Melodifestivalen och lite bilder

Oj vad jag gillade kvällens omgång av melodifestivalen, Malena och Operalåten och Sarah Dawn-Finers låt gillade jag bäst.
Har nynnat på operalåten sedan jag hörde den, den satte sig i huvudet. Var ganska sugen på att gå ut på hotellet ikväll för Macke spelar men det blev inget....visste inte vad folk som skulle ut så det blev lugnt hemma med Timmy vilket inte är fel det heller. Timmy och jag har tvärkört förbi stallet och tittat till Indy för att se så han inte fått ett återfall av kolik och han mådde prima.

Så här ser min lista ut i Melodifestivalen
1. Malena Ernman - hoppas hon vinner hela svenska tävlingen
2. Sarah dawn-Finer
3 HEAT
4 Alcazar
5Lili o Susie
6 BWO




Här är lite bilder som Macke fotat


Böre provar Macke skoter


Bengt provar Mackes skoter



Sigbritt provar också skotern OIIIIIIH vilken fart!



Söndagspromenad

Hej hopp!


Min man står just nu i duschen och predikar om att han tror att rotfrukter är nyttiga....ja som ni redan förstår så har han börjat banta och han har redan gått ned tre kilo. Jag hatar rotfrukter...han gjorde flera matlådor med rotfrukter och annat som jag inte tyckte var ätbart hurr....och idag var vi på inlandets skoter och terräng och vad händer...jo kassören och Macke börjar prata ROTFRUKTER och kassören tipsade om att man kan lägga dem på en plåt i ugnen och att det skulle bli gotteligott med lite smör på.....sedan berättade han att han gått på Atkins diet när han skulle banta och det hade varit jättebra..man fick äta fett men inte socker. Mitt i detta stod min man och provade jackor och jag log stort över det hela....det händer alltid något kul när vi är på inlandets...sist var det jag som stod för komiken då jag gick förbi en gubbe med min blivande rosa skoterhjälm i famnen och höll fram den mot gubben och trumpetade glatt "HAHA jag tog den FÖRE!" Gubben hade nog inte för avsikt att köpa en rosa skoterhjälm och såg lite rolig ut och killen på inlandets frustade av skratt och spädde på det hela med "haha ja där blev du allt besviken Rune, tjejen han ta hjälmen före" och gubben såg ännu mer besvärad ut.

Jag höll på att dö av skräck idag.....de rapporterade i morse på nyheterna att en bil och en lastbil krocket vid Umgransele och jag visste att Erika var och körde då. När jag ringde på hennes telefon så svarade hon inte trots att jag ringde flera gånger....jag höll på att kvävas av oro så jag ringde och messade men inget svar. Kunde knappt jobba så orolig var jag, bara tanken på att min bästa vän var skadad eller död var hemsk och jag hade gråten i halsen. Ringde sedan Macke och berättade och även han blev jätteorolig och just då ringde svt honom och ville han skulle fara till olycksplatsen och filma så han körde dit. Jag bad att få veta om det var en grön bil som krockat och den var grön...precis som Erikas mammas bil som hon brukar köra....och man blev ju ännu hispigare. Macke fick reda på att det inte var en dödsolycka utan att den som var mest skadad hade skadat benen så då blev man ju lite lättad och just därpå fick jag äntligen tag på Erika som mådde prima och hade suttit och fikat med sin kusin på bageriet....min oro växlade över i ilska när hon skrattade åt vårt ståhej då jag hasplade ur mig vad som hänt och hur oroliga vi varit och varför i helvete hade hon inte svarat?Jag kan inte tänka mig att vara utan Erika och när hon sedan berättade att hon varit på bageri och haft telefon i bilen och skrattade åt vår oro så exploderade jag och gormade rasande att jag hoppades att hon skulle bli magsjuk av maten varpå hon skrattade ännu mer och jag grälade ilsket på henne. Nu ikväll då vi var i stallet berättade hon att hon tänkt på det hela och att hon kanske inte skulle skrattat för hon skulle känt samma sak om det var vi det gällde, tanken på att förlora någon man håller av i en olycka är ju hemsk! Skönt att allt gick bra i alla fall och att de som verkligen var med i olyckan klarade sig.


Hm vad har jag och berätta...var ett tag sedan nu...
Jo jag har varit förkyld och förkyld...har gått med halsont en evighet nu och ska till doktorn på måndag om det inte är bättre.

