Hjärtat blöder 2008-02-22

I onsdags tog jag bort min Valdi, kändes som jag gick sönder inombords!!! Grät hela dagen och natten och fortfarande river det i mig...men jag hade ju inget val....är så glad jag har min Indy, han är en fin liten vän.
Är mycket nöjd med Indy, han är intelligent och lär sig fort...vi tränar mycket repövningar och han fattar fort!

Erika har också nu tagit bort Molli så valdi och Molli, de bästa vännerna är nu tillsammans på de gröna ängarna...

Det har varit tungt att jobba torsdag och fredag...vill bara gråta usch....tur Erika och jag har varann och kan trösta varann.

I helgen ska jag träna med Timmy och Indy, blir nog kul, något roligt efter en riktig pissvecka.
Macke skulle köra skoter sade han, han har också en ny kamera på gång så han lär nog fota en massa också :-) Han är så duktig på att fota, flera bilder har varit med i tidningen.

Har troligen en box på ridskolan på gång så då tar jag upp lilla Indy dit.


Usch nu måste jag bara bita ihop ett par timmar till sedan får jag fara hem....vill verkligen inte gråta på jobbet men det är nära hela tiden. Känns nog bättre till veckan då man fått rensa huvudet i helgen...

Urk, hur illa kan man egentligen må?

Macke och jag åt pizza till middag igår och jag är lur på att det var något med pizzan, den var inte lika god som vanligt och jag började snare på kvällen att må illa, i natt mådde jag mer illa och idag har jag mått illa men lite bättre är det nu. Har inte kräkts men toan har blivit flitigt besökt ändå, fy vad sunkig man kan känna sig....Har fobi för magsjuka men det känns inte som magsjuka...
Var riktigt tungt att åka till stallet i morse med magknip och illa mående, Indy var ändå duktig när jag tog på täcket...han stod som en stålfjäder när jag lade det på hans rygg och ögonen var stora och ängsliga men han stod stilla och när jag gullade så slappnade han av. Det märks att han nu känner igen mig för han har börjat vara mer social och tillgiven och till och med gnida huvudet mot mig....han är så rädd om sitt huvud, undrar om någon skrämt honom eller om det hänt något. Minsta lilla hastiga rörelsen så håller han huvudet högst som att han väntar sig att något otrevligt ska hända....från mig kommer han aldrig behöva vänta sig det. Direkt hästarna var ute körde jag hem, taladeom för cheferna att jag var ute för räkning idag och stupade i säng med magen som en häxkittel....kändes som sängen gungade och det fick mig inte direkt piggare haha.

Eftersom jag låg hemma så fick Macke kolla på lägenheten på Grönsaks stigen som vi skulle titta på idag och vi har tagit den, han tyckte den var fin och vi får den renoverad. Jag litar på hans omdöme så det blir nog bra. Ska till helgen fota lilla Indy och lägga ut bilder på honom...han är så fint.

Usch...har varken tid eller lust att vara sjuk!!! har tusen saker att göra på Jobbet och dessutom en hund, två hästar och en man. Valdi åker nog i veckan....längtar tills det är över för hon ser verkligen inte pigg ut....försöker fokusera på Indy nu och inte gräva ner mig...tur jag har honom och Macke och Timmy annars skulle jag nog hamnat ur balans ganska rejält. Ska kontakta ridskolan och höra om box för Indy där...har inte fått besked ännu...de skulle kolla om de kunde ordna något.

Lösa hästar

Igår när jag skrev i min blogg så ringde Erika och meddelade att hästarna var lösa. Hon hade promenerat hem från stallet och hört galopperande hästar och trott att det var grannen som var ute med islänningarna men så vänder hon sig om och kollar ordentligt och det var våra hästar som kom galopperande efter vägen i full fart...
jag snörde mig i bilen och Erika och en farbror hade fångat in dem men så ser jag...min lilla Indy var inte där!!! Jag snörde mig i bilen och körde till stallet för att se om han var i hagen men icke....med gråten i halsen körde jag vidare för att leta honom och en bit bort i mörkret stod min lilla häst med stora ögon och skakade.....han blev mycket glad över att jag kom och hämtade honom för han visste tydligen inte riktigt vad han skulle ta sig till.

 Fick in honom istallet efter lite bök och då hade Erika och farbrorn hunnit komma med de andra hästarna....de var alla oskadda tack och lov....Har aldrig varit så rädd på länge....

När vi kollade hagen så var stängslet mellan hagarna rivet...mest troligt hade Proppen bestämt sig för att fara in till Indy och rivit skiten när han försökte och så blev det kalabalik och alla tog sig ut...blev så arg!!! Är så trött på att ProppenALLTID är den som river stängsel och har sig....där fick jag stå i mörkret med Erika och bygga upp hagen igen fast det inte ens var min häst som orsakat att den rivits. Känner mig inte alls trygg med att ha Indy där nu...på förmiddagen är det nog ingen fara då alla har mat men på kvällen då de är mer rastlösa och väntar på att alla ska få komma in eller ut på aktiviteter så är risken störst.... I morgon är man ju på jobbet och har ingen koll heller! SUCK!!!Jag vill inte att något händer min lilla Indy och inte Valdi heller såklart! Hon gick gräsligt stelt i morse så springturen var nog inte bra för henne alls...

