.

Har FET ångest, finns en arabkille jag velat köpa förr och nu har jag fått erbjudande om att köpa honom....han blir närmare 160, har steg som en gud och är vacker och trevlig....jag är så himla sugen men dels kostar han och dels vet jag inte om jag ska dra på mig två igen.... Men jag känner att det blir ju inga barn för vår del och hästar är mitt ENDA intresse och jag vill verkligen satsa på det och komma ut och tävla framöver och Linus är rätt liten så det vore kul med något större också. Nu när jag har en häst och mer tid så har jag inget göra för Macke påtar på med sitt....så jag vet inte....ångest ångest ångest.....




Läskig film

Har just sett en jäkla läskig film, hatar exorcistfilmer och nu hyrde Macke en sådan....är som ett barn och får sömnproblem hehe. Nästa gång ska jag INTE se om han drar hem en sådan film!

Innan dess var vi förbi Linus och tempade honom och han låg på 39 grader och var rätt spak, men lite frukt ville han ha.....han åt lite hö och nyslaget gräs med så aptit har han tack och lov. Han hade då ork att protestera då jag skulle skölja jacket i läppen....det gillar han INTE.

Nä nu sängen!

40 grader i feber

Åh vad jag lider med min lille häst just nu, han verkar fått en rejäl reaktion på hästinfluensavaccinet och har nu 40 gradig feber och på det rejält ont i läppen. Han hängde med huvudet och såg så ynklig ut nu då jag var hos honom.

Pratade med veterinären eftersom febern bara stiger, de kan få feber av sprutan men inte så här mycket brukar de ha.

Stackars liten.

Har åkt häst och vagn med Erika och Nyfiken idag, var tomt utan Linus bakom vagnen men Nyfiken var PIGG och glad!


Ny dag och nya tag :-)

Steg upp 06 i morse och slätte ut hästarna, Linus hade 39 i feber och rejält ont i läppen men skulle tro att febern kom av hästinfluensasprutan...har för mig att Linus fick rejält med feber i fjol också.

Han uppskattade inte att få såret sköljt med medel och höll på slita sig, det gjorde nog inte så ont men Linus är lite så att han gärna i förväg tar ut det värsta och han är ABSLOUT ingen som biter ihop och härdar ut utan spelar ut sin upprördhet a la dramaqueen number one! :-) Nåja med evishet kommer man långt Linus borde veta vid det här laget att jag inte ger mig....är som en sommarbroms som kommer åter om och om hehe.

Nä nu ska jag fika och packa mig på stan med Macke och hämta ut munmedel till lillhästen och min nya sadel.

Rännskita

Åh men stön!!

Den här dagen hade då sina överaskningar, först kullerbytta till häst och sedan får stackars Timmy diarée och vi märker inte att han vill ut och han "sprutskiter" (Mackes ord) ner hallmattan och halva hallen. Jag såg inte eländet för direkt vi upptäckte detta så höll jag på att kräkas och blev utskickad med Timmy på promenad medan Macke skurade golvet och tvättade mattan....när det gäller skit och spya är han helt klart den vassare av oss.....jag hamnar i regel över toaletten vilt hurklandes URK!

När sedan jag och Timmy kom in i badrummet så låg en bok jag läst i badet på golvet....den satte sig Timmy på med diarée-rumpa medan han väntade på sin tur i badkaret....boken fick bajs på sig....BLÄ!

Nåja hoppas på en bättre morgondag på incidentfronten hehe.

Linus ska få prova sin nya sadel! Hoppas den passar, sedan måste jag på apoteket och köpa ut Linus munmedel.
Hoppas han inte får infektion i såret nu då det är röt.

Hoppas det blir lika soligt som idag iaf!! Var med Linus i gräshagen och myste en stund medan vi väntade på veterinären och vi hade så mysigt.

Kullerbytta till häst...MED häst :O

Idag skulle Linus vaccineras så jag tänkte rida ett dressyrpass innan veterinären kom och prova ett nytt bett på Linus eftersom han varit så missnöjd med allt utom kandarstången och rida på blank kandarstång kändes så skarpt...provade Erikas kimblewick och Linus ÄLSKADE det och sög på bettet och var för himla fin att rida. Bästa ridpasset ever, han gick sjukt bra och var så mjuk och fin så man bara njöt.