Indy min lilla pojke hade kolik i förrgår, personalen på ridskolan ringde på morgonen så jag hann bara komma till jobbet så fick jag ila iväg till ridskolan där min lilla häst var djupt olycklig. Han såg i alla fall glad ut att jag kom och när jag såg hur boxen såg ut så gissar jag att han nog haft ont i magen sedan någon gång på natten...tur han inte hunnit få tarmvred och dö!! Jag tog honom till ridhuset där vi traskade och gick runt runt för att få igång magen men hans kolik verkade inte vilja ge med sig och Indy hade så ont så han flera gånger försökte lägga sig ned då vi gick. Jag fick jaga på honom med ett spö och det var inte kul att ge honom smisk av ett spö när han hade så ont.....efter en stund så ringde jag veterinären för att få smärtstillande till honom för han hade rejält ont och jag var livrädd och bara att se hans blick var hemskt. Veterinär-Hassan gav honom då smärtstillande, kramplösande och något slags lavemang och så fick vi gå ännu mer och då när vi gått ett tag så började det lätta och Indy började pillra och nafsa mig bakom hälarna medan vi gick eftersom han var ganska leds på att vara i ridhuset och går runt-runt. Jag blev överlycklig när han började visa lite attityd mot att gå runt runt och när han då bajsat lite så kollade Hassan honom igen och han hade då fått igång lite tarmljud. Jag fick två sprutor att ge dagarna efter. Vad som utlöste koliken är svårt att säga, red honom samma kväll och märkte inget konstigt då. Sandra J trodde att han kanske druckit för lite och det låter ju rimligt.....har nu börjat ha en hink med ltie betforvatten i boxen och det verkar han gilla. Eftersom han verkar ha lätt att få kolik så har jag fått rådet att ge honom betfor vilket han alltid fått, undvika lucern och pelleterat färdigfoder eftersom det inte ska vara bra för känsliga hästar. Så när det blir dags för mer foder åt Indy så blir det mog Musli-foder för honom. På kvällen var Indy jättehungrig och riktigt gosig, det var som att han ville visa sin uppskattning.

Nu ikväll har jag och Erika provat fler sadlar på honom och det gick åt pipan, de låg inte bra. Sedan red jag och Erika gav mig råd och vi avslutade med att släppa lös Indy som for runt som en galen hingst där inne bockandes och gnäggandes.

Nä nu ska Macke ha datorn! Bäst att herr rotfrukt får sätta sig här nu :-)

Bättre

Igår sov jag väldigt mycket och låg och huttrade men jag såg att Indy var ganska hyperaktiv och när han är det är han inte alltid så trevlig att hantera för de som har jour så jag var orolig för hur han skulle bete sig mot helgjouren om inte han fick röra på sig så jag ringde Erika och vi tog honom till ridhuset på kvällen, jag var inte i form för aktivitet så Erika fick till stor del rida honom medan jag tog det lugnt. Jag kände mig som en trasa....usch men som hästägare så är det inte mycket annat att välja på än att bita ihop. Var kul att se Indy bli riden av Erika.

Erika bad mig efter en stund ställa mig i mitten av ridhuset eftersom när jag satt vid läktaren så drog Indy hela tiden mot mig...han gjorde samma sak när jag stod i mitten men det blev bättre men OJ så arg han blev när hon travade honom och han inte fick stanna hos mig utan fick trava förbi mig....då var det en liten häst som surnade till rejält. Han betedde sig som att jag var en magnet men han skötte sig fint och gjorde inget dumt så han fick beröm av Erika men även hon kunde konstatera att hans scwungiga trav och en bomlös sadel är en kass kombination! Han har verkligen swung i steget lilla killen, inte det lättaste att sitta ned på honom om man vill det kan jag ju säga. Erika skojade och sade att jag kommer få rutor på magen.


Idag fick Indy jobba i djupsnö och det var roligt typ två minuter sedan kom han på att det var JOBBIGT och surnade till rejält och provade stegra, jag suckade bara och skickade iväg honom och han gav sig ganska fort och gjorde det han skulle med öronen demonstrativt bakåtstrukna...jag gör detta matte men du ska veta att jag har åsikter. Sedan gick vi in i ridhuset där Marie Sahlman höll på att ride Ludde....det var kul att se henne. Indy fånade sig i början och fjantade runt medan jag stängde manegegrinden och betedde sig som en knäppgök men han behövde inte länge innan han lugnat sig...det går fortare och fortare att få honom lugn nu och bara på en kort stund så kunde jag sitta upp. Vi tog det lugnt och lullade mest på i skritt eftersom han nyss varit ute i djupsnö och jag för den delen vill inte provocera förkylningen alltför mycket. Marie hade radion på och vi red förbi den utan att Indy funderade en sekund över den, han brydde sig inte nämnvärt över Marie och Ludde som tränade heller så jag tycker han var duktig. Marie hade en sadel till salu som jag nu testat på Indy och den passade inte...grrr jag börjar bli desperat efter en bra sadel och den bomlösa jag har är kass till det...dels är den så stoppad upp att mina ben hamnar en decimeter ut från hästkroppen så jag kommer inte riktigt åt Indy med benen och dels är det inga knästöd vilket jag saknar enormt...känner att jag får helt fel sits i den bomlösa så vi måste ha en sadel och det ganska omg.

