Lite smått smärtsam vecka hehe


Den här veckan har varit lite dryg hehehe Indy har utecklat eksem och har kliat sönder sin man så det var bara att stubba honom. Nu gäller halstäcke för honom.... Är han sveriges första stubbade arab? Deprimerande i alla fall, grät inombords då jag klippte...det kändes hemskt, han som haft så fin man!! Sparade den i en påse :-D
Han ser ut som en sportponny, Elin sade att han fick snygg hals....alltid något, man får vara glad för detaljerna haha. Nu ska vi bara rädda svansen så han inte totalsabbar den.....täcka, tvätta, smörja...

Sedan lyckades Nyfiken med en bragd igår, han slängde piggt till med huvudet då jag var vid boxen...tror jag skulle in och täcka honom och smockade mig rakt över näsan så jag svimmade...minns att jag skrek och sedan var det svart och jag kvicknade till nedanför boxen och hade då blött mig mig själv och ett hästtäcke.....hade så jäkla ont. Nyfiken var rädd och vågade knappt komma fram till mig, han blev väl skrämd då jag skrek stackarn. Jag var ganska yr och mådde illa och blev sedan hemskickad från jobbet, min arbetsledare trodde jag fått hjärnskakning. Däckade hemma i soffan under ett tak som snurrade och sov flera timmar.
Mår bättre idag men kan knappt röra näsan men den verkar tack och lov inte bruten....var ruskigt försiktig i morse då jag ledde ut hästarna och det var banne mig som att alla drogs till min näsa...fick parera mular flera gånger, kändes som alla siktade på min näsa hahahaha.

Tråkigt att sverige inte tog sig vidare i melodifestivalen men inte oväntat, vårt bidrag SÖÖÖÖG! Får se om jag ser finalen ikväll...

Nä nu kanske man skulle ätit något.



Lite bilder :-)

















Den nedersta bilden på Nyfiken skickade jag på mms till hans förra matte och hon blev så rörd att tårarna började rinna då hon såg hur fin han är....alldeles trivsel-prickig har han blivit lilla Nyfiken.

Bad bilderna på Maq är från idag, Nyfiken vägrade gå i vattnet men Maq gjorde det efter en stund och han såg ut att älska det. Jag som älskar vatten har två hästar(eller en ...Nyfiken är ju Mackes men lite min är han ju också :-) som hatar vatten hehe. Men än är sommaren inte över, de ska nog omvänjas!



Härligt härligt!!

Idag var det halvdag på jobbet, sköööööönt!!!!
Har varit ut på en mysig ridtur med Frankan, det var skoj. Blev Nyfiken som fick kånka på matte idag och det gjorde han så gärna, han kom farande som en raket då jag kom till hagen så han ville jobba :-) Indy låg och sov så han var det inte mycket fart på.

Var på kurs med Indy i söndags och hmmm ja jag förväntade mig väl inte att han skulle sköta sig perfekt och på vissa punkter skötte han sig bättre än väntat och på andra sämre....mycket säkert mitt fel eftersom jag var lite nervös. Första passet var Indy småkrånglig men gick att arbeta med, han tjorvade en del men gjorde då och då det han skulle. Vi fick jobba med ställning samt öppna och sluta längs långsidorna på ridhuset. Hade så mycket i huvudet att min hjärna höll på överhetta....var väldigt glad att jag var och långgalopperade Indy kvällen innan för hur skulle han annars varit hehe. Andra passet så var Indys hjärna fullmatad (eller var det min) för det gick sämre och Indy försökte få träningen att gå ut på att trycka in så mycket tygel i munnen som möjligt. Jag var helt slut på i huvudet och hade inte orkat fem minuter till. När vi kom dit blev Indy förtjust i ett nordsvensk-sto men kärleken urartade i rang-gräl eftersom hon med visade sig vara dominant så när jaghämtade min lilla häst i låneboxen stod han på bakbenen och stegrade rasande mot stoet som backade för honom....tur det var en vägg mellan dem.

