Underbara påsken

Vilken härlig påsk detta är trots allt.
I fredags köpte vi en vagn till Nyfiken :) vi är båda nöjda med denna, vi ville ha en tyngre vagn så Nyfiken får ta i och hittade denna till bra pris. Lite färg och den blev riktigt trevlig. Har även beställt sele till Nyfiken och Linus och Linus vagn ska få hjul sedan ska han köras in för vagn så vi kan följas ut med Linus och Nyfiken :)






Sedan har vi släppt ihop Linus med Nyfiken eftersom Linus sväller i skrevet eftersom han rör sig för lite i sin lilla hage där han stått på tillfriskning så nu har vi hett ihop herrarna. De är väldigt lika i rang så de ömsom pucklar på varann och ömsom leker. De turas för närvarande om att bestämma men någon av dem lär väl axla ledarmanteln. Då de blir för tjaffsiga med varann står Indy vid staketet och ser ut som ett monster och läxar upp dem.

Här är de sams och leker med en pinne :)





Det är något visst me en karl i gummistövlar :) jag avgudar min man!



Vi tog lite bilder från ihopsläppet av Linus och Nyfiken :)



































Linus verkar inte speciellt intresserad av stona utan är så glad över att inte vara ensam i en hage längre att han verkar ha fullt sjå med att leka med Nyfiken och plocka i jorden och pillra på allt som går at pillra på.


Igår for Macke och jag ned mot travet vid tiotiden och grillade och njöt av solen tillsammans med hästarna och Timmy. Indy fick ett bad vilket han uppskattade enormt mycket! Sedan åt vi middag hos Mackes föräldrar och hälsade på mormor och morfar på kvällen....jag stuuuupade i säng och vaknade idag till en envis väckarklocka som tyckte jag skulle åka och släppa ut hästarna. Ser ut som en röd gris i ansiktet så vinden som piskade i ansiktet då jag körde moppe var inte skön :) Ska nu vila lite och sedan ned och njuta av vädret tillsammans med djuren....har så svårt att vara inne då man kan vara ute och njuta av livet!!!

Veterinärbesök

Linus pung var stor och svullen så det bar av till veterinären idag.
Lille Linus mindes nog att sist han åkte transort så blev han av med pungkulorna, höll på dö av veterinärens spruta och frös något hemskt...ville han åka transport? Neeej neeej det ville han INTE. Vi var 4 stycken som försökte lasta honom men han vägrade i sten. Jag susade då iväg till hagen och hämtade Indy som snällt stegade in i transporten och efter lite tveksamheter gick Linus in.....det var inte värt att tänka på att lasta ur Indy då Linus var inne så Indy fick vackert åka med till vännäs.

Hästarna var lugna och nöjda då vi lastade ur dem men när Magda och jag gick för att anmäla Linus ankomst vrålade Indy upprört efter mig, matte skulle hålla sig nära tyckte han. När jag var tillbaka hos honom var han lugn och Linus var lugn och duktig hela tiden. Veterinären drogade Linus med en dos för en shettis och Linus blev trött men nu slog hjärtat som det skulle. Veterinären öppnade hålen och ut rann säkert 4 dl vätska som Linus tyckte det var skönt att bli av med, spände nog rejält i pungen med den skiten där. Indy halvsov i boxen medan Linus behandlades men höll ett öga på oss hela tiden, han är helt lugn i Vännäs eftersom han varit där så mycket hehe han ser det som ett andra hem tror jag :) Han var ett kanonfint stöd för lille Linus och jag är så tacksam....Indy ställer alltid upp då jag verkligen behöver det. Hem gick det fint att lasta hästarna, Magda och jag var rysligt nöjda då båda snällt traskade på så vi kunde åka hem.


linus somnade i krubban efter behandlingen



Indy höll koll

Indy kan se förbannad ut:)








Husse och en nyrullad smutsig Nyfiken




Linus

Åter igen var det ett tag sedan jag var här, men vad är mitt liv utan lite dramatik....självklart har saker och ting gått åt pipan men det ser ut som horisonten ljusnar.

Linus var i Vännäs hos veterinärerna där i måndags, dels för såret i karleden som inte ville läka och dels för att han skulle kastreras. Linus är en fantastiskt vacker, klok och snäll hingst men jag vill inte riskera att han far ur hagen igen och skadar sig så här.. Det har varit hemskt att se honom ha så ont.

Sagt och gjort så lastade jag och Erika honom (älskade Erika, bästa vän man kan ha) och åkte iväg.
Väl där gick allt enligt planen, Linus lastades ur och fick lugnande och lokalbedövning i testiklarna och Anne (som var väldigt duktig och kompetent) började kastreringen som gick kanonbra. När sedan två klämmor satt i skrevet på honom så gav hon sig på karleden och började ta hand om den. Linus började vakna till så han fick en pjutt lugnande till och hon fixade foten på honom. Helt plötsligt börjar Linus säcka ihop så vi skriker och daskar på honom och han har då arytmi på hjärtat....det slår några slag och stannar 6-8 sekunder och han är kall och pulsen låg. Han andades konstigt och Anne satte in dropp och de jobbade på med honom. Flera gånger höll han på att säcka men efter rop från oss och jag lade hans huvud på axeln för att ta lite av hans vikt så stod han åtminstone på benen. Anne  hade efter 17 år som veterinär aldrig sett en häst reagera så illa på lugnande och vara dålig så länge.  Halv tio på morgonen påbörjades Linus operation och vid fyratiden var han så pass att han kunde stappla ut från operationsboxen till en vanlig box med spån där han frös så han skakade så jag lade både på täcken och en filt från volvon. Han var så himla trött och bara sov och sov.... Anne lyssnade på hans hjärta en gång i kvarten. Hon blev kallad till en kolikhäst men stannade hos Linus tills han var stabil. Hon var så duktig, är så imponerad av hur bra de skötte allt. Men jag blev vettskrämd, höll på förlora min fina Linus :( Men tack och lov överlevde han.
Karleden opererades och Anne fann gamla stygn i svallköttet och skar bort allt svallkött och brände sedan såret.


Linus med dropp och veterinärstuderande som hjälpte till




Lille gubben är så himla trött och frusen



Efters operationen svällde Linus men det gick ned efter ett par dagar





Vännäs har följt upp hans tillstånd väl och Anne till och med mailade då hon skulle på semester så jag skulle veta att hon inte fanns på bygget då. Är så himla tacksam för hur de skött Linus. Nu ska han bara läka och bli frisk och DÅ kanske jag vågar andas ut!


RSS 2.0