Har nu ätit mat och leggat och darrat under en filt, jag är hopplös i det fallet att när jag känner mig bättre så är jag igång för fort men jag har vissa problem med att vara still....som min älskade make hehe fast han har ännu mer problem med det. Han är och kör skoter i Storuman idag med sina föräldrar och morbror...jag blev hemma pga förkylning och mensvärk....


Här kommer lite tjejsnack så känsliga läsare kan skicka nedanstående:
Kan meddela att jag var ganska rädd då mensvärken satte igång i morse för förra gången hade jag den värsta gången i mitt liv...trodde det skulle bli akuten eftersom jag hade så ont. Var därför riktigt orolig i morse då det började sätta igång och Macke undrade om han skulle vara hemma för att kunna ta mig till akuten om det skulle bli illa. Det var frestande att be honom vara hemma men jag tyckte han skulle fara och köra så han fick göra något kul, fick jag svinont så på något sätt skulle jag nog ta mig på akuten så det skulle nog lösa sig. Men den där gräsliga tortyrsmärtan kom aldrig denna gång och jag hade inte farligt ont alls är så lättad och glad!! Macke frågade nyss oroligt i telefon hur jag mådde men jag kunde glatt meddela att förutom förkylningen så hade det gått bra. Kanske hade jag någon cysta eller något sist som brustit? Är så glad så förutom att sadeln jag provade inte passade så har ju dagen löpt på fint.

Nä nu ska jag surfa runt lite på sadlar och sedan krypa under en filt och vila sedan ikväll blir det melodifestivalen!

Snörvel

Var till stallet vid lunchtid idag för att mocka, kändes bäst att göra det när förkylningskroppem har som mest energi...Indy verkar vara pigg igen eftersom boxen såg ut som ett slagfält för första gången på säkert två veckor....typiskt att den skulle göra det nu när jag är risig och verkligen blivit glad om det varit lättmockat. Det var skit spridet ÖVERALLT! Slet och mockade med värkande bihålor och muttrade över eländet.

Eftersom det var varmare idag och Indy och Maq inte såg ut att vilja komma in så fick de vara ute lite till, de såg så nöjda ut där de pillrade i sitt hö. Messade louise för säkerhetsskull för att höra om hon ändå ville att jag skulle ta in Maq som jag lovat men hon tyckte han kunde få vara ute. Tristan däremot stod uppe i ett hörn och såg Inte ut att ha rört sitt hö på hela dagen för det låg ett berg av hö i hagen som var orört. Han såg så ledsen ut där han stod i hörnet att han fick komma in i varma stallet och jag gav honom hö i boxen och då började han äta lite, han hade då bajsat i hagen och hans mage lät så han hade då inte ont i magen.Jag hoppas det inte är något fel på honom för det var likadant igår men han kanske bara är trött på kylan, men idag hade han flera täcken på sig så han borde inte frysit tycker jag. När jag tog in Tristan så såg jag att Maq hade hittat något att sysselsätta sig med, en envis kråka landade i Maqs hage för att plocka bland skiten och Maq som tyckte att det var HANS bajs anföll kråkan så fort den landade så den flög iväg och så fort han gått bort en bit kom kråkan tillbaka så han fick anfalla den igen. Både kråkan och han verkade tycka det var roligt för jag vände mig om hela tiden jag gick bortåt med Tristan och de höll på och retades med varann. När jag ställt in lilla Tristan åkte jag hem och stupade i säng, det tog inte lång tid i stallet men då man har feber kändes det som en evighet. Är glad jag gjorde mockningen mitt på dagen, hade nog gått tyngre ikväll skulle jag tro. Men när jag körde hem så darrade hela jag av trötthet, det är inte lätt att vara hästägare och förkyld man får plåga kroppen trots att den måste vila..

Nä nu ska jag vila, fryser så jag skakar. Jag verkligen hatar att vara förkyld..

Längtar efter att rida nu när Indy ser ut att vara alert igen. Men först måste jag bli frisk så jag kan jobba igen.

Förkyld igen

Har fått skäll av Erika att jag inte uppdaterat bloggen på länge så då är det väl bäst att jag gör det.