MEN självklart vore det ju FÖR bra om det inte rapplade till sig....vad händer?
Jo Linus snubblar då vi övar på att rida en öppna (eller början till en öppna) och står på näsan rejält. Hela hästen snavar, går ned på knä och får mulen i backen så jag flög över huvudet på honom och vi båda landade på sidan på en prdylig rad. Jag skrapade händerna och axeln men hade ju hjärnan hos Linus, hade panik då jag vände mig om efter min lille häst och han stackarn blödde rejält ur munnen. Han hade tuggat sig i underläppen så det blivit ett rejält jack som det blödde ur. Han reste sig och stod förskräckt och stirrade på mig och gapade och hade jätteont i läppen. Tog honom till stallet och i stallet började läppen göra mindre ont och han nosade sig själv på knäna och tittade på mig och höll fram benet med ynklig min....han är en enorm dramaqueen för såren på knäna var minimala!! Men det var lite "blåååås, stackars mig" :D Så jag tvättade såren och ringde veterinären och sade att det tillkommit en sprucken läpp på hans Linus-lista så han visste han hade mer än en vaccinering att göra :D
I väntan på veterinären gick jag en promenad med Linus som var otroligt närgången och så söt för han nosade mig på min skadade axel och min hand och hittade alla mina sår och inspekterade dem under vår promenad....jag kollade honom och sedan skulle han kolla mig haha. Söta fina Linus!

Linus tyckte inte om att bli undersökt och gjorde som vanligt, målade fan på väggen och trodde vi skulle amputera hela mulen på honom då veterinären försiktigt kollade hans läpp. Jeremias var otroligt snäll med Linus och helt perfekt för honom för han var lugn och snäll och tog sig tid att låta Linus lugna sig :) var jättebra av honom.

Nåja nu ska läppen sköljas med Corsodyl och DET kommer Linus inte gilla....flera ggr/dag helst.

Ska nu ta hand om mina blessyrer...axeln och handflatorna känns inte roliga...svider som attan..

Mysmorgon


Då jag vid 06 åkte till hästarna vardet faktiskt skönt att vara vaken. Fint väder, glada djur och det luktade morgon-gott ute! Bestämde mig för att inte lägga mig igen, ska ändå få Linus vaccinerad idag så man vet aldrig då veterinären ringer och tycker det är dags.

När jag släppt ut hästarna kom svarta katten och bar på DEN STÖRSTA RÅTTA jag set....den var ENORM!!! Trodde först han dödat en ung hare men då jag kollade närmare var det en skitstor äckelråtta...BLÄ! Kan säga att den där katten måste vara en hårding som jägare som tar så stora byten! Den grå katten satt avundsjukt och tittade på då den svarta började kalasa på sitt byte.....jag däremot rös av äckel och knatade till bilen och åkte hem.

Jag sitter nu här och funderar på att se ett avsnitt av True Blood, Macke sussar sött i sovrummet.

Sista semesterveckan....suck!!

Marilyn

Väntar på att få se min film om Marilyn Monroe men Macke har ockuperat TV:n och ser töntarna på Mythbusters...

NÄ nu ska jag ta till tunga artilleriet, NU SKA jag ha TV:n!!! :D

Erika har en hårig.... :-)

Vilken skön dag, det har verkligen varit somrigt och varmt.
Erika och jag styrde kosan mot hästarna såklart och släppte dem i gräshagen och låg själva och softade i gräset.