Indy fick dessutom sin nya grimma trasig så i morse fick jag ta en annan, han var lite motsträvig att få på sig grimman så han blev nog rädd när den andra gick sönder så jag åker på att fara till honom varje morgon nu tills han är bekant med grimman och även täcket för det är han också rädd för. Tar man det luuugnt och försiktigt lägger på täcket så går de men Petra som egentligen har jouren är mycket kortare än mig så hon kommer nog varken få på Indy täcke eller grimma så då får jag åka dit och träna tills han är ok med det hela.

Ska snart till stallet och promenera med min lilla kille...har hunnit promenera med Timmy också på morgonen så här har man varit aktiv men det blev ingen sovmorgon denna hela alls...suck.

En arab Macke döpt till Indy 2008-02-09

Nu har Silver kommit, hämtade honom i Umeå i torsdags och när lastbilen med hästar svängde in vid den avtalade mötesplatsen vid gamla  K4 höll jag på att dö av iver.
Chaffisen skojade och skrattade och lastade ut en liten försiktig arab som med stora ögon betraktade världen runt sig...jag blev såld direkt..han var bedårande. Lilla hästen hade åkt från Stockholm och hade INGEN lust att åka mer så han vägrade blankt att kliva in i hästtransporten för att åka till Umgransele...chaffisen hade uppenbarligen varit med förr eftersom han dirigerade Erika till att ta i grimskaftet och försöka leda honom och mig dirigerade han på hästens ena sida vid baken medan han stod på andra...sedan grabbade han tag i min hand och vi provade att styra på lilla hästen men det slutade med att han halvsatt på våra armar så bakhovarna lättade och vi styrde in honom...med bakhovarna i luften och vi som styrde hade han inget annat val än att promenera med framhovarna så in i transporten hamnade han. Hemfärden var hemsk...vägen knottrig och det var sådan dimma att vi bara såg någon meter framför bilen...Erika och jag fördrev tiden med roliga samtalsämnen....."vad heter hästen? han heter Bond, James Bond"....vi hade lite B-humor där men två trötta tjejer med en hästtransport i superdimma med snigelfart gjorde en mer än lovligt fånig.
Hade ju kallat hästen Silver och det visade sig att han är en skiftare, han har silver i pälsen så ligger solen på så kan han se ut som på bilden..Silver men i verkligheten så är han rödskimmel så vi fick byta namn. Erika höll Stenhårt på James Bond eller Jason Bourne men jag vägrade. Jag funderade på Apache eller cheyenne men det kändes också fel....Morgonen efter hästen kommit så satt jag i hallen och tog på mig skorna när en mycket trött man raglade upp för att pinka (han hade jobbat natt) frågade då om han hade något fint namn och han muttrade "Indy" och sedan pinkade han och dök i säng....Indy passar denna häst klockrent så han heter nu Indy. Dumma jag trodde att min man faktiskt tänkt till för att ge mig ett fint namn men igår köpte han en skoter "en Polaris Indy" så nu fattar jag ju vart han fick namnet ifrån haha.

Har idag varit och promenerat med Eva och Erika....Eva hade med sig ponnyn Jina och Erika hade med sig Molli och jag lilla Indy...Indy som nu fått ta det lugnt ett par dagar var full av energi och dansade bredvid mig, drog, hade stånd eftersom stona brunstade (jag sneglade då nervöst under magen på honom för att se om kulorna var borta och de var de)...han uppförde sig ganska gräsligt...som man kan vänta sig av en urpigg liten unghäst. På hemvägen gick han fint däremot och hade dragit in lillsnoppen så han såg presentabel ut....han knatade fint över hängbron också...blev nöjd! Är nu blöt och trött...

Melodifestival ikväll!!!! Jiiipiii

Han är frisk!!

Silver besiktades idag och gick igenom UA!
Han åker tidigt i morgon och är i Umeå på torsdag vid 17:00....stackars liten...flera dagar i lastbilen men han får mellanlanda i transportföretagets stall och vila sig. Ska hämta honom på torsdag i Umeå...är nervös!

Valdi åker på slakt om en vecka, hon är anmäld till slakteriet..kände mig som en mördare men det är ju sista utvägen. Hon har fått extra tid nu men hon blir inte bra...

Här är bild på Silver

image240

Drömhästen

Nu på måndag besiktas araben  och går han igenom så skickas han upp hit med lastbil. 
Han är tidigare besiktad UA men uppfödaren vill nybesikta honom för att alt ska gå rätt till vilket jag med vill. Har idag gjort ordning i stallet och köpt stolpar så jag kan dela hagen.

Han är så fin, grå med långa fina ben. Han ser ut som en drömhäst!
Längtar längtar tills min kille kommer hit! Får veta transportdag i morgon så då är det bara att vänta sedan! Eventuellt måste han hämtas i Umeå. Även Macke är nyfiken på vad det är för kille som ska bli medlem i vår familj.
Ska ägna sommaren åt att börja hans inridning viket blir jätteskoj!

Lilla Silver, se till att allt går bra på måndag!

RSS 2.0