Jo förresten, går man in på Indys pappas länk som finns i föregående inlägg så om man scrollar ned till nedanför stamtavlan så finns fler bilder på honom...Erika hade missat det sade hon. Han är så fin!!

Jag ochErika hade stalljour i Söndags och den gick bra bortsett från att ridskolans hästars ensilagebalar var frusna till ISKLUMPAR...det var ett rent helvete att få lös ensilage ur balarna och jag var så trött att jag höll på att explodera och när jag höll på att hugga mig i benet med yxan så konstaterade Erika och jag att det nog var säkrast att hon tog hand om yxan..hon är bättre på sådant men faktum är att man INTE ska behöva vara skogshuggare för att ha stalljour. Jag brann av lite och hävde ur mig hur illa jag tyckte detta var till Sandra Jirwik då hon frågade läget och hon menade då att det var lika illa för alla och då höll jag rejält på att explodera för visst fattar jag att det är lika för alla men någonstans måste man ju dra en gräns på HUR illa det får vara....jag är hästägare och inte atlet. Men Sandra berättade att man hädanefter ska beställa ensilage från en annan leverantör så förhoppningsvis ska det bli bättre nu. Erika som låtit lite mer positiv till att stalla på ridskolan sade bestämt att hon inte tar upp någon häst så länge det är så här jäkla hemska jourer....jourerna i sig är ju tunga men fullt uthärdliga men det med ensilaget tar ju knäcken på en...har hört flera privathästägare prata om detta och alla kanske inte har en lika bra yx-människa som jag har med Erika....vill inte tänka på hur det gått om jag varit ensam. Kände mig lite ofärskämd sedan mot Sandra men hon såg nog hur trött jag var för jag brukar vara ganska snäll men det var inte meningen att brinna av sådär.

Mellan varven då vi tog hand om anläggningen såg vi på dressyrträningen som var, flera av privathästägarna red för Lena Unneby och jag tycker de var så duktiga och Lena verkar vara bra. Sandra och Fritz var fina och jag och Erika önskade oss gröna efter att ha Sandras sits. Erika har en tendens till att få ut armbågarna och jag spänner mig lätt i bäckenet så vi har en del att jobba med haha...vi är tämligen oslipade i förhållande till Sandra haha. Louise och Maq såg också riktigt fina ut, Maq har fint steg...ska bli kul att se dem utvecklas tillsammans. Erika har ju totalt kärat ned sig i Rudy så hon tyckte det var kul att se honom, hon säger att om hon ägde honom skulle hon gå och le hela dagarna haha. Sedan var det fler som gjorde bra ifrån sig också...det var kul att titta på och svårt att slita sig därifrån när man var tvungen att återgå till jourandet. Fick i alla fall massor med uppslag till mig och Indys träning och jag är sååå taggad bara han piggnar på sig. När jag hörde Lena prata med ekipagen så kom jag på en del fel de gjorde som hon rättade som även jag själv gör så det var verkligen nyttit att kolla.

I Lördags var Indy förresten hos tandläkaren och hon hittade en hake längst in i munnen och en del vassa kanter som gett honom sår i kinderna och hon tippade på att det har besvärat honom ganska mycket. Han  behandlades och jag fick titta i munnen och känna medan hon förklarade. Tandläkaren och hennes assistent tyckte Indy var jättefin och trevlig och såå vacker och jag fick vara stolt....hon sade att det var bra att jag varit uppmärksam på honom eftersom haken kunnat göra honom sned i munnen. Indy har inte joxat med munnen en enda gång efter behandlingen, så hans joxande har varit hans sätt att tala om att det varit illa i munnen. Ska till helgen prova bett då han fått läka i munnen och se hur det går! Är så glad jag fick honom behandlad och att jag lyssnade på honom och tog det lugnt med att tvinga på honom bett tills jag var säker på att han verkligen var ok. Ibland är det bra att vara överbeskyddande. Jag erkände glatt för tandläkaren att jag är otroligt överbeskyddande och hon tittade då på mig och sade att hon tyckte jag skulle fortsätta vara det om det resulterade i att jag hjälpte min häst....hon var så gullig. Hon berättade också att många numer efter hyserin varit kring att folk red på för breda bett börjat ha alldeles för smala bett...hon tyckte jag skulle vara uppmärksam på det med Indy eftersom han som är arab kan var väldigt känslig för sådant...att bli nypt i mungiporna skulle han nog inte gilla sade hon. Men hans bett är inte för smalt så där är jag lugn, jag har inte nappat på den där hysterin som gått. Hon berättade att ett stångbett som var lite för brett var bättre än ett för smalt osv och precis så har jag också tyckt så då är jag inne på rätt spår....delade bett är däremot mindre bra om de är för breda. Jag fick en massa tips i alla fall, hon pratade på mycket medan hon jobbade.