Svarta stallkatten följde med och softade



Fotade min gamla trogna stallgympasko


Erika och kisse


Sedan kröp kisse och lade sig mellan Erikas ben så bara svansen stack upp....vi hade mäkta kul åt detta, såg ut som hon hade en hårig....vad ska man säga annat än att lite roar de små :D


Linus verkade njuta av dagen...söta lillhästen min :D



Erikas fine Nyfiken



Sedan började hästarna härja loss i hagen och Linus var allt annat än pålitlig vad gäller staketet så vi tog in dem och for och longerade dem och det var ett sabla hallå på Linus som bockade, brallade och uppförde sig ganska gräsligt tills han fått ur sig lite bus. Var kul att se honom så pigg och glad igen.
Han var svettig så det blev en dusch sedan :)



Nyduschad Linus




Lite bilder från gårdagens träning :)


FÅr lite instruktioner av Irja



Red i sidepull och det funkade värdelöst på Linus :-) men han hade bett idag så nu är nog tanden som spökat borta



MMS: Erika verkar fått en hårig....hehe

2012-08-05_14_43 (MMS)

Erika verkar fått en hårig....hehe


MMS:Ligger i gräset

dsc00819 (MMS)

MMS:Ligger i gräset


Ojojoj :-)

Hann i stort sett bara vakna idag så for jag och Erika till Myrholma där Irja och Rebecka Kanon har sin nyköpta arabhingst. Vi skulle få titta på honom eftersom vi var rätt nyfikna på hur han såg ut och han var till och med finare än förväntat....riktigt trevlig både till utseende och kropp men med Rohara Baccara som pappa så vad kan man vänta sig.... Måste nog skaffa ett sto hehe, skulle lätt ta en avkomma på den hingsten.

Sedan när vi hälsat på Amarone och surrat med Irja och Rebecka åkte vi till travet och släppte våra grabbar i gräshagen och lade oss i gräset och slappade en stund. Vi körde sedan Nyfiken och tog Linus på släp :)

GAAAHHH!!!! HAHAHAHA:D Nysa med glass

Hugaligen så slutkörd på man är!

Blev ett ridpass för Irja, chansade och red Linus men provade ta sidepull eftersom han varit strulig med munnen och det var en helt annan häst som till och med brallade ett par gånger (är ju skitkul att va barbacka då)....
Han var väldigt glad ikväll, som en annan häst men han åt på tyglarna och inredningen i stallet så det verkar klia i munnen. Men den glada Linus var tillbaka och det var underbart att se men då han bocka höll jag knappt på kunna få upp honom med sidepullet så det var ingen hit att rida honom på det, han är väldigt stark min lille häst men han verkar nöjdare i munnen nu...gnisslade heller inte tänder ikväll och det gör han alltid då han har lösa tänder så jag tror han tappat en tand som varit lös :)

Nu höll då Macke på smälla av så han skratta, jag behövde nysa och hade glass FUUUUUULLA munnen och i min panik att inte nysa glass över halva vardagsrummet blev det en konstig nysning så jag lät mer som en hund, en bulldogg eller knepig hund som skällde.....han skrattar än kan jag säga.... :D Han trodde inte en människa kunde låta så konstigt..BO OFF BOFF BO OFF :D lät det

Är himla ivrig till nästa träning, får sadeln på måndag och ska försöka hitta något annat bett till Linus...Linus verkar vilja ha bett med kundkedja men kandarstång känns stark så kanske ett kimblewick kan vara något :D

Rymmare

Har nu varit på travet och grejat lite, släppte förstås Linus och Nyfiken i gräshagen vilket de uppskattade.

Katterna låg och sov i varsin vrå.





Hästarna njöt i stora drag då de fick mumsa gräs :-)




Meeeen Linus kunde förstås inte hålla sig!! Jag FATTAR inte meningen med att smita då han ändå bara är utanför hagen!! GRRR



Tillbaka i hagen


Har nu åkt hem för att vila lite, blir trött för inget trots att förkylningen så gott som är borta. Får se om det blir träning ikväll, Linus har ju inte varit på topp men far kanske dit och ser hur han känns. Vill hemskt gärna röra på honom då han är som en öltunna fet trots att maten begränsas :/


MMS: Finn ett fel. Suck:)

dsc00814 (MMS)

Finn ett fel. Suck:) Kan ju säga att det var TVÅ hästar I hagen då jag lämnade dem där!


