Oturskarusellen är igång, jag vill kliva aaaav :)

Linus har hängt på staketet och i ivern att komma loss skadat sig. Långa revor på benen och en ful sårskada i karleden. Madde ringde mig på jobbet och sade att han var lös och höll på att göra sitt bästa för att sätta på troya över ett staket 8vilket troya tyckte var en alldeles lysande bra ide och gjorde sitt bästa för att hjälpa till). Madde fick inte fast den lille kåtbocken så jag åkte i ilfart ned och fick fast honom men höll på dö av skräck då jag såg allt blod i snön. I stallet såg jag att det blödde från karleden och det var bara att ringa veterinären eftersom det strilade och droppade och var ganska rejält. Tina kom och sydde ihop Linus som fick drogas 4 gånger eftersom han "vaknade" då de var i benet och grejade. han står nu på medicin och har ändå fått en infektion i såret.



Rådgjorde med veterinären igår och hon kommer troligen ned idag och tittar på honom.

Gjorde själv en klantvurpa idag, styrde skottkärret och halakade och gled in under kärret. Pangade båda knäna i kärret på vägen inunder och skrapade handen. Såg nog ganska löjlig ut :)

Ett tag sedan..

Var ett tag sedan jag skrev någo men andan har inte fallit på direkt och jag har haft fullt upp.

Jag och Macke mår bra och våra fyrbenta grabbar mår bra de med....pigga och glada. Indy har ju vissa problem med att ta ihop traven och bära sig och inte bara mata ramåt och det är lite samma i galoppen. Lite kommer ju av att han inte är helt proportinerlig så det blir jobbigt för honom att bära sig sedan är han ju en kille med eld i baken om generellt sett anser att så länge man får flänga fram i tvåhundra knyck så är livet askul och får man inte det blir det sura miner. Har jobbat och jobbat med avsaktningarna och att han ska ta det luuuuugt och det har inte varit lätt men jag kom på ett knep som verkar fungera. Har fått göra avsaktningen i sig till ett trevligt moment och inte ett som Indy tyckt tråk-moment....springa fort fort är ju kul kul :) Igår var han fantastiskt duktig, het som attan i stormen men skötte sig faktiskt riktigt bra och gjorde fina avsaktningar utan "suröron" haha.

Finns ingen som kan se så sur ut son Indy. Han blir alltid helpurken om man har en kamera för ansiktet. 


Linus och jag tog en långpromenad och han var en liten kanalje, han vet ju väldigt väl vart han ska hålla sig då vi går och höll sig där men brast då oh då ut i små bocksprång men höll sig hela tiden på sin plats. Han ville så gärna trava men visste att han inte fick dra iväg så han samlade ihop sig och travade bredvid mig. Den hästen har så naturligt för att samla och bära sig....han lyfte ryggen fint och valde själv en korrekt arbetsposition där han travade bredvid mig på löst rep. Han får trava eller skritta huvudsaken är att han då vi promenerar håller sin position och det gjorde han. Sedan skulle vi gå genom skogen och där var det snöööö och Linus blev rädd då han sjönk och stirrade ängsligt på mig "ska vi gå HÄR" så jag gick och han gick bakom mig med mulen mot min rygg....då han fick söka trygghet följde han mig som ingenting....helt nöjd men hela tiden kände jag den där försiktiga mulen bakom ryggen där han tyst och snällt klev på bakom mig när jag stannade så pallnitade han för att inte komma för nära så han vet sin plats bra :) Linus gör alltid det han ska då man ber honom, funderar på att gå med honom i paraden i sommar. Behöver ju inte gå i ändan på något sto och sätter jag lite vicks i näsborrarna på honom så känner han ju inte lukten av dem.  Linus är nog nöjd bara han får gå med mig och så cool som han är så går det nog fint, är helt galen i min lilla hingst <3 han är helt underbar och nu äntligen börjar han växa fram så han kommer ikapp den där rumpan som står i vädret och han har blivit rejält grov över ryggen. För tillfället är han lite rund om magen men eftersom han växer behöver han det där hullet att ta av. 




Vi bytte plats på hästarna eftersom Linus och Nyfiken tjaffsade så hemskt och det blev lugnare med Indy i mitten. Nyfiken gillar utsikten från sin nya box :) Husse hackar frukt!



Ivrig Nyfiken ska ut på ridtur


Gullungarna :)










Gick hett till i Linus box haha:)


Har rakat Linus och han blev väldigt ljus :-) han kommer bli skimmel fort min prins! Indy ändrar som färg hela tiden, han blir ljusare och mörkare på kroppen om vartannat medan ansiktet snart är helt vitt.

Nä nu ska jag börja röra på mig :) Ha det så bra!



RSS 2.0