Indy har varit trött i veckan och har fått gå in vid lunch, jag har också tagit in Maq och Tristan så det har blivit stressiga luncher men hästarna ska ju inte behöva frysa. Igår sov Indy direkt han kom in i boxen men idag såg han piggare ut och han hade rivit sig på benet så han har nog lekt i hagen igen så han börjar väl ha fått vila upp sig. Ska rida honom på fredag om vi båda är pigga....jag fick fara hem från jobbet idag....har fått feber usch. Hatar att vara förkyld! Har sovat från lunch fram tills nyss och nu känns det lite bättre men jag är varm som en kamin.

Macke kom hem med buller och bång i söndags, skönt att ha honom hemma trots att vi rök ihop igår eftersom jag brann av över väskor som inte var upp-packade, kläder och kameragrejor överallt då jag nystädat. Jag brukar vara ganska snäll så det var nog förkylningen som talade men att se den välstädade lägenheten tillrörd på en dag gjorde mig SUR! Men nu är vi sams och har ätit vegetarisk chili con carne som vi tyckte var jättegod. Vi börjar bli duktiga på vegetarisk mat och vi tycker det är skönt att slippa ha djur i kosten och detta är inget jag tvingat på Macke utan han är med på detta själv och känner likadant (tack och lov)...
Han har i alla fall haft kul på sin semester men saknat oss säger han (och vi har ju saknat honom).

Nä nu ska feberfröken vila och se film.

Tandläkaren

Idag ska Indy få träffa tandläkaren, hoppas allt ser bra ut i hans lilla mun men lite misstänkt är jag på att det är något för han joxar mycket med munnen.

Igår såg Indy piggare ut så då red jag men vi tog det lite lugnt men han var ganska fjollig i början och låtsades bli rädd då det knäppte i taket på ridhuset och så... Efter ett tag kom Elin och Sandra in och surrade och Indy tyckte det var tråkigt att stå still så han började smågnägga och rygga....vi har övat mycket på att rygga så då tyckte han väl att han kunde roa sig med det när vi pratade haha stå still är inte hans grej. Sedan när det gick skulle vi fortsätta jobba men då hade han segat ihop så när jag tog trav så var det inte någon större fart men bockade gjorde han så jag fick bråka en del men sedan suckade han och slutade krångla och travade på. Han var ganska rolig för han blev så frustrerad när han inte fick ned huvudet mellan frambenen för att bocka han blev verkligen SKITSUR då han kände att jag hindrade honom med tyglarna hehe småöronen låg bakåtslickade och när han vred huvudet såg jag att hela mulen var surt ihoprynkad....men när han då gav sig och skötte sig och fick beröm blev han glad igen haha....lilla skrutt. Benet kändes mer normalt igår tack och lov...

Indys föräldrar är så vackra, här är en länk till pappan:
http://www.stomarabians.com/hingstar/shaji.htm


Här är mamman (hon är multichampion):
http://www.q-arabians.com/ww_koronaPhotos.htm

Macke har kul på skotersemestern men berättade igår hur mycket han saknade mig...jag kan inte beskriva hur tomt det är här utan honom...jag längtar tills han kommer hem och smular ned vardagsrumsbordet med nötter och dräller brev i hallen så jag får bli irriterad haha

Trött

Gud vad trött jag är på kylan....jag verkligen hatar den!
I veckan har Indy varit jättetrött så han har mest fått vila, i tisdags var vi och gick lite i snö men i övrigt har han fått ta det lugnt. Han är jätteseg så jag vet inte om det är kylan eller om han är inne i en växtfas igen men han har inte varit sugen på att göra något utan vill mest sova och gosa...han har kunnat stå med huvudet i min famn och småsova. Igår kom han in vid lunch och när jag på kvällen kom till stallet väntade jag mig en hyperhäst men han var trött och låg och sov när jag kom....jag ställde in min planerade ridning då han typ sov i stallgången medan jag mockade.

 Kände igenom benen på honom ikväll och höger bak var varmt från kota till ovanför hasen medan vänster bak var svalt....givetvis blev jag nojjig och orolig att han fått ont igen...eftersom han var varm i just det ben som spökat en massa både med lymfangit och glidled. Tidigare när han växt så har han varit varm i båda benen men nu är det bara höger...och han vilar det benet ganska mycket....Han verkar ha tyckt det varit skönt att få gå in tidigt och sover mycket vilket ofta är tecken på att unghästen växer....idag hann jag bara mocka så direkt han fick gå in i boxen så ställde han sig och vilade och sedan lade han sig ned. Kommer låta honom slippa hårdare träning tills han visar att han är på g igen....får se hur utdraget detta blir.Det är så jäkla typiskt....hoppas det bara är växtvärk eller något sådant....orkar inte med om veterinärkarusellen drar igång igen. Ska inte måla fan på väggen men klart man är orolig när det just är DET benet som är varmt....det hade hellre fått vara det andra eller båda.