MMS: Trött stallkatt sover i mitt knä:)

dsc00813 (MMS)

Trött stallkatt sover i mitt knä:)


Gääääsp

Då var man nyvaken men andra var visst morgonpiggare än jag idag för jag hade sms både från min (och Linus) tränare och Erika när jag slog upp de blå :-)

Linus är så himla trött så jag messade Irja ang att helt vila honom en tid för det är verkligen ingen fart i honom och ha växer så det knakar. Bogen är bredare och han har höjt sig fram. Är han piggare ska vi komma på träningen ikväll men annars blir det att titta på för min del. Men vill SÅÅÅÅÅ gärna vara med, har ju varit sjuk och missat flera veckor nu :( Finns heller ingen häst att låna då nästan inga är tillbaka på banan ännu.

Macke sover ännu, när han kom från jobbet igår natt låg vi och myste i soffan och såg TV- det var inte helt fel, man har ju verkligen snott dygnet nu under semestern.

Längtar som en tok till nästa helg, då åker vi på arabutställning men Linus blir hemma för jag fick inte tag på någon rakmaskin men han är ändå så ur gängorna att han bara såsat runt på utställningen, han gör sig också bättre med några kilo mindre runt magen tror jag :D men i höst lär magen krympa.

Nej nu fika och fara och släppa hästarna på gräs någon timme :)

Hittade den här bilden i min telefon.

dsc00800 (MMS)

Hittade den här bilden i min telefon. Jag och macke köpte denna i piteå:)


Gräsinspirerad dag!

Puäähh vad jag är trött, tror Linus smittar av sig.

Den här dagen har gått i gräsets tecken!

Idag har jag haft Linus med mig på gräsängen och plockat lite gott nattgräs till honom att ha i boxen och ha vid sidan av sitt kvällshö....var lite trixigt att plocka det saftiga gräset i en IKEA-påse utan att den nyfikna hästen åt upp det som hamnade i påsen, trots ett hav av gräs under hovarna var ju såklart det jag hade plockat i påsen det mest intressanta:) Nåja efter en stund gav han upp sina stöldräder och började beta och verka tycka det var himla mysigt att vi "betade" tillsammans.....hade lust att släppa honom lös för han hade nog inte farit någonstans men men vet ju aldrig... nåja en hel påse blev det och en mätt och nöjd häst.

Sedan blev det stallmöte med Erika och Sandra och vi filurade ut ett jourschema och därefter flyttade vi på gräshagen eftersom Linus och Nyfiken ätit upp allt gott. Givetvis ville hästarna "testa" sin nya hage och stod ivrigt och iakttog oss medan vi flyttade hagen...så det var bara att hämta dem och släppa dem i nya hagen. Nyfiken for runt som en yster studsboll medan Linus drog en repa och sedan gäspade och började äta....han är så trött och seg lillhästen min, han mest gäspar och ser trött ut så helt klart är det saker som händer i hans kropp. Men han har växt både på höjden och kring bogen och har tänder som växer. Provred honom runt travbanan sedan och han släpade sig ett varv runt travbanan och ville inte ens haka på då Erika och Nyfiken galopperade iväg. Han har verkligen bromsen i och är definitivt inte inte på topp :/ har dressyrträning i morgon men kunde lika gärna rida en träbock så jag har messat min tränare för att höra vad hon säger....nu skulle man verkligen haft en till pålle.

"Gräsnätet på plats"


Linus verkar gilla sitt extrapyssel och struntar i höet, gräs är godare :-) Höet försvinner nog senare i natt.


Kommer låta Linus vila en tid nu så får vi se om han piggnar på sig men jag kommer krypa ur skinnet :-)

Åska

Men hjälp vilken åska man vaknade av, var upp tidigare och släppte ut Linus och Nyfiken och gav katterna mat och då fanns inte en tillstymmelse till åska och nu då man sovit några timmar vaknar man av ett hejdundrande åskväder...huga.

Ska städa lite och åka ned till Linus och se hur han har det, skulle tro att han är ganska missbelåten över att ha blivit utsatt för störtregn :-) älskade lillhästen.

Men nu lite städning!

Saknar saknar saknar...

Kan inte sova....