Har måndag och tisdag repeterat det Katrin tränat oss i och mycket lossnade i måndags, Indy och jag hade ett gräl men efter det lossnade mycket och han har varit kanontrevlig! Katrin har coachat oss per mail och gett råd på hur vi ska jobba vidare, hittar jag bara en transport så ska vi till henne och träna så vi får jobba mer. Detta är helt klart något som passar mig och Indy och Nyfiken älskar akademiskt markjobb...han är så ivrig då man tar på kapsonen att han börjar göra sidförflyttningar och greja på fast man inte bett honom haha.

Några bilder från i fredags då vi galopperade lääänge :-)






Har tyvvär ingen bild på håret saga men det är svart :-D Roligt att du gillade att rida Nyfiken, vi får ordna så du får göra det fler gånger. Han verkade tycka du var en trevlig liten kompis :-D


En gård köpes

Tänk om en gård kunde bli till salu någongång!!! Känns som det är öken på husfronten i Lycksele just nu, bara hus i centrum blir till salu men inga gårdar med stallmöjlighet. Idag har vi spånat och drömt om hur vi vill ha det...(har vi gjort många gånger och länge nu och vi är eniga i allt)..

Vi skulle anlägga ett morotsland och ha ett växthus, hästarna skulle så klart bo på gården och hade vi möjlighet och utrymme skulle vi hyra ut stallplatser. Vi pratade också om möjligheterna att smälla upp ett ridhus men det är mindre viktigt och mer långsiktigt....bara en dröm.. hehe.

Umgransele är vi inte så sugna på men Hedlunda, Tannsele eller något efter Åselevägen men inte längre bort än Bratten....


Hör någon något så säg till!!! :-)

Hm

Då var det ett tag sedan jag skrev....vad har hänt? Hmmmm

Jo saga har ridit lektion på Nyfiken och de var båda så duktiga, Nyfiken såg riktigt nöjd ut där han bar runt på sin unga ryttarinna :-) Erika höll lektion medan jag vilade efter att ha ridit Indy.

Indy är bra nu i sina ben och igångsatt och går nu för fullt, har ökat hans foder och har nu börjat hårdträna. Han har sina dagar då han är underbar och andra då vi grälar om farten....Indy tycker att enda vettiga gångarten här i livet är galopp och fort ska det gå (jag håller inte med). Han har börjat orka lite mer vilket är roligt men energin ebbar ut fort ännu. Börjar alltid med att han anser att han är kung, han vill springa, han kastar med huvudet och anser sig vara snabbaste hästen i stan....eller i världen, han tror sig ha energi att varva jordklotet vilket han visar genom att fatta galopp stup i ett trots att vi ska skritta. När han väl sedan får galoppera så är han lycklig och tycker livet är underbart pch bränner hälften av energin på att gräla om farten men efter lite tjafs ger han sig alltid och är duktig. Galopp är livet tycker indy :-)
Han älskar då jag rider barbacka, av någon anledning så är han snällare då...tror han känner att jag sitter mer ostadigt för han busar mindre så vi har ridit mycket med barbacksitsen i fårskinn och det har han gillat.

Nyfiken är också duktig, han sköter sig kanon. Red honom idag men det började spöregna så vi for hem ganska fort....hittade två blöta hästar i hagen idag som frös så det skakade....deras nya regntäcken hade inte hållit tätt för fem öre....grrrr har haft billiga skit-täcken som hållit vätan borta bättre!! Shire brukar ha bra täcken, men dessa är ju skrutt!!! Fick ta in dem och värma den i stalle och de skakade och var så ynkliga!

Har köpt en ny sadel, en barefoot london och den ligger ganska bra på hästarna....bäst på nyfiken men jag har problem att rida i den...mina ben far bakåt hela tiden...hur irriterande som helst. Ska prova lite till och se om det blir bättre, erika ska rida i den i morgon och känna hur den känns och se om det blir samma för henne.

Igår på Valborg firade vi hemma hos Isak och Malin, var jättetrevligt men jag var ganska trött :-) hade haft stalljour på morgonen. Nä nu ska jag färga håret tror jag :-)

Ha det bra!


RSS 2.0