Macke åker bort på skotersemester med några grabbar och kommer hem söndag, känns tråkigt att jag blir ensam på alla hjärtans dag..hade varit kul att göra något mysigt då. Sedan är jag så jädrans orolig att det ska hända honom något...ett gäng killar...man vet ju hur smarta de är när de är i flock haha. Men Macke brukar ha huvudet med sig.

Nä nu ska jag sova.

Nä nu ska jag i säng...


Helgen!

Igår kom Erika upp och vi skulle rida Indy och Phaebus (hon skulle låna en häst av en tjej som heter Malin) men redan när vi började sadla Phaebus så såg vi att det inte var tal om att rida honom....han blev så olycklig då sadeln kom på honom och betedde sig helt förvivlat så vi tog av honom den och nöjde oss med att sadla Indy och ta med Phaebus i repgrimma och ledrep. Phaebus var helmysig och gullig och försökte göra de övningar Erika bad honom om men baken hängde med dåligt så det är nog spök i rygg eller kors...något är vajs i alla fall. Malin ska nu slakta honom, tråkigt på en så go häst men säkert det bästa....hon har tydligen provat behandla utan att det hjälpt. Indy tyckte det var spännande med en annan häst och sedan kom två flickor in med sina ponnyer...en ponnyn var ett brunstigt sto och Indy vädrade efter henne och krökte halsen och fick ja....det som hästherrar får när de ser vackra ston...stånd! Han verkar fattat dåligt att han är kastrerad, han kan vara riktigt hingstig ibland men när jag kommenderade honom så löd han bra även om han vädrade i luften, flemade och hade petternicklas hängande framme. Eftersom Indy var spänd av tre hästar i ridhuset så gjorde vi markövningar i början och när ponnytjejerna var klara så satt jag upp och började rida vilket Indy tyckte var roligt men efter ett tag blev han seg och ovillig och jag fick kämpa för att hålla traven.....han betedde sig helt motsatt annars. När vi kom ned i stallet så var han helknasig på stallgången och då såg jag vad han ville för han stretade mot boxen hela tiden och när jag väl släppte honom så SPRANG han in i boxen och kissade hehehehe han var så kissnödig att han knappt han in...inte konstigt han inte ville trava när han tyckte han höll på kissa på sig hahaha...han är otroligt noga med vart han kissar. Macke filmade skotertävling i Vilhelmina igår så vi sågs inte förrän på kvällen då melodifestivalen var.

Idag har vi myst hemma sedan for Macke till sin bror Andreas och skulle greja med en hemsida och jag for till stallet. Tog Indy till ridhuset och longerade och han fick jobba massor i galopp och trav och han kämpade på och såg ut att ha roligt. Jobbade honom tills han var riktigt andfådd men inte ens fuktig i pälsen var han....man kan jobba indy tills han raglar av trötthet men svettig blir han inte särskilt lätt. Sedan for vi ut ur ridhuset och pulsade lite i djupsnö och DET tyckte Indy var roligt...han plöjde fram med mulen nere i snön som en ubåt och ögonen lyste på honom. Sedan gick vi in i stallet och han gosade in huvudet i min famn och halvsomnade så medan jag strök honom i pannan...då var han trött och nöjd....han kan vara så otroligt gullig och så otroligt jäklig när han vill haha. Erika tyckte att han börjar få mer och mer muskler för varje gång hon ser honom så vårt tränande verkar ge resultat.

Nu har jag och Macke ätit och ska mysa och se film med lite godheter....

Nästa helg har jag stalljour, sååååå drygt!!!!

Macke är inne på toa och klagar på vår tvål, köpte en ny idag men han säger att förpackningen dreglar och kladdar ned haha....det tvålen åstadkommer är nog lindrigt ändå :-D

Laman Indy (förra vintern)



Jag och lillgubben tränar



Längtar till sommaren! Här petar Indy och Proppen på i det gröna.