Det gör så ont i mig att jag måste vara utan dig.....saknar dig min fina bästa vän.
Känner mig verkligen så trasig och tom, något i mig dog med dig....jag mår inte bra utan dig och jag har lust att SKRIKA över orättvisan....du förtjänade att få LEVA!!! Du kämpade varje gång du var sjuk och var aldrig elak trots du ibland mådde dåligt, hade ont..nej med öronen framåt kämpade du dig igenom och kom igen gång på gång och vi fick fortsätta framåt. Du förtjänade att få blir frisk och leva lyckligt!!! Inte vara sjuk och dö så ung.

Fördelningen över smärta och orättvisa är inte verkligen jämt fördelad här på jorden....tycker att jag haft nog elände och smärta i mitt liv, att en önskan om att få ha kvar sin älskade häst var så mycket begärt? Att du skulle måste bli sämre och dö och ryckas från mig, har inte jag förlorat nog???  Hade inte du haft nog elände??Det är inte rättvist...

Att en liten häst kan lämna ett sådant stort tomrum i ett hjärta....du var en unik häst Indy men man var nog tvungen att känna dig väl för att förstå hur otroligt godhjärtat, klok och trogen du var.


Alla gånger jag gråtit och du kommit och pressat mulen mot mig och förstått jag behövde dig, alla gånger vi busat och du varit helt galen och man fått skratta hejdlöst, att du bara ville bära mig på din rygg, för dig var jag speciell precis som du var för mig...du valde mig framför andra, när du inte fick träffa mig slutade du äta så jag fick sitta med kryckorna i din hage, du vara en helt fantastisk personlighet med din bestämdhet och järnvilja men så stora varma hjärta... ena stunden var du tuff hingst och stöddigast i världen och nästa stod du och sög på min tröja med stängda ögon och var minst i världen... folk sade att du var nöjd bara du fick vara med mig och det stämde nog, jag var nöjd då jag var med dig....

Jag saknar dig så oerhört....du lämnade ett tomrum i denna lilla familj.


Lila troll + ny sadel

Är nyss hemkommen från travet.

Linus och Nyfiken har fått gå i beteshagen medan jag slog gräs som lite extra kvällsgott till Linus :)

Vi körde även lite markövningar och mest lekte idag, det tyckte han var roligt.....eller...nja då leken gick ut på att han skulle gå igenom en stoooor vattenpöl tog det tvärstopp "NÄ NÄ" sade Linus och satte mulen trotsigt i vädret. "JOOOO DU" sade jag och envisades.....Linus fortsatte vägra och tyckte jag var korkad som inte fattade att det bodde ett lila hästätande troll i vattenpölen. Jag höll upp en morot "är man duktig får man belöning".....klafs klafs var Linus igenom vattenpölen med spetsade öron "ge mig moroten, jag är en duktig häst eller hur?"...

Roligare var det då jag sprang och han skulle stanna då jag stannade, backa då jag backade och sväga då jag svängde....då var han himla uppmärksam och duktig och fick massor av beröm och morot....sådana lekar älskar han och brallar gärna loss då man springer. Det svåraste var då han skulle stå stilla medan jag gick iväg, då vill han följa men efter lite diskussion så lydde han och stannade men var väldigt snabb på att komma då jag ropade :D Han är så himla rolig att träna min lillhäst <3

Nyfiken och Erika tränade samma sak även om Nyfiken lade in små bockinslag i deras träning (hehe).

Har idag beställt en ny sadel till Linus, hoppas den blir bra nu!

Spår och uppletande

Macke och jag har nu på morgonen varit och tränat uppletande och spår med Timmy :-)
Timmy var lite över-ivrig först och glömde bort att använda nosen men efter en stund körde han på och arbetade bra.

Jag går och gömmer sådant som ska letas upp






Sedan var det att plocka en MYCKET ivrig hund ur bilen


Fick hålla i selen medan jag gav honom instruktioner för annars hade han i ivern brakat iväg i förväg hehe.


Iväg bar det i tvåhunda knyck genom skogen hehe


Här skulle Timmy hitta husse och det har han ju som bilden visar gjort :-) duktig hund

RSS 2.0