Rykten på ridskolan går som en löpeld ibland haha, nu hade någon hört att jag skulle hyra ut min box i andra hand och det ska jag inte. Det var ett tag jag tänkte ta Indy till Umgransele en kortare tid men det kommer jag inte och hyra ut boxen ska jag inte....han får mot våren åka upp över helger men inget annat. Ett tag funderade jag på om han skulle få en större hage med kompis om jag tog honom till röda stallet men jag trivs så bra i kliniken, det är lugnt och lite folk så jag ska ingenstans...det var mer tankar. Tycker det är lite för mycket folk i det röda för att jag ska trivas....löser det sig inte på annat sätt med kompis till Indy ska han få gå med Lillan och Chassen så det ska nog fixa sig.

Kan inte sova

Jag är typ övertrött så jag kan inte sova...

Kan berätta när jag var yngre gillade jag kyckling i låda så häromdagen gjorde jag detta för det var ju en evighet sedan och jag och Macke äter mycket vegetariskt så lite variation tänkte jag....så jag gjorde, sås, ris, gele och kyckling...dukade fram så fint och när vi satt där så jublade varken jag eller Macke....jag tyckte kycklingen såg läskig ut och Macke satt tyst ett tag innan han sade "jag tycker synd om de små kräken" och då var det kört...det blev sås och ris till middag.... vi båda blir mer och mer vegetarianer. Idag gjorde jag vegetariska hamburgare.. "är det vegetariskt" undrade Macke misstänksamt och när jag sade att det var det så tyckte han det var bra.. vi känner båda att när vi äter vegetariskt så slappnar vi av, inget dåligt samvete mot djuren eller annat och för den delen inga läskiga senor eller fläsk i maten hurrrrr....

Indys sadel kom förresten idag, valde modellen för normal manke då jag beställde och jag fick bli besviken för sadeln låg inte bra.....ett fyrtorn hade rymts vid manken...i hlev*te att den där sadeln var för normal manke...Indy hade kunnat ha en jättehög manke i den där sadeln....suuuck och jag som länktar efter en bra sadel att rida i. Den bomlösa har jag stoppat upp så rejält att min sits inte blir snygg direkt...benen trycks utåt men hellre det än att jag hamnar på Indys omusklade ryggrad. Nä det blir till att leta vidare efter en sadel till min lilla skrutt.

Nä nu ska jag göra ett försök att sova.

Kram på er!

Indy - en pärla

Indy och jag red mer i förrgår och han sov när jag sadlade honom och verkade seg efter dagen före då vi travade så jag tänkte mest skritta men på väg till ridhuset vaknade han till och började ivrigt trippa...han tycker det är så roligt. Väl där inne så gick vi runt lite eftersom Mikaela longerade sin Rudy och Indy blev lite rädd och tyckte de var läskiga...så vi traskade runt tills han var lugn och när de var klara så satt jag upp och red runt och Indy klippte förväntansfullt med öronen...de gick som två elvispar. Vi travade och jobbade så han var helt slut på efter ridpasset, han gäspade hela vägen ned till stallet sedan och såg riktigt trött ut.

Igår fick Indy vila och idag när jag tog in honom från hagen så hade han skurit sig rejält på ena bakbenet med broddarna...det var fruset blod överallt och jag var riktigt orolig när jag började tvätta bort allt fruset blod för att kunna se skadan....han hade rivit sig ordentligt men jag frågade Sandra Jirwik (mitt vandrande uppslagsverk) om hur jag skulle göra och hon tyckte jag skulle rida honom så att det inte stelnade till så ikväll har Indy och jag skrittat runt i ridhuset.....och han har varit så nöjd och trippat runt där med öronen framåt.

Tror jag måste antingen ta av broddarna eller skor och brodd bak för nu har han rivit sig mycket på sistone och snart kan det ju bli riktigt allvarligt....men det är inte kul om han är obroddad bak. Sandra sade att jag ju kan korka igen broddhålen bak och skruva i broddarna om jag behöver dem och det var ju bra tips men det är ju ett bök...får se hur jag gör. Oskodd är bättre än skodd om det är halt och man inga broddar har....så antingen får jag ha kvar skorna och böka av och på med broddarna eller så dra av dem helt bak....suck ....lilla fummelgubben min.

I morgon ska vi jobba lite hårdare och då ska Erika rida Phaebus, blir intressant...Phaebus är galen enligt Malin men är det någon som kan hantera honom är det Erika....undrar varför Malin säger han är galen? Är det för han är understimulerad tro? Han har ju varit mycket stående vet jag eftersom han haft en massa krämpor.

Macke ska filma åt SVT i Vilhelmina i morgon, vad jag avskyr då han är efter vägen!!! Är så orolig då...han är ju mitt allt!

Nyduschad- tuff tisdag

Jag är så trött....Doris på jobbet är utomlands och jag försöker hålla undan hennes uppgifter för att hon inte ska behöva få ett berg göra tills honom kommer tillbaka och det gick bra tills igår då stackars Johan fick magsjuka och jag fick ta hans telefondel så höll jag ställningarna så gör jag det definitivt inte längre....hoppas det är mindre trassel i morgon så jag hinner få bort en massa. Vill så gärna vara snäll med Doris, hon är så gullig och förtjänar en mjukstart....har saknat henne nu då hon varit borta.

Macke och jag åt fiskgratäng till middag (en färdig som man värmer) och den var jättegod....vi kacklade på om allt möjligt och Macke visade en frän kamerahållare han hade satt på en hjälm...han är så duktig med sina projekt, det är riktigt kul att se alla idéer han har men just nu ligger han i soffan och ser tv. Jag är nyduschad efter ett ridpass.

 Igår var det upptaget i ridhuset så jag gick ut en promenad med Indy i kylan och han var en riktig liten skit...egentligen var han aldrig elakmen när vi gick så var han så ivrig att han småsprang framåt och förbi mig och när jag läxade upp honom så fånade han sig en massa men det var aldrig att han strök bak öronen och var elak utan mer frustration över att vi stannade och bråkade när vi kunde fara FRAMÅT så när jag skickade bak honom så dansade han ner i diket och dummade sig en massa men han gav sig ganska snart då han insåg att vi tog oss fram fortare om jag fick bestämma....men jag var ganska förbannad på honom där ett tag då jag VET att han kan bättre och jag vet att han VET det! Hade bara lust att sälja honom haha.

Idag for vi till ridhuset och red och nu har han nappat på det här med trav för minsta lilla jag nuddade honom med skänkeln (benet) för att tex göra en sväng så tog han trav...han tog alla möjliga signaler som trav och när han fick trava så ville han inte stanna utan tuffade frustande på runt i ridhuset. Han provade bocka  lite (inte för att snöra av utan mer små lyckoskutt) men jag höll honom ganska kort för jag vill inte att han lägger till med något sådant dumt...när han då slutade med sina små hyss så fick han lite mer tygel. Han bockade aldrig för att få av utan mer av lycka....små skutt här och där, han hade öronen framåt och tyckte det var så roligt...ville hela tiden trava. Han glömde till och med att han är rädd för vatten utan klafsade nöjd genom ett lerigt blött hörn i ridhuset....vi red runt där och jobbade och travade tills jag tyckte det fick räcka. När jag satt av gjorde Indy som sist..han vred huvudet mot mig och kuttrade och buffade på mig....undrar varför han gör så? Det låter så kärvänligt. När vi sedan gick ned till stallet så tyckte han att han gjort sitt som lydig ridhäst och proppade han munnen full med tygel så jag fick smågrälande dra ut tygeln ur munnen på honom...bett gillar han inte att ha i munnen med att trycka in en hel tygel går bra...knäppa häst!

Nåja jag är jättenöjd med passet, i morgon får nog Indy ta det lugnt...måste ju bry mig om min lilla man och hund också. Lekte med Timmy innan jag skulle duscha och vi hade dragkamp om en handske och det slutade med att den höll på att hamna i toaletten hehe..

Hoppas det är bra med er alla!

Kall söndag

Fy vad kallt det är idag, mycket fukt i luften.
Macke är och jobbar för svt så jag har lekt med Timmy och varit i stallet. Indy frös så han skakade trots vintertäcket så jag tog in den lilla stackaren. Han var väldigt busig i blicken så det blev markarbete idag, det kändes som en dag då man inte skulle sitta på honom men jag red i förrgår, promenerade igår så longering och repövningar kändes bra idag.
Han var som en spjuver och kunde inte gå ordentligt upp till ridhuset utan fånade sig och trippade en massa och dansade runt och där inne kunde han knappt stå still medan jag tog av täcket....när jag gav honom lina så började han självmant trava runt mig i en cirkel så man kan ju säga att han var ganska ivrig haha.
Vi jobbade mycket i trav och galopp och sedan lite repövningar då han fick flytta sig åt sidorna, bakåt, stanna, backa då jag backade och sedan mer longering i galopp för att verkligen trötta ut honom. Avslutade med att han fick vara lös men då var han ganska trött för han rullade lite och traskade sedan efter mig. När vi kom till stallet så stod han och gäspade i boxen så han var nog ganska nöjd. Eftersom han hamnade i boxen så tidigt så är jag lite orolig för hur han kommer att uppföra sig när personalen ska ta ut honom i morgon....hoppas att han sköter sig bra.

Jag avskyr kyla...det är ju så kallt idag så man vill helst bara vara inne. Ska höra med Macke hur det går för honom för jag börjar vara hungrig!

Ha det så bra!

RSS 2.0